Αγορά Android κινητού

Re: Ψάχνω smartphone μέχρι 100-120 ευρώ.

Απο την εμπειρια μου με τα κινεζικα μονο Xiaomi και αλλες 2 εταιριες εμπιστευομαι και θα σου προτεινα (meizu, lenovo).
Εφοσον λες οτι δεν χρησιμποιεις smartphone προεχει η εγγυηση, αν το χρησιμοοιουσες με 1000 για xiaomi αξιζει τα λευτα του και με το παραπανω.
οποτε σου προτεινω το Nokia 640 που μια χαρα τιμη εχει και αν χρειαστεις καμερα ή κανα ιντερνετ θα σε εξυπηρετησει μια χαρα.

Δεν περιμενα οτι η επιλογη κινητου ηταν τοσο απαιτητικη εργασια.
Καθε κινητο εχει τις αρετες του.

To 640, την ομαλη λειτουργια αλλα και την ευδιακριτη οθονη (σε φως ημερας).
To P600, το ταχυτατο 4G του αλλα και την οθονη του (και την τιμη του).
Το Redmi-3 ... τον 8πυρηνο 1.7 GHz Snapdragon, καλυτερη καμερα με f/2.0
και φυσικα .... τα 4100 mAh μπαταριας !!!!!!!!!!!

Βεβαια, εχουν και τα αρνητικα τους.
Ουπς .... το Redmi-3 εχει 4G .... τωρα το ειδα !
Δεν εχει ομως αποσπωμενη μπαταρια ... θα με σκασετε :laugh:

Last edited:

Το 4g τις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν το χρησιμοποιεις λογω τεραστιας καταναλωσης μπαταριας. Το διλημμα σου πρεπει να ειναι ή το xiaomi το οποιο στα λευτα του δεν υπαρχει ή το Nokia λογω εγγυησης. Εγω παντως σε οποιον ψαχνει smartphone του προτεινω xiaomi.

Εσυ φιλτατε, μας εκανες να χασουμε τον υπνο ... -bye-
Βρηκα αντιπροσωπια Elephone στην Θεσσαλονικη
(στο Καλοχωρι). Οχι ομως Xiaomi !

Δεν νομίζω να είναι επίσημη αντιπροσωπεία. Και αν ναι θα τα πουλάνε αρκετά ακριβότερα απ τα κινεζομάγαζα. Αλήθεια , σε τι τιμή το βρίσκεις απο Ελλάδα;

ΟΕΒΕ Εlectric Hellas S.A. > Tηλ. 2310-752550

http://members.oebesa.gr/index.php?route=product/category&path=59

http://members.oebesa.gr/index.php?route=information/contact

Εχουν το P8000, στην επισημη σελιδα, αλλα οχι το P6000.
Θεωρω οτι ισως και να το φερνουν χωρις να το καταχωρουν.
Tιμη (για Ελλαδα) εννοειται οτι θα ρωτουσα απο κοντα.
Η εστω τηλεφωνικα.

(η τιμη των 110 USD που εχει δωσει ο Τασος ειναι απο εξωτερικο).

Last edited:

Πάρε ένα xiaomi redmi note 2 ή redmi note 3 από Κινα να ξεμπερδεψεις αν φτάσεις σ αυτά τα λευτά. Το 2 ξεκιναει περίπου απ τα 120 ευρώ . Ή ποιότητα του δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα κινέζικα και ίσως ξεπερνάει και τα επώνυμα. Το μειονέκτημα πρέπει να περιμένεις κάνα 20 ήμερο μεχρι να έρθει.

Δεν χαλιεμαι στο 20ημερο.
Προβληματιζομαι στο support εν Ελλαδι. :chinscratch:

Ενα (υπερτιμημενο ισως) Samsung, η LG, αμα παθει κατι, μπορεις να βρεις ακρη απο τον Γερμανο (η οποιοδηποτε αλλο μαγαζι).

Με το Xiaomi (η το Elephone) ... ψιλοπας γυρευοντας.

Μα καλα .... ειχες αγορασει το Sony και μεσα σε 3 μηνες αγορασες το iPhone ?

Τι σου κανε το κακομοιρο το Sony ? :laugh:

Όσα xiaomi έχω πάρει δεν έχουν πάθει το παραμικρό.
Αυτήν την στιγμή σου στελνω από ένα xiaomi mi3 το οποίο το έχω 1.5 χρόνο και είναι άψογο. Οτιδήποτε βγάζει αυτή ή εταιρία είναι πολύ ποιοτικό . Απ την άλλη αν δεν χρησιμοποιείς αυτά που μπορεί να σου παρέχει ίσως είναι πιο σημαντική ή εγγύηση για σένα

http://www.skroutz.gr/s/6487622/Microsoft-Lumia-640-3G-Dual-8GB.html
Παιζει μονο του σε αυτά τα λεφτα.
Το πηρα ως δωρο προσφατα σε συγγενικο πρόσωπο και πολύ ευχαριστημένος είναι.
http://www.anandtech.com/show/9333/the-microsoft-lumia-640-review

Ιδιαιτερα οθονη εξαιρετικη που θα ζηλευαν συσκευες υπερδιπλάσιας αξιας.
Μπαταρια ένα 3ημερο βγαζει ανετα για μια μικρη προς μετρια χρηση.

Το MS 640 το έχει ο αδερφός μου και το Samsung J5 η κόρη μου. Σε κάμερα και οθόνη το J5 είναι καλύτερο (ειδικά στην οθόνη). Σε λειτουργία είναι το ίδιο γρήγορα , αν ανοίξεις πολλές εφαρμογές βλέπεις κάποια ψιλο λαγκαρίσματα στο J5 αλλά και το 640 αν το πιέσεις και αυτό ψιλοκολλάει.

Με λίγα λόγια αν κάποιος είναι μεταξύ των δύο η καλύτερη επιλογή είναι το J5 με διαφορά.

Απάντηση: Ψάχνω smartphone μέχρι 100-120 ευρώ.

Τα xiaomi είναι αξιολογότατα τηλέφωνα, δεν έχουν καμία σχέση με τα φθηνοκίνεζικα, είναι καλύτερα και από πάρα πολλά επώνυμα.
Και δε μιλάω απλά για τον ενθουσιασμό που μας προκαλούνε οι χαμηλές τιμές όλων των άγνωστων κινέζικων του κιλού. Αυτά τα περισσότερα ποτέ δεν αποδίδουν όσα υπόσχονται τα σπεκ, γιατί το λογισμικό τους έχει μαύρα χάλια.
Τα xiaomi θα τα θεωρόύσα καλύτερα από τα επώνυμα ακόμη κι αν κόστιζαν το ίδιο!
Υπάρχει όμως το πρόβλημα ότι το software που φοράνε, η έκδοση Rom που λέμε, λόγω περιορισμών στη Κίνα έχει πολλές ασυμβατότητες, π.χ. το Play store δεν υπάρχει στη Κίνα και πρέπει να μπει με διάφορες πατέντες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι διάφοροι πωλητές να "μαγειρεύουν" το λογισμικό όχι με τον καλύτερο τρόπο. Στα xiaomi χρειάζεται συνήθως να επανεγκατασταθεί το λογισμικό από το χρήστη για να έχει ένα άψογο εργαλείο και αυτό για κάποιους είναι απαιτητικό.

Κάποια μοντέλα φέρνει κατά καιρούς το minideal στην Ελληνική αποθήκη του, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα τυχόν δασμών, αναμονής κλπ.
Αν βρεις κάποιο φθηνό xiaomi που να σε ικανοποιεί να το προτιμίσεις.
Από τα υπόλοιπα κινητά που πωλούνται επίσημα στην Ελλάδα τώρα, με λίγο υψηλότερη τιμή από τη ζητούμενη, το πιο vfm πρέπει να είναι αυτό το Lenovo
http://www.e-lenovo.gr/p.Lenovo-Sma...ack-Quality-Backcover-ScreenFilm.1241687.html

Και παλι δεν βλεπω να αφηνω καποιο υπονοουμενο οτι πουλαω κατι.
Και παλι θα σου προτεινα αν θες να παρεις με τα λευτα που θα δωσεις μαξιμουμ ποιοτητας και δυνατοτητων πας σε Xiaomi αλλα οπως σωστα ειπε και ο Suzukisx4 ισως χρειαστει αλλαγη του λογισμικου. Αν εχεις καποιον γνωστο ο οποιος ασχολειται ολα καλα, διαφορετικα ολο και καποιος απο εδω θα βρεθει να σε βοηθησει πιστευω.
Και κατι που ξεχασα να αναφερω πιο πριν ειναι οτι το Xiaomi Redmi Note 2 το οποιο κοστιζει γυρω στα 120 ευρώ φοραει τον Mediatek MT6795 Helio X10 τον οποιο φοραει και το Htc One M9+ το οποιο κοστιζει ~500.
Η αποφαση δικη σου

S6 Edge ή S6 Edge plus?
Είναι για την σύζυγο που τώρα έχει το Xiaomi RedMi Note 2.
To plus μου φάνηκε πολύ μεγάλο αλλά έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το Xiaomi που έχει τώρα,πιάνοντάς το όμως μου φάνηκε πολύ πιο άβολο και εύκολο να γλυστρίσει.

Εκλεψαν την τσαντα της συζυγου και μαζί το iphone 5s που ειχε.. Καποιος θα πει τραγική ειρωνια, γιατι το 5s ηταν δικό μου και μου το ειχε σουφρωσει μιας και δεν της αρεσε το galaxy S5 που ειχε παρει.

Τωρα κοιταω σε κατι στην ταξη των 300ευρω και δυστυχως επωνυμο. Λεω επωνυμο εννοώντας κατι που να υπαρχει αμεσα για αγορα σε μαγαζι, μιας και εχει μεινει χωρις καμια απολυτως συσκευη (και δυστυχως ειχαμε ξεφορτωθει καθε παλιο τηλεφωνο)..

Οι υποψηφιοι ειναι το 5Χ, το Moto X play, το LG G3, το Ρ8.. Ιδεες; Οποιοδηποτε αλλο μοντελο ειναι φυσικα ευπροσδεκτο.

Εκλεψαν την τσαντα της συζυγου και μαζί το iphone 5s που ειχε.. Καποιος θα πει τραγική ειρωνια, γιατι το 5s ηταν δικό μου και μου το ειχε σουφρωσει μιας και δεν της αρεσε το galaxy S5 που ειχε παρει.

Τωρα κοιταω σε κατι στην ταξη των 300ευρω και δυστυχως επωνυμο. Λεω επωνυμο εννοώντας κατι που να υπαρχει αμεσα για αγορα σε μαγαζι, μιας και εχει μεινει χωρις καμια απολυτως συσκευη (και δυστυχως ειχαμε ξεφορτωθει καθε παλιο τηλεφωνο)..

Οι υποψηφιοι ειναι το 5Χ, το Moto X play, το LG G3, το Ρ8.. Ιδεες; Οποιοδηποτε αλλο μοντελο ειναι φυσικα ευπροσδεκτο.

Αν δεν την ενδιαφέρει η ελλειψη microsd, μακράν το Nexus 5X

@atari Δε θα το ελεγα. Ποτε δε της αρεσε η εκδοση του λειτουργικου της samsung. Για να ειμαι ειλικρινης, ουτε και εμενα. Το (πλεον παλιο) android 5.0 ειναι αρκετα προβληματικό, τουλάχιστον στις εκδοσεις που κυκλοφορει απο τους τοπικους παροχους τηλεφωνιας. Εγω το χρησιμοποιω αποκλειστικά με CM13 (και περιμενω τον Οκτωβριο να ληξει το συμβολαιο μου για να το αλλαξω και εγω). Ειναι 2+ χρονων και η samsung δυστυχως φαινεται να το εχει εγκαταλειψει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δεν την ενδιαφέρει η ελλειψη microsd, μακράν το Nexus 5X

Εκεινη σιγουρα οχι! Εμενα ναι ;) Ωστοσο κοιτουσα την εκδοση με τα 32GB. Πιστευω και γω πως ειναι αρκετα τιμια προταση σε αυτα τα χρηματα.

...
Εκεινη σιγουρα οχι! Εμενα ναι ;) Ωστοσο κοιτουσα την εκδοση με τα 32GB. Πιστευω και γω πως ειναι αρκετα τιμια προταση σε αυτα τα χρηματα.

Φοράει την ιδια καμερα με του Nexus 6p η οποία ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ , και με κορυφαίες επιδόσεις σε low light.
Το fingerprint ειναι επισης ιδιο με του 6p και ειναι το πιο ακριβές της αγοράς (απλα ακουμπας και ανοιγει , ουτε πίεση και λάθος ουτε 1 στα 200 ).
Επισης σαν Nexus , εχει ελαχιστα ως μηδενικά lags , ακι εχει τις πριο προσφατες εκδοσεις λειτουργικού και ασφαλειας.
Ειναι ληστεία στα 230 , οχι απλά τίμιο.

Το 32αρι καποτε επαιζε στα 280 , αλλα δεν θα ξαναρθει σε αυτη τη τιμή.Υπήρχε εκπτωση απο τη Google/LG η οποία εχει τελειώσει και γενικά δεν υπάρχει πουθενα στοκ, ουτε Ευρώπη.

Καλές αγορές.