αγορά cd από Αμερική μέσω ebay

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,358
Αθήνα
Μήπως ξέρει κάποιος:

αν αγοράσω cd μέσω ebay από πωλητή στις Ηνωμένες Πολιτείες , υπάρχει περίπτωση το πακέτο να ''κολλήσει'' στο τελωνείο και να πληρώνω κερατιάτικα;
Έχει σημασία η ποσότητα των cd ή το συνολικό ποσό; (υπάρχει κάποιο όριο; )
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα (διπλό) cd που με ενδιαφέρει, με κόστος γύρω στα 30 δολλάρια συν τα ταχυδρομικά (δεν ξέρω πόσα είναι διότι περιμένω απάντηση από τον τύπο για το αν στέλνει Ελλάδα).

εφόσον η αποστολή γίνει με usps (ήτοι τα αμερικανικά ΕΛΤΑ) και όχι με εταιρείες κούριερ (πχ. UPS, FEDEX, κλπ,) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... έχω πάρει αρκετές φορές μέχρι και 100 δολλάρια (φροντίζω να μην ξεπερνάω αυτό το όριο ... ) ...

Δεν νομίζω. Ακόμα και αν αποστέλλεται με courrier αν αναγράφει την αξία, που είναι μικρή, θα περάσει χωρίς πρόβλημα στο τελωνείο, εκτός αν τα ήθη άλλαξαν (όπως και οι εποχές).

Δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Μια πολύ-πολύ μικρή πιθανότητα να πληρώσεις 3 ευρώ....

Δυο αγορες εχω κανει απο Αμερικη, ενα μικτη για ελικοπτερακι (αν θυμαμαι καλα ειχε $15 μεταφορικα), και ηρθε με απλο ταχυδρομειο χωρις να πληρωσω τιποτα και πολυ πιο παλια κατι μνημες στα $300 περιπου, που ηρθαν με κουριερ και πληρωσα τον αναλογο φορο.

Αν βεβαια δεν βρισκεις το CD αυτο στην Ευρωπη καπου τοτε δοκιμαζεις και αν ειναι μεγαλος ο φορος το πολυ πολυ να μην το παραλαβεις...
Αν και λογικα με απλο ταχυδρομειο δεν θα πληρωσεις. Αν ερθει με ταχυδρομειο σαν συστημενο τοτε μαλλον θα πληρωσεις 3 μονο.
Με κουριερ... κανεις δεν ξερει τι πιθανοτητα υπαρχει.

αν αγοράσω cd μέσω ebay από πωλητή στις Ηνωμένες Πολιτείες , υπάρχει περίπτωση το πακέτο να ''κολλήσει'' στο τελωνείο και να πληρώνω κερατιάτικα;

Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Για χώρες εκτός Ε.Ε. όμως, ποτέ δεν παράγγειλα πάνω απο το όριο των 100 δολαρίων.

Επειδή παίρνω συχνά από ebay, το σημαντικότερο είναι αυτό που είπε ο Σπύρος: πες τους να τα στείλουν με usps (και όχι fedex- usps). Αν γίνει αυτό και το δέμα δεν ξεπερνάει τα 100 $ δύσκολα θα πληρώσεις τελωνείο.

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πρόκειται για ένα εξαντλημένο cd κλασσικής (το οποίο κυνηγάω μήνες) οπότε οι πιθανότητες να βρεθεί στις ΗΠΑ ήταν περισσότερες (όπως κι έγινε).

Αν βεβαια δεν βρισκεις το CD αυτο στην Ευρωπη καπου τοτε δοκιμαζεις και αν ειναι μεγαλος ο φορος το πολυ πολυ να μην το παραλαβεις...

Αυτό δεν το πολυκατάλαβα, εντάξει ας πούμε ότι δεν το παραλαμβάνω, το θέμα είναι ότι θα το έχω πληρώσει στον πωλητή. Θα μείνει στους Τελωνειακούς να το ακούνε όταν δεν έχουν δουλειά...; :D

Αυτό δεν το πολυκατάλαβα, εντάξει ας πούμε ότι δεν το παραλαμβάνω, το θέμα είναι ότι θα το έχω πληρώσει στον πωλητή. Θα μείνει στους Τελωνειακούς να το ακούνε όταν δεν έχουν δουλειά...; :D

Καπως ετσι!
Γιατι αν ερθει με κουριερ και σου χρεωσουν εξοδα εκτελωνισης και αποστολης, συν το φορο ισως να μην εισαι διατεθιμενος να δωσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο για ενα δισκακι.

Αλλά μαλλον απο οτι λες, οτι το κυνηγας μηνες, μαλλον εισαι διατεθιμενος να δωσεις οτι χρειαστει.

Κανένα πρόβλημα απολύτως. Έχω αγοράσει πολλές φορές cd και δίσκους από ΗΠΑ και δεν πλήρωσω ποτέ τελωνείο, εκτός από μιά φορά που η αξία υπερέβαινε τα 100 δολ. Εφόσον πρόκειτα για cd θα σου το στείλουν με USPS που είναι και ο φτηνότερος τρόπος, άρα δε θα έχεις πρόβλημα.

Παλιά αγόραζαμε (2 φίλοι μου και εγώ) από cduniverse.
Οι παραγγελίες μας δεν ξεπερνούσαν τα 150$ και μαςερχόταν με το απλό ταχυδρομείο (συνήθως μετά από 2 εβδομάδες).
Μια φορά όμως η παραγγελία με τα έξοδα αποστολής είχε φτάσει στα 150$ (χωρίς να προσέξω ότι με παραγγελίες >125$ σου τα έστελναν με courier αλλά χρεώνοντας σε με τα απλά ταχυδρομικά σαν bonus). Σταμάτησε λοιπόν στο τελωνείο και πληρώσαμε άλλα 150 ευρώ για να τα εκτελωνήσουμε.
Μας πόνεσε η καρδιά...
Αλλά με το ποσό, που λένε και οι υπόλοιποι (100<) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: αγορά cd από Αμερική μέσω ebay

Φίλος μου δεν το παρέλαβε (από cduniverse) το έστειλε πίσω και αυτοί του επέστρεψαν το ποσό στην κάρτα. Νομίζω ότι χρεώθηκε μόνο τα ταχυδρομικά.

Μήπως ξέρει κάποιος:

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα (διπλό) cd που με ενδιαφέρει, με κόστος γύρω στα 30 δολλάρια συν τα ταχυδρομικά (δεν ξέρω πόσα είναι διότι περιμένω απάντηση από τον τύπο για το αν στέλνει Ελλάδα).

Το να πληρώσεις τελωνείο για τη συγκεκριμένη αγορά, εφόσον σταλεί με USPS, είναι το ίδιο πιθανό με το να σε χτυπήσει μετεωρίτης βγαίνοντας από το σπίτι. :D
Εννοείται μακριά από courier τύπου UPS, Fedex κλπ. γιατί είναι μεγάλα λαμόγια...οπότε μην το ρισκάρεις καλύτερα...
Επίσης ζήτα USPS First Class και όχι Priority ή Express, τα δύο τελευταία έχουν ασφάλιση/tracking nr & είναι ακριβά, εκτός βέβαια αν θες κάτι τέτοιο...
Με First Class το κόστος πρέπει να είναι $5-$10, εξαρτάται από το μέγεθος του CD box και τι θα σε χρεώσει για τη συσκευασία ο πωλητής...

Ευχαριστώ και για τις υπόλοιπες απαντήσεις παιδιά. Είστε πολύ διαφωτιστικοί.
:smileJap:

+1 Στο USPS...Σε παραγγελίες μέχρι $60 δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μακριά από UPS/FEDEX. Mεχρι και δωρεάν δείγματα απο chips χρεώθηκαν με τελωνείο γιατί κάνουν οι ιδιοι τον εκτελωνισμό και χρεώνουν τα κέρατά τους.