Εστειλα ερωτηματα σε διαφορες αρχες για αυτο το θεμα. Μολις εχω απαντησεις θα ενημερωσω.
Αν υπαρχει καποιος νομικος , μελος του φορουμ θα μπορουσε να μας διαφωτισει στο τι ισχυει για τις εγγυησεις .
Λοιπον, η πρωτη απαντηση μου ηρθε και την επισυναπτω.
Αξιότιμε κύριε ...............
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει το ερώτημά σας το οποίο μας εστάλη μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού κέντρου καταναλωτή.
το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελεί τον ελληνικό κόμβο ενός πανευρωπαϊκού δικτύου με στόχο την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών στα πλαίσια της Ενιαίας Αγοράς. Αντικείμενο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή αποτελεί η παροχή πληροφοριών σχετικά με την προστασία καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εξωδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν από διασυνοριακές συναλλαγές, δηλαδή συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών που είναι εγκατεστημένοι σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχετικά με το ερώτημά σας, σας πληροφορούμε ότι το προϊόν οφείλει να έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση προκειμένου να μπορεί ο Έλληνας αντιπρόσωπος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.
Επιπλέον σας αποστέλλουμε συνημμένα και την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις εγγυήσεις.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας δείχνετε.
ΕΥΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ