Αγορά αυτοενισχυομενων ηχείων ή mini HiFi για πικάπ;

thopekas

New member
11 April 2025
13
Καλησπέρα σε όλους!

Μου χάρισε πρόσφατα ένας φίλος ένα παλιό πικάπ σε πολύ καλή κατάσταση, με καινούργια βελόνα. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί είμαι σε δίλημμα σχετικά με τον ήχο.

Το μπάτζετ μου αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 100€, και σκέφτομαι τις εξής δύο επιλογές:

1. Να πάρω ένα σετ αυτοενισχυόμενων ηχείων, όπως τα Edifier R1280T,

2. Ή να πάρω το LG CM2460 mini HiFi, ώστε να έχω και τη δυνατότητα να παίζω παλιά CD.

Ποια λύση θεωρείτε καλύτερη από άποψη ήχου (όσο καλός μπορεί να είναι σε αυτά τα χρήματα);

Να σημειώσω ότι έχω ήδη πάρει ένα phono preamp, οπότε είμαι καλυμμένος από αυτή την πλευρά, ό,τι κι αν επιλέξω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας!

Η απαντήση στο ερωτημά σου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα από όλα ποιό είναι το μοντέλο του πικάπ και ο τύπος της κεφαλής που φοράει. Ποιόν προενισχυτή phono έχεις αγόρασει;

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ ότι τα Edifier θα ακούγονται λίγο καλύτερα από το LG CM2460. Από την άλλη όμως με τα ίδια χρήματα αγοράζεις ένα πλήρες σύστημα με CD player, FM ραδιόφωνο, εισόδους USB και Bluetooth και όλες τις ευκολίες ενός mini ηχοσυστήματος. Επίσης αν θέλεις να παίζεις σε δυνατές στάθμες το LG ηχοσύστημα θα ανταποκριθεί καλύτερα.

• Like
Reactions: Deneb
οποιο κ να παρεις χρειαζεσαι pro phono ενισχυση για το πικαπ..εκτος αν εχει ενσωματωμενο

Η απαντήση στο ερωτημά σου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα από όλα ποιό είναι το μοντέλο του πικάπ και ο τύπος της κεφαλής που φοράει. Ποιόν προενισχυτή phono έχεις αγόρασει;

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ ότι τα Edifier θα ακούγονται λίγο καλύτερα από το LG CM2460. Από την άλλη όμως με τα ίδια χρήματα αγοράζεις ένα πλήρες σύστημα με CD player, FM ραδιόφωνο, εισόδους USB και Bluetooth και όλες τις ευκολίες ενός mini ηχοσυστήματος. Επίσης αν θέλεις να παίζεις σε δυνατές στάθμες το LG ηχοσύστημα θα ανταποκριθεί καλύτερα.
Το πικαπ είναι το JL A120 και προενισχυτη πήρα τον N-audio PP400, πιστεύω οτι θα ακουω και υψηλές στάθμες αν και συνήθως θα είναι σε μέτρια ένταση,

οποιο κ να παρεις χρειαζεσαι pro phono ενισχυση για το πικαπ..εκτος αν εχει ενσωματωμενο
Ναι έχω παραγγείλει προενισχυτη, γιατί δεν έχει ενσωματωμένο

• Like
Reactions: Deneb
το lg οπως προαναφερθηκε εχει πολλα καλουδια..αλλα πιστευω οτι το edif θ ακουγεται λιγο καλυτερα..
ολα εξαρτωνται απο τι χρηση θελεις να κανεις, αν εχεις αλλο στρεοφωνικο που καλυπτει τα καλουδια του lg

• Like
Reactions: AUDIOINSPECTOR
Το πικαπ είναι το JL A120 και προενισχυτη πήρα τον N-audio PP400, πιστεύω οτι θα ακουω και υψηλές στάθμες αν και συνήθως θα είναι σε μέτρια ένταση,
Μήπως εννοείς το JVC L-A120 ; Οσον αφορά τον προενισχυτή phono μη περιμένεις πολλά από τον PP400.

Η αλήθεια είναι δεν έχω αλλο στερεοφωνικό οπότε μάλλον να πάω για το LG, το ότι η σύνδεση θα γίνεται με rca to jack και όχι rca to rca όπως στην περίπτωση των edifier, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην απόδοση;

Μήπως εννοείς το JVC L-A120 ; Οσον αφορά τον προενισχυτή phono μη περιμένεις πολλά από τον PP400.
Είναι το Jvc JL-A20, της δεκαετίας του '70 θαρρώ. Και αργότερα μπορώ να αναβάθμισω τον προενισχυτη σε κάτι καλύτερο

Δίσκους έχεις?

Επειδή μπορεί να εγκαταλείψεις σύντομα το ακριβό άθλημα του βινυλίου, θα σου έλεγα το LG που πέραν του USB, έχει και BT και θα μπορείς να ακούς και από το κινητό σου μουσική μέσω αυτού.
Αν θέλεις Edifier, δες για κάποιο που έχει και ΒΤ, για καλό και για κακό.

Last edited:
Όπως λέει σωστά ο ika αν θες να μπλέξεις με βινύλια να ετοιμάζσαι για μια ζωή στη μιζέρια και στην φτώχεια
επομένως δώσε το 20ρικο από τώρα να πάρεις τα Edifier με το Βluetooth

έχω αρκετά βινύλια είναι η αλήθεια, απλά χρησιμοποιουσα μέχρι τώρα ένα άθλιο πικάπ με ενσωματωμένα ηχεία, οπότε είπα να αναβαθμιστω σιγά σιγά

...., απλά χρησιμοποιουσα μέχρι τώρα ένα άθλιο πικάπ με ενσωματωμένα ηχεία,...
Τότε υπάρχει περίπτωση να σου έχει φθείρει τους δίσκους.
Θα το δεις στην πορεία.
Ο βραχίονας του JVC θέλει ρυθμίσεις, διάβασε το εγχ χρήσης να δεις πως και τι πρέπει να κάνεις.

η απο κινα -aliexpress-κατι παρομοιο-για πιο φθηνο..εξαιρετικως χρησιμο,

Τότε υπάρχει περίπτωση να σου έχει φθείρει τους δίσκους.
Θα το δεις στην πορεία.
Ο βραχίονας του JVC θέλει ρυθμίσεις, διάβασε το εγχ χρήσης να δεις πως και τι πρέπει να κάνεις.
Ευτυχώς μου ειχαν πει οτι φθείρει δίσκους και έτσι έπαιζα κυρίως τις απλες εκδόσεις ή αυτούς που έχω παρει φθηνά από μεταχειρισμένα είδη

Σήμερα που συζητούσα κ με ενα φιλαρακι ότι ψάχνω για ηχεία κτλ, μου πρότεινε να μου πουλήσει την ηχομπαρα του στα 80€ από 130 που την πήρε, ειναι η Crystal Audio CASB240, λεει χωρίζεται σε δύο ηχεία και έχει και woofer. Αξιζει σαν επιλογή αντί για τα ηχεία edifier ή το LG HiFi; Ή θα είναι σάπιο για μουσική μιας και η λογική των ηχομπαρων είναι για ταινίες κτλ;

Ξέχνα τη. Παίζω αυτή την περίοδο με την Q990F της Samsung (δηλαδή καλή ηχομπάρα) και ακόμα και με τα δύο surround ηχεία της τοποθετημένα εμπρος, στη μουσική είναι... meh. Για πλάκα την ξεπερνάει ένα ζευγάρι hi fi ηχείων της τάξης των 400 ευρώ.

Με αυτή που γράφεις απλώς θα έχεις καλύτερο διαχωρισμό αριστερά δεξιά σε σχέση με μια που είναι ένα σώμα. Από κει και πέρα ειδικά με αυτήν που σκέφτεσαι, καθόλου βάθος σκηνής, καθόλου λεπτομέρεια και από μεσαίες θα ψάχνεις να τις βρεις ανάμεσα στα μικροσκοπικά μεγάφωνα και προς το sub.

• Like
Reactions: Tsagalx and Deneb