Αγορα απο Farnell

Δεν είναι θέμα εταιρίας.
Είναι θέμα τιμολογίου.
Ας είναι και ατομική η επιχείρηση.
Aν αγόραζες στο όνομα επιχ. που κάνει ενδοκοινοτικές συναλλαγές, ναι θα τη γλύτωνες... τη φά.π.α.

Re: Απάντηση: Αγορα απο Farnell

Για να κανεις ενδοκοινοτικες χωρις φπα πρεπει α. να εχεις βιβλια εστω και προσωπικης εταιριας (β. κατηγοριας) και να εχεις δηλωσει στην εφορια οτι κανεις ενδοκοινοτικες συναλλαγες. Δεν κοστιζει κατι, απλα πρεπει να κανεις και δηλωση intrastat μετά.
Για προσωπικη χρηση απλα πληρωνεις το φπα που ισχυει στη χωρα αγορας (15% στο UK) αυτη τη στιγμη, και τιποτε αλλο.

Οσο για τιη digikey... η κατασταση ειναι ολιγον τραγικη.
Ο μονος τροπος που συμφερει ειναι παραγγελια πανω απο 100 ευρω, αγορα σε $ και αποστολη με USPS.
Η απαραδεκτη digikey εχει ελληνικο και καλα τιμοκαταλογο (ο οποιος ειναι ιδιος με τον πχ γερμανικο) με την εξης διαφορα.
Στη γερμανια οι τιμες ειναι με φπα και εκτελωνισμο, ενω στην ελλαδα φπα και εκτελωνισμος (κανα 150ρι δλδ) χρεωνονται επιπλεον.
Κοινως αν εχετε γνωστο στη γερμανια συμφερει να τα παραλαβει αυτος και να σας τα στειλει ταχυδρομικως
Εδω ειμαστε μπανανία.

Εάν παραγγείλεις από το τμήμα Export, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω παραγγείλει τον τελευταίο χρόνο αρκετές φορές από εκεί.
Οι τιμές είναι σε GBP, προ ΦΠΑ και χωρίς μεταφορικά. Τα μεταφορικά χρεώνονται γύρω στα 8.13GBP + φπα και από ότι έχω δει είναι σταθερά ανεξαρτήτου βάρους και ποσού.
Πληρώνεις με πιστωτική, αμέσως σου έρχεται η "Συμφωνία Παραγγελίας" με email, την επόμενη έχεις το tracking number και μέσα σε 24-48 ώρες από την ημερομηνία παραγγελίας, το έχεις παραλάβει στην πόρτα σου με UPS (Αττική).

Όταν παραλάβεις το λογαριασμό της κάρτας σου, θα υπάρχει στην ημερομηνία συναλλαγής η ισοτιμία μετατροπής από GBP->ευρώ με το συνολικό ποσό χρέωσης.
Η συσκευασία τους είναι άριστη και εάν παραγγείλεις κάτι μεγαλύτερο (μετρητικό για παράδειγμα) χρησιμοποιούν διπλή συσκευασία, δηλ. της κατασκευάστριας εταιρίας και όλο αυτό μέσα σε δική τους μεγαλύτερη (δεν παίζονται σε αυτά...)

http://export.farnell.com

Απάντηση: Re: Αγορα απο Farnell

Εάν παραγγείλεις από το τμήμα Export, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω παραγγείλει τον τελευταίο χρόνο αρκετές φορές από εκεί.
Οι τιμές είναι σε GBP, προ ΦΠΑ και χωρίς μεταφορικά. Τα μεταφορικά χρεώνονται γύρω στα 8.13GBP + φπα και από ότι έχω δει είναι σταθερά ανεξαρτήτου βάρους και ποσού.
Πληρώνεις με πιστωτική, αμέσως σου έρχεται η "Συμφωνία Παραγγελίας" με email, την επόμενη έχεις το tracking number και μέσα σε 24-48 ώρες από την ημερομηνία παραγγελίας, το έχεις παραλάβει στην πόρτα σου με UPS (Αττική).

Όταν παραλάβεις το λογαριασμό της κάρτας σου, θα υπάρχει στην ημερομηνία συναλλαγής η ισοτιμία μετατροπής από GBP->ευρώ με το συνολικό ποσό χρέωσης.
Η συσκευασία τους είναι άριστη και εάν παραγγείλεις κάτι μεγαλύτερο (μετρητικό για παράδειγμα) χρησιμοποιούν διπλή συσκευασία, δηλ. της κατασκευάστριας εταιρίας και όλο αυτό μέσα σε δική τους μεγαλύτερη (δεν παίζονται σε αυτά...)

http://export.farnell.com

Ευχαριστώ πολύ, θα το δω.

john δούλεψε τελικά η παραγγελία από farnell? Βλέπω στη σελίδα τους ότι στέλνουν μόνο εντός U.K.

sorry, τελευταία δεν μπαινω πολύ γιατι ασχολούμαι με το καινουργιο μου παιχνίδι :jester:

τους έστειλα ενα mail ρωτώντας αν μπορώ να παραγγείλω από αυτους και να τους πληρώσω με κατάθεση σε τράπεζα. Μου απάντησαν θετικά, και έτσι κι έγινε. Λίγο χαθήκαμε στην επικοινωνία με ανταλλαγές διάφορων email ( ο τυπος που ανελαβε να διεκπεραιώσει το δικό μου case χρειαζόταν κάνα δυο υπενθυμίσεις παραπάνω για να πάρει μπρος) αλλά πέρα απο τις καθυστερήσεις με την επικοινωνία κανένα αλλο πρόβλημα. Αυριο παραλαμβάνω οποτε θα σας πώ αν όντως πηγαν ολα οκ. Απλά δεν γλύτωσα τον φπα όπως λέγαμε πριν.

sorry, τελευταία δεν μπαινω πολύ γιατι ασχολούμαι με το καινουργιο μου παιχνίδι :jester:

.

Καλορίζικο το γκάζι!
Εχω το ίδιο (σχεδον...το δικό μου είναι μοντ. 2004).
Αν θες κάτι στείλε πμ

Τελικά με τη χρήση πιστωτικής η διαδικασία τέλειωσε σε 3 μέρες (παραγγελία στις 28/3 παραλαβή σήμερα το μεσημέρι).

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον lemon για τις υποδείξεις όπως και τον John (καλοτάξιδο το νέο παιγνίδι).