Αγορα AV κατω απο 1000

giod8

New member
2 December 2010
72
Γερακας
Καλησπερα σας

Ηθελα την γνωμη σας για τους εξης
1. Yamaha RX V6A
2. Yamaha RX A2A
3. Onlyo TX NR6100
4. JBL MA 7100HP

Ειμαι σε ενα χωρο σαλινιου (σχετικα ανοιχτος χωρος μεγαλος) και η τv ειναι στα 3 με 3.5 μετρα απο τον καναπε.
Αυτη την στιγμη εχω εναν Denon AVR-X 3000 που δεν εχω μεινει και πολυ ευχαριστημενος μαζι με τα εξης ηχεια που θα κρατησω για τον επομενο AV.
Bowers & Wilkins M-1 ,Bowers & Wilkins sub ASW610. Τον ΑV τον θελω αποκλειστικα για ταινιες. και το ταβανι στην τιμη ειναι ο ακριβοτερος απο τους 4.

Ευχαριστω

Τι δεν σου αρέσει, τι σου λείπει στον Denon AVR-X 3000, επειδή όπως γράφει και ο Βασίλης, τα ηχεία σου, λογικά θα σε περιορίζουν αρκετά.

• Like
Reactions: billpeppas
Τι δεν σου αρέσει, τι σου λείπει στον Denon AVR-X 3000, επειδή όπως γράφει και ο Βασίλης, τα ηχεία σου, λογικά θα σε περιορίζουν αρκετά.

Στα γρήγορα, του λείπουν τα immersive format, 4Κ πάνω από τα 30Hz και EQ με δυνατότητα δημιουργίας target curve.

• Haha
Reactions: #@george@#
Γιατί τραγικά τα M1?? Δεν ήθελα μεγάλα ηχεία στον χώρο που ειμαι. Σε αυτές τις διαστάσεις παίζουν καλά νομίζω

Γιατί τραγικά τα M1?? Δεν ήθελα μεγάλα ηχεία στον χώρο που ειμαι. Σε αυτές τις διαστάσεις παίζουν καλά νομίζω

Μπορείς να τα αποκαλέσεις οτιδήποτε πέραν από ηχείο.
Αν με έβαζες να ακούω με αυτά ακόμα και ταινίες (για μουσική ούτε λόγος) και δεν είχα δυνατότητα να τα αλλάξω με οτιδήποτε άλλο, θα προτιμούσα να κουφαθώ :D

• Haha
Reactions: spcav
Μπορείς να τα αποκαλέσεις οτιδήποτε πέραν από ηχείο.
Αν με έβαζες να ακούω με αυτά ακόμα και ταινίες (για μουσική ούτε λόγος) και δεν είχα δυνατότητα να τα αλλάξω με οτιδήποτε άλλο, θα προτιμούσα να κουφαθώ :D
Θα τα αλλαζες για κλιπσ??? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Πρόσεχε τι θα πείς....
Κοιτα Βασίλη όταν πρωτοξεκίνησα τα του Homecinema το 2003 , έπαιξα μπαλίτσα σαν πρωτο συστηματακι με το παρακάτω και πραγματικά έσπερναν....στον σταυρο π σ κάνω!!!

Sony sa-ve835 pascal​

210994_20f4094f68ed7b1ae75c3e8e519861ba.jpg

Θα τα αλλαζες για κλιπσ??? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Πρόσεχε τι θα πείς....
Κοιτα Βασίλη όταν πρωτοξεκίνησα τα του Homecinema το 2003 , έπαιξα μπαλίτσα σαν πρωτο συστηματακι με το παρακάτω και πραγματικά έσπερναν....στον σταυρο π σ κάνω!!!

Sony sa-ve835 pascal​

View attachment 261488

Τα έχω ακόμα!

Αν και με τις αλλαγές, πλέον είναι μόνο δύο από αυτά στο 7.2 σύστημα (ως surround back).

Άλλα δύο με το sub είναι στο desktop σύστημα, και μου περισεύουν άλλα τρία που κάθονται, με τις βάσεις δαπέδου.

• Like
Reactions: djmnv81
Τα έχω ακόμα!

Αν και με τις αλλαγές, πλέον είναι μόνο δύο από αυτά στο 7.2 σύστημα (ως surround back).

Άλλα δύο με το sub είναι στο desktop σύστημα, και μου περισεύουν άλλα τρία που κάθονται, με τις βάσεις δαπέδου.
Και εγω τα εχω ακομα !! Τα εχω σπρώξει στον αδερφό μου π ευτυχώς ασχολειται στο 10% του audio σε σχεση με εμενα!! 🤣 Ειχα βρει κ αλλα δυο απο αγγελιες για να παιζει σε 7.1!!!

Πραγματικά εβγαζαν ωραιο ήχο!! Τα οδηγουσα με class d τον παρακατω...της εποχης κ αυτος!!

IMG_0481.webp

ειχα πριν καμια 10ετια τα m1 για πισω ηχεια.ακομα και εκει οριακα καταλληλα ηταν.ισως το χειροτερο ηχειο της εταιριας.
κρατα τον πολυ καλο denon που εχεις και δωσε το χιλαρικο για ενα ωραιο σετακι ηχειων.
απλα πραγματα.

Και εγω τα εχω ακομα !! Τα εχω σπρώξει στον αδερφό μου π ευτυχώς ασχολειται στο 10% του audio σε σχεση με εμενα!! 🤣 Ειχα βρει κ αλλα δυο απο αγγελιες για να παιζει σε 7.1!!!

Πραγματικά εβγαζαν ωραιο ήχο!! Τα οδηγουσα με class d τον παρακατω...της εποχης κ αυτος!!

Για το είδος τους έβγαζαν ωραίο ήχο.

Εγώ όταν τα αντικατέστησα με άλλα bookshelf, τόσο μπροστά όσο και πίσω, η διαφορά ήταν εμφανής. Όπως και στο sub. Το οποίο περιέργως κατεβαίνει αρκετά χαμηλά για τέτοιο που είναι.

Αλλά επειδή είχα την ευκαιρία να κάνω σταδιακά τις αλλαγές, ακόμα ας πούμε και στα surround όταν μπήκαν δύο οικονομικότατα bookshelf, ο ήχος ήταν αρκετά καλύτερος.

Όταν κάτι φαίνεται χάλια μπροστά στα πιο φθηνά Dali Spektor 1 bookshelf, δεν το λογαριάζω ως ηχείο.
Οριακά προτιμώ ηχομπάρα JBL 1000 από τα M1...

To F6 είναι κάπου στα 140-150Hz, το F3 στα 180Hz. Τα 120Hz που αναφέρει η Sony, εγώ τουλάχιστον σε κανένα EQ δεν το είδα να βγαίνει. Μικρά δορυφοράκια είναι, αλλά ΟΚ, δεν είναι άσχημα. Από ηχομπάρα καλύτερα. Και μόνο που σε κάθε ηχείο έχει tweeter δηλαδή... .
Είναι πιο μικρά από τα M1 υπ' όψη.

ειχα πριν καμια 10ετια τα m1 για πισω ηχεια.ακομα και εκει οριακα καταλληλα ηταν.ισως το χειροτερο ηχειο της εταιριας.
κρατα τον πολυ καλο denon που εχεις και δωσε το χιλαρικο για ενα ωραιο σετακι ηχειων.
απλα πραγματα.
Οπως? Focal 5.1 SIb EVO? θελω κατι σε μικρο μεγεθος. Εχω στην ιδιο χωρο και 2 δαπεδου μεγαλα και αλλο ενα 2.1 ηχεια πιο πισω για το google hun. Οποτε δεν θελω να θυμιζει studio η μαγαζι το σαλονι μου.

Όταν κάτι φαίνεται χάλια μπροστά στα πιο φθηνά Dali Spektor 1 bookshelf, δεν το λογαριάζω ως ηχείο.
Οριακά προτιμώ ηχομπάρα JBL 1000 από τα M1...
Τα εχεις θαψει τελειως ομως.. τοτε που τα πηρα ηθελα τετοιο μεγεθος ηχειων και οι επιλογες ηταν παρα πολυ λιγες.. δυστυχως δεν ειχα δει βεβαια τα focal λαθος μου

Τα εχεις θαψει τελειως ομως.. τοτε που τα πηρα ηθελα τετοιο μεγεθος ηχειων και οι επιλογες ηταν παρα πολυ λιγες.. δυστυχως δεν ειχα δει βεβαια τα focal λαθος μου
Έχει και πιο βαθιά τρύπα για αυτά :D
Σε τέτοιο μέγεθος, ελάχιστα ηχεία είναι αποδεκτά (και αυτά πάντα με παραχωρήσεις).

Οπως? Focal 5.1 SIb EVO? θελω κατι σε μικρο μεγεθος. Εχω στην ιδιο χωρο και 2 δαπεδου μεγαλα και αλλο ενα 2.1 ηχεια πιο πισω για το google hun. Οποτε δεν θελω να θυμιζει studio η μαγαζι το σαλονι μου.
ναι-γιατι οχι?
οπως και η warfedale εχει 3-4 πακετακια.
πχ https://www.skroutz.gr/s/34299063/Wharfedale-Set-Icheion-Home-Cinema-5-1-DX-2-HCP-Black.html

ακομα καλυτερα, κρατα το sub και φτιαξε ενα πακετακι με 5 μικρα ηχεια.
γεματη ειναι η αγορα απο οικονομικες και αξιοπιστες λυσεις.
πχ 4 dali spector 1 μαζι με το κεντρικο τους,θα σου κοστισουν περιπου 750 ευρω.
μπορεις να παρεις και μεγαλυτερα της ιδιας ή αλλης εταιρας που μπορεις να φτιαξεις ευκολα αντιστοιχο πακετακι.
ψαχτο λιγο-υπαρχουν αρκετες λυσεις ωστε να εχεις και ενα καλο homecinema αλλα και εναν αξιοπρεπη ηχο για την μουσικη σου.

Για μουσικη ειμαι καλυμμενος 100% Το συστημα το θελω μονο για ταινιες. Και οπως ειπα παραπανω θελω να ειναι μικρα και ομορφα δεν θελω το κλασσικο bookself ηχειο. Σκεφτομουν για 2 λυσεις η τα Focal 5.1 SIb EVO η το sonos Beam Gen 2 , mini sub και 2 Εra 100

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Στα 3.5μ με τέτοια ηχεία που σκέφτεσαι καλύτερα να πάρεις ακουστικά της προκοπής και να τα κάνεις ασύρματα.

Ας προσπαθήσω για κάτι ενδιάμεσο... Monitor Audio Apex A10 1G ? Σου φαίνονται μεγάλα; Άσχημα; Κλασικούρα;