ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ MOUSER

Περιμένω από μέρα σε μέρα μια παραγγελία από mouser. H αξία του "καλαθιού" ήταν 108 ευρώ και μόλις πάτησα Checkout έγινε 130 ευρώ αφού υπολογίζουν 19% ΦΠΑ Γαλλίας (το γιατί είναι μεγάλη ιστορία). Σύμφωνα με εμπειρίες φίλων, όλες οι παραγγελίες πάνω από 75 ευρώ και με επιλογή αποστολής Fedex δεν έχουν εξτρά χρέωαη αφού η mouser δηλώνει στην σελίδα της ότι αναλαμβάνει αυτή τα κόστη εκτελωνισμού. Ελπίζω να είναι έτσι...

Λοιπόν κύριοι... Το πακέτο ήρθε σήμερα με κούριερ στην πόρτα μου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!!! Όσο για την συσκευασία των πραγμάτων μέσα στο κουτί, ένα θα πω: Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!! Οι τύποι δεν παίζονται! Αγοράστε άφοβα και χωρίς το άγχος του τελωνείου.

Να υποψιαστουμε οτι περασε τελωνειο στη Γαλλια και ηρθε απο εκει?

Να υποψιαστουμε οτι περασε τελωνειο στη Γαλλια και ηρθε απο εκει?

Ναι. Η διαδρομή ήταν Αμερική -> Γαλλία -> Ελλάδα. Το ξαναλέω, χρησιμοποίησα FedEx. Βέβαια το ότι δεν πλήρωσα τίποτα στο δικό μας τελωνείο δεν έχει να κάνει με την FedEx αλλά με το ότι η mouser καλύπτει τις πωλήσεις της με τον όρο DDP http://en.wikipedia.org/wiki/Delivered_Duty_Paid#Delivered_Duty_Paid

Last edited:
Πολύ ευχάριστο αυτό.
Εδώ στα τελωνεία ξεφαντώνουν.
Δεν έχω καταλάβει αν φταίνε οι μεταφορικές (αν καρπώνονται οι ίδιες τα κέρδη από τον εκτελωνισμό) ή κάποιοι εκτελωνιστές που εκμεταλλεύονται καταστάσεις αλλά έχει καταντήσει γελοία αυτή η κατάσταση.
Για 40 και 50 ευρώ εμπόρευμα σε χρεώνουν 120...
Οπότε με Mouser υπάρχει λύση.

Με digikey τι γίνεται;
Ισχύει πως αν γραφτείς στην αμερικάνικη ιστοσελίδα της και όχι στην ελληνική
μπορείς να διαλέξεις αποστολή μέσω των αμερικάνικων ταχυδρομείων (USPS);

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ MOUSER

Πολύ ευχάριστο αυτό.
Εδώ στα τελωνεία ξεφαντώνουν.
Δεν έχω καταλάβει αν φταίνε οι μεταφορικές (αν καρπώνονται οι ίδιες τα κέρδη από τον εκτελωνισμό) ή κάποιοι εκτελωνιστές που εκμεταλλεύονται καταστάσεις αλλά έχει καταντήσει γελοία αυτή η κατάσταση.
Για 40 και 50 ευρώ εμπόρευμα σε χρεώνουν 120...
Οπότε με Mouser υπάρχει λύση.

Με digikey τι γίνεται;
Ισχύει πως αν γραφτείς στην αμερικάνικη ιστοσελίδα της και όχι στην ελληνική
μπορείς να διαλέξεις αποστολή μέσω των αμερικάνικων ταχυδρομείων (USPS);

Κοίτα να δεις. Ο λόγος που δεν με χαράτσωσε η Fedex δεν είναι ότι άλλαξε τακτική αλλά ότι η mouser δεσμεύεται πως η ίδια θα αναλάβει οποιαδήποτε έξοδα εκτελωνισμού κτλ ώστε ο αγοραστής να παραλάβει το προϊόν στην τιμή που το αγόρασε. Είναι αυτό το DDP που είπα παραπάνω, διάβασε το link, αξίζει! Πριν κάνω την παραγγελία μου "πέρασα" από όλα τα μεγάλα μαγαζιά. Το πιο φτηνό και ξεκάθαρο κατά την γνώμη, είναι το mouser, χωρίς minimum order στην συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων του. Άμα θέλεις, μπορείς να αγοράσεις και 1 αντίσταση του 0,06 ευρώ και δεν θα σου πούνε τίποτα! Όσο δε για το δικό μου πακέτο, τι να πω... Κάθε είδος σε δικό του σακουλάκι, με αυτοκόλλητο πάνω που αναγράφει part number, ποσότητα, σειρά αντικειμένου πάνω στην απόδειξη ώστε να μπορείς να τα τσεκάρεις κτλ...

Last edited:
η DDP υπηρεσία της mοuser είναι αυτό ακριβώς, δλδ δασμοί - τελωνεία κλπ πληρωμένα από τον προμηθευτή ...

κι εγώ την πρώτη φορά ημουν λίγο δύσπιστος, είχα γίνει λίγο κουραστικός στο online help, Μάλιστα είχα ζητήσει να μου σταλεί με mail όλη η στιχομυθία με τον υπάλληλο τους που ορκιζόταν οτι δεν υπήρχε καμία περίπτωση για έξτρα χρέωση στο τελωνείο,

απλά, παθών από digikey δεν μπορούσα να το πιστέψω ....

όμως δεν έρχεται (τουλάχιστον σε εμένα) όπως της digikey μέσα σε 2-3 μέρες , και τις 2 τελευταίες φορές έκανε περίπου εβδομάδα...

Last edited:
η DDP υπηρεσία της mοuser είναι αυτό ακριβώς, δλδ δασμοί - τελωνεία κλπ πληρωμένα από τον προμηθευτή ...

κι εγώ την πρώτη φορά ημουν λίγο δύσπιστος, είχα γίνει λίγο κουραστικός στο online help, Μάλιστα είχα ζητήσει να μου σταλεί με mail όλη η στιχομυθία με τον υπάλληλο τους που ορκιζόταν οτι δεν υπήρχε καμία περίπτωση για έξτρα χρέωση στο τελωνείο,

απλά, παθών από digikey δεν μπορούσα να το πιστέψω ....

όμως δεν έρχεται (τουλάχιστον σε εμένα) όπως της digikey μέσα σε 2-3 μέρες , και τις 2 τελευταίες φορές έκανε περίπου εβδομάδα...

Εγώ παρήγγειλα την προηγούμενη τετάρτη το βράδυ και παρέλαβα σήμερα το πρωί. Βέβαια με καθυστέρησε πιστεύω αρκετά και η Καθαρά Δευτέρα...

Last edited:
Γεια σας παιδιά, ενδιαφέρομαι να κάνω μία αγορά από mouser η οποία μάλλον θα είναι πάνω από 75 ευρώ. Είπατε ότι επιλέγουμε FEDEX για τον τρόπο αποστολής, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν στην κεντρική σελίδα της mouser επιλέγουμε σαν χώρα Ελλάδα ή κάποια άλλη?