Αγορά BenQ W1500

Re: Απάντηση: Re: Αγορά BenQ W1500

Mε εκλερακια παλιο ψευτη.! :chinese:

Αυτος ειναι με μελομακαρονα.
HDQ2k4034Rightjpg.jpg
Ψευτες και οι δυο...αυτο ειναι κουτι με μελομακαρονα :Banane0:

75.jpg

Και βλεπεις μια χαρα ταινιες με αυτα να πειτε στον πωλητη!!!:BDGBGDB55:

Last edited:
να ρωτησω κατι που δεν καταλαβαινω? μολις γυρισα απο συγκριτικο απο ενα μαγαζι ...ηθελα να δω τον 1070.Ξεκινησαμε με τον 1070 και δυστυχως δεν θυμαμαι με ποιον epson , αλλα παραπλησιας τιμης.Η χρωματικη διαφορα στα ματια μου παντα , ηταν μεγαλη.Αποκλειστηκε αμεσως ο lcd και ας εβγαζε οτι μαυρο ηθελε.Βαλαμε μετα διπλα στον 1070 τον optoma 25vl που νομιζω οτι καπου κοντα ειναι με τον 131χ (απο οτι καταλαβαινω δλδ).Ρε παιδια συγνωμη κιολας, αλλα παλι οι διαφορες ηταν μεγαλες...οσο και να παλευα τον optoma δεν καταφερνε χρωματικα να φτασει τον Benq 1070.Επισης ο οπτομα ειχε πιο smooth ευκρινεια , αλλα ειναι αλλο πραγμα να βλεπεις γκαζον πεντακαθαρα και αλλο ελαχιστα θαμπο.Επισης...δεν ξερω ισως να ειμαι ασχετος...ρε παιδια η ερημος κιτρινη δεν ειναι ?? ο Benq 1070 εδειχνε κιτρινη ερημο , ο οπτομα ψιλοκαφέ....κατι χανω δεν καταλαβαινω σιγουρα...
Μετα συγκρινα τον 1070 με τον 1500...ας αφησουμε τα ασυρματα hdmi και τα 3D και τις δυνατοτητες.Σαν 2D παλι η εικονα του 1500 φαινεται 2 σκαλες πιο πανω απο του 1070.Χρωματα καλυτερα, φωτεινοτητα καλυτερη και μαυρο υπο πληρη ελεγχο.Προφανως εν σχεση με ολους εδω , δεχομαι τον τιτλο του ασχετου , και δεν λεω και κουβεντα , αλλα η διαφορα ειναι εμφανης...ειναι θεμα ρυθμισης????
Και τελος για τον θορυβο που λετε οτι 0 1500 ειναι πολυ θορυβωδης...ο 1070 εχει 33db εν σχεση με τα 30db του 1500.Ο τελευταιος μαλιστα στο eco ειναι 28db χωρις να εχω βρει ποσο ειναι ο 1070.Αυτα σε νουμερα βεβαια, πρακτικα μου φανηκαν ησυχοι και οι 2 , αλλα σιγουρα σε θεαση στο σαλονι θα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
Τελος να διευκρινησω , οτι απλα ρωταω για να δω τι ειναι αυτο που μου ξεφευγει.Σιγουρα παντως αν διαλεγα τον 1500, δεν θα τον διαλεγα με γνωμονα το ασυρματο ή οτι αλλο προσφερει , αλλα ξερα μονο για την εικονα του.Εκτος αν ο 1070 ηταν αρυθμιστος , που εκει δεν βγαζω κουβεντα αν ισχυει κατι τετοιο.

Σίγουρα τα μηχανήματα στα καταστήματα δεν είναι καλιμπραρισμένα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και πολύ κακορυθμισμένα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής ρύθμισης όλως των προς έκθεση μηχανημάτων ώστε να βγει ένα συγκριτικό και δίκαιο συμπέρασμα. Πλην αυτών μην ξεχνάς ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη όσον αφορά την εικόνα έτσι κάτι που εσένα σου άρεσε δεν θα άρεσε σε κάποιον άλλον. Μπορώ να σου προτείνω κάτι που έκανα εγώ και στις δύο αγορές βιντεοπροβολέων και το οποίο με βοήθησε πιστεύω στις τελικές μου επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν μετάνιωσα. Μπορείς λοιπόν να κατεβάσεις πάτερνς με τις βασικές ρυθμίσεις εικόνας ή να προμηθευτείς κάποιο dvd ανάλογο και να πας στο κατάστημα που είδες τα συγκεκριμένα μηχανήματα, να τα ρυθμίσεις όλα το ίδιο όσον αφορά το κοντράστ, τη φωτεινότητα, το χρώμα και την ευκρίνεια και μετά να αποφασίσεις ποιος σου αρέσει περισσότερο. Παίξε με το gamma, τη χρωματική ισορροπία (θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο), την ευκρίνεια και δες που παίρνεις το καλύτερο από κάθε μηχάνημα και μετά κάνε τη σύγκρισή σου. Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις, πιστεύω όμως ρυθμίζοντας από μόνος σου τα βασικά, ίσως και να βγάλεις κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα για τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος.

Φίλε μου zilmer, θα συμφωνήσω με τα παιδιά και θα σου πω το εξής:

Η έρημος είναι όποιο χρώμα επιλέξει ο σκηνοθέτης και ο διευθυντής της φωτογραφίας. Ο ουρανός τα ίδια, η θάλασσα ομοίως. Γενικά τα πάντα όλα κρίνονται χρωματικά όταν έχεις ρυθμίσει τον προβολέα σύμφωνα με τα πρότυπα και κατόπιν βλέπεις την ταινία. Π.χ. μπορεί να βλέπεις σε δύο προβολείς δίπλα δίπλα το ίδιο απόσπασμα. Ο ένας ρυθμισμένος και άλλος αλλού γι' αλλού...όμως, κατά έναν παράδοξο τρόπο, ο δεύτερος πιθανώς να νομίζεις ότι αποδίδει φυσικότερα χρώματα σε μια σκηνή. Δεν είναι παράδοξο κάτι τέτοιο! Μπορεί να δεις την φυσικότητα, όμως, δεν θα διακρίνεις την χρωματική πιστότητα που επέλεξαν οι δημιουργοί της ταινίας για τον χ,ψ,ζ λόγο. Όταν βρίσκεσαι σε ένα show room όπως αυτό που βρέθηκες, το μόνο που κάνεις είναι να διακρίνεις την διαφορετική φυσιογνωμία των τεχνολογιών. Μην μένεις στα χρωματικά ή σε θέματα που χρήζουν ρύθμισης. Αν μένεις μόνο σε αυτά, το πιθανότερο είναι να μπερδευτείς περισσότερο.

Αν διάλεγες τον 1500 μόνο για την εικόνα του και όχι για το wifi τότε θα διάλεγες τον 1400 που είναι ακριβως ο ίδιος πλην wifi και πλην 250 ευρώ. Σωστή επιλογή ωστόσο είναι ο 1070 ο οποίος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι δυό σκάλες κάτω από τον 1500 αλλά μόνο 600 ευρώ παρακάτω. Επίσης όπως πολύ σωστά είπε ο Γιάννης σε ένα show room βλέπεις τεχνολογίες, πχ αν σε ενοχλεί το rainbow, το τεχνητό σκοτείνιασμα της ίριδας, συγκρίνεις φωτεινότητες, ευκρίνεια φακών και όντως δεν ασχολείσαι με ότι ρυθμίζεται ούτε προσπαθείς εσύ επιτόπου να τους ρυθμίσεις γιατί είναι ατελέσφορο. Πάντως ο epson που είδες συγκριτικά με τον 1070 δεν νομίζω ότι είχε την ίδια τιμή μάλλον διπλάσια κόστιζε.

Δεν μπορω να παρω στον λαιμο μου τον επσον γιατι δεν τον θυμαμαι..rainbow δεν εχω δει ποτε σε dlp. Βασικά δεν θελω να αδικησω τιποτα, αλλα πανω απο ολα την τσεπη μου !! Περα απο αυτο, νομιζω οτι ο οπτομα εχει αλλη φιλοσοφια. Ξαναλεω, νομιζω...
Τελος, ολοι ηταν στο eco mode. Ξεχασα να πω, οτι ηταν και κατι παιδια εκει , που αλλαζαν τον 1500 με εναν αλλο benq που ειχε 2200 νομιζω στα λεφτα. Ενας μαυρος τεραστιος ηταν. Εκει μετα ειδα συγκριτικο του 1500 με τον ακριβο. Α και ειδα και 3d στον ακριβο. Μην με ρωτησετε την γνωμη μου για τον ακριβο γιατι ειδα λιγο. Παντως και να τα ειχα 2200~ δεν τα εδινα...πολλα λεφτα για οχι τοσο μεγαλες διαφορες. Σαν πρωτη ματια ΠΑΝΤΑ

ωρες ωρες τρελλενομαι και θελω να μην παρω τιποτα και να εχω μονο μια ασπρομαυρη τηλεοραση :p
για να μην ανοιγω καινουργιο νημα , γιατι οσο το ψαχνω τοσο μπερδευομαι ...
α)οταν τοποθετεις εναν προβολεα χωρίς ζουμ κοντραστ και φωτεινοτητα δεν πεφτουν εφοσον απομακρυνεται απο την οθονη??
β) ο θορυβος μετριεται σε db σε αποσταση ενος μετρου.Σωστα? εχω δεν τον w1500 απο 30/33/38 db στο νορμαλ για λαμπα, και -3 σε ολες τις τιμες για eco...ρε παιδια συγνωμη...2014 εχουμε...τοσο δυσκολο ειναι? και μιλαμε για site μεγαλα εξωτερικου...
γ) δεν περισσευουν λεφτα (τουλαχιστον σε μενα) και ειναι λογικο να ψαχνεις...ψαχνεις παντα το value for money και οχι το βραβειο ηλιθιοτητας. ΔΕΝ εχω δει , εστω 2 βιντεακια , εστω 2 site να συμφωνουν με αποτελεσματα. Ακομη και εγω που παρορμητικα εγραψα τι ειδα , εχω αρχισει και αμφιβαλλω αν ειδα οτι ειδα !! Μιλαμε για τρελλα μεγαλη !!
δ) εχουμε optoma 131x-optoma 25 lv - benq w1070-benq w1500. Θεωρητικα , ολοι εχουν διαφορα στηθους.Πρακτικα ,αν διαβαζεις reviews και οτιδηποτε αλλο , καθε μερα θα αλλαζεις γνωμη. Η θεωρητικη απαντηση ειναι δες τους απο κοντα.Η ανταπαντηση μου ειναι οτι τους ειδα , αλλα οι διαφορες τους ηταν χαωτικες.Δεν θα επεκταθω σε αυτο , αλλα με κανει να αναρωτιεμαι...αφηνει μεγαλυτερο κερδος η benq? δεν γνωριζουν να καλιμπραρουν διαφορετικες εταιρειες στα μαγαζια?
ε) α)<δυσκολια στην τοποθετηση> ρε παιδια δεν το καταλαβαινω αυτο..τοποθετείς την οθονη σου , ανεβαινεις σε μια σκαλα και βλεπεις που γεμιζει η οθονη σου, απο την χ αποσταση...σωστα?
β) αν θελεις η οθονη σου να ξεκινα 1 μετρο χοντρικα κατω απο το ταβανι (θελω να κατεβασω την εικονα περιπου στο κεντρο του ματιου) , ο προβολεας ταβανι , πρεπει και εκεινος να κατεβει πολυ χαμηλα? αυτο οσο και να το εψαξα να ειμαι ειλικρινης δεν το βρηκα πουθενα , παρα μονο στο projector-central , που εχει περιπου 20cm την οθονη πιο κατω απο τον προβολεα.
1.000 συγνωμη αν κουρασα...

α) Η φωτεινότητα πέφτει όχι το κόντραστ (υπολόγιζε ~-25-30%).

β) Δεν κατάλαβα την ερώτηση.

γ) Που ακριβώς διαφωνούν τα sites τα οποία διαβάζεις? Διαφορετικές προσεγγίσεις είναι ευνόητο ότι υπάρχουν.

δ) Δεν γνωρίζω αν αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους η Μπενκ. Αυτό εξαρτάται από τη συμφωνία με το κατάστημα. Δεν καλιμπράρονται οι προβολείς στα μαγαζιά.

ε) Δυσκολία στην τοποθέτηση σημαίνει ότι έχει φιξ θέση και δεν είναι ευέλικτη η τοποθέτησή του λόγω μη ύπαρξης lens shift.

εβ) Αυτό που λες είναι το όφσετ του φακού και πρακτικά ορίζει και καθορίζει την ακριβή τοποθέτηση του προβολέα καθ' ύψος.