[Αγορά AV] Τώρα ή Αναμονή για το new 19pin HDMI ?

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Ρε παιδιά είμαι προ των πυλών για αγορά ενισχυτή (θα είναι ο πρώτος καλός AV μου)

Πριν μερικές μέρες διάβαζα τα νέα για το καινούριο πρότυπο Hdmi το οποίο θα έχει καινούριο μικρότερο connector.

Και ρωτάω τώρα... Τι κάνουμε...? Περιμένουμε 4-5 μήνες να εμφανιστεί το νέο πρότυπο και άλλους τόσους να ενσωματωθεί στους AV? Ή προχωράμε σε αγορά τώρα γιατί δεν είναι και τόσο σημαντικές οι διαφορές?

Αντάπτορες, λογικά και προφανώς, θα υπάρξουν. Το θέμα είναι ότι και με τον αντάπτορα θα παίρνουμε ότι και απ το παλιό hdmi, δλδ no new features...

Τι να κάνω ρε γμτ..? Θα έδινα κάνα 600άρι - 700άρι για ενισχυτή και σκόπευα να τον κρατήσω για αρκετά χρονάκια.

http://www.blu-ray.com/news/?id=2257

Last edited:
Ρε παιδιά είμαι προ των πυλών για αγορά ενισχυτή (θα είναι ο πρώτος καλός AV μου)

Πριν μερικές μέρες διάβαζα τα νέα για το καινούριο πρότυπο Hdmi το οποίο θα έχει καινούριο μικρότερο connector.

Και ρωτάω τώρα... Τι κάνουμε...? Περιμένουμε 4-5 μήνες να εμφανιστεί το νέο πρότυπο και άλλους τόσους να ενσωματωθεί στους AV? Ή προχωράμε σε αγορά τώρα γιατί δεν είναι και τόσο σημαντικές οι διαφορές?

Αντάπτορες, λογικά και προφανώς, θα υπάρξουν. Το θέμα είναι ότι και με τον αντάπτορα θα παίρνουμε ότι και απ το παλιό hdmi, δλδ no new features...

Τι να κάνω ρε γμτ..? Θα έδινα κάνα 600άρι - 700άρι για ενισχυτή και σκόπευα να τον κρατήσω για αρκετά χρονάκια.

Άμα ήταν έτσι με την τεχνολογία δε θα αγοράζαμε ποτέ.
Στην αναμονή πρόσθεσε και τον καιρό που θα κάνει να ενσωματωθεί στους φτηνούς A/V.
Πάντα έτσι συμβαίνει.

Για αυτο δεν μ'αρεσει να σκαω πολλα για AV.
Τη μια 8α αλλαξουν τα φορμα, την αλλη το HDMI, μετα κατι αλλο.
Ετσι ειναι τα πραγματα πλεον αλλα τα 8ελει και μας ο ποπουλης μας. Αφου δεν
μας φτανει πχ η οπτικη με το DTS, απο καπου αλλου 8α επρεπε να περασει και αυτο το αμοιρο το DTS MA.
Οποτε χτυπας ενα AV φ8ηνο που να καλυπτει τις βασικες αναγκες, και τα ρεστα τελικο :guitarist:

Σχεδον 10 χρονια κρατησα τον yamaha A2 τωρα παρηγγειλα ΟΝΚΥΟ 906 για να μείνει αλλα τοσα , σιγα μην αλλαζεις καθε χρονο για να παρεισ το καθε upgrade που βγαινει θα τρελαθείς !Αγορασε ενα AV της αρεσκείας σου και σε καλή τιμή και σε 5 χρονια το ξανασυζηταμε !Τι και εαν βγηκαν 7.1 καναλια εγω 5.1 θα χρησιμοποιω για πολλα χρονια ακόμα, δεν πανε να βγαλουν 12.1 καναλια μια χαρα ειμαι με το dolby digital dts χρονια τωρα!! this is just me !!

Εγώ είχα τον yamaha 461 μέχρι τώρα... Ήμουνα πολύ ευχαριστημένος απ' τον AV αλλά κάτι το ότι δεν υποστήριζε τα καινούρια φορμά ήχου, κάτι ότι τα Wharfedale μου το θέλουν το ρευματάκι τους είπα να πάω για τον Harman 255... Είναι και ερωτέυσιμος ο άτιμος....

Βασικά, ο Χρήστος μίλησε πολύ λογικά, και βγήκα κάπως απ το τρυπάκι του κυνηγιού της τεχνολογίας. :antlers:

Απάντηση: Re: [Αγορά AV] Τώρα ή Αναμονή για το new 19pin HDMI ?

Σχεδον 10 χρονια κρατησα τον yamaha A2 τωρα παρηγγειλα ΟΝΚΥΟ 906 για να μείνει αλλα τοσα , σιγα μην αλλαζεις καθε χρονο για να παρεισ το καθε upgrade που βγαινει θα τρελαθείς !Αγορασε ενα AV της αρεσκείας σου και σε καλή τιμή και σε 5 χρονια το ξανασυζηταμε !Τι και εαν βγηκαν 7.1 καναλια εγω 5.1 θα χρησιμοποιω για πολλα χρονια ακόμα, δεν πανε να βγαλουν 12.1 καναλια μια χαρα ειμαι με το dolby digital dts χρονια τωρα!! this is just me !!

Σωστός......:a0210:

Εγώ είχα τον yamaha 461 μέχρι τώρα... Ήμουνα πολύ ευχαριστημένος απ' τον AV αλλά κάτι το ότι δεν υποστήριζε τα καινούρια φορμά ήχου, κάτι ότι τα Wharfedale μου το θέλουν το ρευματάκι τους είπα να πάω για τον Harman 255... Είναι και ερωτέυσιμος ο άτιμος....

Βασικά, ο Χρήστος μίλησε πολύ λογικά, και βγήκα κάπως απ το τρυπάκι του κυνηγιού της τεχνολογίας. :antlers:

Harman οφ8αλμου ειναι!!! Αλλα ρε γμτ, τα watt με το σταγονομετρο του τα βαλανε? Καλα οχι οτι στην ιδια κατηγορια οι αλλοι ειναι παραπανω (ασχετος τι γραφουν τα χαρτια τους).

εγω παλι αμα πεινασω τρωω κανα σαντουιτς
αναλογα με τη διαθεση βαζω μεσα και τα δεοντα-bye-

Harman οφ8αλμου ειναι!!! Αλλα ρε γμτ, τα watt με το σταγονομετρο του τα βαλανε? Καλα οχι οτι στην ιδια κατηγορια οι αλλοι ειναι παραπανω (ασχετος τι γραφουν τα χαρτια τους).

Θα δείς φίλε ότι καθόλου με το σταγονόμετρο δεν τα βάλανε....

Απλά η Harman είναι η μόνη "ηλίθια" εταιρία που γράφει πόσα πραγματικά Watt στέλνει ΣΕ ΚΑΘΕ κανάλι οταν χρησιμοποιούνται όλα ταυτόχρονα (και τα 7)...

Αν δεις τι Watt στέλνουν, οι AV του ανταγωνισμού, σε κάθε κανάλι όταν χρησιμοποιούνται όλα μαζί είναι για κλάματα.... Κάτι 26, 30 και τέτοια ποσά...
(όπου ανταγωνισμός βλ. Denon 1909, Onkyo 606, Yami 663)

Καλα οχι οτι στην ιδια κατηγορια οι αλλοι ειναι παραπανω (ασχετος τι γραφουν τα χαρτια τους).

Μα αυτο ακριβως εννοουσα πιο πανω.
Αλλος ανακοινωνει οσα βγαζει σε μονοκαναλο για 7καναλο,
ο αλλος οσο βγαζει με 1kHZ και οχι στα 20-20, αλλος με THD οσο του κατεβει και παει λεγοντας. Μπορει ο 255 στη κατηγορια που ειναι να βγαζει περισσοτερα
απο τον ανταγωνισμο (o Yami παντως ενα 50αρικο το βγαζει) , αλλα ο 355 που ειναι κοντα στο χιλιαρικο με 7x65...:chinscratch:

Ξερει ακνεις ποια ειναι τα specs tτου νεου τυπου HDMI?

2 way Audio (in και out από ένα καλώδιο)
network
Υποστήριξη αναλύσεων μέχρι και 4k (το που θα τις βρεις είναι άλλο θέμα...)

Αυτά είναι, νομίζω....

Re: Απάντηση: [Αγορά AV] Τώρα ή Αναμονή για το new 19pin HDMI ?

Μαλιστα...Ωχι και κατι το τρομερο ε? Περισσοτερη ευκολια.

Δεν θα θες extra καλωδιο να παρεις τον ηχο απο TV

Υ.Γ-1.- Εχοντας ανατραφει απο Ρεπουμπλικανους γονεις θεωρω το Avatar σου Προσβλητικο και απορω πως σου επιτρεπουν

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Αγορά AV] Τώρα ή Αναμονή για το new 19pin HDMI ?

Υ.Γ-1.- Εχοντας ανατραφει απο Ρεπουμπλικανους γονεις θεωρω το Avatar σου Προσβλητικο και απορω πως σου επιτρεπουν
Αυτο ειναι ρατσιστικο υπονοουμενο. Καθε ελευθερος ανθρωπος εχει το δικαιωμα να χρησιμοποιει τα δαχτυλα του οπως νομιζει. Αν τελοςπαντων σε ενοχλει το avatar μου εισαι υποκριτης και ηθηκολογος.:grandpa:

Ελπίζω να μας κάνεις πλάκα.......

Ελπίζω να μας κάνεις πλάκα.......

Για το οτι δεν θες extra καλωδιο για τον ηχο της TV; Οχι δεν κανω πλακα
Τωρα αν λες για τους Ρεμπουπλικανους γονεις ναι πλακα φυσικα κανω ,και αυτο γιατι καποιος συντονιστης μου αφαιρεσαι το αβαταρ μου ως προσβλητικο,και το σχολιαζω χιουμοριστικα :flipout: