Αγορά AV Receiver

Plasibo

New member
5 July 2006
47
Καλη σας ημέρα
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας

Όπως καταλαβαίνετε και απο τον τίτλο ψάχνω για αγορά ΑV Receiver λόγο ότι εχω μείνει
Πολυ.......πίσω και χρειάζομαι βοήθεια,γνώμες και εμπειρίες.

Μερικές πληροφορίες....

1. Λόγω χώρου μπορω να φτάσω σε setup μέχρι 5.2.2
2. Main L,R και Center παίζουν με τελικούς.( τα L,R πανε σε pass throu προενισχυτή)
3.Βασικη χρήση home cinema ( αλλά όσο καλύτερα και σε μουσική σαν pro τόσο το καλύτερο)

Για να σας δωςω μια ιδέα Πχ.: Marantz SR 5010 ή 7009 Yamaha 1040 ή 1050 Integra 20.7-30.7 Denon 5200w

(Χωρις να περιορίζομαι σε αυτά)

Ευχαριστώ

Re: Αγορα AV receiver

Ποιά ηχεία έχεις ? ( αναλυτικά αν μπορείς, όλα, Front, Surround, Height, Center )
Για να λες 5.2.2 θες να κάνεις Atmos ( 5 bed, 2 subwoofers, 2 height(atmos) speakers ).

Έχεις στερεοφωνικό τελικό, οπότε θες ενισχυτή που να έχει pre-out έστω για τα front left+right για να τα ταΐζεις από τον τελικό ενισχυτή, ελαφραίνοντας ταυτόχρονα το φορτίο του ολοκληρωμένου ενισχυτή που θα πάρεις.

Καλησπέρα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρειάζομαι pre out
οι av που αναφέρονται ειναι atmos

Τι ηχεία έχεις λέμε

Τι σχέση έχουν τα ηχεία ? απο την στιγμή που τα L,R,C παίζουν με τελικούς δεν υπάρχει θεμα οδήγησης απο τον AV
Τα μόνα που παίζουν απο των AV ειναι τα πίσω και μελλοντικά τα high front.

Τι σχέση έχουν τα ηχεία ? απο την στιγμή που τα L,R,C παίζουν με τελικούς δεν υπάρχει θεμα οδήγησης απο τον AV
Τα μόνα που παίζουν απο των AV ειναι τα πίσω και μελλοντικά τα high front.

Εφόσον το ξέρεις αυτό, γιατί κοιτάς τον 5200W αντί ας πούμε του 4200W ?

Δεν σε ρωτάμε για να μας πείς τι ηχεία έχεις με σκοπό να σε κάνουμε να ντραπείς λέγοντάς σου πως είναι κακά ή μέτρια.
Για να ρωτάμε τι ηχεία έχεις, για κάποιον λόγο θα είναι.

Εφόσον το ξέρεις αυτό, γιατί κοιτάς τον 5200W αντί ας πούμε του 4200W ?

Δεν σε ρωτάμε για να μας πείς τι ηχεία έχεις με σκοπό να σε κάνουμε να ντραπείς λέγοντάς σου πως είναι κακά ή μέτρια.
Για να ρωτάμε τι ηχεία έχεις, για κάποιον λόγο θα είναι.

Μάλλον εγω δεν σου έδωσα να καταλάβεις καλα

Αυτο ακριβώς ρωτάω!
αν θεωρείς ότι ο 4200 εχει μόνο διαφορά την ικανότητα ιςχυως και οχι Πχ την σκηνή που διμιουργει η τα dac η την κατασκευή του
Καλοδεχούμενος

για αυτο έβαλα παραδείγματα

στον AV ήχο εχω μείνει πίσω όπως ειπα και πριν.

Και οκ μπορω να μάθω των λόγο ; Μπορει να ειναι κατι που δεν ξέρω η δεν εχω σκεφτεί

Ps: εχω περάσει πια την ηλικία να ντρέπομαι για αυτά που εχω..........!!

Τα πίσω ηχεία σου τι είναι ?
Δορυφόροι/bookshelf ? Υπάρχουνε τρελλοί εκεί έξω που βάζουνε floor-standing ηχεία, ακόμα και πολύ μεγάλα ( έχω δεί setup με B&W CM-8 στα πάντα, Front Left + Right, Surround Left + Right, Side Left + Right ).
Άλλη ανάγκη τροφοδοσίας έχει το CM-8 και άλλη π.χ. ένα Klipsch RB-41 II bookshelf.

Από την στιγμή που εσύ έχεις τρικάναλο για τα FL FR C δεν υπάρχει λόγος να πας σε πολύ δυνατό ολοκληρωμένο ενισχυτή ( εκτός και αν και τα πίσω ηχεία σου είναι απαιτητικά σε ρεύμα ).
Ο 5200W και ο 4200W σαν ήχο δεν θα διαφέρουνε ( δεν ξέρω αν φοράνε και τα ίδια components, πολύ πιθανό ).

Τα πίσω ειναι book self

Και αν χρειάστη μπορει να μπει κάποιος τελικός

Απλα με ενδιαφέρει το stage και η μουσικότητα (αν μπορει να το πει κανεις) που θα εχει.

Air play κτλ δεν με πολυ ενδιαφέρουν αν και ολοι τα έχουν

ενα καλο eq ναι...

Πχ :Marantz η Denon ???

Εχεις πμ.

Μουσική θα ακούς σε pure audio ( stereo ) φαντάζομαι, οπότε διαφορά μεταξύ 4200W & 5200W ( και των αντίστοιχων Marantz ) [ που πάλι Denon είναι και αυτοί επί της ουσίας ]
Διαφορές ακόμα και μεταξύ Denon - Yamaha - Pioneer - Marantz - Onkyo στην μουσική, ειδικότερα αφού τα ηχεία σου θα τα παίζεις από τελικό ενισχυτή δύσκολα εώς απίθανο να δείς ( εφόσον μιλάμε για ίδιας κλάσης μηχανήματα, δεν θα συγκρίνουμε τον Onkyo των 300 με έναν Denon των 1700 κ.ο.κ. ).

Καλό EQ ( manually configurable ) σε ολοκληρωμένο ενισχυτή δεν θα βρείς, μας τα κόψανε αυτά από τα late 90s ( να πουλήσουνε οι καημένοι οι πτωχοί κανένα εξειδικευμένο μηχάνημα :p ).
Τα μεγάλα αυτά Denon που αναφέρουμε έχουνε όλα το ίδιο Audyssey version με τις ίδιες ευκολίες ( έχουνε ένα graphic eq 9 band με ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε ηχείο ), κάνει δουλίτσα, αλλά αν πας στο level του καμμένου δεν είναι το ίδιο με ένα ξεχωριστό dedicated audio processor.

Προσωπικά θα πήγαινα στον AVR-X4200W, πολύ καλό μηχάνημα και πολύ τίμιο για τα λεφτά του.
Δεν θα σου λείψει και κάτι σε σύγκριση με τον 5200 ( θα σου μείνουν και φράγκα στην τσέπη )