Αγορά από eBay

arhs

New member
25 December 2010
7
Αθηνα
Γεια σε όλους. Πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει ένα θέμα για να αγοράσω έναν φακό και μου είχατε προτείνει έναν Fenix ld40 (ήμουν πολύ ευχαριστημένος) αλλά τον έχασα! Τώρα βρήκα έναν παρόμοιο τον Jetbeam PA40. Τον βρήκα στο eBay 45e από αυτόν τον πωλητή:

http://viewitem.eim.ebay.gr/Jetbeam-PA40-Cree-XML-LED-Flashlight-468-Lumens/280733573464/item

να τον αγοράσω από αυτόν? το λέω γιατί δεν έχω κάνει αγορά ποτέ αγορά απο το νετ!

Σας ευχαριστώ!

Φαινεται αξιοπιστος γιατι εχει 1300 συναλλαγες και θετικη αξιολογηση στις 99,8% απο αυτες! Αυτο μας λεει οτι θα εχεις 99,8% ποσοστο για μια επιτυχημενη αγορα!

http://www.ebay.com/itm/JetBeam-PA4...lashlights&hash=item2a14278839#ht_2169wt_1043

Και ο παραπανω στα 55 ευρω επισης

Δεν καταλαβαινω γιατι απο το ebay.com οταν ο πωλητης ειναι απο κινα μερια δεν χρεωνει μεταφορικα, σε αντιθεση με τον πωλητη (λινκ προηγουμενου ποστ) που ειναι επισης απο κινα και χρεωνει 11 ευρω

η τιμη στο συνολο δεν ειναι περιπου η ιδια? καποιοι φουσκωνουν τα ταχυδρομικα και κρατουν την τιμη κατω απο το κανονικο γιατι το ebay χρεωνει προμηθεια βασει τιμης

Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα.

Έχω μια ερώτηση να κάνω γιατί δεν μου έχει ξανα συμβεί κάτι τέτοιο.

Αντικείμενο που είχα παραγγείλει μέσω ebay δεν ήρθε ποτέ, μίλησα με τον πωλητή μέσω ebay και είπε ότι θα μου κάνει επιστροφή χρημάτων.

Πρέπει να κάνω κάτι άλλο εκτός του να περιμένω τα χρήματα;
Αυτά θα φανούν στο paypal ή στην πιστωτική μου κάρτα και σε πόσες ημέρες περίπου;
Στο τέλος αν και δεν παρέλαβα κάτι θα πρέπει να τον αξιολογίσω;

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Εκτος να περιμενεις τα χρηματα να κοιταξεις ποτε παρερχεται το 60μερο απο την ημερομηνια αγορας. Αν δεν στα εχει βαλει σε αυτην την προθεσμια να κανεις ενσταση στο paypal για μη παραλαβη αντικειμενου. Ειναι στα δικαιωματα σου και σε διασφαλιζει οτι δεν θα "ξεχαστει" ο πωλητης.

Μπορει να μπουν στο paypal balance σου μπορει και κατευθειαν στην πιστωτικη σου. Το αναφερει ξεκαθαρα το paypal αυτο εκει που εχει γινει το refund απο τον πωλητη.

Συνηθως παιρνει 3-4 μερες απο την ημερομηνια refund μεχρι να φανουν στην καρτα σου. Ισως λιγο περισοτερο.

Αν σου επιστρεψει κανονικα τα χρηματα μην βαλεις καμια αξιολογηση αν θες την γνωμη μου. Δεν μπορεις να κρινεις τιποτα.

και βεβαια να κανεις αξιολογηση, πολυ απλα οτι δεν παρελαβες ποτε, και σου επιστραφηκαν τα χρηματα.(γιατι πολυ πωλητες το κανουν και επιτηδες, ειναι πολυ που δεν ξερουν τις διαδικασιες και χανουν τα χρηματα τους).

Πλεον ο χρόνος που έχεις για να αφήσεις feedback (δλδ να δηλώσεις αν παρέλαβες ή όχι και ΤΙ) είναι 45 ημέρες από την ημερομηνία πώλησης.

Αν λοιπόν στις 44 ημέρες ΔΕΝ παρέλαβες, μην περιμένεις καλή τη πίστη!
Ανοιγεις CASE οπου δηλώνεις στο ebay την ΜΗ παραλαβή.
Ξεκινά μια διαδικασία ανταλλαγής μηνυμάτων με τον Πωλητή, με το ebay ενδιάμεσο, να παρακολουθεί διακριτικά μήπως λυθεί το πρόβλημα.
Αν δεν καταλήξετε κάπου (πωλητής - αγοραστής), τότε "παρεμβαίνει" το ebay και δίνει δίκιο στον ένα ή στον άλλο.

Αν σου δήλωσε οτι θα σου επιστρέψει τα χρήματα (refund) τότε τα βλέπεις ΑΜΕΣΑ στο Paypal (έρχεται και αυτόματο mail) και ύστερα από ελάχιστες μέρες και στην κάρτα ως ΠΙΣΤΩΣΗ (επιστροφή).

Φυσικά στο τέλος, αφήνεις και feedback, αναλόγως της πορείας!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Ο πωλητής μου έβαλε τα χρήματα μέσα σε 3 ημέρες που τον ενόχλησα (ότι πέρασαν 25 ημέρες και το δέμα δεν ήρθε) χθες στο paypal, πρώτα είχα μήνυμα από το paypal και μετά από τον πωλητή.

Σήμερα τα χρήματα φάνηκαν και στην κάρτα μου.

Αξιολόγηση έβαλα θετική διότι ήταν επαγγελματίας ο πωλητής.