Αγορά AV-Receiver

HarPa

New member
30 August 2007
9
Καλημέρα στο club.
Πρώτο μου post αν και καιρό μέλος του club.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες τα εξής.

Θέλω να αλλάξω τον Receiver που έχω (Marantz 5400) κρατώντας τα ηχεία που έχω klipsch 52.

Ξεχώρισα τους εξής ενισχυτές Yamaha 2067, Pioneer LX-53 ή LX 73, Denon 2311 και Onkyo 808 βάσει των δυνατοτήτων τους και του ποσού που διαθέτω.

Η χρήση του είναι 50-50 (ταινίες - μουσική) και επάνω σε αυτόν θα κουμπώσει και ένα Mac Mini προσαρτημένος σε δίκτυο με NAS Server όπου είναι αποθηκευμένη η μουσική μου και κάποιες ταινίες.

1. Χρειάζεται να είναι δικτυακός ή με το Mac κάνω πολύ καλύτερα την δουλειά μου και πιο εύχρηστα? (Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά δεν γνωρίζω πόσο εύχρηστος είναι ένας δικτυακός receiver).

2. Η χρήση του internet radio πόσο εύκολη είναι με έναν τέτοιο receiver?
Εδώ στο Mac χωρίς να έχω εμβαθύνει ιδιαίτερα τα βρήκα λίγο σκούρα.

3. Στο καθαρά ενισχυτικό κομμάτι ποιον από τους παραπάνω προτείνεται ή έχετε κάποια καλύτερη εναλλακτική πρόταση να προτείνεται σε αυτό το budget.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις - συμβουλές.
Υ.Γ. Φυσικά πριν αγοράσω θα ακούσω αλλά επειδή είμαι εκτός αθηνών θα πρέπει να έχω καταλήξει πιο πριν τι μοντέλλα θα πρέπει να ακούσω.

Ολοι οι av που αναφερεις ειναι αξιολογοι,λογο οτι θα ακους αρκετα μουσικη και λογο ιδιαιτεροτητας της κορνας εγω θα επελεγα yamaha 2067.

Αν δεν εχεις σκοπο να αναβαθμισεις συντομα τα ηχεια σου και ο 1067 μια χαρα ειναι.

Καλημέρα στο club.
Πρώτο μου post αν και καιρό μέλος του club.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες τα εξής.

Θέλω να αλλάξω τον Receiver που έχω (Marantz 5400) κρατώντας τα ηχεία που έχω klipsch 52.

Ξεχώρισα τους εξής ενισχυτές Yamaha 2067, Pioneer LX-53 ή LX 73, Denon 2311 και Onkyo 808 βάσει των δυνατοτήτων τους και του ποσού που διαθέτω.

Η χρήση του είναι 50-50 (ταινίες - μουσική) και επάνω σε αυτόν θα κουμπώσει και ένα Mac Mini προσαρτημένος σε δίκτυο με NAS Server όπου είναι αποθηκευμένη η μουσική μου και κάποιες ταινίες.

1. Χρειάζεται να είναι δικτυακός ή με το Mac κάνω πολύ καλύτερα την δουλειά μου και πιο εύχρηστα? (Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά δεν γνωρίζω πόσο εύχρηστος είναι ένας δικτυακός receiver).

2. Η χρήση του internet radio πόσο εύκολη είναι με έναν τέτοιο receiver?
Εδώ στο Mac χωρίς να έχω εμβαθύνει ιδιαίτερα τα βρήκα λίγο σκούρα.

3. Στο καθαρά ενισχυτικό κομμάτι ποιον από τους παραπάνω προτείνεται ή έχετε κάποια καλύτερη εναλλακτική πρόταση να προτείνεται σε αυτό το budget.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις - συμβουλές.
Υ.Γ. Φυσικά πριν αγοράσω θα ακούσω αλλά επειδή είμαι εκτός αθηνών θα πρέπει να έχω καταλήξει πιο πριν τι μοντέλλα θα πρέπει να ακούσω.

O LX-73 είναι υπερβολή να τον πάρεις, αν δεν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις τα ηχεία σου με άλλα μικρότερης ευαισθησίας. Οι Onkyo θεωρούνται λίγο σκληροί στον ήχο, οπότε μεταξύ Denon, Yamaha, LX-53 δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Εγω θα άκουγα και τους τρείς και θα επέλεγα βάση αυτιού....

Με το mac mini που έχεις θα πρέπει να ανάβεις και μια οθόνη για να βλέπεις/επιλέγεις την μουσική σου. από την άποψη αυτή θα καις λιγότερο ρεύμα αν ο ενισχυτής σου έχει διαδικτυακές δυνατότητες. Μπορείς να κατεβάσεις τα manuals των ενισχυτών που σε ενδιαφέρουν και να δείς αν σε καλύπτουν ή όχι....

Εγώ έχω ολόκληρη την δισκοθήκη μου στο mac mini οπότε δεν χρειάστηκα τέτοια δυνατότητα από τον ενισχυτή....

Αυτό παθαίνω.
Γνωρίζω οτι ο 73 ειναι πολυς για τα ηχεία μου αλλά βλέπω αντίστοιχα νηματα όπως και οι συνφορουμιστες εδω λενε παρτον και δεν θα χασεις.

Τόση διαφορα απο τον 53 ή τους υπόλοιπους?

Επίσης σχετικά με την ιδιαιτεροτητα των klipsch (κόρνα) ακούγονται διαφορετικές απόψεις ενώ κάποιοι αποκλειουν πχ τους γιαμαχα άλλοι αναφέρουν οτι οι συγκεκριμένοι ειναι οι καταλληλοτεροι.

Υπάρχει κανένα μαγαζι στην Θεσσαλονικη που να έχει τις παραπάνω μάρκες για να τις ακουσω ή η επίσκεψη στην Αθηνα είναι μονόδρομος?

Μηπως εισαι της υπερβολης;
Απο την μια ενισχυτη των 1400 .
Απο την αλλη να πας μεχρι την Αθηνα για μια ακροαση (και αυτη με ηχεια που δεν εχεις, και σε χωρο που δεν εχεις, και με πηγη που δεν εχεις, κτλ).

Απο τον Marantz σε τι εισαι δυσαρεστημενος;

Δεν κατάλαβες καλά μάλλον. Αναφέρω ποια ηχεία έχω, Klipsch 52 και τις πηγές που έχω, Mac Mini, τέλος για τον χώρο που έχω δεν εχω αναφέρει τίποτε αλλά δεν είμαι και στον δρόμο. Προφανώς ή δεν κατάλαβες καλά ή εγώ δεν εχω καταλάβει τι εννοεις.
Τέλος σαν ανω όριο έθεσα τα 1150 Euro.
Αναφέρω την Αθήνα για μία ακρόαση όπως λες μια και δεν νομίζω ότι αγοράζεις χωρις να ακούσεις τον συνδυασμό ενισχυτή - ηχείων που έχεις ή κάτι παραπλήσιο τελως πάντων. Άλλωστε οι αναφορές της ιδιαιτερότητας των klipsch με ωθουν σε αυτό.
Τα συγκεκριμένα ηχεία όταν τα πήρα πριν 2 χρόνια τα είχα ακούσει με τον συγκεκριμένο ενισχυτη και με έναν γιαμάχα και τα επέλεξα από άλλα ηχεία για τον ήχο τους. Το θέμα για μένα είναι πόσο διαφορετικός θα είναι ο ήχος τους με κάποιον από τους παραπάνω ενισχυτές μια και έχω διαβάσει ότι κάποιοι ενισχυτές με τα συγκεκριμένα ηχεία σε κουράζουν στην ακρόαση.
Ξεκίνησα την σκέψη αντικατάστασης λόγω της έλλειψης δικτύωσης βασικά, της έλλειψης HDMI και την μη υποστήριξη των νεώτερων προτύπων HD.

Ξεκίνησα την σκέψη αντικατάστασης λόγω της έλλειψης δικτύωσης βασικά, της έλλειψης HDMI και την μη υποστήριξη των νεώτερων προτύπων HD.

Αν εισαι ευχαριστημενος με τον ενισχυτη σου τοτε θα ελεγα για αυτα να μην κανεις τον κοπο να δαπανησεις τοσα χρηματα.

Αν δεν εισαι τοτε κοιταξε τον Yamaha 1067 που ειναι και στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις.

Μηπως εισαι της υπερβολης;
Απο την μια ενισχυτη των 1400 .
Απο την αλλη να πας μεχρι την Αθηνα για μια ακροαση (και αυτη με ηχεια που δεν εχεις, και σε χωρο που δεν εχεις, και με πηγη που δεν εχεις, κτλ).

Απο τον Marantz σε τι εισαι δυσαρεστημενος;

1095 έχει ο LX73 και 1269 ο Yamaha 2067.

Δεν κατάλαβες καλά μάλλον. Αναφέρω ποια ηχεία έχω, Klipsch 52 και τις πηγές που έχω, Mac Mini, τέλος για τον χώρο που έχω δεν εχω αναφέρει τίποτε αλλά δεν είμαι και στον δρόμο. Προφανώς ή δεν κατάλαβες καλά ή εγώ δεν εχω καταλάβει τι εννοεις.
Τέλος σαν ανω όριο έθεσα τα 1150 Euro.
Αναφέρω την Αθήνα για μία ακρόαση όπως λες μια και δεν νομίζω ότι αγοράζεις χωρις να ακούσεις τον συνδυασμό ενισχυτή - ηχείων που έχεις ή κάτι παραπλήσιο τελως πάντων. Άλλωστε οι αναφορές της ιδιαιτερότητας των klipsch με ωθουν σε αυτό.
Τα συγκεκριμένα ηχεία όταν τα πήρα πριν 2 χρόνια τα είχα ακούσει με τον συγκεκριμένο ενισχυτη και με έναν γιαμάχα και τα επέλεξα από άλλα ηχεία για τον ήχο τους. Το θέμα για μένα είναι πόσο διαφορετικός θα είναι ο ήχος τους με κάποιον από τους παραπάνω ενισχυτές μια και έχω διαβάσει ότι κάποιοι ενισχυτές με τα συγκεκριμένα ηχεία σε κουράζουν στην ακρόαση.

Με 1095 παίρνεις τον LX73 ο οποίος είναι αρκετά καλύτερος απο τον LX53 (τελικά στάδια). Αν η ιδιαιτερότητα των Klipsch σου αρέσει, νομίζω οτι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τον ενισχυτή τόσο πολύ. Και μπορεί τα ηχεία σου να είναι αρκετά ευαίσθητα, αλλά το ρευματάκι τους το θέλουν. Γιατί να μπείς στη λογική να πάρεις "μικρότερο" ενισχυτή (λόγω των ηχείων σου που είναι εύκολα) και να χάσεις σε ποιότητα? Όσο για τα νεότερα φορμά (DTS-MA και DD True HD) θα σου πω οτι είναι μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με το DTS και Dolby Digital αντίστοιχα και θα πάθεις πλάκα με τη διαφορά. Εγώ στη θέση σου θα τον άλλαζα και μάλιστα με τον LX73. Είναι στο budget σου, κάνε αν μπορείς μια ακρόαση με Klipsch (τα ηχεία τα βρίσκεις να παίζουν, τον ενισχυτή δε ξέρω αν θα βρείς πουθενά να παίζει με Klipsch) και προχώρα άφοβα.

Τελικά αγόρασα τον Pioneer LX73.
Ίσως βιαστικά (αλλά θέλω να πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη αγορά για το συγκεκριμένο ποσό και για αυτά που προσφέρει ο Pioneer) μια και μπήκα και είδα ότι ανέβηκε κατά 300 .
Εγώ τον έκλεισα στα 1099 τελευταία στιγμή και τον περιμένω.
Το θέμα είναι τώρα να βρω και θέση να τον βάλω μια και είναι πιο ψηλός από τον Marantz που έχω.
Btw τί κενό θα πρέπει να έχει από πάνω ένας ενισχυτής.
2 εκατοστά είναι αρκετά?

Με γεια το θηριο.
Παλι καλα δηλαδη που προλαβες. Γιατι ηδη ακριβος ηταν για τα δεδομενα της εποχης, και οχι μονο.

Μην ξεχναμε πως παντα οι μισθοι ηταν χαμηλοι, απλα τωρα καταλαβαμε οτι αγοραζαμε παραπανω απο τις δυνατοτητες του πορτοφολιου μας χωρις να αποταμιευουμε ουτε λεπτο και ισα ισα καναμε το αντιθετο...
---Δεν το λεω προσωπικα για σενα, το λεω για τα δεδομενα της αγοράς που εφερνε μηχανηματα για γερα πορτοφολια και τα αγοραζαν καποιοι με τρυπια----
Ισως λογικευτουμε, καποτε.

<<<Οσο για το υψος των ενισχυτων και το απαιτουμενο κενο αυτος ειναι ενας απο τους πολλους λογους που θα σκεπτομουν να αλλαξω τον υπαρχοντα>>>