Αγορά BenQ W1500

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά BenQ W1500

Κε Καστρούνη μου κόψατε τα φτερά:)
Όταν λέτε για υποδεέστερη γιατί ακριβώς μιλάμε, για ευκρίνεια, χρώματα ή όλα μαζί?
Εσείς να φανταστώ τον δοκιμάσατε και με τους δύο τρόπους, είναι εμφανής η αλλοίωση της ποιότητας ή είναι θεωρητικό λόγο της συμπίεσης?

Δεν είχα σκοπό σε καμιά περίπτωση να σας κόψω τα φτερά απλά θέλησα να σας ενημερώσω. Όχι δεν θα δείτε "αυτό που λέμε αλλοίωση στην εικόνα" ίσως να μην καταλάβετε κιόλας αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε όπως και τόσα άλλα.

Μανώλης

Απάντηση: Re: Αγορά BenQ W1500

Τετραετίας - πενταετίας μηχάνημα DLP μόνο σε μεταχειρισμένο μπορείς να πας. Θα έχει καλύτερο φακό και καλύτερο μαύρο. Μιλάω για μηχανήματα που κόστιζαν εκείνη την εποχή περί τα 5000.

Συμφωνώ με τον Γιάννη. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι μερικά μοντέλα παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, γνωστά, που όμως λύνονται σχετικά εύκολα.

Σχετικά με το μαύρο ένα έχω να σσας πω.
Εάν ο χωρος δεν πληρεί κάποιες προδιαγραφές τότε δεν θα έχετε ποτέ το σωστό αποτέλεσμα όσα χρήματα και εαν δώσετε για την αγορά προβολικού μέσου.

Ειχα την εντυπωση οτι η Amimon ηταν η μονη οπου παρεδιδε ασυμπιεστη μεταδοση σε αντιθεση με ολους τους αλλους, τουλαχιστον ετσι ισχυριζοταν ηδη απο τη δημιουργια του version 1.0 WHDI.

http://www.google.com/url?sa=t&rct=...=ZeUE3lDppN_ILvWQ8dE0Hg&bvm=bv.68911936,d.bGE

Ολα τα παραπανω, μερικα χρονια πριν. Ωσπου ανακοινωσε και το δευτερης γενιας chipset και εκει φαινεται (δεν ξερω τι συνεβαινε πριν) οτι το "βροντοφωναξε κι ολας οτι παραδιδει φουλ ασυμπιεστο σημα.

http://www.engadget.com/2009/04/29/amimons-second-gen-whdi-spec-does-full-uncompressed-1080p/

Ομοιως, και η IDX (κατασκευαστης hd wireless) διαφημιζε οτι χαρη στο δευτερης γενιας chipset της AMIMON πλεον μπορουσε να παραδοσει πλεον ασυμπιεστο σημα σε επαγγελματικες καμερες κλπ.

http://article.wn.com/view/2012/04/17/IDX_Announces_Its_New_CW7_Uncompressed_Wireless_HDVideo_Tran/

Ακομη και tv'ς, καρτες γραφικων, κλπ κλπ διαφημιζαν σειρες προιοντων με ενσωματωση WIDH edition με ασυμπιεστη μεταδοση.
π.χ. η geforce gtx 460.
http://www.pcper.com/reviews/Graphi...-460-1GB-WHDI-Edition-Wireless-HDMI-Streaming

Ακομα και η wikipedia το αναφερει ως μεθοδο ασυμπιεστης μεταδοσης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Home_Digital_Interface

Και τελος φαινεται οτι και ο w1500 χρησιμοποιει αυτο το δευτερης γενιας chipset μιας και με ανακοινωση της η Αμιμον στη CEDIA EXPO 2013 το αναφερε και το 2nd gen chipset ειχε ηδη κατασκευαστει προγενεστερα.

http://soundandpicture.com/2013/09/amimon-pro-introduces-new-family-of-wireless-hd-video-products/

Τελικα ολοι οσοι ισχυριζονται οτι χρησιμοποιωντας το widh της amimon δινουν ασυμπιεστη μεταδοση κατα καποιο τροπο "παραπληροφορουν", επειδη ισως η amimon δεν μας λεει καπου ολοκληρη την αληθεια και το "ασυμπιεστο" της σημα, ειναι "σχεδον" ασυμπιεστο και κρυβεται πισω απο ορους και εννοιες που μπερδευουν. ?

Τελικα οι ισχυρισμοι αυτης της εταιριας δεν ισχυουν. ?
Πετυχαν στα χαρτια, απετυχαν στην πραξη. ?
Καλο ειναι να μαθουμε αν μπορουμε τιποτε περισσοτερο απο καποια πηγη εαν ειναι εφικτο, γιατι ενας υποψηφιος αγοραστης με ασυρματο WIDH να νομιζει οτι θα παραλαβει ιδια ποιοτητα και τελικα να παιρνει εικονα με μειωμενη ποιοτητα μου ακουγεται καπως...! :frown:

Την εποχή που έκανα το review το είχα ψάξει το θέμα. Μάλιστα η δεύτερης γενιάς chip μπορούσε να μεταδώσει σήμα μέχρι και 100 πόδια εαν θυμάμαι καλά ενώ αυτό που φορά ο 1500 βάσει manual δεν θα πρέπει να είναι παραπάνω από κάποια μέτρα. Επίσης τονίζει ότι εκεί που είναι ο αναμεταδότης δεν θα πρέπει να έχει δίπλα του άλλες συσκευες μεταδοσης σήματος όπως π.χ. router κλπ λόγω κοινής συχνότητας μετάδοσης (5.4Ghz).
Εαν δεν κάνω λάθος μόνο όσοι μεταδίδουν σήμα στα 60 Ghz δεν συμπιέζουν, με τον έναν ή άλλο τρόπο, το σήμακαι αυτό το έχει το chip τρίτης γενιάς της Silicon Image.

Ναι απο τη στιγμη που εκμεταλλευεται την ιδια νοοτροπια ασυμπιεστης μετάδοσης των ρουτερς και δουλευει στην ιδια συχνότητα προφανώς προβλήματα μπορει να ανακυψουν.

Ομοίως βεβαια με το οτι η αποσταση μεταδοσης δεν εχει να κανει μονο με το chipset αλλα και με τις κεραιες κλπ
Οπως τελος και με το θεωρητικό στα χαρτια 1ms lag, ενω στον benq w1500 εχουν μετρηθει παραπανω.

Εμενα η απορια μου ηταν μονο στο κομμάτι του αν δινει συμπιεσμενο ή ασυμπιεστο σημα τελικα.
Ολες οι παραπανω πηγες που ανεφερα και χρησιμοποιουν αυτο το ΔΕΥΤΕΡΗΣ γενιας chipset κανουν λογο για ασυμπιεστο σημα και οχι για εν μερη ή σχεδον συμπιεσμενο .

Για αυτο ρωτησα εαν υπαρχει καποια πηγη με τεχνικα στοιχεια να βρουμε τι τελικα ισχυει.

Και δεν αναφερομαι μονο για τον w1500.
καποιος θα μπορουσε να αγορασει ενα αυτονομο κιτ με αυτο το chipset γιατί θεωρει οτι θα εχει αν αναλλοίωτη ασυρματη ασυμπιεστη μεταδοση και να το χρησιμοποιησει σε εναν πολυ πιο ακριβο προβολεα π. χ. jvc x700/900.

Αν τελικα με τον ενα ή αλλο τροπο κανει συμπιεση, ποιος ειναι αυτος ο τροπος. ?
Μπορουμε να βρουμε καπου (στο ιντερνετ εννοω) καποιες εξτρα πληροφορίες που να αποδεικνύουν ή να ξεκαθαριζουν εαν τελικα επιφερει συμπιεση ή οχι. ?

Συγνώμη αν ακούγομαι λιγο πιεστικος, αλλα η αληθεια ειναι οτι μελλοντικά ειχα σκοπο σε εναν αλλο χωρο να κανω χρηση ή να προτεινω εαν χρειαστει τετοια λυση.

Εαν ομως τα πράγματα δεν ειναι και τοσο... ασυμπιεστα να το ξεχασω σαν σκεψη, τουλαχιστον σαν κοντινη μελλοντικη υλοποιηση, ελπιζοντας αργοτερα στο μελλον σε κατι, που οντως θα ειναι αυτο που υποσχεται.

Ασε βεβαια που τωρα με την ελευση του 4Κ φτου κι απο την αρχή με οτι κι αν αυτο συνεπάγεται και στις ασύρματες μεταδόσεις κλπ. (στις τσεπες μας)

Last edited:
Ναι απο τη στιγμη που εκμεταλλευεται την ιδια νοοτροπια ασυμπιεστης μετάδοσης των ρουτερς και δουλευει στην ιδια συχνότητα προφανώς προβλήματα μπορει να ανακυψουν.

Ομοίως βεβαια με το οτι η αποσταση μεταδοσης δεν εχει να κανει μονο με το chipset αλλα και με τις κεραιες κλπ
Οπως τελος και με το θεωρητικό στα χαρτια 1ms lag, ενω στον benq w1500 εχουν μετρηθει παραπανω.

Εμενα η απορια μου ηταν μονο στο κομμάτι του αν δινει συμπιεσμενο ή ασυμπιεστο σημα τελικα.
Ολες οι παραπανω πηγες που ανεφερα και χρησιμοποιουν αυτο το ΔΕΥΤΕΡΗΣ γενιας chipset κανουν λογο για ασυμπιεστο σημα και οχι για εν μερη ή σχεδον συμπιεσμενο .

Για αυτο ρωτησα εαν υπαρχει καποια πηγη με τεχνικα στοιχεια να βρουμε τι τελικα ισχυει.

Και δεν αναφερομαι μονο για τον w1500.
καποιος θα μπορουσε να αγορασει ενα αυτονομο κιτ με αυτο το chipset γιατί θεωρει οτι θα εχει αν αναλλοίωτη ασυρματη ασυμπιεστη μεταδοση και να το χρησιμοποιησει σε εναν πολυ πιο ακριβο προβολεα π. χ. jvc x700/900.

Αν τελικα με τον ενα ή αλλο τροπο κανει συμπιεση, ποιος ειναι αυτος ο τροπος. ?
Μπορουμε να βρουμε καπου (στο ιντερνετ εννοω) καποιες εξτρα πληροφορίες που να αποδεικνύουν ή να ξεκαθαριζουν εαν τελικα επιφερει συμπιεση ή οχι. ?

Συγνώμη αν ακούγομαι λιγο πιεστικος, αλλα η αληθεια ειναι οτι μελλοντικά ειχα σκοπο σε εναν αλλο χωρο να κανω χρηση ή να προτεινω εαν χρειαστει τετοια λυση.

Εαν ομως τα πράγματα δεν ειναι και τοσο... ασυμπιεστα να το ξεχασω σαν σκεψη, τουλαχιστον σαν κοντινη μελλοντικη υλοποιηση, ελπιζοντας αργοτερα στο μελλον σε κατι, που οντως θα ειναι αυτο που υποσχεται.

Ασε βεβαια που τωρα με την ελευση του 4Κ φτου κι απο την αρχή με οτι κι αν αυτο συνεπάγεται και στις ασύρματες μεταδόσεις κλπ. (στις τσεπες μας)

Με την πρωτη ευκαιρία θα ψάξω το αρχείο μου σχετικά με το θεμα.
Π.χ το DVDO Air3 κ´ναει ασυμπίεστη μετάοση σήματος.

Δεν είχα σκοπό σε καμιά περίπτωση να σας κόψω τα φτερά απλά θέλησα να σας ενημερώσω. Όχι δεν θα δείτε "αυτό που λέμε αλλοίωση στην εικόνα" ίσως να μην καταλάβετε κιόλας αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε όπως και τόσα άλλα.

Μανώλης

Καλησπέρα Μανώλη,
Ομολογώ οτι με προβλημάτισε αυτό το θέμα, σκέφτηκα αμέσως οτι για να το λέει ο Καστρούνης που έχει μάτι και εμπειρία, και απ´ οτι διάβασα και στο review το πάλεψες 15 μέρες το μηχανάκι, θα φαίνεται η διαφορά.
Οπότε αν δοκίμασες με καλωδιο και ασύρματα και δεν είδες διαφορά στην εικόνα είμαστε ok!

Είμαι τόσο παρατηρητικός και "ψείρας" που αν υπάρχει εμφανή αλλοίωση θα την βλέπω 100%, και αυτό που δεν ανέχομαι με τίποτα είναι θολή εικόνα και "πιχελιασματα" εκεί έχω εγώ την πετριά μου :)

Πάντως καλά έκανες και το ανάφερες γιατί πρέπει να ξέρουμε τι αγοράζουμε.
Οταν πάω να τον δω θα τους πω να μου τον δείξουν και με τους δυο τρόπους, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν.

Καλησπέρα Μανώλη,
Ομολογώ οτι με προβλημάτισε αυτό το θέμα, σκέφτηκα αμέσως οτι για να το λέει ο Καστρούνης που έχει μάτι και εμπειρία, και απ´ οτι διάβασα και στο review το πάλεψες 15 μέρες το μηχανάκι, θα φαίνεται η διαφορά.
Οπότε αν δοκίμασες με καλωδιο και ασύρματα και δεν είδες διαφορά στην εικόνα είμαστε ok!

Είμαι τόσο παρατηρητικός και "ψείρας" που αν υπάρχει εμφανή αλλοίωση θα την βλέπω 100%, και αυτό που δεν ανέχομαι με τίποτα είναι θολή εικόνα και "πιχελιασματα" εκεί έχω εγώ την πετριά μου :)

Πάντως καλά έκανες και το ανάφερες γιατί πρέπει να ξέρουμε τι αγοράζουμε.
Οταν πάω να τον δω θα τους πω να μου τον δείξουν και με τους δυο τρόπους, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν.

Οκ θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Σε καμια περίπτωση δεν μιλάμε για άσπο μαυρο. Δεν είναι αυτή η δοαφορά στην εικόνα και εαν την καταλάβετε θα είναι μόνο με σήματα γεννήτριας και πολύ δύσκολα στην ταινία.
Η θολή εικόνα έχει να κάνει με πολλά. Π.χ ένα απλό κλικ στο keystone π.χ. θα μπορούσε να θολώσει την εικόινα. Η εποχή που καποιος εβλεπε πιξέλιαμσα έχουν περάσει.

Σχετικά με το μαύρο ένα έχω να σσας πω.
Εάν ο χωρος δεν πληρεί κάποιες προδιαγραφές τότε δεν θα έχετε ποτέ το σωστό αποτέλεσμα όσα χρήματα και εαν δώσετε για την αγορά προβολικού μέσου.

Φανταζομαι μιλάς για το χρωμα στους τοίχους και στο ταβάνι.
Εγώ για τους τοίχους έχω σκεφτεί να βάλω έναν πολύ λεπτό σιδηρόδρομο μέσα στο γύψινο με μια πολύ ελαφριά σκούρα κουρτίνα και στις δυο πλευρές από την οθόνη μέχρι το σημείο που θα κάθομαι περίπου, και όταν θέλω να δω ταινία τις τραβάω και τέρμα οι αντανακλάσεις, από τους τοίχους τουλάχιστον, για το ταβάνι δεν έχω βρει λύση.

Το θέμα της συμπίεσης αυτής μου θυμίζει αυτό που λέμε συνήθως για τον ήχο. Λέμε π.χ «Ακούω αρχεία flac» που είναι ένας απολεστικός κώδικας συμπίεσης. Όσο καλός και εάν είναι εφόσον υπάρχει συμπίεση το σήμα δεν θα είναι το ίδιο.
Στην περίπτωσή μας (Benq w1500) η μετάδοση δεν έχει απώλεια αλλά η απώλεια βρίσκεται στην αλυσίδα μετατροπής από Hdmi σε ασύρματη μετάδοση.

Φανταζομαι μιλάς για το χρωμα στους τοίχους και στο ταβάνι.
Εγώ για τους τοίχους έχω σκεφτεί να βάλω έναν πολύ λεπτό σιδηρόδρομο μέσα στο γύψινο με μια πολύ ελαφριά σκούρα κουρτίνα και στις δυο πλευρές από την οθόνη μέχρι το σημείο που θα κάθομαι περίπου, και όταν θέλω να δω ταινία τις τραβάω και τέρμα οι αντανακλάσεις, από τους τοίχους τουλάχιστον, για το ταβάνι δεν έχω βρει λύση.

Σε αυτά αναφέρομαι.

Θα ήθελα να προσθέσω στην όλη συζήτηση ότι εάν το κύριο στοιχείο είναι η ασύρματη μετάδοση τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο BenQ W1500 χρησιμοποιεί την τεχνολογία WHDI (5.4GHz), η οποία έχει «τυποποιηθεί» από την Amimon WHDI. Η μετάδοση του σήματος γίνεται συμπιεσμένα . Ως εκ τούτου η πληροφορία που θα φτάνει ασύρματα στον προβολέα θα είναι υποδεέστερη σε σχέση με την ενσύρματη.

...Στην περίπτωσή μας (Benq w1500) η μετάδοση δεν έχει απώλεια, αλλά η απώλεια βρίσκεται στην αλυσίδα μετατροπής από Hdmi σε ασύρματη μετάδοση.

E συγνωμη τοτε λαθος καταλαβα εγω απο το πρωτο quote οπου εγραψες οτι η μεταδοση γινεται συμπιεσμενα, ενω στο δευτερο quote αναφερεις οτι η οποια απωλεια ποιοτητας (οχι συμπιεση) προερχεται (απο hardware-ικης αποψης φανταζομαι) απο καποιο σημειο της αλυσιδας οπου κατι δεν παει καλα σαν υλοποιηση και λαμβανει χωρα τη στιγμη οπου το σημα παει να μετατραπει σε ασυρματη μεταδοση. (διαφορετικα πραγματα --συμπιεση/απωλεια-- αλλα αν υπαρχει μειωμενη ποιοτητα στην τελικη, αυτο ειναι που εχει σημασια)

Καλημέρα και πάλι,
Μίλησα με κάποια καταστήματα αλλά τον w1500 δεν τον έχω βρει προς επίδειξη, ούτε κάποιον epson μέχρι 1500 , και περιμένω τηλ. από κάποιο κατάστημα που θα τον έχει σε λίγες μέρες.
Τον μόνο που βρήκα προς επίδειξη είναι ο epson 9200, οποίος ανεβάζει πολύ το budget μου, αλλά ο κύριος που μίλησα στο τηλ. τον εκθείαζε καθ' όλη την διάρκεια της συνομιλίας μας οπότε τον έβαλε στο παιχνίδι -έστω και αν είναι πολύ δύσκολη η αγορά του για εμένα- όταν του είπα δε ότι σ' αυτά τα λεφτά παίρνω τον benq w7500 μου είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση, μακράν καλύτερος ο epson λέει.
Άλλος πωλητής μου είπε, άκουσον άκουσον, ότι οι dpl δεν κάνουν για ταινίες, είναι μόνο για παρουσιάσεις.

Το θέμα του προβολέα όπως βλέπετε εκκρεμεί, οπότε ας ασχοληθώ λίγο με την οθόνη.

Αρχικά θέλω να μου πείτε αν πρέπει να ανοίξω νέο θέμα ή αν μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό εδώ.

Η οθόνη που πρέπει να επιλέξω έχει να κάνει με τα lumens που βγάζει ο προβολέας και τις ίντσες που θα παίζει, σωστά ως εδώ?
Σύμφωνα με το αναλυτικότατο αυτό post του κ. Γιάννη Χατζηγεωργίου πρέπει να παίρνω 12 – 16 FL ή 41 – 54,8 nits

Υπολογίζοντας λοιπόν
benq w1500 -> 2200 lumens (βγάζει 2200 ή μόνο στα χαρτιά είναι ?)
Οθόνη 120'' -> 1,50 χ 2,66 = 3.99 τμ.

2200/3.99= 551 lux

Οπότε με gain 1.0 παίρνουμε 51 FL ή 175 nits δηλαδή 3 έως 4 φορές περισσότερο από το ζητούμενο.
Τι κάνουμε τώρα? μπορώ να ρυθμίσω τη φωτεινότητα του προτζέκτορα οπότε ότι οθόνη και να πάρω δεν παίζει ρόλο?
Μήπως πρέπει να ψάξω για οθόνη με gain 0.3, φίλτρο ή κάτι άλλο?

Πείτε μου καμιά μάρκα από οθόνες, ηλεκτρική σίγουρα, φτηνή και καλή, δηλαδή την φτηνότερη που να μην χάνει σε ποιότητα η εικόνα.

Και μια γνώμη για τον epson 9200

Last edited:
Φίλε, τα μαγαζιά στην Αθήνα που είναι σχετικά με το άθλημα και έχουν σοβαρό demo room συνολικά είναι μικρός μονοψήφιος αριθμός. Αυτός που σου είπε ότι οι dlp είναι μόνο για παρουσιάσεις κερδίζει ΤΟ βραβείο :)

Το θέμα με το ασύρματο HDMI δεν το καταλαβαίνω όμως. Ο προβολές έχει, προφανώς, καλώδιο για ρεύμα. Από την στιγμή που θα κατεβαίνει καλώδια για ρεύμα, το να κατεβαίνει στο ίδιο κανάλι και το hdmi, δεν αλλάζει τίποτα. Προσωπικά έχω κάνει το εξής. Πήρα ένα λευκό κανάλι και το έβαψα στο χρώμα του τοίχου. Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από θετικό. Το κανάλι χάνεται σχετικά στον τοίχο και δεν ενοχλεί καθόλου.

Στην περίπτωση που έχεις πρίζα ψηλά, κοντά στον προβολέα, καταλαβαίνω την σκέψη σου. Και πάλι όμως δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ ασύρματη σύνδεση, ειδικά από την στιγμή που το αισθητικό κόστος είναι ελάχιστο.

Δεν υπηρχαν αλλοι προβολεις εκτος απο επσον να δεις. ? (benq, optoma) χωρις wireless ωστε να αποφασισουν τα ματια σου εαν κανουν και για ταινιες ή μονο για παρουσιασεις. ? Τουλαχιστον να δεις εαν αντιλαμβανεσαι το RBE. ?

Προσπαθησε εαν ξανα πας να ζητησεις να δεις τοσο entry level μοντελα dlp αλλα και lcd. Εαν δεν δεις μονος σου, πως θα καταλαβεις εαν αυτο το price range σε καλυπτει. ? Αυτος ηταν και ο σκοπος του να πας να δεις.

Η φωτεινοτητα στους προβολεις ειναι Out of the box που σημαινει οτι συνηθως υστερα απο ενα καλιμπραρισμα το φως θα μειωθει και θα μειωθει κι αλλο οταν θα ξεθυμανει η λαμπα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι αρκετα φωτεινος, απλα οχι και οθονη 0.3 gamma. Μια 0.8 ή ενα nd2 filter θα βοηθηθει τοσο στην αρχη αλλα και αργοτερα.
Δεν ειναι οτι δεν θες το αρκετο φως, το θες τοσο για το 3d, για πολλες ιντσες, για προβολες (αθλητικα κλπ) σε πιο φωτισμενο περιβαλλον, για την πτωση λαμπας που θα επερχεται.
Θα το μειωσεις ως ενα βαθμο με καποιες ρυθμισεις , καθως και με ενα 0.8 gain οθονης ή ενα ndfilter για ακομη πιο πολυ.
Απλα το πολυ φως σε εναν dlp που το μαυρο δεν ειναι στα καλυτερα του, θα το κανει ακομη χειροτερο, επισης σε ανοιχτοχρωμους τοιχους, θα γινει ενας μικρος χαμος.
Αλλά να καταληγει καποιος οτι ειναι μονο για παρουσιασεις, ακουγεται τουλαχιστον αστειο.!

Ο επσον 9200 υπερεχει στο μαυρο, αλλα θα επρεπε να δεις και εναν dlp για να καταλαβεις την διαφορα. Οι επσον εχουν κατι προβληματακια αξιοπιστιας γενικως απο θεμα quality, αλλα δεν ειναι και οι μονοι. Δυστυχως το quality control δεν ειναι οπως παλια γενικως, απο οσο αναφερουν κατοχοι προγενεστερων μοντελων.
Σε σχεση με εναν dlp θα εχεις λιγο πιο ξεκουραστη εικονα λογω ελλειψης χρωματικου τροχου, η ευκρινεια θα εξαρτηθει ως ενα βαθμο απο τη συγκλιση των τριων πανελ, και ελλοχευουν καποιοι αλλοι μικροι παραγοντες τεχνικης φυσεως οπου (ισως) μπορουν να σε στεναχωρησουν μελλοντικα και απτονται καθαρα σε θεματα βλαβων.

Απλα να θυμασαι οτι με εναν dlp θα παρεις χειροτερο μαυρο σε σχεση με τους υπολοιπους, αλλα το ποσο χειροτερο και ποσο το θυσιαζεις για αλλες παραμετρους, ειναι κατι που θα το αποφασισουν τα δικα σου ματια και μονο. Το πολυ το δικο μου, μπορει να ειναι πταισμα για εσενα.

Μιας και το οριο που εχεις βαλει (1500 ευρω) ειναι μεσα στο κενο οπου δεν υπαρχουν πολλα μοντελα (ή φθηνοτερα entry level ή ακριβοτερες σειρες) θα ελεγα πρωτα να προσπαθησεις να δεις καποιον οπτομα/benq στην κατηγορια 700-800 ευρω και αν νιωσεις οτι απο ποιοτητα εικονας δεν καλυπτεσαι, ή τα εξτρα καλουδια που θες, τα εχεις πραγματικα αναγκη (lens shift, F.I. κλπ) να προχωρησεις σε καποιο μοντελο που θα καλυπτει αυτα τα εχτρα, καθως επισης και απο θεμα τοποθετησης. (φακος, zoom κλπ)

Ειναι μια δυσκολη εποχη οικονομικα και θα πρεπει να αποφασισεις προσεκτικα εαν αξιζει να μεταβεις σε ακριβοτερο προβολεα. Και επαναλαμβανω, αυτο θα το κρινεις συμφωνα με τα δικα σου γουστα και αναγκες.
Αλλα για να κρινεις, πρεπει να δεις τουλαχιστον 2-3-4 μοντελα για να κανεις αντιπαραβολη και να εχεις αποψη.

Βλεπω στο σκρουτζ οτι αρκετα μοντελα ειναι κατοπιν παραγγελιας, αρα στοκ (τετοιες εποχες) δεν υπαρχει. Κοιτα μηπως εχουν να δεις απο επσον τον 6100 για να εχεις μια κοντινη εκτιμηση πως παιζει ο 7200.
Ζητα επισης αν μπορεις να δεις τους benq w1070/1500 optoma HD25(e)/LV/HD131XE οποιους βρεις μιας και ειναι παραπλησιων επιδοσεων, απλα για να δεις εαν καλυπτεσαι απο ποιοτητα εικονας. (φακους, zoom κλπ τα βλεπεις υστερα συμφωνα με τις αναγκες του χωρου σου)

Δυστυχως, λογω κρισης τα καταστηματα δεν στοκαρουν, οποτε τα πραγματα ειναι δυσκολα. Ισως καποιος κατοχος απο προβολεα που τυχον ενδιαφερεσαι, να μπορουσε να σε προσκαλεσει για καφε εαν εκφρασεις ενδιαφερον για να αποκτησεις μια πρωτη εντυπωση για το πως παιζουν.

Να συμπληρωσω στο Post του gordonas οτι εαν μιλαμε για θεμα αισθητικης (wireless) τοτε ισως καποιο καναλι δαπεδου (ή σε καποιο σημειο στο σοβατεπι) με καλο design ισως σε βοηθησει στο θεμα αισθητικης.
kanali-dapedou-116-069013510.jpg

Ακομη και καναλια με απομιμηση ξυλου κλπ υπαρχουν.
ATA3.jpg

Πετας και ενα καλωδιο hdmi για καναλια (πλακε) και εισαι οκ.

large_l_03880906.jpg

Και φυσικα μικρο καναλι με ελαφρυ καλωδιο, μπορει να ειναι και αυτοκολλητο χωρις τρυπες στηριξης.

Αυτο και μονο σε περιπτωση που σε ενοχλουσαν τυχον καναλια που ισως τα φανταζοσουν καπως...ετσι.

01.jpg

Ολα τα παραπανω σε περιπτωση που θες να ξεφυγεις απο wireless μοντελα, ωστε να διατεθουν λιγοτερα χρηματα, ή στα ιδια χρηματα αλλα σε ανωτερο μοντελο σε εικονα χωρις wireless.

Δεν πήγα ακόμα σε κανένα μαγαζί, τηλέφωνα πήρα σε 2-3, και θα περιμένω μέχρι να με ειδοποιήσουν για τον w1500 και τότε θα δω κι άλλους, να μην ανεβοκατεβαίνω συνέχεια γιατί μένω Μαρούσι και όλα αυτά είναι προς τα κάτω.

Το όριο δεν είναι καλά και ντε 1500 απλά για εκεί ξεκίνησα, τώρα αν δω μερικά μοντέλα και οι διαφορά στην εικόνα είναι μεγάλη θα βάλω και κάτι παραπάνω. Και εκεί θα πάει η δουλειά σίγουρα :D

Re: Απάντηση: Αγορά BenQ W1500

Να συμπληρωσω στο Post του gordonas οτι εαν μιλαμε για θεμα αισθητικης (wireless) τοτε ισως καποιο καναλι δαπεδου (ή σε καποιο σημειο στο σοβατεπι) με καλο design ισως σε βοηθησει στο θεμα αισθητικης.
kanali-dapedou-116-069013510.jpg

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ βαμμένο στο χρώμα του ταβανιού, εκεί είναι όλη η ιστορία, από τον τοίχο ως το κέντρο του ταβανιού, τα υπόλοιπα δεν είναι καθόλου πρόβλημα.

Υπολογίζοντας λοιπόν
benq w1500 -> 2200 lumens (βγάζει 2200 ή μόνο στα χαρτιά είναι ?)
Οθόνη 120'' -> 1,50 χ 2,66 = 3.99 τμ.

2200/3.99= 551 lux

Οπότε με gain 1.0 παίρνουμε 51 FL ή 175 nits δηλαδή 3 έως 4 φορές περισσότερο από το ζητούμενο.
Τι κάνουμε τώρα? μπορώ να ρυθμίσω τη φωτεινότητα του προτζέκτορα οπότε ότι οθόνη και να πάρω δεν παίζει ρόλο?
Μήπως πρέπει να ψάξω για οθόνη με gain 0.3, φίλτρο ή κάτι άλλο?

Πείτε μου καμιά μάρκα από οθόνες, ηλεκτρική σίγουρα, φτηνή και καλή, δηλαδή την φτηνότερη που να μην χάνει σε ποιότητα η εικόνα.

Και μια γνώμη για τον epson 9200

Την ονομαστική φωτεινότητα των προβολέων, φαντάσου την κάπως σαν την τελική στα αυτοκίνητα. Αν ένα αμάξι έχει τελική π.χ. 220 χ.α.ω. δεν σημαίνει ότι τρέχει πάντα με 220 σε κάθε διαδρομή. Η διαδρομή τις περισσότερες φορές είναι μεικτή και το αυτοκίνητο θα πάει με 160 ή 150 σε κάποιες ευθείες. Έτσι είναι και τα modes του προβολέα. Ο 1500 καλιμπραρισμένος (δηλαδή σε άριστες συνθήκες) δίνει περίπου 1000 lumens, τιμή αρκετά υψηλή και ικανή να γεμίσει με άνεση μεγάλα κάδρα.

Όσο για το σχόλιο του πωλητή...ουδέν σχόλιον. Μόνο πες του: Αυτό ξέρει τι είναι?

sim2M-150-34front4.jpg

Αν δεν ξέρει, πες του κουτί με data melomakarona!!:D

Last edited:

Όσο για το σχόλιο του πωλητή...ουδέν σχόλιον. Μόνο πες του: Αυτό ξέρει τι είναι?

sim2M-150-34front4.jpg

Αν δεν ξέρει, πες του κουτί με data melomakarona!!:D

Mε εκλερακια παλιο ψευτη.! :chinese:

Αυτος ειναι με μελομακαρονα.
HDQ2k4034Rightjpg.jpg

Last edited: