Αγορα απο ebay-τελωνειο ?

Γι αυτο μιλαω και εγω. Αν θυμαμαι καλα επαιζε περσυ στην εκθεση και ηταν πολυ καλο.

κι εμενα η μοναδικη ακουστικη εμπειρια απο αυτον ειν η εκθεση (αυτος που μου προτεινουν δεν ειν αθηνα ,οποτε δεν μπορω να τον ακουσω ) :guitarist:

Ολα εχουν να κανουν με τις γνωσεις σου.Εγω σε γενικες γραμμες αποφευω ευκολα το τελωνειο.Μια τιμη μικροτερη των 70$ και εισαι οκ.Αλλιως το εκτελωνιζεις εσυ ευκολα.Αν ξερεις βεβαια.Εξαρταται παντα και το ειδος και η διαθεση του εκτελωνιστη.Για ιδιο προιον και ιση αξια πληρωσα λιγο διαφορετικο ποσο.Μην μασησεις απο χαρτζηλικια.

Ενα παραδειγμα θα σου αναφέρω ,εφερα απο US ενα antijiter device της Monarchy 200$ το οποιο ειναι και 1/4 σε μεγεθος απο την συσκευη που θέλεις! Οχι μονο σταματησε στο τελωνειο μεσω DHL (Μ@λ@κι@ μου) αλλα μου ζητησαν και αλλα 170 ευρω για να το εκτελωνίσουν!!! (Αθανατη ΕλλaDa)
Αφου τους ξεχεσα στο τηλεφωνο πρωτα, επειτα πηρα την μηχανη μου και πηγα στο Βενιζέλο( TERMINATOR -I 'LL BE BACK) και ξανατσακώθηκα με αποτέλεσμα να πληρώσω μονο 70ευρώ!!!! Ελλαδισταν ..... Φυσικά εχασα την μισή μου μερα και την ψυχική μου ηρεμία αλλα τουλαχιστον γλίτωσα καποια ευρώ!
Το συμπέρασμα ειναι : οχι DHL/UPS etc μονο USPS και χαμηλη αξία CHIF (cost ,insurance,freight) για λιγότερους δασμούς!

ακόμα καλύτερα πες τους να στο δηλώσουν σαν δώρο "gift",οπότε μπορεί και να μην πληρώσεις τίποτα. Σε κάθε περίπτωση μακριά από κούριερ, DHL, UPS και λοιπούς καρχαρίες. Είναι απατεώνες ολκής. ΕΛΤΑ και ξερό ψωμί. Αν ο κινέζος επιμείνει για κάποιο λόγο να σου το στείλει με κούριερ μην παραγγείλεις απ αυτόν όσο δελεαστική και αν είναι η προσφορά. Θα με θυμηθείς. Πριν κάποια χρόνια σκεφτόμουνα να πάρω κάτι από Κίνα και ρώτησα για το κόστος εκτελωνισμού. Μου είπαν ότι θα πλήρωνα: αξία είδους+έξοδα αποστολής χ 19%ΦΠΑ χ 20% δασμούς+την αμοιβή του εκτελωνιστή. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ακόμη.

Μιας και πιασαμε αυτην την κουβεντα, εχω και εγω μια ερωτηση.

Εαν σου στειλουν κατι με κουριερ, ας πουμε UPS, απο την Αμερικη. (περιπτωση α)

Το ιδιο πραγμα στο στελουν με USPS. (επισης απο αμερικη, περιπτωση β)

Σε καθε περιπτωση, αυτο θα ξεκινησει απο αμερικη, και θα ερθει στο ΕΛΒΕΛ.

Στην περιπτωση β, δεν θα ερθει κατευθειαν εδω, αλλα θα περασει μια βολτα απο τα κεντρικα της UPS καπου στην Ευρωπη, και μετα θα ερθει στο ΕΛΒΕΛ (σωστα???)

Στην περιπτωση α, απο εκει, "θα μπει στο πρωτο αεροπλανο", και θα ερθει εδω.

Ας πουμε οτι και στις δυο περιπτωσεις, ειναι δηλωμενο σαν gift, ear phones, music cds, κλπ, παντα μικρης αξιας. Ας πουμε 70 ευρω.

Ποια ειναι εκεινη η διαφορα οπου το τελωνειο θα κοιταξει την περιπτωση α, και ποτε την περιπτωση β (που νομιζω οτι περναει στο ντουκου) ?????????

Μην ξεχναμε οτι καποιες απο τις μεγαλες courier εχουν δικα τους μεταφορικα αεροπλανα η εχουν νοικιασμενα,οποτε πανε κατευθειαν σ αυτους ,ενω στο ταχυδρομειο χρησιμοποιουν μη ιδιοκτητα μεταφορικα μεσα,μαζι με αλλες μεταφορικες μικροτερες ,γιαυτο και υπαρχει η διαφορα Δυο φορες που αγορασα απο ΗΠΑ ,μεσω ταχυδρομειου δεν πληρωσα τιποτε,την μια φορα που εφερα ενα Marantz 12 κιλα φοβηθηκα,αλλα δεν εγινε τιποτε

Last edited:
Εγω παντως ετσι οπως τα βλεπω,δεν νομιζω τελικα ν ασχοληθω,γιατι ουτως η αλλως το μασηνακι ειν γουρουνακι στο σακι,οποτε μια στραβη να γινει και να πλησιασει τα 700 με 800 δεν νομιζω ν αξιζει τον κοπο,αλλωστε δεν ειναι και κανενα κλασικο κομματι να πεις χαλαλι!!! παντως πραγματικα σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τον χρονο που διαθεσατα !!!!-bye-:guitarist:

"Μην ξεχναμε οτι καποιες απο τις μεγαλες courier εχουν δικα τους μεταφορικα αεροπλανα " ... και όχι μόνο εχουν και τους δικούς τους εκτελωνιστές γιαυτο το να σταματησει τελωνειο ειναι must για αυτες τις εταιρειες.
Εννοείται πως για να φέρεις κάτι απο Αμερική πρεπει να εχει μεγαλη διαφορά τιμής με την Ελλάδα, και επισης κατι πολύ σημαντικό τα ρευματα , πρεπει να παιζουν και σε 220V ... αντε στο ενισχυτή σου να θελεις αλλαγες εσωτερικές η να πρεπει να πάρεις stepup transformer 110-220

ειμαι και γω παθον για μηχανημα 1200 ευρω απο αμερικη πληρωσα αλλα 450 στο τελωνειο μου ειρθε πιο ακριβα απο το να το παιρνα εδω με την παλιοUPS.γιαυτο προσοχη μεγαλη το εξυπνο πουλι απ την μυτη πιανεται
:FSGSFGS4: