ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

αυτή που είναι χωρίς εντατήρες και σε μέγεθος 230 170 είναι κοντά στα 130....μετά απο έκπτωση....
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Projectors/Screens.htm

αν την ανεβοκατεβάζεις συχνά όμως καλύτερα να πας σε μια οθόνη κοντά στα 400 ευρό για να την απολαμβάνεις χρόνια....χωρίς ζαρώματα και άλλα καλά...

να προσέξεις μόνο το gain λίγο να είναι χαμηλό ...1.0 1.1 γιατί με τον προβολέα που σκέφτεσαι να πάρεις .....θα τυφλωθείς.....:laugh::laugh:

Λαθος μου...

Βασικα θα ηθελα να μπορω να βλεπω και σε 16:9 αναλυση...για 400 ειναι πολλα μαλλον για χειροκινητη θα παω...μεχρι 150ε...

για να σε βοηθήσω ...και για να απολαμβάνεις καλά την εικόνα...ούτε πολύ μπροστ´α να στριφογρίζεις το κεφάλι ...ούτε πολύ πίσω να νομίζεις ότι βλέπεις τηλεόραση.....πρέπει το πλάτος της οθόνης -όχι η διαγώνιος το πλάτος-να το πολλαπλασιάσεις επι το 1,2ή έστω 1,5 για να βρείς περίπου την ''ιδανική'' απόσταση θέασης...ναι ναι θα σου πουν ότι βλεπουν στις 130 ίντσες από 2 μέτρα αλλά μιλάμε για το ...κατα μέσο όρο σωστό....στην περίπτωση του 720p ισχύει το 1,5 στηνν περίπτωση του 1080π το 1,2 λόγω πιο ''συμπαγους εικόνας''...έτσι ''αποφεύγεις'' (λέμε τώρα) και το πιξέλιασμα αν πας προς lcd.....

φυσικά φίλε μου ....αυτή ειναι και native αναλογία οθόνης του benq 1000 που σκέφτεσαι.....16:9...

Υπαρχει καποια συγκεκριμενη οθονη που να ικονοποιει τα παραπανω που ειπαμε?

να ένας μικρός ταπεινος οδηγός για την αγορά βιντεοπροβολέα....
1.καθορίζουμε το ακριβές μέγιστο ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για την αγορά....αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει αν βρούμε ή δουμε κάτι εξαιρετικό...

2.βρίσκουμε αν γίνεται αν έχουμε κάποια σοβασή ενόχληση σε rainbow effect....τεστάροντας το σε κάποιο μαγαζί ή φίλο ή show room...υπάρχουν βασικά οι 4 τεχνολογίες lcd sxrd dlp dila.....o dlp στην χαμηλή κατηγορία τιμής (αν δεις δηλαδή να διαθέτει 1chip στα specs του και χρωματικό τροχό (color wheel) 4x και κάτω σίγουρα θα έχει ένα ποσοστό rainbow ...όσο περισσότερο κατεβαινουμε ταχύτητα τόσο πιο πολύ επιδεινώνεται ....χωρίς αυτό να είναι απολύτως ακριβές..διαφέρει και απο μοντέλο σε μοντέλο...
κοιτάμε αν μας ενοχλεί πραγματικά βέβαια γιατί μπορεί να το βλέπουμε και να μην μας αποσπά καθόλου στη θεαση μιας ταινίας....
αν λοιπόν είμαστε ευαίσθητοι πραγματικά αποκλειούμε αυτούς τους προβολείς..και πάμε είτε σε αρκετά ακριβότερους dlp ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ και τις υπόλοιπες κατηγορίες φυσικά.....
3.βρίσκουμε τους 2-3 προβολείς που μας ενδιαφέρουν και μπαίνουμε εδω....
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
με βάση το χώρο που έχουμε υπολογίζουμε απο εκεί που σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε τον προβολέα τι μεγεθος κάδρο μπορεί να μας δώσει...ε´τσι περιορίζουμε τα υποψήφια μοντέλα....
4.αν θέλουμε να έχουμε βοηθητικό φωτισμό ή ο χώρος είναι δύσκολο να ...γίνει ενα ´´σκοτεινο δωμάτιο´´´...λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τη φωτεινότητά του...
5.βρίσκουμε ότι reviews υπα´ρχουν για τα συγκεκριμένα μοντέλα σε ίντερνετ περιοδικά αλλά και σε φορουμ ρωτώντας κατόχους...ότι έχουμε διαθέσιμο....δύο σχετικά καλά σαιτ....
http://www.projectorcentral.com/
http://www.projectorreviews.com/
συν το σαιτ
http://www.perfectimage.gr/
επειδή είναι και ΕΛΛΗΝΙΚΟ..
6.σε αυτά τα reviews κοιτάμε συνδεσιμότητα φωτεινότητα όγκος εγγύηση ανάλυση μαύρο και ότι τελος παντων μας ενδιαφέρει και του δίνουμε προτεραιότητα...
7.για αρχή θα πρότεινα να δώσετε μεγαλύτερο βάρος στην αγορά του προβολέα..τι εννοώ?...αντί να πάρετε ένα μέσο προβολέα και ένα μέσο πανί ...πάρτε ένα καλό βιντεοπροβολέα και ένα πανί να κάνετε τη δουλειά σσς...μόλις σας το επιτρέψουν τα οικονομικά αγοράστε ένα πραγματικά καλό πανί που θα σας συντροφεύει για χρόνια ...και με πολλούς προβολείς ...αν η διάθεση σας είναι αυτή.....

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

ναι ναι θα σου πουν ότι βλεπουν στις 130 ίντσες από 2 μέτρα αλλά μιλάμε για το ...κατα μέσο όρο σωστό

Όποιοι θα του τα πουν αυτά, προφανώς, δεν έχουν διαβάσει το sticky θέμα περί διαστάσεων οθόνης και αποστάσεων. Κανένας συμφορουμίτης δεν θα έδινε τέτοιες υπερβολικές συμβουλές, οπότε θεωρώ την παραπάνω διαπίστωσή σου λιγάκι τραβηγμένη από τα μαλλιά...-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Όποιοι θα του τα πουν αυτά, προφανώς, δεν έχουν διαβάσει το sticky θέμα περί διαστάσεων οθόνης και αποστάσεων. Κανένας συμφορουμίτης δεν θα έδινε τέτοιες υπερβολικές συμβουλές, οπότε θεωρώ την παραπάνω διαπίστωσή σου λιγάκι τραβηγμένη από τα μαλλιά...-bye--bye-
ναι φίλε μου αλλά...ξέρεις πολλές φορές τα ίδια τα γούστα είναι κάπως ...τραβηγμενα...δεν φταίω εγώ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

ναι φίλε μου αλλά...ξέρεις πολλές φορές τα ίδια τα γούστα είναι κάπως ...τραβηγμενα...δεν φταίω εγώ.....

Σίγουρα, εντούτοις, στο παρόν νήμα δεν συζητάμε για τα ''περί ορέξεως'', αλλά για το πως μπορεί ο φίλος μας να βοηθηθεί ώστε να στήσει το H.C. του με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες βάσει δεδομένων παραμέτρων.;)

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ ίσως βρείς την απάντηση σου!
Nαι μάλλον προς τα εκει θα κινηθώ από Σεπτέμβρη μετα τις διακοπές. Επλίζω να έχει πάει γύρω στα 850ε τότε (ευρώπη ήδη ξεκινα από τα 820 εδω και καιρό)

4.αν θέλουμε να έχουμε βοηθητικό φωτισμό ή ο χώρος είναι δύσκολο να ...γίνει ενα ´´σκοτεινο δωμάτιο´´´...λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τη φωτεινότητά του...

Θα σταθώ λίγο σε αυτό, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις στους καινούργιους στην βιντεοπροβολή.

Άπαξ και υπάρχει οποιαδήποτε ποσότητα φωτός στον χώρο, δεν έχει νόημα να μιλάμε για μαύρο ή για οτιδήποτε επηρεάζεται από το επίπεδο του μαύρου.

Και επειδή.. τα πάντα επηρεάζονται από το επίπεδο του μαύρου, δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποιότητα εικόνας. Το παιχνίδι είναι χαμένο.

εχεις δίκιο αλλά θα υπάρχουν και φορές που θα ''αναγκαζόμαστε'' να βλέπουμε ....έστω και με ένα βοηθητικό φωτισμό .....προκειμένου να .....βγάλουμε άκρη πώς 2 κουτιά πίτσα και 6 μπύρες ...''έφυγαν'' σε 10 μόλις λεπτά...:laugh::laugh::laugh::laugh:

εχεις δίκιο αλλά θα υπάρχουν και φορές που θα ''αναγκαζόμαστε'' να βλέπουμε ....έστω και με ένα βοηθητικό φωτισμό .....προκειμένου να .....βγάλουμε άκρη πώς 2 κουτιά πίτσα και 6 μπύρες ...''έφυγαν'' σε 10 μόλις λεπτά...:laugh::laugh::laugh::laugh:
δεν ξερω για εσένα..εγώ πάντος με τον προβολέα σε λειτουργία...μέχρι να διαβάσω μπορώ στο δωμάτιο..πόσο μάλλον να 'χτυπήσω' το τελευταίο κομμάτι πίτσας απο το κουτί (αυτό το κάνω σε απόλυτο σκοτάδι και με τα χέρια δεμένα...αν είναι και σπιτική :rifle:)

δεν ξερω για εσένα..εγώ πάντος με τον προβολέα σε λειτουργία...μέχρι να διαβάσω μπορώ στο δωμάτιο..πόσο μάλλον να 'χτυπήσω' το τελευταίο κομμάτι πίτσας απο το κουτί (αυτό το κάνω σε απόλυτο σκοτάδι και με τα χέρια δεμένα...αν είναι και σπιτική :rifle:)

:flipout::flipout::flipout: Πολύ καλό...

Εγώ πάντως πήρα με τρία έναν μικρούλη LED φακό, που έχει πλέον μόνιμη θέση δίπλα στο ασύρματο πληκτρολόγιο και κάνει τη δουλίτσα του θαύμα!

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Κατάλαβα.........μήνυμα ελήφθη, παραπονιάρη!!!-bye--bye-

Βάζω τις μπύρες ,τον benq και Amadeus....

Το δεμένα χέρια πίστευω να κατάλαβες ότι ήταν χιούμορ διότι για την 'σπιτική πίτσα' τα χρειάζομαι και τα δυό..και μάλιστα σε καλή κατάσταση για να δουλεύουνε γρήγορα!