Αγορά Blue Ray ή Media Player?

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
829
Ιωάννινα
Καλημέρα σε όλους,

σκέφτομαι την αγορά ενός Blue Ray ή ενός Media Player και θα ήθελα τα φώτα σας. Οι επιλογές που έχω κατά νου είναι:
BDP_LX55___4ebcc517c98e1.jpg

PIONEER BDP-LX55

large_00067.jpg

Fantec 3DFHDL Media Player

Εδώ να διευκρινήσω ότι παίζω μόνο ταινίες που κατεβάζω και όχι Blue Ray. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα της εικόνας. Απλά δεν ξέρω αν ένα Blue Ray μπορεί να παίξει καλύτερα τις ταινίες avi, mkv κλπ από ένα media player. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει η κάθε συσκευή δε με ενδιαφέρουν και τόσο πολύ.

Η τηλεόραση που έχω είναι η:
99615.jpeg

SONY KDL-55NX810

Aν θα συνδεθεί μόνο με tv, δεν βλέπεις δισκάκια ΒR/DV και σε 3D δεν σε ενδιαφέρει το frame packing πάρε ένα WD

έχει δοκιμαστεί και παίζει εικόνα άψογα.

Aν σε ενδιαφέρει το 3D σε full HD (frame packing) τότε το pioneer απ'ότι θυμάμαι δεν αναπάραγει iso media files, οπότε πας στο fantec ή τα οικονομικότερα himedia 910 και mede8er 1000.

Συμβουλή μου να πάρεις media player αφού δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή BR , και μάλιστα όχι το fantec που μου φαίνεται πολύ ακριβό , αλλά και αν τελικά πάρεις Bluray ένα με 100-120 ευρώ είναι υπεραρκετό. Διαφορά στην εικόνα με ένα των 300 ευρώ σαν το Pioneer θα δεις απειροελάχιστη έως καθόλου.

Φίλε akis76,

τη διαφορά σε αυτό που ζητάς θα τον κάνει ο επεξεργαστής εικόνας κάθε συσκευής. Δεν είναι όλα τα τσιπάκια ίδια σε χαμηλής ποιότητας ή ανάλυσης βίντεο. Μιας και μιλάς γενικώς για ματρόσκες και avi σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις scaling-deinterlacing κ.λ.π. και από το player. Εκτός αν το scaling της Sony είναι τόσο καλό, οπότε δεν σε νοιάζει τι κάνει το player.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζω τι επεξεργαστή εικόνας και τι δυνατότητες έχουν σε αρχεία πλην 1080p τα δύο μηχανήματα που πόσταρες.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Το WD το έχω ήδη και λέω να πάω σε κάτι καλύτερο, γιαυτό και σκέφτηκα κάτι από τα δύο. Το WD είναι αρκετά ικανοποιητικό αλλά δε μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί σε κάποια βαριά mkv αρχεία, οπότε και λέω μήπως δω βελτίωση με κάτι από τα παραπάνω.

Σε ευκολίες, συμβατότητες μπορεί να βρεις κάτι παραπάνω, αλλά σε εικόνα και κίνηση το wd gen3 είναι καλύτερο, τουλάχιστον απο αυτά που σου πρότεινα.
Έχει βέβαια τους περιορισμούς του τόσο σε εικόνα, όσο και σε ήχο.

Αυτό που πρέπει να μας ξεκαθαρίσεις είναι αν θέλεις να βλέπεις 3D Full HD από media files, γιατί σε αυτή τη περίπτωση οι επιλογές περιορίζονται πολύ (δεν παίζουν όλα BD iso)
Πιθανόν η μη αρεστή εικόνα του wd σου να οφείλεται στο ότι βλέπεις 3D side by side ή down-under (ή όπως τα λένε αυτά τα κόλπα...)

Αν δεν σου αρέσει σε θέαση 2D Full HD, πολύ φοβάμαι ότι κάτι άλλο φταίει στην αλυσίδα.

Aν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή σε ταινίες avi, mkv νομίζω ότι είναι μονόδρομος η αγορά Media Player.

Δεν ξέρω το PIONEER ,αλλά δύσκολα βλέπω να σου παίξει Blue Ray Player (avi, mkv) καλύτερα από ένα καλό Media Player.

Αν το ζητούμενο είναι η ποιότητα εικόνας ,σίγουρα δεν θα πας στο wd gen3 το οποίο έχει πολύ μέτρια ποιότητα εικόνας(αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα αυτό που είχα).

To wd το δοκιμάσαμε σπίτι μου με καρτέλες παττερνάκια και τα πήγε μια χαρά. Ας ληφθεί και αυτό υπόψιν.

Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Αν το ζητούμενο είναι η ποιότητα εικόνας ,σίγουρα δεν θα πας στο wd gen3 το οποίο έχει πολύ μέτρια ποιότητα εικόνας(αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα αυτό που είχα).

Μέτρια από ποιά άποψη;

Οk, Media Player, αλλά ποιό; Budget μέχρι 360Ε. Διευκρίνηση: το WD είναι δώρο και δεν ξέρω πιο gen είναι. Φαντάζομαι ότι δεν είναι gen 3. Επίσης ούτε 3D με ενδιαφέρει. Απλά θέλω ότι ποιο καλό σε εικόνα μπορώ να αγοράσω με αυτά τα χρήματα, και αν αξίζει βέβαια τον κόπο να το δώσω. Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Μέτρια από ποιά άποψη;
Σε σχέση με τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 που είχα ήταν μια κλάση χειρότερο .ΜΕ το PoPBox v8 μάλιστα νομίζω ότι φοράνε το ίδιο τύπο τσιπάκι.
Τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 έδειχναν σωστά τα χρώματα ,το gen3 τα έδειχνε πολύ "κορεσμένα".

Το gen2 (που και αυτό είχα) δεν είχε φυσικά το βάθος χρώματος που έχουν τα NTV550 και PoPBox v8,αλλά τα χρώματα τα έδειχνε πιο σωστά από το gen3.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Σε σχέση με τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 που είχα ήταν μια κλάση χειρότερο .ΜΕ το PoPBox v8 μάλιστα νομίζω ότι φοράνε το ίδιο τύπο τσιπάκι.
Τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 έδειχναν σωστά τα χρώματα ,το gen3 τα έδειχνε πολύ "κορεσμένα".

Το gen2 (που και αυτό είχα) δεν είχε φυσικά το βάθος χρώματος που έχουν τα NTV550 και PoPBox v8,αλλά τα χρώματα τα έδειχνε πιο σωστά από το gen3.

Περίεργο μου φαίνεται αυτό που περιγράφεις... Ίσως να είχε κάποιο θέμα το μηχανάκι ή να έπαιζε κάτι με τις ρυθμίσεις...

Ένα WD2 (firmware 1.04.22) που συγκρίναμε σχετικά πρόσφατα με ένα WD3 (firmware 1.09.10) σε 126" από προβολέα 1080p, έδειξαν ακριβώς την ίδια εικόνα και μέτρησαν ακριβώς το ίδιο...

Σε αναπαραγωγή υλικού 1080p μάλιστα, η απόδοση ήταν εντελώς transparent (ταυτόσημη με ενός Oppo ή Panasonic BluRay σε transparent λειτουργία).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Περίεργο μου φαίνεται αυτό που περιγράφεις... Ίσως να είχε κάποιο θέμα το μηχανάκι ή να έπαιζε κάτι με τις ρυθμίσεις...

Ένα WD2 (firmware 1.04.22) που συγκρίναμε σχετικά πρόσφατα με ένα WD3 (firmware 1.09.10) σε 126" από προβολέα 1080p, έδειξαν ακριβώς την ίδια εικόνα και μέτρησαν ακριβώς το ίδιο...

Σε αναπαραγωγή υλικού 1080p μάλιστα, η απόδοση ήταν εντελώς transparent (ταυτόσημη με ενός Oppo ή Panasonic BluRay σε transparent λειτουργία).
Και από άλλους κατόχους του gen3 έχω διαβάσει ότι το gen3 υστερούσε σε ποιότητα εικόνας (δεν θυμάμαι με ποια το σύγκριναν ,νομίζω με το NTV550).
Η διαφορά με τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 είναι μεγάλη, τα είχα για πολύ καιρό ταυτόχρονα (είπα μήπως με κάποιο νεώτερο firm βελτιωθούν τα πράγματα στο gen3 και το κράτησα καιρό) .

Σε σχέση με το WD2, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά μιας και δεν τα είχα την ίδια περίοδο ταυτόχρονα.

Για media player αποκλειστικά θα πάρεις περισσότερες προτάσεις στο αντίστοιχο νήμα.

Δοκίμασε εδώ φίλε μου και καλή επιλογή εύχομαι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Τι θα πει "σωστά χρώματα"?

Το Popbox δεν το έχω δει ποτέ σε λειτουργία (ούτε καν σε κατάστημα να πωλείται) αλλά σε σχέση με το NTV500 το WD Live SMP είναι καλύτερο (Sigma 8670 έναντι του παλιότερου 8642).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Η διαφορά με τα Netgear NTV550 και PoPBox v8 είναι μεγάλη, τα είχα για πολύ καιρό ταυτόχρονα (είπα μήπως με κάποιο νεώτερο firm βελτιωθούν τα πράγματα στο gen3 και το κράτησα καιρό) .

Πιθανολογώ ότι το WD που είχες θα είχε κάποιο θέμα...

Αν όντως βλέπεις τόσο μεγάλη διαφορά στα χρώματα και δεν μιλάμε για προβληματικό μηχανάκι, αυτό αποτελεί κακά νέα για το netgear και το popbox, όσον αφορά την πιστότητα...

Mε όλο το σεβασμό σε άτομα που είναι πιο πριν από μένα σε ένα forum ή μπορεί και στον χώρο ,νομίζω ότι έχετε μεγάλο λάθος σε αυτό το θέμα.

Καταρχήν ο λόγος που πήρα το gen3 ήταν επειδή θεωρειτικά είχε καλύτερο τσιπάκι (Sigma 8670 έναντι του παλιότερου 8642).
Στην πράξη είδα ότι το gen3 είχε πολύ κατώτερη ποιότητα εικόνας από το netgear.

Η δική μου απλοϊκή εξήγηση είναι ότι δεν φτάνει μόνο ένα νεώτερο τσιπάκι για να σου δώσει καλύτερη ποιότητα εικόνας ,αλλά και όλα τα άλλα και γενικά ή όλη "υλοποιήση" θα παίξει το ρόλο της .
Εδώ το ίδιο μηχάνημα με το ίδιο τσιπάκι έχει διαφορές σε ποιότητα εικόνας από firm σε firm.

Το PoPBox v8 και gen3 νομίζω φοράνε το ίδιο τσιπάκι (Sigma 8670) ,αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας;

Re: Απάντηση: Αγορά Blue Ray ή Media Player?

Mε όλο το σεβασμό σε άτομα που είναι πιο πριν από μένα σε ένα forum ή μπορεί και στον χώρο ,νομίζω ότι έχετε μεγάλο λάθος σε αυτό το θέμα.

Καταρχήν ο λόγος που πήρα το gen3 ήταν επειδή θεωρειτικά είχε καλύτερο τσιπάκι (Sigma 8670 έναντι του παλιότερου 8642).
Στην πράξη είδα ότι το gen3 είχε πολύ κατώτερη ποιότητα εικόνας από το netgear.

Η δική μου απλοϊκή εξήγηση είναι ότι δεν φτάνει μόνο ένα νεώτερο τσιπάκι για να σου δώσει καλύτερη ποιότητα εικόνας ,αλλά και όλα τα άλλα και γενικά ή όλη "υλοποιήση" θα παίξει το ρόλο της .
Εδώ το ίδιο μηχάνημα με το ίδιο τσιπάκι έχει διαφορές σε ποιότητα εικόνας από firm σε firm.

Το PoPBox v8 και gen3 νομίζω φοράνε το ίδιο τσιπάκι (Sigma 8670) ,αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας;

Το 8670 δεν είναι καλύτερο chip από το 8642, απλά πιο καινούριο. Το 8642, αν και είναι χρονισμένο σε ελαφρώς μικρότερη συχνότητα, αποδίδει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και έχει περισσότερες δυνατότητες (Full BluRay menus, pip, BD-java, κτλ.). Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, από το 8635 κι έπειτα, όλα τα τσιπάκια της Sigma φοράνε το ίδιο σετ βασικών codecs και οι επιμέρους διαφορές οφείλονται κυρίως στην παραμετροποίηση από τον εκάστοτε κατασκευαστή...

Δεν γνωρίζω να σου πω με ακρίβεια πώς είναι σεταρισμένα τα 550 και v8, για τα WD Live (1.04.22) και WD Live SMP (1.09.10) όμως που τα έχω συγκρίνει Α/Β και μετρήσει συγκριτικά, τόσο μεταξύ τους όσο και με player αναφοράς, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας μεταξύ τους και ανήκουν στα μηχανάκια που παίζουν σωστά...