Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Δεν σου λεει τιποτα οτι τα φορτηγα εχουν κιβωτιο με 20 σχεσεις???
Πολυ ροπη εχουν αλλα δεν εχουν ευρος λειτουργιας.....δεν μπορεις να "τραβηξεις" την ταχυτητα...πεφτει κατακορυφα η αποδοση τους.
Αυτα βεβαια ειναι παλιες ιστοριες.
Τα καινουργια μοτερ (εκτος απο τον ηχο) δυσκολα τα ξεχωριζεις απο τα βενζινοκινητα.

Μα τα φορτηγά έχουν 20 σχέσεις επιδή θέλεις αρκετή ροπή από χαμηλά για το φορτίο και για να τραβά στις ανηφόρες. Δεν θέλεις το φορτηγό να πηγαίνει με 150 έτσι ώστε να αυξήσεις τις στροφές και να απλώσει το μοτέρ....

Αλλά αυτά είναι όπως πολύ σωστά είπες παλιές ιστορίες. Τα καινούργια μοτεράκια είναι διαμάντια, και είναι τεχνολογικά πολύ πιο εξελιγμένα από τα βενζίνης.

ένα τρίλιτρο A5 πάντως που έχει συγγενικό μου πρόσωπο και οδηγώ τις τελευταίες δυο εβδομάδες στροφάρει μέχρι τις 4.500-5.000σαλ και δεν χρειάζεται παραπάνω.
Σε ταξίδι δε, είναι παντελώς αθόρυβο και μπορείς να κουμπώσεις την 6η απο τα 160χαω και να τραβήξει άνετα μέχρι τα 260-270 που τελικιάζει.
Δεν το πήγα μέχρι εκεί, αλλά δείχνει οτι τραβάει πολύ δυνατά!

υ.γ βέβαια, το στροφάρισμα του δικού μου μέχρι τις 7.500σαλ μου λείπει ΠΑΡΑ πολύ.....

Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

υ.γ βέβαια, το στροφάρισμα του δικού μου μέχρι τις 7.500σαλ μου λείπει ΠΑΡΑ πολύ.....

Παιδια ο ηχος απο ενα καλο ατμοσφαιρικο μοτερ που στροφαρει στις 8000++
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ .-

(καλα τα πετρελαια,καλα τα τουρμπο ,αλλα η καλη ατμοσφαιρα ειναι ΠΩΡΩΣΗ!!!):worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Παιδια ο ηχος απο ενα καλο ατμοσφαιρικο μοτερ που στροφαρει στις 8000++
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ .-

(καλα τα πετρελαια,καλα τα τουρμπο ,αλλα η καλη ατμοσφαιρα ειναι ΠΩΡΩΣΗ!!!):worshippy::worshippy:

+100000000000000000000000000000000:2thumb22sup:

βέβαια, αυτά τα στροφαρίσματα τα πληρώνουμε ΠΟΛΥ ακριβά.
το πετρέλαιο έχει άλλα καλά.
επίσης, έχω ακούσει απο πολλούς φίλους μου γκαζιάρηδες οτι απο την στιγμή που αγόρασαν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο άλλαξε και το οδηγικό τους στιλ...
Ηρέμησαν!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Ηρέμησαν!
Μπαααα....δεν νομιζω...απλα πας με ροπες....μια πανω και αερα πατερα-bye-

Εξαλλου ετσι πλεον οδηγουνται και τα βενζινοκινητα τουρμπατα...δεν εχει κανενα νοημα να τραβας τις ταχυτητες....ξεφουσκωνει το μοτερ και πας πιο αργα:bang:

Βρε παιδιά όποιος θέλει γκάζια παίρνει ένα βενζινοκίνητο τούρμπο με καμιά 500αριά άλογα και τελειώνει.Εδω μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις ,τι βολεύει έναν που απλά θέλει να κάνει τη δουλεία του ,έναν οικογενειάρχη ,έναν επαγγελματία που θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να τον εξυπηρετει όσο το δυνατόν καλύτερα και όχι κάποιον ο οποίος το θέλει για να κάνει 0-100 σε 4'.Σε νορμάλ συνθήκες το πετρέλαιο είναι σαφώς πιο συμφέρον απο τη βενζίνη.Για το εύρος των στροφών δεν υπάρχει θέμα καν.Είναι θέμα σασμάν ,εαν έχεις πολύ μεγάλη ροπή ακόμη και μόνο 1000 στροφές να έχεις ωφέλιμες μπορείς με σωστή κλιμάκωση να κινηθείς με μία ταχύτητα απο 100χλμ στις 1000 στροφές μέχρι και 200 χλμ στις 2000 στροφές.Ειναι καθαρά θέμα κλιμάκωσης κιβωτίου.Οπως ένας κινητήρας με εύρος 10.000 στροφές άλλα με μηδενική ροπή χρειάζεται 7αρι σασμάν για να κινηθεί με πολύ κοντές σχέσεις μάλιστα.
Τα φορτηγά ανήκουν σε άλλη κατηγορία ,τους ενδιαφέρει η ελκτική ικανότητα και όχι η επιτάχυνση ή η τελική.Η βενζινομηχανή δεν έχει μεγάλη ελκτική ικανότητα ,Φορτηγό με βενζινοκινητήρα ακόμη και 500 άλογα στην πρώτη μεγάλη ανηφόρα με μεγάλο φορτίο απλά θα σταμάταγε.

http://www.opel-ampera.com/ellenikos/index.php#/home
Εμένα μου έχει γυαλίσει αυτό!
Κυκλοφορει σε κανα χρονο, ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με βενζινοκινητήρα που χρησιμοποιείται για να παράγει ρεύμα! Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία κάνεις 60 χιλιόμετρα και με τον βενζινοκινητήρα συνολικά 500. Τελική 160 χιλιόμετρα την ώρα και κατανάλωση 1,6 λιτρα στα 100 χιλιόμετρα και άσε τον Παπακωνσταντίνου να ανεβάζει την βενζίνη!
Αν μάλιστα έχεις στο σπίτι και ένα ηλιακό που παράγει το δικό σου ρεύμα, τότε τουλάχιστον οι τοπικές μετακινήσεις θα είναι μηδενικού κόστους (και μηδενικών ρύπων βεβαίως, παρότι και αυτό θα βρουν να του βάλουν τον πράσινο φόρο του...)

Και το εσωτερικό του Ampera, έτσι για να χαλβαδιάζουμε...
Για να μην βγω εκτος θέματος πάντως και η Citroen αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2011 υβριδικό κινητήρα πετρελαίου-ρεύματος όπου το πετρέλαιο θα κινεί τους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω (τετρακίνηση). Τον κινητήρα θα φορέσει το DS5 ίσως όμως να μπει και στο DS4

Attachments

• opel_ampera_2.jpg
    opel_ampera_2.jpg
    117.4 KB · Views: 31
Και το εσωτερικό του Ampera, έτσι για να χαλβαδιάζουμε...
Για να μην βγω εκτος θέματος πάντως και η Citroen αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2011 υβριδικό κινητήρα πετρελαίου-ρεύματος όπου το πετρέλαιο θα κινεί τους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω (τετρακίνηση). Τον κινητήρα θα φορέσει το DS5 ίσως όμως να μπει και στο DS4

Τα ρέστα μου...όνειρο είναι το αμαξάκι..30-40 χιλιόμετρα κάνω κάθε μέρα ,σπάνια (1-2 φορές το μήνα) κάνω 50-60 .κουτί μου έρχεται η αυτονομία των 60χλμ με ρεύμα....

Η εμπειρία στα πετρέλαια είναι μικρή.
Ακόμα και του ειδικού τύπου...
Έτσι πλανάτε σε μας μια χαλαρή διάθεση ότι τα κάνουν όλα καλύτερα και συμφέρουν...
Χμμμμ...

Όσα ισχύουν στις βενζίνες ισχύουν περίπου και στα πετρέλαια με σημαντικότερη παράμετρο την ελαστικότητα του κινητήρα... και την κατανάλωση.
Πράγματι υπάρχουν σύγχρονα ντήζελ που δυστυχώς απαιτούν συχνές αλλαγές ταχυτήτων...
Ακόμα και σε σχέση με βενζινοκίνητο...
Επίσης υπάρχουν πετρέλαια που πίνουν...
Μην νομίζεται ότι θα πηγαίνετε με 200 και δεν θα πίνει...

Τις προάλλες είχα τραυματική εμπειρία με ένα Ranger 4x4 προηγούμενης γενιάς.
Απλά απαράδεκτο σε κατανάλωση και απαράδεκτο σε ελαστικότητα.
Με μάτωσε κυριολεκτικά το παλιάμαξο και με ψόφησε στην 1η...
Όλη την ώρα με τον λεβιέ στο χέρι ήμουν!
Τα ίδια μέσες άκρες παλαιότερα και με Εσπας 1,9 (ψοφίμι 40Κ+ ευρών...).

Προσοχή βεβαίως ως γνωστόν στο καύσιμο γιατί τα κόστη επισκευών είναι απίστευτα...

Πριν αγοράστε καβαλήστε όσα βρείτε.

Σήμερα διάβαζα για ένα πεζώ 508 αν θυμάμαι καλά που λέει ότι θα βγεί πετρέλαιο μπροστά και ηλεκτρό πίσω.
Μου άρεσε σαν ιδέα...
Είχα διαβάσει και παλαιότερα γι' αυτά τα υβρίδια της PSA και τα βρήκα ελκυστικά σαν ιδέα.

Σήμερα διάβαζα για ένα πεζώ 508 αν θυμάμαι καλά που λέει ότι θα βγεί πετρέλαιο μπροστά και ηλεκτρό πίσω.
Μου άρεσε σαν ιδέα...
Είχα διαβάσει και παλαιότερα γι' αυτά τα υβρίδια της PSA και τα βρήκα ελκυστικά σαν ιδέα.

Αυτός ειναι και ο κινητήρας που ανέφερα πιο πάνω και για το Citroen DS5 (και ίσως και DS4), η μαμα Peugeot θα τον φορέσει μαλλον νωρίτερα στο νέο 508, αλλά κι αυτός στα τέλη του 2011 αφού πρώτα κυκλοφορήσει με άλλους κινητήρες. Συνολικά πετρέλαιο και ηλεκτροκινητήρας θα βγάζουν 200 ίππους και η κατανάλωση που του δίνουν είναι 4.2 lt/100km αλλά όλες οι εταιρείες κλέβουν πολύ σ αυτό το θέμα (ή το μετράνε σε απόλυτα ιδεατές συνθήκες). Παντως και το 508 και το DS5 με αυτό τον κινητήρα δεν θα είναι φτηνά και βέβαια....οταν μας δίνουν 200 αλογα θέλουμε και να τα εμφανίσουμε στον δρόμο! Εχω και την απορία βεβαια στο που θα τα κατατάξει φορολογικά το ελληνικό κρατος (εφόσον και τότε συνεχίσει να απαγορεύει το πετρέλαιο σε Αθήνα-Θεσ/νικη)

Τελος να πω ότι για σήμερα οποιος ψαχνει οικονομία ας δει και την περίπτωση υγραερίου/βενζίνης που διάβασα ότι αρκετές εταιρείες πλέον εισάγουν ή θα φέρουν ως τα τελη του χρόνου εργοστασιακά αυτοκίνητα με υγραέριο και βενζίνη και ήδη υπάρχουν αρκετα βενζινάδικα για να καλυφθεί κάποιος που μετακινείται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μου ειπαν μαλιστα (αλλα δεν το διασταύρωσα) πως μέχρι το 2018 πρεπει στις χωρες της ΕΕ η φορολογία του υγραερίου να ειναι μισή απο αυτήν της βενζίνης. Εχω και φίλο που έκανε μετατροπή σε παλιο αυτοκίνητο και ειναι πολύ ευχαριστημένος με το κόστος χρήσης, μου ειπε ότι σε 1 χρόνο θα το έχει αποσβέσει και πως οταν τελειώσει το υγραέριο μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας και δεν καταλαβαίνεις καν την μετάβαση.

Προχθές έκανα ένα ταξιδάκι πειραματικό ως προς τις καταναλώσεις.
Πήγα Αθήνα, επιστροφή από Καρδίτσα, Λίμνη, Μουζάκι, Ανατολική Αργιθέα, Τρικαλα, Καλαμπάκα και Βέροια (έδρα).
1270 χλμ με κατανάλωση 5,9/100.
Με 90-100 συνεχώς στις ευθείες και με αυγό κάτω από το γκάζι σε πόλη και αναβάσεις.
Υπολόγισα ότι με 60L ρεζερβουάρ μπορούσα να πάω και να γυρίσω Βέροια-Αθήνα με ένα γέμισμα!
Στην εθνική η κατανάλωση ήταν 5,2-5,4L/100.
Πολύ μου άρεσε!

Αν ένα πετρέλαιο κάνει το ίδιο (που μάλλον το κάνει) με 130 km ταχύτητα ταξιδιού θα είναι καλά, διότι τα 90-100 τα ψιλοβαρέθηκα αν και έφτασα εντελώς ξεκούραστος, σαν μην οδηγούσα...

Πήγα Αθήνα, επιστροφή από Καρδίτσα, Λίμνη, Μουζάκι, Ανατολική Αργιθέα, Τρικαλα, Καλαμπάκα και Βέροια (έδρα).
Με 90-100 συνεχώς στις ευθείες και με αυγό κάτω από το γκάζι σε πόλη και αναβάσεις.
Υπολόγισα ότι με 60L ρεζερβουάρ μπορούσα να πάω και να γυρίσω Βέροια-Αθήνα με ένα γέμισμα!
Πολύ μου άρεσε!

Αν ένα πετρέλαιο κάνει το ίδιο (που μάλλον το κάνει) με 130 km ταχύτητα ταξιδιού θα είναι καλά, διότι τα 90-100 τα ψιλοβαρέθηκα αν και έφτασα εντελώς ξεκούραστος, σαν μην οδηγούσα...

Με τι αυτοκίνητο;
Το δικό μου και... αυγο να βάλω δεν πέφτει κάτω απο 7.7 λιτρα στα 100 με μέση κατανάλωση μεικτού κύκλου 8.9 (Ροβερ75 9ετίας, 1800κυβ.)

Κύριοι με diesel BMW 320d SE έκανα το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Manchester - London νύχτα με ταχύτητες που κυμαίνονταν απο 100 miles/hour μέχρι 130+ miles / hour (δηλ απο 160 - 210 χαω) και κατανάλωση 38.5 miles per gallon (δηλαδή 7.3 λίτρα / 100 χλμ)...

Αυτό το ξέρω, γιατί εγώ το έκανα και εγώ το πλήρωσα :smile:

Απο βενζινοκινητήρα πάντως, αυτό ΔΕΝ το έχω δεί με τέτοιες μέσες ωριαίες ταχύτητες !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Με τι αυτοκίνητο;
Το δικό μου και... αυγο να βάλω δεν πέφτει κάτω απο 7.7 λιτρα στα 100 με μέση κατανάλωση μεικτού κύκλου 8.9 (Ροβερ75 9ετίας, 1800κυβ.)

307 1.6.

tegonik έχεις δίκιο, απλά βγήκαμε λιγάαααααακι οφ τόπικ. :D
Γιαυτό είναι τα τοπικ...για να βγαίνουμε οφ τοπικ -bye-

Η κατανάλωση ..κακά τα ψέματα...είναι στις μέρες μας σημαντικός παράγοντας .Οι μέρες που δεν μας καιγόταν καρφί εάν τσιμπούσε λίγο παραπάνω το αυτοκινητό μας πέρασαν..
Θυμάμαι παλιότερα που είχα ένα Lancia integrale evolution και πήγαινα τάπα έκαιγα ένα τεπόζιτο για να πάω για μπάνιο ωροπό απο Αθήνα.Καρφί δεν μου καιγόταν μιας και λεφτά είχα και η βενζίνη ήταν φθηνή .Τώρα και λεφτά δεν έχω..και έμφραγμα με πιάνει κάθε φορά που φουλάρω...
Εδώ στην επαρχία τα χιλιόμετρα γίνονται για πλάκα και η διαφορά στο μήνα πάνω, απο οικονομικό αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο που καιει είναι πραγματικά μεγάλη.
Ενας φίλος έχει ένα smart diesel και χθές καθώς μιλούσαμε τον ρώτησα τι κατανάλωση έχει το smart και πόσα χρήματα χρειάζεται κάθε εβδομάδα για πετρέλαιο.
Λοιπόν βάζει 10 ευρώ (μολις που είπε το νούμερο 10 με έπιασαν τα γέλια..)πετρέλαιο τη βδομάδα και κάνει περίπου 300 χλμ ,όσα περίπου κάνω και εγώ ,μόνο που εγώ θέλω κοντά στα 50 ευρώ.Είναι 160 ευρώ το μήνα διαφορά.Είναι τεράστια και αρκετά υπολογίσιμη.
Θα μου πείς αυτός έχει έναν κουβά και το δικό μου είναι station.Κάνουμε όμως την ίδια ακριβώς δουλειά και αυτός βγάζει 160 ευρώ τον μήνα παραπάνω..

Πολύ μου άρεσε!

Σε κινητήρες ίδιας τεχνολογικής γενιάς το αναμενόμενο πλεονέκτημα των Ντηζελ είναι 30-40%.

Τα 130kmh σε σχέση με τα 100 έχουν 70% παραπάνω αεροδυναμική αντίσταση. Λιγο δύσκολο να τα καταφέρει ο Ντηζελ με ίδια κατανάλωση.

Τα 120 έχουν 44% παραπάνω αεραντισταση. Αν υπολογίσεις και ενα ποσοστό απωλειών που είναι ανεξάρτητες απο την ταχύτητα, τότε λογικά το 30-40% πλεονέκτημα αρκεί για να δώση ίδια κατανάλωση με τα 100 σε βενζίνη.