Αγορα απο Farnell

όχι στην τράπεζα που δουλεύω εγώ (Τράπεζα Κύπρου). Η έκδοση προπληρωμένης γίνεται επί τόπου, κοστίζει 5 ευρώ και η φόρτιση από ταμείο 1 ή 1,5 ευρώ (δεν είμαι σίγουρος). Η φόρτιση από internet banking κοστίζει ακόμα λιγότερο.

H φόρτιση της Cyprus Bank Prepaid Card στοιχίζει 1 ευρώ μέσω internet banking.
http://www.prepaidcards.gr/default.asp?siteID=1&pageID=11&langID=1
Δεν ξέρω γιατί η χρέωση του 1 ευρώ σου φαίνεται ασήμαντη.Για μένα που κάνω συχνά μικρές αγορές οποιοδήποτε extra χρέωση την θεωρώ κλοπή αφού ουσιαστικά μεταφέρω χρήματα από έναν λογαρισμό μου στην τράπεζα στην κάρτα οπότε δεν υπάρχει νόημα σε αυτή την χρέωση και την θεωρώ παράνομη και καταχρηστική.

Last edited:
Ετσι ακριβως..

Αυτη η χαλαροτητα στο να θεωρουμε το 1 ευρω τιποτε και να συνιστουμε και τετοιες υπηρεσιες.....
Βγαλε ενα λογαριασμο με visa debit (στην εθνικη πλεον δεν εχει κοστος η διατηρηση λογαριασμου με χαμηλο υπολοιπο, και λογικα θα ακολουθησουν και οι αλλες)..
Η ακομα καλυτερα μια πιστωτικη χωρις συνδρομη..
Εχει διαφορες προσφορες.

Ο Ντάρλας όντως είναι ακριβότερος αλλά δεν μπλέκεις με πιστωτικές, φορτίσεις κ.τ.λ
Πάνω από τα 100 ευρά στέλνει με κούριερ δωρεάν.
Ψώνισα κάτι παλαιότερα και ήταν ευγενείς και εξυπηρετικοί.

Μη προτείνουμε έλληνες συνεργάτες της Farnell παρακαλώ.

Είναι θέμα πλέον ελληνικής αξιοπρέπειας! Αυτοί οι κύριοι με κέρδος 30-60% της τιμής που αγοράζει ο ιδιώτης από Farnell, προσφέρουν τιμές που απευθύνονται ... να μη το χαρακτηρίσω!
Αποφύγετέ τους μέχρι να κατανοήσουν την έννοια της σωστής επιχειρηματικότητας.

H φόρτιση της Cyprus Bank Prepaid Card στοιχίζει 1 ευρώ μέσω internet banking.
http://www.prepaidcards.gr/default.asp?siteID=1&pageID=11&langID=1
Δεν ξέρω γιατί η χρέωση του 1 ευρώ σου φαίνεται ασήμαντη.Για μένα που κάνω συχνά μικρές αγορές οποιοδήποτε extra χρέωση την θεωρώ κλοπή αφού ουσιαστικά μεταφέρω χρήματα από έναν λογαρισμό μου στην τράπεζα στην κάρτα οπότε δεν υπάρχει νόημα σε αυτή την χρέωση και την θεωρώ παράνομη και καταχρηστική.

Γιατί η κάρτα δεν έχει καμιά άλλη προμήθεια.

μου απαντησαν απο farnell uk ότι μπορω ανετα να πληρωσω μεσω bank transfer στελνοντας την παραγγελια μεσω mail, θα μου επιστρεψουν μια προ-φορμα και τα στοιχεια λογαριασμου τους... για να δουμε..

μου ζητάει ονομα τηλεφωνο διευθυνση και VAT number, εννοεί το ΑΦΜ μου?

ναι vat ειναι το αφμ, βαλε και το χαρακτηριστικο EL (ελλαδα) μπροστα απ τον αριθμο

οκ thanks

καλα το αφμ μου τι να το κανει.. αφου σαν ιδιωτης θα αγορασω..anyway..

ΠΟΣΟ? καλά δεν ξέρεις από που να πρωτοφυλαχθείς κι απο που θα σου ρθει σήμερα..:motz:

μου απαντησαν απο farnell uk ότι μπορω ανετα να πληρωσω μεσω bank transfer στελνοντας την παραγγελια μεσω mail, θα μου επιστρεψουν μια προ-φορμα και τα στοιχεια λογαριασμου τους... για να δουμε..

μου ζητάει ονομα τηλεφωνο διευθυνση και VAT number, εννοεί το ΑΦΜ μου?

Όχι δεν εννοεί το ΑΦΜ, αλλά το ΦΠΑ.
Δεν ξέρω εάν μπορείς να το αποφύγεις...αλλά πριν η Αγγλία ανεβάσει το δικό της ΦΠΑ, το είχα κάνει "γαργάρα" και μονίμως όλες οι συναλλαγές μου γίνονταν με 15% ΦΠΑ.

οκ thanks

καλα το αφμ μου τι να το κανει.. αφου σαν ιδιωτης θα αγορασω..anyway..

Μαλλον δεν εχεις παραγγειλει απο digikey που σου ζητανε και σκαναρισμενο το διπλωμα σου. :AFADF0:

Vat number ομως ειναι το ΑΦΜ....

Όχι βρε παιδιά, VAT σημαίνει Value Αdded Τax, κοινώς στα ελληνικά ΦΠΑ.

Τι να τον κάνουν το ΑΦΜ; Μήπως να στείλουν το τιμολόγιο στην αρμόδια ΔΟΥ της Ελλάδας;
Το ΦΠΑ θέλουν για να εναρμονίσουν το φόρο με το φόρο της χώρας μας.

Γιατί η κάρτα δεν έχει καμιά άλλη προμήθεια.

Και γιατί η μεταφορά χρημάτων μεταξύ ουσιαστικά λογαριασμών μου στην ίδια τράπεζα (όψεως/καταθέσεως σε prepaid) πρέπει να έχει προμήθεια 1 ευρώ για κάθε φόρτιση?
Αυτά τα νταβαντιλίκια με τις τράπεζες πρέπει επιτέλους να σταματήσουν σε αυτήν την χώρα.
Κάποτε έπρεπε νταβαντζιλίδικα να πληρώνουμε προμήθεια για κατάθεση μετρητών σε λογαριασμού τρίτου!!!!
Ο καιρός γαρ εγγύς.

Όχι βρε παιδιά, VAT σημαίνει Value Αdded Τax, κοινώς στα ελληνικά ΦΠΑ.

Τι να τον κάνουν το ΑΦΜ; Μήπως να στείλουν το τιμολόγιο στην αρμόδια ΔΟΥ της Ελλάδας;
Το ΦΠΑ θέλουν για να εναρμονίσουν το φόρο με το φόρο της χώρας μας.

vat οντως σημαινει φπα.. VAT NUMBER ομως σημαινει ΑΦΜ.
Μην επιμενεις.
Το αφμ το θελουν συνηθως για να ΜΗΝ σου χρεωσουν φπα καθόλου, εαν δηλωσεις οτι εισαι επαγγελματιας χρηστης.
Ειναι ψιλοπαρανομο, αλλα επειδη το συστημα που ελεγχει τα αφμ ειναι ελλειπες απο τη μερια της ελλαδας, πιανει και με κανονικο ιδιωτικο αφμ.

Και δεν υπαρχει θεμα εναρμονισμου ΦΠΑ.. Η θα πληρωσεις οτι ισχυει στη χωρα της εδρας η δεν θα πληρωσεις καθολου.

Οσο για τις χρεωσεις των τραπεζων για το τιποτε... διαβασα τις προαλλες οτι η εθνικη καταργει διαφορα..
Αυτη η φοβια με τις πιστωτικες, που στηριζεται σε λογικες του συρμου, εχει τα κοστη της.
Επισης το να μην ασχολειται κανεις με επιπλεον λογαριασμους, εχει και αυτο το κοστος του.
Διαλεγει κανεις και περνει. Σημασια εχει να υπαρχει η επιλογη. Τα υπολοιπα ειναι θεμα ενημερωσης και επιθυμιας.

Last edited:
Αν και ειμαστε λιγο off topic, εγω σαν λυση βρηκα την εξης: ειχα ενα ανενεργο λογαριασμο απο παλια, με μια electron visa cash card, και χρησημοποιω αυτη την καρτα για ολες τις ιντερνετικες συναλλαγες. Ειναι μονο χρεωστικη και οχι πιστωτικη, οποτε, μονο αν εχει euro μεσα γινεται η συναλλαγη. Οταν λοιπον χρειαζεται, μπαινουν χρηματα στον λογαριασμο και γινεται η αγορα.
Ουτε προμηθειες ουτε αλλες χρεωσεις.

Αυτός ντιγικής έχει (τελικά) πράμα που σαλεύει.

Δεν με λέτε ρε παίδες.Σε μια παραγγελιά ας πούμε 50-60 ευρωνίων τι νουμεράκι θα προσθέσει ο τελώνης????

vat οντως σημαινει φπα.. VAT NUMBER ομως σημαινει ΑΦΜ.
Μην επιμενεις.
Το αφμ το θελουν συνηθως για να ΜΗΝ σου χρεωσουν φπα καθόλου, εαν δηλωσεις οτι εισαι επαγγελματιας χρηστης.
Ειναι ψιλοπαρανομο, αλλα επειδη το συστημα που ελεγχει τα αφμ ειναι ελλειπες απο τη μερια της ελλαδας, πιανει και με κανονικο ιδιωτικο αφμ.

Και δεν υπαρχει θεμα εναρμονισμου ΦΠΑ.. Η θα πληρωσεις οτι ισχυει στη χωρα της εδρας η δεν θα πληρωσεις καθολου.

ετσι πρέπει να ειναι, μόλις μου εστειλαν μειλ οτι επειδή το vat registration number μου εμφανίζεται ως invalid στο site http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ αναγκαστικά θα με χρεώσουν vat

δηλαδη αν αγοραζα στο ονομα εταιριας θα το γλύτωνα?