Αγορά CD Player

Ferox

Established Member
5 January 2008
167
Καλησπέρα παιδιά έχω ένα technics sl ps770d κληρονομιά από τον πατέρα μου και είναι στα τελευταία του (δεν διαβάζει καλα πηδαει κομμάτια και αλλα τέτοια) και σκέφτομαι ,να πάρω άλλο; Να το πάω για επισκευή; Ή να αρκεστω στο player του ps3 ; Το μπατζετ δεν θα ξεπερνά τα 200

Πάρε αυτό http://athensproaudio.gr/hi-fidelity-el/metatropeis-dac/m2tech-hiface-dac.html και ρίπαρε τα CD σου στον υπολογιαστή. Έτσι κιαλλιώς καλύτερα απο το Technics θα παίξει και θα ακούς και HI-RES άμα λάχει..
Η αγορά CDplayer δεν συνίσταται ως κάτι άβολο, ξεπερασμένο και οικονομική αυτοκτονία αφου ξέχνα την μεταπώληση..

Εκτός και άν έχεις πολλές εκατοντάδες CD αγοραστά με τα οποία είσαι δεμένος που και πάλι θα σου έλεγα να πάς σε κάννα μτχ ποιοτικό dvd player του παρελθόντος στο Budget σου..

Μαλιστα θα τα ριπαρω στο pc και μετα μεσω του DAC θα τα ακουω απο τον ενισχυτη ε? Αλλα αμα παμε ετσι δεν θα ηταν προτιμότερο να συνδεσω το pc με οπτικη? ή θα εχει μεγαλη διαφορα?

Τεράστια προς το χειρότερο θα έχει..
με HDMI?
Ρωταω γιατι ειναι ήδη με συνδεδεμενο με hdmi αλλα στην tv οχι ενισχυτη.Αλλιως θα παω στην λυση που μου προτεινες ! ;)

Ναι φιλε καταλαβα θα σου στειλω και pm, θα περασω και να ακουσω και το DAC και ελπιζω να παρω μια αποφαση γιατι οσο το ψαχνεις τοσο δεν περνεις τπτ :p

Υπενθυμίζω ότι η δημοσίευση αγγελιών εντός του forum, εκτός της αρμόδιας κατηγορίας απαγορεύεται αυστηρά. Και απαγορεύονται και οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Τα σχετικά posts διαγράφτηκαν. Αντίστοιχες ποινές έπονται.

Last edited:
Μια και εγώ είχα αυτό το δίλημμα πριν λίγα χρόνια καθώς κάτοχος μιας μεγάλης συλλογής από cd και αφού το sony cd player που είχα τα είχε φτύσει μετά από ψάξιμο κατέληξα σε έναν universal blue ray player της philliips που στα review είχε και πάρα πολύ καλό ήχο και το σύνδεσα με ένα dac και πλέον ακούω τα cd μια χαρά.

Υπενθυμίζω ότι η δημοσίευση αγγελιών εντός του forum, εκτός της αρμόδιας κατηγορίας απαγορεύεται αυστηρά. Και απαγορεύονται και οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Τα σχετικά posts διαγράφτηκαν. Αντίστοιχες ποινές έπονται.

Mιχάλη κατ' αρχάς συγνώμη για το θράσος μου να παραβώ τους κανονισμούς. Πιστεψε με δεν το έκανα για να πετύχω πώληση (που δεν πρόκειται) όσο για να αποδείξω στην πράξη οτι CD player στις μέρες μας δεν μεταπωλείται με τίποτα όπως φυσικά θα συμβεί και σε αττήν την περίπτωση.

Πολύ καλά έκανες και τα διέγραψες.. Δεκτή με καρτερία και η όποια ποινή.

Ευχαριστώ και πάλι συγνώμη.

Yπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιεί κάποιος ένα απο τα πολλά μέσα αναπαραγωγής.
Ναι η αναπαραγωγή άυλων, αυτή τη στιγμή προσφέρει το "πακέτο" ευκολία, καλή ποιότητα και οικονομία (οπότε και εγώ θα προτείνω στον φίλο μας pc+dac, μιας και το θεωρώ αναπόφευκτο.... κάποια στιγμή θα το κάνει έτσι κι αλλιώς).

Aπλά να έχει υπόψιν του ότι και αυτή η λύση δεν στερείται "προβλημάτων".
Το σωστό ριπάρισμα είναι χρονοβόρο και το στήσιμο απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις στο σετάρισμα (πάει η ευκολία), τα κατεβασμένα είναι αμφιβόλου ποιότητας (πάει και αυτή) και μια απλώς αποδεκτή λύση pc+dac κοστίζει minimum 5-6 κατοστάρικα.

Καλό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα τις ανάγκες μας, τις απαιτήσεις μας σε ποιότητα αλλά και το χρήμα στη τσέπη μας.

Eφόσον δε διαθέτεις πάνω από 200 ευρώ θα σου συνιστούσα ένα dac όπως το Musical Fidelity V-dac στο οποίο μπορείς να συνδέσεις και το playstation και υπολογιστή αλλά και κάποιο dvd/bluray player που μπορεί να πάρεις στο μέλλον. Αμιγές CD player στην κατηγορία τιμής ξέρω μόνο το Harman Kardon HD 980 . Το οποίο όμως δεν έχει ψηφιακή είσοδο και σου περιορίζει τις εναλλακτικές.

Καλημερα

Οποτε καλυτερη λυση ειναι να παρω ενα cdplayer παρα να παιξω μεσω pc ή laptop αλλα βεβαια οπως λεει και ο φιλος παραπανω ειναι και τι αναγκες εχει ο καθενας και τι ποιοτητα ψαχνουμε να βρουμε. παντως παλι δεν καταλαβω πως εχει το μεγαλη διαφορα η οπτικη ινα το hdmi απο τα αναλογικα σε θεμα ποιότητας ηχου :/

Πίσω απο κάθε είδους σύνδεση υπάρχει μια ολόκληρη θεωρεία και υλοποίηση.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε (ίσως να μην μπορώ να το κάνω και επαρκώς)

Περιορίσου στην εμπειρική άποψη όλων μας ότι usb>spdif>hdmi.
Επίσης λάβε υπόψιν σου ότι δεν υπάρχει dac ή δικάναλος ενισχυτής με είσοδο hdmi.

(με ποιο ενισχυτή και ηχεία παίζεις, αν επιτρέπεται, και σε τι χώρο(τμ)?)

O Denon είναι ο PMA ή ο ΑVR? (sorry για τις ερωτήσεις, απλά για να καταλάβω περίπου τι μπορείς να πάρεις απο το σύστημα)

Παίξε όπως είσαι με το ps3, imo.
Δώσε οπτική στον denon και θα είσαι εντάξει.

Στη πορεία μαζεύεις κανα φράγκο για δικάναλο ενισχυτή και ένα οικονομικό dac (rdac, Vdac II, mambo κτλ) και κάνεις την αναβάθμιση που θα αξίζει.
Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως δεν θα ακούσεις κάτι καλύτερο.

:ernaehrung004: