αγορά απο αμερική

gianni74

New member
1 February 2008
15
γειά σας παιδιά,δεν είμαι σίγουρος αν ποστάρω στο σωστή ενότητα αλλά θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος προυγούμενη εμπειρία σαν και αυτή:ένας θείος έρχεται απο αμερική και είναι διαθέσιμος να μου φέρει μια κάμερα(sony ex1),με το αζημείωτο βέβαια,αλλά έχω ένα φόβο μήπως προκύψει κανας εκτελωνισμός,αυτός βέβαια στο χέρι θα τη μεταφέρει σε σε ένα σάκο χωρίς κουτί και περιφεριακά,γνωρίζει κανένας τίποτα? του έχουν φέρει κάτι αναλογο?θα περάσει χωρίς να του πούν κάτι? helppppppp θέλω να είμαι σίγουρος μη φάω κανα παγωτόόό.

Τότε βάλτην στα άπλυτα! Εναλλακτικά βάλε τον θείο σου να την κουβαλάει στον ώμο του, και καλά, ως τουριστική κάμερα. Είναι πολύ πιθανόν να μην ελέγξουν αν την έχει δηλώσει στο διαβατήριο. Αν πάλι τον ελέγξουν να το παίξει τρελίτσα ότι και καλά δεν ήξερε.

Και βεβαια θα το παιξει τρελλα ... θα βγαλει και καμμια φωτο /βιντεο και δεν ξερω τιποτα ! θα την κρεμασει στο ωμο και θα ριξει και καμμια ζακετα επανω και καλη σαρακοστή!

Ειχα φερει δυο νετμπουκ χωρις κανενα προβλημα.
Και τα δυο τα ειχα βγαλει εκτος κουτιων. Ασχετα οτι τα κουτια τα ειχα διπλωσει και τα ειχα φερει και αυτα.
Και ρουχα και παπουτσια (εννοειται) και γενικα εφερα... εφερα... (ειχα δικαιωμα για δυο βαλιτσες, τυχερος).

Και κατι αλλο. Προβλημα με NTSC δεν υπαρχει. Τουλαχιστον οχι οσο η αναπαραγωγη τους δεν γινεται κατευθειαν απο την καμερα προς την τηλεοραση αλλά πρωτα να εχει μεταφερθει το αρχειο σε Η/Υ και απο κει να γινει η αναπαραγωγη.

Το προβλημα με αυτου του ειδους τις αγορες ειναι η εγγυηση.
Και αν σου κατσει;
Να γλιτωσεις 50 ή 100 και να την παρεις στο χερι μετα...
Ουτε καν τις επισκευαζουν οσες ειναι απο Αμερικη (αλλαζει τελειως το μοντελο).

Εννοειται πως πηγα και ηρθα με βιντεοκαμερα στο μπουφαν καθως και φωτογραφικη.
Τα οποια δεν ειχα δηλωσει κατα την εξοδο.
Γενικα τα προσωπικα ειδη δεν εχουν τετοιο αυστηρο ελεγχο, οπως ηταν καποτε.

Αγορά από Αμερική. Τι παίζει;

Συγγενής μου θα έρθει από Αμερική και θα του ζητήσω να φέρει μία βιντεοκάμερα της Sony και για την ακρίβεια ένα από τα τελευταία μοντέλα της την HDR-CX360. Επειδή κοιτάω στα χαρακτηριστικά της μηχανής και δεν αναφέρει κάπου αν παίζει και στα 2 συστήματα (PAL & NTSC), τo ερώτημα είναι πως μπορώ να μάθω τι παίζει σε αυτή την περίπτωση. Προφανώς αυτά που πουλιούνται στην Ευρώπη έχουν προεγκατεστημένο το PAL και για την Αμερική το ανάποδο. Σκέφτομαι από την άλλη ότι τα καταστήματα στην Αμερική θα έχουν φροντίσει για τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή αγορές πέρα από την ήπειρο τους και ενδεχομένως να έχουν απόθεμα και με τα 2 συστήματα. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω με το παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

όπως λέει και ο audiov το βασικό θέμα είναι η εγγύηση.
Μια dv Panasonic camcorder (απο αμερική την είχα πάρει 1500 δολλάρια ενώ κόστιζε εδώ 2800 ευρώ!!) χάλασε κάποια στιγμη ο μηχανισμός κασέτας και δέν την αναλάμβανε εδω το σέρβις. Το κόστος να πάει πίσω να φτιαχτεί δεν άξιζε. Τη κράτησα να γράφει κατευθείαν σε κάρτα κ υπολογιστή.
Με λάπτοπ τα ίδια. Εκτός άν έιναι εταιρία που δίνει παγκόσμια εγγυηση, με τα υπόλοιπα υπάρχει θέμα. Ένα clevo Sager είχα πάρει, μετά 3 χρόνια η οθόνη ήθελε αλλαγή, πήγα στο Πλαίσιο που έφερνα τα δικά του clevo (turbo-x) εντομεταξυ, κ μου ζήτησαν 800+ εργατικά...
Φυσικά βρήκα πάνελ στο e-bay, το πήρα με 150 ευρά κ το άλλαξα μόνος μου.

Πάντως τελευταία υπάρχει θέμα τελωνείου πιό αυστηρου απο ότι προ διετίας.