ΑΓΟΡΑ BENQ MW526

govozov

New member
30 September 2013
11
Καλησπέρα σας

Είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα να ξεκινήσω με την αγορά ενός προβολέα για το σαλόνι μου.

Θα ήθελα όμως λίγο την βοήθειά σας.

Ο προβολέας θα χρησιμοποιηθεί για μπάλα απο sd κανάλια και καμιά ταινία απο dvd.

Σκεπτόμουν να πάρω ένα πανί προβολής 3 Χ 1,68
http://www.electroland.gr/othones-p...teck/brateck-othoni-psba135-heirokiniti-3h168

Έχω αρκετά μέτρα ώστε να προβάλω τόσες ίντσες καθώς το μήκος του χώρου είναι περίπου 10μ.

Είδα τον BENQ MW526 να είναι σε προσφορά στα 350 με υποστήριξη hdmi και ανάλυση 1280 x 800
http://benq.gr/product/projector/mw526/

Εάν κατάλαβα καλά, ο συγκεκριμένος είναι data projector και όχι cinema που θα ήταν το ιδανικό ,
αλλά από την άλλη σκέπτομαι ότι επειδή είναι πολλές οι ίντσες που θα χρησιμοποιηθεί
καθώς και η λειτουργία SmartEco της λάμπας ρίχνει αρκετά την φωτεινότητα
σε συνδυασμό με το ότι μπορεί η προβολή πχ ενός αγώνα ποδοσφαίρου να γίνει με ανοιχτά φώτα,
μήπως τελικά είναι καλός για την περίπτωσή μου?

Γενικά ρε παιδιά ποια η διαφορά ενός data projector και ενός cinema projector?
Πόσο άσχημα θα ήταν ένας data projector μέσα σε ένα σαλόνι?

Περιμένω την γνώμη σας

Ευχαριστώ

Kαλως ηρθες.

Επελεξες εναν προβολεα αναλυσης 1280Χ800 για να παιξει στις 135 ιντσες.
Το native του ειναι 16:10 και θα παιξεις υλικο 16:9 και μαλιστα σε οθονη 4:3.
Αυτο σημαινει οτι θα χασεις αλλες 80 γραμμες οριζοντια σε αναλυση.

Τωρα, SD υλικο tv που θα γινει upscale απο εναν δεκτη στα 720p και υστερα να το προβαλεις σε 130" αν καθεσαι κοντα, δεν θα αντιμετωπισεις μονο την κουραστικη εικονα αλλα και την κακη ποιοτητα.
Δεν μπορεις να φανταστεις πως μεγενθυνονται τα προβληματα μιας κακης εικονας σε αναλυση κλπ σε τοσο μεγαλο μεγεθος.
(αραγε ποια θα ειναι η αποσταση θεασης σου) ?

Προβολεας με native panel σε 16:10 θα βολευε πιο πολυ π.χ. σαν desktop σε ενα laptop και οχι για τηλεοπτικη θεαση.
Φανταζομαι και για την οθονη θα ισχυει το ιδιο με τον προβολεα. Προτιμηθηκε λογω τιμης/μεγεθους.
Μην ξεχνας ομως οτι θα μεινει ενα μερος πανω/κατω στην οθονη κενο που θα μεγαλωσει και αλλο λιγο λογω του 16:10 του προβολεα.

Απο την αλλη ειμαι περιεργος να ακουσω τον χατζηγεωργιου να ξυνει τα μολυβια του και να μας πει αν οντως ο προβολεας με 190W λαμπα μπορει να δωσει αρκετο φως για 135", χωρις πολυ μεγαλη χασουρα υστερα απο μια υποτυπωδη ρυθμιση.

Εαν θα βλεπεις απο αποσταση 4-5 μετρων και αυστηρα ποδοσφαιρο χωρις να σε ενδιαφερει καθολου η παραμετρος ποιοτητα, ισως σου κανει.
Ομως στη θεση σου θα προτιμουσα εναν προβολεα 16:9, με ποιο cinema προσανατολισμο εαν βλεπεις και ταινιες και σιγουρα λιγοτερες ιντσες.

Αναφερεις αναπαραγωγη dvd. HD υλικο (π.χ. ματροσκες ή bluray) αποκλειονται απο το μενου. ?
Στο λεω αυτο γιατι αν π.χ. δεν βλεπεις hd αθλητικα και hd ταινιες, θα σου προτεινα τουλαχιστον να αναθεωρησεις τις 135 ιντσες σε αυτη την αναλυση.

Δεν γνωριζω τα γουστα σου αλλα εαν νομιζεις οτι μελλοντικα ο προβολεας θα εκτελεσει χρεη (τρωγοντας ερχεται η ορεξη) και πιο cine καταστασεων, καλυτερα να επελεγες καποιον 1080p 16:9 ωστε να εχεις λιγο καλυτερη εικονα σε μαυρο, αναλυση κλπ.

Παντως σαν πρωτη σκεψη, ή επιλογη σου μου φαινεται οτι δεν ειναι καλα ματσαρισμενη.
Θα το συζητησουμε στην πορεια ομως. :smile:

Εμένα μου φαίνεται λογική επιλογή απ τη στιγμή που πηγή θα είναι sd κι έτσι η ανάλυση θα είναι πιο κοντά στην ονομαστική του μηχανήματος ακόμα και για τα dvd. Βέβαια τώρα να ρωτήσω εγώ με τη σειρά μου, το HD το κρατικό δεν θα το βλέπεις; Κρίμα είναι να κάνεις downscale έστω κι ένα κανάλι υψηλής ευκρίνειας. Κι αν στο μέλλον αποκτήσεις ΟΤΕ ΤV που έχει περισσότερα κανάλια HD πάλι κρίμα δεν θα ναι να μπορείς να απολαύσεις την εικόνα χωρίς καμία επεξεργασία; Οσο για την διάσταση συμφωνώ κι εγώ ότι 135 ίντζες σε σαλόνι σ αυτή την ανάλυση ακούγεται υπερβολικό καλό θα ήταν όμως να χουμε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την εγκατάστασή του γιατί είσαι σίγουρος ότι χωροταξικά σου ταιριάζει; Λες για μήκος 10 μέτρα αλλά πλάτος; Υψος; Απόσταση θέασης; Ενα πρόχειρο σχεδιάκι θα ήταν πιο κατατοπιστικό, όπως επίσης να σκεφτείς αυτό που λέει ο warewolf ότι μελλοντικά μπορεί να αλλάξουν οι διαθέσεις σου και να χτυπάς το κεφάλι σου που δεν πήρες έναν hd που θα μπορεί να κάνει για τη δουλιά που τον θέλεις τώρα αλλά θα σου δώσει ταυτόχρονα κι εκπληκτική κινηματογραφική εικόνα (με ανάλογα βέβαια αρχεία υψηλής ανάλυσης).

Κωστα απο τη μια ναι, σε μια sd αναλυση ενας hdready προβολεας ταιριαζει καλυτερα απο αποψη τιμης.

Ομως 135" για τετοια αναλυση/υλικο, καταλαβαινεις το αποτελεσμα της εικονας.
Ασε που σιγουρα αυτα τα lumen θα τα δινει σε καποιο dynamic mode και θα τα βλεπει ολα πρασινα.

Οποτε ουτε ταινιες θα χαρει, ουτε καλη εικονα.
Θα ελεγα οτι ενας τετοιος προβολεας σημερα που βρισκουμε σημα hd ακομα και απο tv , mkv, δορυφορικα καναλια κλπ εχει νοημα μονο εαν ξερεις εκ των προτερων οτι θα βλεπεις ποδοσφαιρο απο τα ιδιωτικα. Οποτε κοιτας να παρεις ενα μηχανημα αρκετα φθηνο.

Η ενσταση μου παντως για οθονη 135" παραμενει.
Εικονα απ τα ιδιωτικα καναλια σε 135" απο σχετικα κοντινη αποσταση θεασης απλα θα σου πεταξει τα ματια εξω.

Μα εγώ συμφώνησα μαζί σου σε όλους τους τομείς, απλά λέω ότι άμα είναι αυστηρό το μπάτζετ και όντως περιορίζεται μόνο για στάνταρ ανάλυση τότε δεν υπάρχει κι άλλη λύση. Μην ξεχνάμε για έναν 1070 θα χρειαστεί επιπλέον 400-500 ευρώ οπότε καταλαβαίνω το σκεπτικό του. Επίσης συμφωνώ για τις ίντζες κι επαυξάνω (γιατί κι εγώ που παίζω στις 90" όταν έχει ημίχρονο το HD και γυρνάω έτσι για πλάκα στο Μέγκα ή το ΑΝΤ1, ακούω τον προτζέκτορα να διαμαρτύρεται και λέω τώρα θα μου κλείσει, τώρα θα μου κλείσει) αλλά ακόμα ο φίλος δεν μας έχει πει την απόσταση θέασης οπότε ό,τι και να λέμε είναι υποθετικό.

Ναι εχω καταλαβει οτι λεμε τα ιδια.
Το μεγαλυτερο φαουλ του setup στην προκειμενη περιπτωση ειναι η χαμηλη ποιοτητα εικονας σε τοσο μεγαλες ιντσες.

Ας περιμενουμε το φιλο να μας πει γιατι επελεξε τοσες ιντσες και ποια θα ειναι η αποσταση θεασης.

Στο projection calculator δείχνει για 135" σε 16:9 με τέρμα ζουμ ανοιχτό στα 4,5 μέτρα 54 fl =184nits λογικά σε νορμάλ κατάσταση της λάμπας, για ταινία νομίζω δεν το συζητάμε ακόμα και το ποδόσφαιρο θα χει πέπλο, δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί με τα 4 διαφορετικά mode που έχει. Με τέρμα κλειστό ζουμ δείχνει τις ίδιες ίντζες απο 4,9 μέτρα στα 44fl=152nits.

Υ.Γ. Recommended seating 3,9 έως 17,9 μέτρα!!!!!!

ok μενει μονο η αποσταση θεασης και το αν υπαρχει συμβιβασμος ποιοτητας εικονας SD σε τοσες πολλες ιντσες.
(εγω που προσπαθησα καποτε να δω αγωνα απο ANT1 στα σχεδον 3μ στις 106", ακομα πληρωνω ψυχολογους)
Αν βαλουμε στην εξισωση και το judder σε αυτες τις ιντσες απο κοντινη θεαση....!

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ BENQ MW526

ok μενει μονο η αποσταση θεασης και το αν υπαρχει συμβιβασμος ποιοτητας εικονας SD σε τοσες πολλες ιντσες.
(εγω που προσπαθησα καποτε να δω αγωνα απο ANT1 στα σχεδον 3μ στις 106", ακομα πληρωνω ψυχολογους)

Διάλεξες και συ κανάλι... :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ BENQ MW526

Στο projection calculator δείχνει για 135" σε 16:9 με τέρμα ζουμ ανοιχτό στα 4,5 μέτρα 54 fl =184nits λογικά σε νορμάλ κατάσταση της λάμπας, για ταινία νομίζω δεν το συζητάμε ακόμα και το ποδόσφαιρο θα χει πέπλο, δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί με τα 4 διαφορετικά mode που έχει. Με τέρμα κλειστό ζουμ δείχνει τις ίδιες ίντζες απο 4,9 μέτρα στα 44fl=152nits.

Υ.Γ. Recommended seating 3,9 έως 17,9 μέτρα!!!!!!

Αυτά τα νούμερα Κωνσταντίνε σημαίνουν 2900 Lumens...καληνύχτα στο projectorcentral!!:D

Καλησπέρα παΐδια

Ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας και πολύτιμες συμβουλές σας. :grinning-smiley-043

Με την επισήμανσή σας, κατάλαβα ότι ο προτζέκτορας αυτός είναι 16:10 και όχι 16:9 που θα έπρεπε κανονικά, οπότε μάλλον δεν μου κάνει.

Το σαλόνι μου έχει διαστάσεις 10 Χ 6m και η οθόνη θα μπει στην αρχή των 10μ, ενώ η θέαση να είναι από τα 6μ έως τα 10μ όπως φαίνετε και από το σχήμα που έκανα.

4Go3NTk.png

Το ύψος είναι 3μ και σκεπτόμουν να βάλω το πανί στο ταβάνι, όπως και τον προτζέκτορα στην απόσταση που πρέπει ώστε να έχω σωστή θέαση.

Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός για τα sd αθλητικά, αφού πλέον δεν υπάρχουν και είναι όλα HD (nova+ote)

…και όπως πολύ σωστά είπατε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

...Και θα θέλω αργότερα να συνδέσω το pc ή κάποιον δέκτη που θα παίζει HD ταινίες ή videos.

Άρα, ο BENQ MW526 απορρίπτετε?

Μήπως να κοιτούσα για κάποιον άλλο,
όπως τον BENQ W750 DLP που μάλλον είναι για πιο σοβαρά πράγματα?
http://benq.gr/product/projector/w750/

Για HD projector είδα τον BENQ TH680 , αλλά ξεφεύγει σε λεφτά.
Πόσο πιο καλός θα είναι?

Όσον αφόρα το πανί, μήπως ένα 240 x 135 θα ήταν καλύτερα για την περίπτωση μου?
http://www.odes.gr/shop/eikona/vinteoprovoleis-othones-provolis-diadrastikoi-pinakes/xeirokinites-othones-provolis/brateck-peba108-240x135-timi.html

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο χρημάτων, απλά προσπαθώ να πραγματοποιήσω μια επιθυμία πολλών ετών , με φυσικά όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα.

Ευχαριστώ

Ο w750 ειναι και αυτος 720p αλλα θα τον προτιμουσα λογω 16:9 panel.

Tον αλλον benq δεν τον ξερω, αλλα βλεπω οτι τιμολογιακα κινειται οσο οι παραπανω που ανεφερα και μοιαζει περιπου ιδιος με τον benq w1070. Εχω μια μικρη επιφυλαξη ως προς την ταχυτητα του χρωματικου του τροχου, αφου με ενα προχειρο ψαξιμο, ειδα οτι ισως ειναι 2Χ.
Αυτο ειναι λιγακι κακο, αν εισαι ευαισθητος στο rainbow που προκαλειται στα ματια απο την χαμηλη ταχυτητα ενος χρωματικου τροχου.
Επισης νομιζω οτι δεν εχει και καθολου Lens shift. (σαν μια πρωτη αναγνωση, αποφυγε τον προς ωρας)

Ας πουν κι αλλοι την γνωμη τους περι επιλογης προβολεα, μιας και αν φτασεις στο κασε των 700-800 ευρω πας σε καποιο μοντελο απο benq w1070, optoma hd 131x κλπ κλπ οπου κατα την αποψη μου ειναι θαυμασια entry level μηχανακια για να βλεπεις αθλητικα και ταινιες. Ειναι πολυ vfm προβολεις.
Στον αντιποδα αν κινηθεις σε αυτη την κατηγορια τιμης, σε lcd υπαρχει και ο epson EH-TW5200.

Για την οθονη τωρα τι να πω. ? Σαφως και θα επιλεξεις μια 16:9, (δεν ξερω αν εχεις και ελευθερο τοιχο να προβαλεις κατευθειαν επανω του) και για οσον αφορα τις ιντσες θα σου πουν οι πιο σχετικοι, σχετικα με την αποσταση θεασης σου, σε αναλογια παντα με το φως που θα χρειαστεις.
Μην ξεχνας αλλωστε, οτι για προβολη 3d ταινιων, ο προβολεας θα χανει σχεδον το μισο φως, οποτε καταλαβαινεις ποσο θα δυσκολεψουν τα πραγματα, ειδικα οταν και η λαμπα πεσει υστερα απο καιρο.

Συμφωνώ με το Γιάννη για τις 3 επιλογές μηχανημάτων λίγο πολύ γνωστές πλέον στο φόρουμ, αυτό που με προβληματίζει είναι η πραγματικά τεράστια απόσταση θέασης για την οποία είχε μάλλον δίκιο ο φίλος που ζήταγε εξ αρχής τις 135". Ομως με αυτά τα μηχανάκια σ αυτές τις ίντζες και για παρακολούθηση με φως απ αυτή την απόσταση δεν ξέρω κατά πόσο θα μείνει ικανοποιημένος ο φίλος. Αλήθεια υπάρχει η δυνατότητα για πανί οροφής που να το κρεμάσεις στα 4 μέτρα ας πούμε υποθετικά; Σύστημα αναπαραγωγής ήχου έχεις προγραμματίσει ή υπάρχει; Γιατί με ηχείο 10Watt και με ομαδική ακρόαση μου φαίνεται δύσκολο να σε καλύψει.

Υ.Γ. Καλώς ήρθες στο χώρο και καλή διαμονή σου εύχομαι.