ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

stefloukis

New member
2 January 2008
24
Καλησπερα ειμαι νεος και τελειως απειροσ στο θεμα βιντεοπροβολης και για αυτο θελω τη βοηθεια σας.Εχω εναν pioneer lx-60 ena ps3 kai to set 5,1 tis klipsch rf-82 kai mia 32'' hd ready lcd.ετσι αποφασισα αφου αλλαξα διαμερισμα και εχω εναν αρκετα μεγαλο λευκο τοιχο που μπορω να αξιοποιησω για βιντεοπροβολη, να στραφω στην αγορα προβολεα μεχρι 2000 ευρο.Η αποσταση προβολεα-πανι/τοιχοσ μπορει να ειναι μεχρι 6 μετρα.
Ειναι καλυτερα να παρω τωρα τον sony hw-10 η να περιμενω και τον καινουριο sanyo 3000 k epson 3000 που θα ειναι στα 2000ευρο περιπου?
επιπλεον ο sony μεχρι ποσες ιντσεσ μπορει να μου βγαλει εχοντας μια ικανοποιητικη φωτεινωτητα?

Μιας και εισαι καινουργιος στο χωρο της βιντεοπροβολής, θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και στα μεταχειρισμενα για να μην χαλασεις πολλα λεφτά για πρώτη φορά!

Πες μας το μεγεθος (πλατος) του τοιχου που θα προβάλεις, καθώς και την απόσταση προβολής/θέασης, για να σε συμβουλέψουμε κατάλληλα...:a0210:

Στην περίπτωαή σου, ενδέχεται να παρεις πολύ καλή εικόνα που θα σε ικανοποιήσει ΤΕΛΕΙΑ για 1-2 χρονια απο τώρα, ακόμα και με 720p προβολέα.... Και μετά βλέπεις...:a0210:
(παίζει ρόλο και το υλικό που θα προβάλεις... Αν βλέπεις πιο πολύ DVD/αγωνες/τηλεοπτικό, θα ειναι προτιμοτερο να παρεις προβολέα hd-ready)

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Αν βλέπεις πιο πολύ DVD/αγωνες/τηλεοπτικό, θα ειναι προτιμοτερο να παρεις προβολέα hd-ready)
Συμφωνείτε;
Για τους ειδικούς αυτή η ερώτηση.
Θα βοηθήσει εμένα,τον καινούριο φίλο και πολλούς άλλους νομίζω.

Προσωπικα, δεν θα αγοραζα προβολεα τωρα πια, αν δεν ειχα σκοπο να βλεπω HD (κατα κυριο λογο τουλαχιστον)

Ενα DVD μονο δοκιμασα στον HW-10 και ξενερωσα...Φανταζομαι οτι με τηλεοπτικο σημα τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα

IMHO οι πολλες ιντσες θελουν 720p minimum

ΥΓ δεν ειμαι ειδικος

τον προβολεα τον θελω για να βλεπω ταινιες..dvd και blu-ray και για κανα παιχνιδι στο ps3 αντε και λιγο για το pc..παντως οχι για τηλεοραση..
το σημειο που μπορω να προβαλω εχει μηκοσ 3,5μετρα και πλατος 2(ειναι πσιλοταβανο και αποσταση θεασης 6 μετρα περιπου

φιλε οτι προβολεα και να παρεις για να παιξει σε τετοιο μεγεθος πρεπει να βαψεις σκουροχρωμο το χωρο βαλε και σκουροχρωμο χαλι
επισης αν αναζητησεις οθονη τοσο μεγαλη και καλη σαν τη δικη μου πρεπει να πουλησεις κανα οικοπεδο η κανα αυτοκινητο
οποιος προολεας θα γονατισει σε αυτο τ μεγεθος αποσταση .
οποτε αν κανεις οτι σου ειπα θα παρεις το 10 .

τον προβολεα τον θελω για να βλεπω ταινιες..dvd και blu-ray και για κανα παιχνιδι στο ps3 αντε και λιγο για το pc..παντως οχι για τηλεοραση..
το σημειο που μπορω να προβαλω εχει μηκοσ 3,5μετρα και πλατος 2(ειναι πσιλοταβανο και αποσταση θεασης 6 μετρα περιπου

Τετοιας κατηγοριας προβολεας, IMHO, δεν ειναι για πανω απο 130''.

Απο την αλλη ομως, 6 μετρα ειναι πολυ μακρια για να παρακολουθησει μονο 130''.

Καλυτερα θα ηταν η αποσταση θεασης να ειναι ποιο κοντα.

Θεωρω ιδανικα, 110'' για αποσταση 4 μετρων περιπου

(χονδρικα)

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

συμφωνω αλλα το dvd θα γινει ειδος προς εξαφανιση.το dvd ηταν upscaled?
γιατι αν ηταν θα επαιζε τελεια.
το ιδιο ισχυει και για το τηλεοπτικο σημα που ρωτα το φιλαρακι παραπανω
Ενα DVD μονο δοκιμασα στον HW-10 και ξενερωσα...Φανταζομαι οτι με τηλεοπτικο σημα τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα

IMHO οι πολλες ιντσες θελουν 720p minimum

ΥΓ δεν ειμαι ειδικος

οταν αγοραζετε προβολεα θα τον βλεπετε πως παιζει με mkv blu ray και gaming
αυτα ειναι το μελλον οχι τα dvd

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

συμφωνω αλλα το dvd θα γινει ειδος προς εξαφανιση.το dvd ηταν upscaled?
γιατι αν ηταν θα επαιζε τελεια.
το ιδιο ισχυει και για το τηλεοπτικο σημα που ρωτα το φιλαρακι παραπανω

πως μπορει να γινει upscaked το τηλεοπτικο σημα? με αγορα tv tuner μεσο pc θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα απο το αν δειναμε εικονα απο ενα dvd recorder?

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

πως μπορει να γινει upscaked το τηλεοπτικο σημα? με αγορα tv tuner μεσο pc θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα απο το αν δειναμε εικονα απο ενα dvd recorder?
Υπάρχουν και DVD recorders που κανουν upscalling και στο τηλεοπτικό σήμα μέχρι 1080p μέσω του δέκτη τους...:a0210: