Αγορά Blue Ray Player με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλά ταινία με ήχο DTS HD Master δεν την έπαιζε καθόλου,ούτε καν σαν υποβάθμιση σε απλό dts..έβγαζε απλά μη υποστηριζόμενο codec ήχου..και σε ταινία με Atmos επίσης απλά σε εκείνες δε θυμάμαι αν έπαιζε σαν απλό Dolby

Η τηλεόραση το έβγαζε το μήνυμα ή το player; Χμμμ μάλλον η τηλεόραση, αν είναι Samsung και μιλάμε για dts.

Εγώ σε ένα από τα Blu ray που έχω, ένα LG, ενώ δεν έχει κανένα θέμα στο dts x, στο Atmos έχει. Δοκιμασμένο φυσικά σε πολλά συστήματα αυτό, όχι μόνο σε ένα.

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς θέλεις 4Κ player, εγώ θα έπαιρνα το 820/824. Έχει και οθόνη που σήμερα αυτό στα οικονομικά player δεν είναι αυτονόητο.

• Like
Reactions: Nikos 76
Συγγνώμη επειδή δεν ξέρω και πολλά.. πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Ότι μπορεί να παίξει αρχεία dsd από τη USB και από δίκτυο, πολυκάναλα ή δικάναλα σε αρκετό εύρος δειγματοληψίας, αλλά όχι από δίσκο. Δηλαδή δεν παίζει SACD, αλλά τον τύπο του format που υπάρχει σε δίσκο SACD, μπορεί να τον διαβάσει με άλλο τρόπο αναπαραγωγής.
Σε ο,τι αφορά το DVD-Audio, λείπει εντελώς η δυνατότητα αυτή. Αν και πάλι έχει τη δυνατότητα ήχου υψηλής ανάλυσης με άλλο τρόπο.

Τα παραπάνω δεν αφορούν τους δίσκους Blu-ray από τους οποίους αναπαράγει ο,τι υπάρχει ή εχει υπάρξει διαθέσιμο.
Για αυτό και δεν λεγεται Universal Player. Τον χαρακτηρισμό αυτόν τον έχουν κατ αρχήν player που παίζουν SACD και DVD-Audio, είτε είναι Blu ray players είτε πρόκειται για DVD player (παλαιότερα).

Όσο υπήρχε διαθέσιμο το Sony 800m2 (και το απλό) ήταν το μόνο οικονομικό 4Κ Blu ray player που ήταν universal. Σήμερα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά για κάτι τέτοιο σε τιμή, καθώς ακόμα και κάτι universal player pioneer του χιλιαρικου έχουν σταματήσει να παράγονται.

Με λίγα λόγια, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί πρακτικά. 😁

Ευχαριστώ πολύ..ένα τελευταίο που διαβάζω σχετικά με région free το οποίο δεν είναι το συγκεκριμένο θα μου δημιουργήσει πρόβλημα; για αναπαραγωγή blu ray αγορασμενους αναφέρομαι .. και κάτι άλλο θυμάμαι σε dvd RW υπήρχε ένα πρόγραμμα προστασίας,cinavia σε συγκεκριμένες ταινίες που έκοβε τον ήχο..

Πρακτικά θα σου απαντήσω και πάλι.
Οι δίσκοι 4Κ δεν έχουν περιοχή.
Οι απλοί έχουν, που σημαίνει ότι αν φέρεις κανέναν από άλλη περιοχή, ενδέχεται να μην παίζει. Η λύση εδώ είναι όταν πρόκειται για αναπαραγωγή τέτοιου δίσκου, να τον παραγγέλνεις από Ευρώπη. Οι δοκιμαστικοί δίσκοι δεν έχουν περιοχές επίσης.
Τώρα για το cinavia, που το θυμήθηκες; Όλο και κάποιο software αφαίρεσης θα υπάρχει για τους αντιγραμμενους δίσκους.

• Haha
Reactions: Nikos 76
Πρακτικά θα σου απαντήσω και πάλι.
Οι δίσκοι 4Κ δεν έχουν περιοχή.
Οι απλοί έχουν, που σημαίνει ότι αν φέρεις κανέναν από άλλη περιοχή, ενδέχεται να μην παίζει. Η λύση εδώ είναι όταν πρόκειται για αναπαραγωγή τέτοιου δίσκου, να τον παραγγέλνεις από Ευρώπη. Οι δοκιμαστικοί δίσκοι δεν έχουν περιοχές επίσης.
Τώρα για το cinavia, που το θυμήθηκες; Όλο και κάποιο software αφαίρεσης θα υπάρχει για τους αντιγραμμενους δίσκους.

Με ταλαιπώρησε πολύ θυμάμαι τότε.. χωρίς να καταφέρω να βρω λύση.. ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Για όσους ενδιαφέρονται για το απόλυτο VFM, δύο είναι οι λύσεις.

Το πρώτο είναι το Panasonic DP-UB154 το οποίο δεν έχει Dolby Vision (έχει μέχρι HDR10+) και το Panasonic DP-UB450 το οποίο προσθέτει Dolby Vision, δεύτερη έξοδο HDMI μόνο για ήχο (αν έχεις για παράδειγμα τηλεόραση 4Κ αλλά παλιότερο ενισχυτή AV) και αναπαραγωγή μέσω DLNA (το 154 κάνει μόνο fw update από εκεί και το BD-Live). Α, ναι. Το 450 έχει επιπλέον και μια coaxial έξοδο.

Δεν έχουν WiFi, μόνο Ethernet, δεν έχουν φυσικά οθόνη, ούτε κάποιον ιδιαίτερο επεξεργαστή εικόνας. Ωστόσο παρέχουν καλύτερη συμβατότητα σε αναπαραγωγή αρχείων από τα κλασικά 420 και 820 από τη θύρα USB.

• Like
Reactions: #@george@#
Ενώ το SACD επικράτησε, βρίσκεται σε κάθε σπίτι 😁😁😁😁
Τα σουβέρ τελειώσανε εδώ και πολλά χρόνια.
Εντάξει, απέτυχε κι αυτό, αλλά όχι τόσο παταγωδώς, έχει ένα συγκεκριμένο κοινό. Στην Ιαπωνία βγαίνουν συνεχώς καινούρια δισκάκια, κυρίως από αναλογικές ηχογραφήσεις του παρελθόντος, και υπάρχουν ακόμη μικρές εταιρείες που έχουν βρει μια niche market (EXTON, Pentatone, Channel Classics). Αν κάποιος θελει σώνει και καλα να ακούσει SACD μπορεί να βρει SACD, ενώ το DVD-Audio είναι ανύπαρκτο.

• Like
Reactions: vadergr
Εγώ παράγγειλα ένα 154, γιατί έβρισκα μόνο μεταχειρισμένο το 450.

Κρατάω ένα universal DVD της pioneer που έχω και έχει τη δυνατότητα να στέλνει dsd από την HDMI και τη δυνατότητα να διαβάζει SACD και DVD- A. Έχω τέτοιους δίσκους.
Το 154 παίζει από τη USB dsf/dff σε 2.8/5.6 και 11.2 MHz αν δεν κάνω λάθος τις πιο πρώτες δειγματοληψίες και σε 5.1. Και τέτοια αρχεία έχω.

Το 154 δεν το πήρα για αυτά βεβαίως αλλά για να αντικαταστήσει ένα παμπάλαιο Blu ray που πλέον έχει θέματα συμβατότητας.

• Like
Reactions: vadergr
Πάνω στην ώρα ήρθε, καθώς το παλιό άρχισε να παραδίδει το πνεύμα τις τελευταίες ημέρες...

513638476_9975548749166446_728915971932922093_n.jpg

Εντάξει, έχει την πλάκα του. Είναι σε όλα καλύτερο, εντελώς straight forward και απροβλημάτιστο. Όπως θα έπρεπε να είναι.

Όπως έγραψα και πριν, η διαφορά του σε σχέση με το 450 είναι μικρή και αν κάποιος το βρει το 450 καινούργιο, καλά θα κάνει να το προτιμήσει.

Στην Ελληνική αγορά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν τα μοντέλα αυτά επίσημα.

Για όσους ενδιαφέρονται για το απόλυτο VFM, δύο είναι οι λύσεις.

Το πρώτο είναι το Panasonic DP-UB154 το οποίο δεν έχει Dolby Vision (έχει μέχρι HDR10+) και το Panasonic DP-UB450 το οποίο προσθέτει Dolby Vision, δεύτερη έξοδο HDMI μόνο για ήχο (αν έχεις για παράδειγμα τηλεόραση 4Κ αλλά παλιότερο ενισχυτή AV) και αναπαραγωγή μέσω DLNA (το 154 κάνει μόνο fw update από εκεί και το BD-Live). Α, ναι. Το 450 έχει επιπλέον και μια coaxial έξοδο.

Δεν έχουν WiFi, μόνο Ethernet, δεν έχουν φυσικά οθόνη, ούτε κάποιον ιδιαίτερο επεξεργαστή εικόνας. Ωστόσο παρέχουν καλύτερη συμβατότητα σε αναπαραγωγή αρχείων από τα κλασικά 420 και 820 από τη θύρα USB.
Καλώς σου ήρθε και καλοδουλευτο φίλε μου! Να φανταστώ ότι το αγόρασες από κανένα Γερμανικό amazon? Αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα πες μας αν θέλεις και τιμή.
Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει με τα Panasonic blu ray γενικώς...Σε καμμία από τις μεγάλες αλυσίδες δεν υπάρχουν , χρόνια τώρα! Απορώ πραγματικά η επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία της Panasonic,αν δεν προμηθεύει τις μεγάλες αλυσίδες, ποιόν προμηθεύει?? Τα σκρουτζομαγαζα?? Τα βρίσκεις μόνο σε κάτι σκρουτζομαγαζα και κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχουν κάνει παραεισαγωγη...
Εχεις υπόψιν σου τι υποστήριξη υπάρχει σε αναπαραγωγή αρχείων από τη θύρα usb στα 154 και 450 και τα κάνει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι από το 820/824?
Στο 820/824 πρέπει να λέει αυτό το hdr optimizer feature που έχει.Ωστοσο δεν γνωρίζω αν αυτό το feature του hdr optimizer το υποστηρίζει μόνο στην αναπαραγωγή δίσκων ή και σε αναπαραγωγή αρχείων από usb.Αν το υποστηρίζει και σε αρχεία θα λέει ακόμα περισσότερο.

Καλώς σου ήρθε και καλοδουλευτο φίλε μου! Να φανταστώ ότι το αγόρασες από κανένα Γερμανικό amazon? Αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα πες μας αν θέλεις και τιμή.
Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει με τα Panasonic blu ray γενικώς...Σε καμμία από τις μεγάλες αλυσίδες δεν υπάρχουν , χρόνια τώρα! Απορώ πραγματικά η επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία της Panasonic,αν δεν προμηθεύει τις μεγάλες αλυσίδες, ποιόν προμηθεύει?? Τα σκρουτζομαγαζα?? Τα βρίσκεις μόνο σε κάτι σκρουτζομαγαζα και κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχουν κάνει παραεισαγωγη...
Εχεις υπόψιν σου τι υποστήριξη υπάρχει σε αναπαραγωγή αρχείων από τη θύρα usb στα 154 και 450 και τα κάνει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι από το 820/824?
Στο 820/824 πρέπει να λέει αυτό το hdr optimizer feature που έχει.Ωστοσο δεν γνωρίζω αν αυτό το feature του hdr optimizer το υποστηρίζει μόνο στην αναπαραγωγή δίσκων ή και σε αναπαραγωγή αρχείων από usb.Αν το υποστηρίζει και σε αρχεία θα λέει ακόμα περισσότερο.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, εγώ ψωνίζω από Ελλάδα με την εξαίρεση ότι αν δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά, τότε μόνο ψωνίζω απ' έξω.

Το συγκεκριμένο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όπως ούτε το 450 επίσημα. Δεν ξέρω τον λόγο, προφανώς η αντιπροσωπεία της Panasonic δεν ενδιαφέρεται για τα δισκοπαικτικά της, ίσως δεν βγάζουν κέρδος πια, αφού μόνο κάτι παλαβοί με την ποιότητα τα κυνηγούν πια.

Το HDR optimizer λείπει από αυτά τα δύο. Ναι αν θέλεις να επέμβεις στο tone mapping δηλαδή μέσω του player, δεν μπορείς. Δεν έχω ακούσει αν το HDR optimizer ισχύει ή όχι από τα αρχεία από τη USB στα player που το υποστηρίζουν, αλλά τα players εκείνα δεν έχουν καλή συμβατότητα αρχείων από τη USB τους έτσι κι αλλιώς.
Εδώ αυτά τα οικονομικά έχουν, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει το HDR optimizer.

Παίζουν όμως mt2s me Dolby Atmos και DTS X από την USB που κάτι τέτοιο δεν το κάνει το 820 ας πούμε. Επίσης παίζει και τα mkv κανονικά με οποιονδήποτε ήχο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Like
Reactions: protrudi
Όπως έχω γράψει πολλές φορές, εγώ ψωνίζω από Ελλάδα με την εξαίρεση ότι αν δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά, τότε μόνο ψωνίζω απ' έξω.

Το συγκεκριμένο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όπως ούτε το 450 επίσημα. Δεν ξέρω τον λόγο, προφανώς η αντιπροσωπεία της Panasonic δεν ενδιαφέρεται για τα δισκοπαικτικά της, ίσως δεν βγάζουν κέρδος πια, αφού μόνο κάτι παλαβοί με την ποιότητα τα κυνηγούν πια.

Το HDR optimizer λείπει από αυτά τα δύο. Ναι αν θέλεις να επέμβεις στο tone mapping δηλαδή μέσω του player, δεν μπορείς. Δεν έχω ακούσει αν το HDR optimizer ισχύει ή όχι από τα αρχεία από τη USB στα player που το υποστηρίζουν, αλλά τα players εκείνα δεν έχουν καλή συμβατότητα αρχείων από τη USB τους έτσι κι αλλιώς.
Εδώ αυτά τα οικονομικά έχουν, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει το HDR optimizer.

Παίζουν όμως mt2s me Dolby Atmos και DTS X από την USB που κάτι τέτοιο δεν το κάνει το 820 ας πούμε. Επίσης παίζει και τα mkv κανονικά με οποιονδήποτε ήχο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Πολύ ενδιαφέροντα όλα που αναφέρεις φίλε μου! Πραγματικά δεν περίμενα να έχουν καλύτερη συμβατότητα στην αναπαραγωγή αρχείων τα μικρότερα μοντέλα! Θυμόμουν ότι τα μεγάλα ( 9000/9004,820/824) νομίζω ότι παίζουν από τη usb τους αρχεια μόνο με Dolby digital 5.1. ούτε καν απλό dts αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει! Σε δισκάκια θα πρέπει να παίζουν υποδειγματικά φαντάζομαι, αλίμονο!
Παίζουν και βαριά mkv 4k remux? Φακέλους bdmv υπάρχει περίπτωση να παίζουν (αν και το βλέπω δύσκολο)?
Περίπου πόσο κοστίζουν φίλε μου? Ακούγεται καλή περίπτωση, ειδικά αν δεν είναι απαγορευτική και η τιμή τους.

Περίπου πόσο κοστίζουν φίλε μου? Ακούγεται καλή περίπτωση, ειδικά αν δεν είναι απαγορευτική και η τιμή τους.

Κάπου 157 ευρώ το πήρα το 154, το 450 βγαίνει κάτω από τα 230, πιο κοντά στα 220. Απλώς ειδικά για το 450 θα πρέπει να το ψάξεις για να το βρεις καινούργιο.

Θυμάμαι που κοιτούσα τη μία μέρα και έλεγε παράδοση από το άμαζον γερμανίας τον.... Νοέμβριο και ετοιμοπαράδοτο από Άμαζον αγγλίας σχεδόν αμέσως. Αλλά την επόμενη ημέρα δεν υπήρχε σε καινούργιο, ενώ λίγες μέρες μετά υπήρχαν κάποια κομμάτια πάλι από το άμαζον γερμανίας σχεδόν ετοιμοπαράδοτα.

Είναι λιγάκι ζαριά να το βρεις το 450. Το 154 θα το βρεις πιο εύκολα. Να θυμάσαι ότι η διαφορά του 154 με του 450 είναι ότι το 154 δεν παίζει Dolby Vision.