αγορα canon 40d η 50d

ηρεμησε !!!!!!!!! φιλε Ηλια εγω δεν διαβαζω μονο τα reviews αλλα εχω ματια και βλεπω! και ενω πολυ καλα εκανε ο φιλος NNOW και μου εστειλε link για τον18-55 αλλα εγω παραμενω ανικανοποιητος απο το αποτελεσμα που μου δινει ! τι να κανουμε αν δεν υπηρχαν και οι <<ψειριαριδες>> θα αναβαμε ακομα φωτια τριβωντας το ξυλο στην πετρα !
μα μην παραλειψω παντος να ευχαριστισω και εσενα για τις πληροφοριες που μου εδωσες και ελπιζω να εχουν σχεση με καποια εμπειρια σου και οχι αποτελεσμα διαβασματος διαφορων reviews . οσο και αν σου φενετε περιεργο σε εμπιστευομαι περισσοτερο απο ενα περιοδικο που ζει απο αυτη τη δουλια και ας μην σε γνωριζω! -bye-

ηρεμησε !!!!!!!!! φιλε Ηλια εγω δεν διαβαζω μονο τα reviews αλλα εχω ματια και βλεπω! και ενω πολυ καλα εκανε ο φιλος NNOW και μου εστειλε link για τον18-55 αλλα εγω παραμενω ανικανοποιητος απο το αποτελεσμα που μου δινει ! τι να κανουμε αν δεν υπηρχαν και οι <<ψειριαριδες>> θα αναβαμε ακομα φωτια τριβωντας το ξυλο στην πετρα !
μα μην παραλειψω παντος να ευχαριστισω και εσενα για τις πληροφοριες που μου εδωσες και ελπιζω να εχουν σχεση με καποια εμπειρια σου και οχι αποτελεσμα διαβασματος διαφορων reviews. οσο και αν σου φενετε περιεργο σε εμπιστευομαι περισσοτερο απο ενα περιοδικο που ζει απο αυτη τη δουλια και ας μην σε γνωριζω! -bye-

- Για 40D vs 50D.

Οχι απο ρηβιους, απο ψειρισμα σε δείγματα RAW είναι βγαλμένη η γνώμη μου για 40D vs 50D. Mε Rawanalyze για ξεψείρισμα σε επίπεδο data και dcraw** για ουδέτερο demosaic διότι κατι δεν πήγαινε καλά με το ACR 4.x - 5.x και την 50D. Σίγουρα τα δείγματα δεν ηταν πολλά οπότε κράτα και μια αμφιβολία (και εγώ) ...

** http://jacques.desmis.perso.neuf.fr/geraud/photo_calcul.php

Δεν θα σου έγραφα τίποτε αν δεν ανέφερες οτι ζητάς σύγκριση σε ίδιο μεγεθος (10Mp) γιατί ακριβώς αυτό έκανα.

- Για τον 18-55.

Δεν έχω δικιά μου εμπειρία. Exω ξεψειρίσει όμως μη ευκρινές δείγμα.

Δεν είσαι ο μόνος που είναι δυσαρεστημένος απο το 18-55 IS. Τα ίδια λέει και ο Ilias με 40D. Mειωμένη ευκρίνεια.
Τώρα αυτό μπορεί να σημαίνει μειωμένη ανάλυση (οπότε τζάμπα τα 15Μπ) ή μειωμένο κοντραστ. Η γνώμη μου είναι οτι απο ανάλυση είναι καλός, σίγουρα οσον αφορά τα 10Μπ, απο κοντραστ - μικροκοντραστ οχι.

Στα τέστ πάντως (photozone, DPR, SlrGear) βγάζει καλά MTF 50. Αυτό σημαίνει οτι σε συνθήκες τεστ δεν πάσχει ούτε απο έλειψη κοντραστ. Τι να φταίει ??.
Δεν εστιάζει σωστά ??. Αλλάζουν τα πράγματα όταν εστιάζει μακρια ??. Είναι πολύ ευαίσθητος σε κοντρα φως ??. Μήπως και εσύ δεν χρησιμοποιείς Hood ??. Μηπως τον συγκρίνεις στα 50-55mm όπου πέφτει η απόδοση ??.

Αν μπορούσε να ανεβάσεις κανα δυό σετ RAW σε κόντρα με τον 50αρη ... Αν είχες και κανεναν TC ....

- ηρεμία, ψειριάρηδεςκλπ

Πάρτο αλλιώς ... δεν είμαστε τελείως ξένοι ...

Η αλήθεια είναι οτι βαρέθηκα να διαβάζω ποσο κακό πράγμα είναι τα πολλά μεγαπίξελ, για όλα φταίνε τα πολλά μεγαπίξελ, και μου βγήκε απότομο.
Παντως με καμμία λογική δεν αχρηστεύουν τους φακούς. Οι (κακοί) φακοί να αχρηστεύουν τα πολλά μεγαπίξελ να το δεχτώ.

-

Δεν είσαι ο μόνος που είναι δυσαρεστημένος απο το 18-55 IS. Τα ίδια λέει και ο Ilias με 40D. Mειωμένη ευκρίνεια. .

Λιακο, σκεπτομουν αν επρεπε να το ξαναγραψω ή οχι...

Εδω και 2-3 μερες, τον φορεσα ξανα και αρχισα να δοκιμαζω... το εχω γυρισει σε μανιουαλ εστιαση να φανταστεις, για να δω αν φταιει το AF...

Για τα κοντραστ που λες... τραβαω και παλι σε uniWB... στο ACR 6, για να ερθουν τα μαυρα πρεπει να τα ανεβασω +5/+6... παρομοιο αποτελεσμα και με auto WB...

Τα λευκα αντιθετως ερχονται πιο ευκολα... οταν εχω καμενα, συνηθως ειναι ουρανος, αλλα οχι κατι σπουδαιο που να μην ερχεται με 2-3 κλικ...

Ωστοσο, το ιστογραμμα ειναι μονιμως μαζεμενο αριστερα, υποφωτισμενα δηλαδη... και δεν ερχεται με ρυθμιση exposure απο το ACR, αλλα αναγκαζομαι και χρησιμοποιω brightness, συμπιεζοντας τονους, για να ερθει καπως σωστα...

...δεν ξερω αν σε βοηθαει σε τιποτε το παραπανω...

...πολλες φορες ειπα να ανεβασω κανενα δειγμα να σου βαλω δουλεια... αλλα στη χαριζω...:2thumb22sup:

θεωρουσα οτι επεσα σε λεμονια ολοκληρη, γι αυτο δεν το ανεφερα... τωρα βλεπω ξυνεται και αλλος... και αρχισα να το σκεφτομαι... βρηκα εναν ακομα 18-55 εδω περα και θα τον δοκιμασω και αυτον το Σαβ/κο... και βλεπουμε...

...και μια και σε βρηκα ευκαιρο... στο ιστογραμμα της μηχανης, τραβωντας με uniWB, πέρνω στα ορια του καψιματος το πρασινο καναλι και με αρκετο περιθωριο τα μπλε και κοκινο....παντα...

...στο ιστογραμμα στο ACR 6, περνω (αν εχω καμενα λευκα) κλιπαρισμενα το κοκινο και το μπλε (συνηως ενα απο τα δυο, σπανιοτερα και τα δυο)...

1)...εχει καμμια εξηγηση αυτο?
2)...πως ερχονται τα κλιπαρισμενα αυτα? εχω δοκιμασει πειραγμα τοσο σε saturation, οσο και σε lightness σε ολα τα χρωματα και δεν γινεται τιποτε...μονο με μειωση της εκθεσης ή recovery ή τοπικο burn γινεται κατι... ετσι πρεπει να ειναι?

καλημερα παλικαρια !
για τον 18-55 ειπα οτι δεν ειναι ευκρινεις φακος δηλαδη δεν βλεπεις λεπτομερειες και για μενα αυτο ειναι ενα απο τα βασικα ζητουμενα για ενα καλο φακο , σε κοντραστ μια χαρα τα παει ,και σε αλλα .........το ιδιο δεν ειναι και φακος απαιτησεων οπως και να το κανουμε με 80 ευρα δεν παιρνεις ξυραφι ?
τελικα κατελιξα σε ποια μηχανη θα προτιμησω αναμεσα στις 2 και συγνωμη φιλε αλλα θα προτιμισω την 40δ , ο λογος ειναι οτι η εικονα της ειναι πιο συμπαγης σε σχεση με την 50δ , κοιταξα προσεκτικα τα δειγματα εικονων απο την μια κια απο την αλλη που βρηκα στο internet και κατεληξα οτι εμενα η εικονα της 40δ με ελκυει περισσοτερο !
τι να πω? πολλα τα :guitarist:μεγαπιξελ για τετοιο μεγεθος αισθητηρα μαλλον .....

Ο 18-55 βγαίνει σε 3 εκδόσεις. Ο μόνος αξιοπρεπείς σύμφωνα με δοκιμές αρκετών ιστοτόπων είναι αυτός με το is. Αν έχετε τους άλλους λογικό είναι να μην είναι ευκρινής και να υστερεί σε πολλά. Εγώ έχω τον απλό και είναι κάτω του μετρίου.

Εχω τον is Made in Japan.

Τον εχω και καθεται, αλλα δεν τον δινω.
Ειναι πολυ καλυτερος απο τα 50 ευρω που θα επαιρνα αν τον εδινα, και που ξερεις μπορει ναμια φορα να χρειαστει.

Για την 50d οτι εχω διαβασει σε dpreview κλπ , οπου θυμαμαι ,την βγαζουν λιγο χειροτερη απο την 40d .
Την 40αρα τωρα την εχω δουλεψει και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι ειναι εξαιρετικη μηχανη ..... ειδικα αν συνοδευεται με εναν 70-200/4L (απλο η IS) ειναι σκετη μαγεια και για μενα ειναι φακος που δεν πρεπει να λειπει απο οσους εχουν Κανον.
Τα πολλα Mp , δεν νομιζω οτι ειναι λογος να αποφυγουμε μια αγορα εκτος και αν δεν εχουμε , ουτε σκοπευουμε να παρουμε αξιολογους φακους.
Απο την αλλη παλι καποιος που δεν σκοπευει να τυπωνει σε πολυ μεγαλα μεγεθη , τα 10 της 40αρας ειναι υπεραρκετα.

Για την 50d οτι εχω διαβασει σε dpreview κλπ , οπου θυμαμαι ,την βγαζουν λιγο χειροτερη απο την 40d .
Την 40αρα τωρα την εχω δουλεψει και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι ειναι εξαιρετικη μηχανη ..... ειδικα αν συνοδευεται με εναν 70-200/4L (απλο η IS) ειναι σκετη μαγεια και για μενα ειναι φακος που δεν πρεπει να λειπει απο οσους εχουν Κανον.
Τα πολλα Mp , δεν νομιζω οτι ειναι λογος να αποφυγουμε μια αγορα εκτος και αν δεν εχουμε , ουτε σκοπευουμε να παρουμε αξιολογους φακους.
Απο την αλλη παλι καποιος που δεν σκοπευει να τυπωνει σε πολυ μεγαλα μεγεθη , τα 10 της 40αρας ειναι υπεραρκετα.

Hταν η εποχή που το Dpreview είχε κυρήξει πόλεμο εναντίων των μικρών-πυκνών πίξελ αποδίδοντας τους μύρια οσα κακά. Κάτι που πολύ σύντομα το ξέχασε στο τεστ της Panasonic G1 (έχει ακόμη πιο μικρά-πυκνα πιξελ ίδια με της 7D) λίγο καιρο μετα και εκθείαζε την λεπτομέρεια και καθαρότητα.

Βέβαια έκατσε και πάνω στην περίπτωση που το ACR 4.X δεν χειριζόταν καλά τα RAW της 50D. Aλλά το πιο κακό είναι οτι έκανε την σύγκριση σε 100% με αποτέλεσμα να φαίνεται πιό πολύ ο θόρυβος στην 50D. Σαν να συγκρίνεις εκτύπωση Α3 με Α4.
Να μην σκαλίσω και το ότι το κύριο δείγμα ηταν εμφανώς θολό αριστερά και το απέδωσαν σε αδυναμία το 50 1,4 να καλύψει την ανάλυση των 15Μπ !!! (στο f/8.0 παρακαλώ που στα δικά τους τέστ φακών είναι οξύτατος και φλατ).

Εχω την γνωμη οτι μια σωστη σύγκριση θορύβου πρέπει να γίνεται σε ίδιο μέγεθος παρουσίασης και στα ίδια επίπεδα διακριτική ικανότητας - οξύτητας - κορεσμού. Και μάλιστα το μέγεθος σύγκρισης δίκαιο είναι να υπερβαίνει την ανάλυση και των 2 αισθητήρων διότι αν απλά συρρικνώσεις τα 15Μπ σε 10 αφαιρείς το κύριο πλεονέκτημα του 15αρη την ανάλυση.
Επιπλέον να διασφαλισθεί οτι το σοφτγουερ RAW-demosaic διαχειρίζεται σωστά (τέλεια κατα το δυνατόν) και τα 2 αρχεία. Κυκλοφορούν καποια παρακλάδια του dcraw και το Rawtherapy που και εξελιγμένους αλγοριθμους demosaic έχουν και είναι ανοιχτού κωδικα οπότε η συμπεριφορά τους μπορεί να ελεγχθεί.

Για το ποσο χρειάζονται τα πολλά μεγαπιξελ.

Εγω πιστεύω οτι ο στόχος ενος μερακλή πρέπει να είναι εως και μέγεθος ποστερ Α2. Αλλωστε ορισμένες καλές φωτο που αγοράζονται στα web-πρακτορεία πάνε και εκεί.

Αλλά και στο ταπεινό Α4 στα 300dpi ιδανικά χρειάζονται 8Μπ τέλειας ποιότητας.

Πόσο όμως πραγματική ανάλυση αποδίδουν τα μεγαπιξελ ??.
Απο τα αποτελέσματα του Dpreview (resolution chart) προκύπτει οτι ενας αισθητήρας με Χ γραμμές πιξελ αποδίδει περι το 0,8 X (foveon sigma χωρίς bayer) εως 0,7 Χ (Ολυμπους Ε-3, Bayer + δυνατο ΑΑ φιλτρο ή και ατελές demosaic). Λογικό μιας και υφίστανται η αδυναμία στοιχησης γραμών πιξελ/γραμμων chart, AntiAliasing φιλτρο, φίλτρο bayer, περίθλαση, ατέλειες φακού ... κούνημα ...

Aυτό σε μεγαπίξελ μας κάνει 0,65 Χ (Foveon) & 0.50 X (Bayer). Και αυτά σε βολικό ασπρόμαυρο chart. Στα επιμέρους χρωματα είναι χειρότερα για τους Bayer αισθητήρες.

Κροπάρισμα δημιουργικό ?? ανεπιθύμητες άκρες ??.

Κροπάρισμα διόρθωσης της κλίσης ?? Κόβει σημαντικά. Για 2 μοιρες κλίση χάνεις το 30% των πίξελ.

Κροπάρισμα γιατί δεν μας φθάνει ο φακός ούτε τα πόδια μας ??.

Αυτά ως προς το ιδανικό. Ο καθένας βέβαια βάζει τον δικό του συντελεστή παραδοχών. Αν πεις οτι μου φτάνουν 150dpi για Α2 (σχεδόν συμφωνώ στα 180) χρειάζεσαι το 1/4 των πραγματικών πίξελ. = 8Μπ. = 16 στον αισθητήρα χωρίς κροπάρισμα.
Για Α4 που το βλέπεις απο πιό κοντα ?? 240dpi ??. = 5Μπ = 10 στον αισθητήρα χωρίς κροπ.

Για την σχέση ανάλυσης φακού / ανάλυσης αισθητήρα / τελική ευκρίνεια ... άλλη φορά.

καλημερα παλικαρια !
για τον 18-55 ειπα οτι δεν ειναι ευκρινεις φακος δηλαδη δεν βλεπεις λεπτομερειες και για μενα αυτο ειναι ενα απο τα βασικα ζητουμενα για ενα καλο φακο , σε κοντραστ μια χαρα τα παει ,και σε αλλα .........το ιδιο δεν ειναι και φακος απαιτησεων οπως και να το κανουμε με 80 ευρα δεν παιρνεις ξυραφι ?
τελικα κατελιξα σε ποια μηχανη θα προτιμησω αναμεσα στις 2 και συγνωμη φιλε αλλα θα προτιμισω την 40δ , ο λογος ειναι οτι η εικονα της ειναι πιο συμπαγης σε σχεση με την 50δ , κοιταξα προσεκτικα τα δειγματα εικονων απο την μια κια απο την αλλη που βρηκα στο internet και κατεληξα οτι εμενα η εικονα της 40δ με ελκυει περισσοτερο !
τι να πω? πολλα τα :guitarist:μεγαπιξελ για τετοιο μεγεθος αισθητηρα μαλλον .....

Nίκο με γειά το εργαλείο.

Οπως το βλέπω εγώ ευκρίνεια (διακριτότητα λεπτομερειών) είναι ενα μίγμα ανάλυσης - κοντραστ. Με κατάλληλο sharpening, Local contrast, κλπ, ενα σημαντικό μέρος της χαμένης ευκρίνειας επανέρχεται. Οσο πιο υποβιβασμένη (αλλά οχι κατεστραμένη) είναι μια εικόνα τόσο πιο δυνατές διορθώσεις σηκώνει χωρις τεχνουργήματα.

Τις συγκρίσεις τις έκανες σε RAW αρχεία ??. Ποιόν RAW decoder χρησιμοποιησες ??. Με ίδιο τελικό μέγεθος pixel ??. Resampling με ποιό αλγόριθμο ??.

Ποιό συμπαγής απο άποψη θορύβου ??. Απο χρώματα ??. Εγώ κυρίως απο άποψη θορύβου έγραψα. Τα χρώματα είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Μην το πάρεις σαν ανάκριση ... επειδη το δούλεψα το θέμα ενδιαφέρομαι.

καλησπερα! δεν το πηρα ακομη το εργαλειο αλλα πιστευω απο βδομαδα ?
για τις φωτο εχο το elements 5.0 gia ta apxeia raw οτι και να κανει δεν ειναι και οτι καλυτερο το αποτελεσμα με τον 18-55 και ευτυχως εχω και μετρο συγκρισης τον 50αρι και σαν φωτογραφικη εχω την 1000D τι αλλο να σου πω για να καταλαβεις , αλλα διευκρινησα κανει και 80 ευρω οποτε οι απαιτησεις μου ειναι κα λιγες .

για τις φοτογραφιες απο 40δ ,κοιτα στο dpreview για παραδειγμα τα δειγματα στις σκοτεινες σκηνες εχει μια αισθηση οτι εχουν τα πραγματικη υποσταση ,δυναμικη η εικονα πως αλλιως να στο περιγραψω ενω της 50D οι φωτογραφιες ειναι πιο flat κατα την δικη μου οπτικη βεβαια .

ΟΚ ... απο jpeg έκανες τη σύγκριση και ίσως κατευθείαν απο την κάμερα.
Θα τις δω για να καταλάβω τι εννοείς.

Για τον φακό προβληματίζομαι γιατι 3 στα 3 τα σαιτ που κανουν τεστ τον μέτρησαν σαν (πολύ??) καλό ακόμα και σε 15Μπ (Photozone), ενω 2 στους 2 απο τους συνφορουμίτες που ξέρω οτι τον έχουν πάνω σε σώματα 10Μπ τον θεωρούν προβληματικό στην ευκρίνεια. Και άντε εσύ τον συγκρίνεις με Prime φακους. Ο Ilias τον βρίσκει μια κλαση κατώτερο απο το 70-300 IS !!.

Είχαμε μια συζήτηση

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45292&page=2

Για τις εκτυπώσεις
εξαρτάται απο ποσο απαιτητικός είσαι, ποσο καθαρό απο θόρυβο και οξυ είναι το αρχείο, ποσο απαιτητικό είναι το θέμα ...

Eνα καθαρό αρχείο με καλή επεξεργασία, καλό ρεσάμπλινγκ στα 16Μπ (στα Elements, biqubic σε πολλαπλές μεγεθύνσεις με βήματα 10%) και σωστό δυνατο sharpening στο τελικό μέγεθος για μένα (δεν είμαι και πολύ απαιτητικός στην πράξη) 40D --> A3 (420X300mm) 50D --> 500X350mm @300dpi.

Εγραψε και ο Hogan ...
http://www.bythom.com/printsizes.htm

να σου πω κατι μπηκα στο digital photo και διαπιστωσα οτι ο 18-55 μου ειναι καλυτερος απο tamron 17-50 2,8 απο 70-200 4 l κτλπ. . και ξενερωσα με την παρτι τους !

συγνωμη αλλα κοιταξα τις διαφορες στην εικονα στην πιο wide επιλογη των 2 φακων ητοι 18 στον ενα και 17 στον αλλο και εμενα μου φανηκε η εικονα καλυτερη του 18-55 σε σχεση με τον 17-50
ποιος ειναι καλυτερος 17-50 2.8 ή 70-200 4 L ?

Όταν συγκρίνουμε φακούς τους τσεκάρουμε στο ίδιο εστιακό (18mm) και στο ίδιο διάφραγμα (f).
Έτσι αν θες να συγκρίνεις τον Tamron 17-50 f/2.8 με τον Canon 18-55 /f3.5-5.6 θα πρέπει να βάλεις τον Tamron στο 17mm f/4.0 και τον Canon στα 18mm και f/4.0 επίσης.

Δεν τον βάζεις στα 3.5 γιατί οι φακοί αν τους "κλείσεις" λίγο βελτιώνουν (συνήθως) την εικόνα τους. Το πιο σωστό είναι να τους τσεκαρεις στο f/5.6 γιατί εν τέλει κάπου εκεί θα βρεθείς να τραβάς τις περισσότερες φωτός σου.

Τώρα ο 17-50 με τον 70-200 έχουν διαφορετική χρήση σα φακοί. Μπορείς να πείς ότι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Όπτικα καλύτερος είναι ο (συγκεκριμενος) 70-200, επίσης είναι καλύτερος στην εστίαση αλλά είναι σαφώς μεγαλύτερος, λίγο πιο βαρύς και λευκός!!! του τέστιν τραβάει λίγο τα βλέματα...(και πιο ακριβός .. γύρω στα 370 ο Ταμρον, γύρω στα 640 ο Canon...)