Αγορά από Μ. Βρετανία μέσω eBay. Τι γίνεται με τους δασμούς;

Καλημέρα σε όλους

Είχα μια video camera MiniDV της Canon, που δεν λειτουργεί πλέον. Υπάρχει ανάγκη να μεταφέρω σε σκληρό δίσκο πολλές βιντεοκασέτες MiniDV, με βίντεο που πρέπει να σωθούν.
Ο μόνος τρόπος είναι να υπάρχει ένας αναπαραγωγέας αυτών των κασετών, που να μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά με έναν υπολογιστή, μέσω οποιασδήποτε ψηφιακής θύρας (συνήθως FireWire) και με τη βοήθεια ενός προγράμματος σύλληψης να γίνει η ψηφιακή μεταφορά σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί ο χειριστής (συνήθως σε μορφή MPEG).

Μέχρι πρότινος τη μεταφορά την έκανα με τη βιντεοκάμερα που έχω, αλλά τώρα δεν λειτουργεί.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μεταχειρισμένη, μέσω eBay, που πουλιούνται σε τιμές, από 80-90 μέχρι 130-150 ευρώ στη Μ. Βρετανία.
Όταν η Βρετανία ήταν στην ΕΕ, δεν υπήρχαν δασμοί.

Τώρα τι γίνεται - και σε είδη αυτού του κόστους;

Όποιος γνωρίζει κάτι, ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ.

Καλημέρα σε όλους

Είχα μια video camera MiniDV της Canon, που δεν λειτουργεί πλέον. Υπάρχει ανάγκη να μεταφέρω σε σκληρό δίσκο πολλές βιντεοκασέτες MiniDV, με βίντεο που πρέπει να σωθούν.
Ο μόνος τρόπος είναι να υπάρχει ένας αναπαραγωγέας αυτών των κασετών, που να μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά με έναν υπολογιστή, μέσω οποιασδήποτε ψηφιακής θύρας (συνήθως FireWire) και με τη βοήθεια ενός προγράμματος σύλληψης να γίνει η ψηφιακή μεταφορά σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί ο χειριστής (συνήθως σε μορφή MPEG).

Μέχρι πρότινος τη μεταφορά την έκανα με τη βιντεοκάμερα που έχω, αλλά τώρα δεν λειτουργεί.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μεταχειρισμένη, μέσω eBay, που πουλιούνται σε τιμές, από 80-90 μέχρι 130-150 ευρώ στη Μ. Βρετανία.
Όταν η Βρετανία ήταν στην ΕΕ, δεν υπήρχαν δασμοί.

Τώρα τι γίνεται - και σε είδη αυτού του κόστους;

Όποιος γνωρίζει κάτι, ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ.
Τώρα πληρώνεις δασμούς και ΦΠΑ, κανονικότατα.Για εμένα που ζω στη Γερμανία τους υπολογίζει κατά την αγορά και τους προπληρώνεις στο ebay. Για Ελλάδα δεν ξέρω.

Τώρα πληρώνεις δασμούς και ΦΠΑ, κανονικότατα.Για εμένα που ζω στη Γερμανία τους υπολογίζει κατά την αγορά και τους προπληρώνεις στο ebay. Για Ελλάδα δεν ξέρω.
Και στην Ελλάδα, το ιδιο.

Ξεκινάς με ΦΠΑ 24% συν δασμούς.
Όπως έχω πει και σε άλλο θέμα, οπωσδήποτε θα παρακαλέσεις να αναγράφει πολύ χαμηλή τιμή στο customs form. Από την στιγμή που είναι κιόλας μεταχειρισμένο δικαιολογείται η οποιαδήποτε τιμή.
Δεύτερον, να στο στείλει με απλό ταχυδρομείο (θα έχει καθυστέρηση 2 εβδομάδες) . Όχι με couriers π.χ. UPS, DHL, κλπ.

Για ποσά κάτω των 150€ δεν μου έχει τύχη ποτέ να πληρώσω δασμούς παρά μόνο ΦΠΑ.
Σε πόσα πάνω των 150 φυσικά ναι.
Παίζει κάτι άλλο στο Ηνωμένο Βασίλειο που σε εισαγωγές από εκεί ζητάνε και δασμούς;

Γιατι δεν ψαχνεις Γερμανια η και Ελλαδα ηταν ευρειας χρησης αυτες οι καμερες.Μπορει να βαλεις αγγελια εδω για ζητηση να ψαξεις σε ισομνια, car.gr, ventora κλπ. η και σε καταστημα που πουλαει μεταχ. φωτογραφικες.Ποια μοντελα θελεις?

Eδω π.χ απο ebay Γερμανιας εχει εκτος απο Αγγλια και απο Γερμανια, Ιταλια, Γαλλια , Δανια, Ολλανδια κλπ λιγο προχειρα που κοιταξα.
Kοιτας αξιοπιστια πωλητη, εαν υπαρχει δικαιωμα επιστροφης , παντα θα χεις ενα ρισκο αλλα το ποσο δεν ειναι απαγορευτικο να ρισκαρεις, για λιγοτερο ρισκο ψανεις σε τοπικο καταστημα μεταχειρ. καμερων.

Last edited: