Αγορά BluRay Player

Dark Knight

New member
29 March 2012
18
Ζάκυνθος
Θέλω ν' αγοράσω ένα bluray player με τιμή γύρω στα 100 . Η τηλεόραση μου είναι η Panasonic 42G30 και 3D περιεχόμενο δε παρακολουθώ. Θέλω τη καλύτερη δυνατή 2D εικόνα μ' αυτά τα χρήματα. Δύο μοντέλα έχω υπόψη μου.

Sony BDP-S4100, https://www.skroutz.gr/s/2960648/Sony-BDP-S4100.html
Panasonic DMP-BDT120, https://www.skroutz.gr/s/1703791/Panasonic-DMP-BDT120.html

Διάβασα εδώ, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103755-PANASONIC-BluRay-Players-2013 , το σχόλιο του JL_? που αναφέρει ότι η καινούρια σειρά της Panasonic δε διαθέτει Adaptive Chroma Processing και γι' αυτό προτιμώ το περσινό μοντέλο το 120 απ' το 130.

Ποιο να επιλέξω ; Από Samsung μεριά με αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι καλύτερο ;

Re: Αγορά BluRay player

Kαλύτερη εικόνα από του Panasonic δεν νομίζω να βρεις.
Παρ´όλα αυτά, αν σκοπεύεις να βλέπεις πολλά mkv, ίσως αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στα μηχανήματα της LG.
Θα γλιτώσεις την ενσωμάτωση υποτίτλων με το mkvmerge, υπόθεση λίγων λεπτών, αλλά κάποιοι το υπολογίζουν.
Είναι απολύτως εύχρηστα, ουσιαστικά είναι ένα βήμα πριν τα media player.
http://www.skroutz.gr/c/431/dvd_players_recorders/m/30/LG/f/6647/Blu-Ray.html?price_max=100.0&price_min=50.001

από samsung προσφατα αγόρασα αυτό http://www.skroutz.gr/s/3042713/Samsung-BD-F5500.html?keyphrase=samsung+bd-f5500
από πλευράς αναπαραγωγης bluray δεν είδα κάτι αρνητικό. για αναπαραγωγή αρχείων παίζει τα avi, mp4 και mkv(όλα δοκιμασμένα) και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. υπότιτλους παίζει και εξωτερικούς srt που έχω δοκιμάσει.
2 αρνητικά που έχει αν το σκεφτείς να το πάρεις είναι α) δεν έχει πανελ με ενδείξεις μπροστά, παρα ένα led πάνω δεξιά οτι είναι ανοιχτό ή κλειστό(αν και δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αν είναι 15 λεπτά idle κλείνει μόνο του) και β) οι έξοδοι είναι μόλις 2(hdmi & coaxial)
προσωπικά δεν με ενοχλει κάτι από αυτά καθώς τα γνώριζα από την αρχή

Είχα την εντύπωση ότι τα καινούρια bluray players λόγω της προστασίας cinavia έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά τη λειτουργία τους ως media players.

Είχα την εντύπωση ότι τα καινούρια bluray players λόγω της προστασίας cinavia έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά τη λειτουργία τους ως media players.

μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με οποιαδήποτε "κατεβασμένο" mkv ή αλλο αρχείο. φυσικά σαν media player δεν μπορεί να φτάσει τις δυνατότητες αναπαραγωγής ενός αληθινού media player ως προς το πληθος τύπων αρχείων(mkv, avi, mp4 κλπ) ή την ταχυτητα φορτώματος, αλλά μέχρι τώρα όλα καλά!

@konstantinos79

Χρειάζομαι κάποιες επιπλέον πληροφορίες από εσένα.

1) Ποιο είναι το μέγιστο bitrate ταινίας που έχει αναπαράγει ο player απ' τη θύρα USB ; Εγώ δε πρόκειται να του δώσω να παίξει ταινία με παραπάνω από 12 Mbps.
2) Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους, του χρώματος ή της κάθετης θέσης των υποτίτλων ; Οι υπότιτλοι φαίνονται ωραίοι ;
3) Είναι αθόρυβο κατά τη λειτουργία του ;

Είμαι μεταξύ των Samsung BD-F5100 και LG BP125. Θα έπαιρνα το Sony S4100 αλλά είδα στο AVS forum ότι δε διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους. Η χρήση θα είναι 85% mkv και 15% bluray.
Τα ιντερνετικά χαρακτηριστικά μου είναι αδιάφορα. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης τουλάχιστον του μεγέθους των υποτίτλων από κάποιο απ' τα δύο players θα πάρω το WD TV Live και θ' αναβάλλω την αγορά blu ray.

καλησπέρα Dark Knight

1)σαν σκληρό δίσκο έχω ένα WD passport 1TB, usb 3 και πρόσφατα έπαιξα ένα mkv με τα παρακάτω χαρακτηριστικά(Format : Matroska,File size: 30.2 GiB,Duration : 113 mn,Overall bit rate mode : Variable, |V||I||D||E||O| Format profile : [email protected], Format Sett./ReFrames: 4 frames,Bit rate : 32.2 Mbps,Width : 1 920 pixels,Height : 1 080 pixels,Display aspect ratio : 16:9,Frame rate : 23.976 fps,Bit depth : 8 bits,Scan type : Progressive)
επειδή δεν ξέρω αν το bitrate που αναγράφεται είναι σωστό, έχω παίξει σίγουρα mkv με bit rate 14.8mbps.
2)παραμετροποίηση των υποτίτλων δεν είναι δυνατό να γίνει από το bluray, ως προς μέγεθος, χρώμα και θέσης. Προσωπικά όσους έχω συναντήσει μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα και μου φαινόνται μια χαρά.
3)τόσο σε bluray οσο και σε σκληρό δίσκο δεν το ακουω καθόλου. η απόσταση από την θέση θέασης είναι γύρω στα 3,5 μέτρα για να έχεις μια ιδέα

προσωπικά θεωρώ πως η samsung έχει από τους καλύτερους media players της αγοράς για ενσωματωμένους σε bluray, tv κλπ... για LG δεν έχει πέσει στα χέρια μου, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. με απλή σύγκριση των χαρακτηριστικών η μόνη βασική διαφορά που βλέπω είναι πως το LG δεν έχει ethernet/Lan. Με την sony δεν έχω μείνει ποτέ ευχαριστημένος, γενικά 3 sοny είχα(monitor, dvd Και μικρό hifi), τα 2 μου έμειναν στο χέρι και στο μονιτορ σε υψηλη φωτεινότητα έβλεπες 2 οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Οπότε είμαι προκατειλλημένος κατα.
αν καταλήξεις σε samsung προσωπικά θα πήγαινα στο F5500 που παίζει 3D bluray για το ενδεχόμενο που θελήσω να δώ κάποιο και η διαφορά είναι 20 ευρώ στην τιμή αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο βέβαια. από εκεί και πέρα αν θες παραμετροποίηση υποτίτλων και γενικά στα πάντα στην εικόνα, WD TV Live δαγκωτό, δεν κολάει σε τίποτα.
τέλος σαν πρόταση θα σου έλεγα να πάρεις τον σκληρό σου δίσκο με τις ταινίες σου και τους υποτίτλους και να πας σε κάποιο μαγαζί(π.χ. πλαίσιο) και να ζητήσεις να το ακούσεις και να παίξεις κάποια αρχεία στο παρακάτω home cinema http://www.plaisio.gr/tv/home-cinema/set/Samsung-HT-F5500-3D-Set-Home-Cinema-5-1.htm
Έχει το ίδιο player και με τα 2 bluray(5100 &5500) για να έχεις προσωπική άποψη..........εγώ έτσι δοκίμασα αν με ικανοποιούσε :coool:

Παρήγγειλα το Samsung F5100 από Κωτσόβολο στα 61 . Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post 3D περιεχόμενο δε πρόκειται να παρακολουθήσω, αφού δεν υποστηρίζεται απ' τη τηλεόραση, οπότε κατέληξα
στη πιο φθηνή επιλογή. Ελπίζω ν' αποδειχτεί ότι τ' αξίζει τα χρήματα του. Θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου όταν ο player καταφθάσει στην οικία μου. Ευχαριστώ πολύ konstantinos79 που μπήκες στο κόπο να
μου δώσεις όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Ο player παίζει μια χαρά ότι mkv του έχω δώσει να παίξει μέχρι τώρα. To μέγιστο video bitrate που του έχω δώσει είναι 13.8 Mbps. Έλαβα γνώση όμως ότι στη ταινία White House Down (περισσότερες πληροφορίες σε π.μ) εμφανίζεται το μήνυμα το σχετικό με τη προστασία Cinavia. Δοκίμασα κι εγώ το συγκεκριμένο αρχείο κι όντως το επιβεβαιώνω. Βγαίνει το συμπέρασμα λοιπόν ότι τα προσφάτως κυκλοφορούντα blu ray players σε αναπαραγωγή mkv από USB δύνανται να εμφανίσουν το συγκεκριμένο μήνυμα.
Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται, το μέγεθος των υποτίτλων στα mkv μπορεί ν' αλλάξει. Blu ray δίσκο δε του έχω δώσει ακόμα να παίξει.

Απάντηση: Αγορά BluRay player

Και εγώ ήμουν σε ψάξιμο BluRay player και μετά από το πολύ καλό Panasonic bd 60 , πήγα για αρχή στο Panasonic BDT230 και μετά στο Samsung BD-F5500 .
Πολύ καλή ποιότητα εικόνας το Panasonic BDT230 και με υποδοχή για κάρτα sd και δυο υποδοχές για usb .
Το Samsung BD-F5500 έχει ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας από το Panasonic BDT230 και τα πάει καλύτερα με τους υπότιτλους από το Panasonic .

Στα αρνητικά μόνο που δεν έχει ένδειξη μπροστά .
Σε μια ταινία μου έβγαλε το μήνυμα για Cinavia.