αγορα cd player

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι ενδιαφερομαι να βοηθησω το ανηψακι μου στην αγορα ενος cd player το ποιο θα συνδεθει σε εναν ενισχυτη marantz pm-7001kis ,εχουμε υπ'οψιν μας το cambridge azur 840c και marantz sa 15s1 δεδομενου οτι προς το παρον χρησιμοποιουνται σαν ηχεια ενα ζευγος παλια advent και δεδομενου οτι τοσον ο ενισχυτης οσον και τα ηχεια εχουν καπως <τσιμπιμενα > πριμα ,ποιο απο τα δυο κατα την γνωμη σας θα ματσαρει καλυτερα ?

Κατά κανόνα, διαλέγουμε μηχανάκια της ίδιας εταιρείας.

Και τα δυο είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά θεωρητικά τα Marantz θα "κουμπώνουν" μεταξύ τους...

Κατά κανόνα, διαλέγουμε μηχανάκια της ίδιας εταιρείας.

Και τα δυο είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά θεωρητικά τα Marantz θα "κουμπώνουν" μεταξύ τους...

Συμφωνω ως προς το "κουμπωμα" αλλα το marantz αν και καλη κατασκευη θα του δωσει ακομη παραπανω πριμα ρε εσυ! Και εχει ηδη αρκετα απο οτι μας λεει. Εγω λεω να παρει κανενα δυο τρια cd παραμασχαλα και να τα ακουσει στο συστημα και οποιο του αρεσει περισοτερο!

φιλοι ενδιαφερομαι να βοηθησω το ανηψακι μου στην αγορα ενος cd player το ποιο θα συνδεθει σε εναν ενισχυτη marantz pm-7001kis ,εχουμε υπ'οψιν μας το cambridge azur 840c και marantz sa 15s1 δεδομενου οτι προς το παρον χρησιμοποιουνται σαν ηχεια ενα ζευγος παλια advent και δεδομενου οτι τοσον ο ενισχυτης οσον και τα ηχεια εχουν καπως <τσιμπιμενα > πριμα ,ποιο απο τα δυο κατα την γνωμη σας θα ματσαρει καλυτερα ?

Η αληθεια πραγματι ειναι οτι μηχανηματα της ιδιας εταιρειας συνηθως δενουν πολυ καλα μεταξυ τους. Παντως επειδη και εγω ειμαι σε αναζητηση ή νεου cd player ή ανεξαρτητου DAC πανω στο παλιο (Arcam 192) απο οσο ασχοληθηκα τεινω στο Cambridge 840c. Ολα τα τεστ το αναδεικνυουν στην καλυτερη και εξυπνοτερη επιλογη ως τα 4-5000 δολλαρια (συμφωνα με τα διαφορα reviews). Το DAC του θεωρειται καταπληκτικο (πανω του ειναι βασισμενο το νεο DAC magic της εταιρειας που σαρωνει στις κριτικες) και επειδη εχει εισοδους coaxial και optical μπορεις να συνδεσεις πανω του οτι αλλη ψηφιακη πηγη θελεις. Ο Q5 αλγοριθμος της Anagram εγγυαται υπεροχη 3D αναπαρασταση ηχου. Η εταιρεια εχει λογικη τιμολογιακη πολιτικη (πιθανον μια αλλη να πουλουσε το ιδιο προιον σε υπερδιπλασια τιμη). Οσοι εχουν παρει το 640 και κυριως το 740 ειναι απολυτα ικανοποιημενοι. Οσους εχω ρωτησει που εχουν ακουσει το 840 μου το συστηνουν με κλειστα ματια. Οι κριτικες στο δικτυο ειναι απολυτες. Αυτα με κανουν να πιστευω οτι και εγω εκει θα κινηθω για πηγη. Υποψιν ομως οτι εγω ασχολουμαι κατα το 80% με βινυλιο το cd αποτελει δευτερευουσα πηγη.

Last edited:
Επισης πιστευω οτι δεν θα επηρεασει το "πριματο" συστημα σου καθως πιστευω οτι το cd player δεν επεμβαινει δραματικα στον χαρακτηρα του ηχειου (και του ενισχυτη σου σε δευτερο λογο) που ειναι και το κυριως υπευθυνο για τον χαρακτηρα του ηχου σου.

Η αληθεια πραγματι ειναι οτι μηχανηματα της ιδιας εταιρειας συνηθως δενουν πολυ καλα μεταξυ τους. Παντως επειδη και εγω ειμαι σε αναζητηση ή νεου cd player ή ανεξαρτητου DAC πανω στο παλιο (Arcam 192) απο οσο ασχοληθηκα τεινω στο Cambridge 840c. Ολα τα τεστ το αναδεικνυουν στην καλυτερη και εξυπνοτερη επιλογη ως τα 4-5000 δολλαρια (συμφωνα με τα διαφορα reviews). Το DAC του θεωρειται καταπληκτικο (πανω του ειναι βασισμενο το νεο DAC magic της εταιρειας που σαρωνει στις κριτικες) και επειδη εχει εισοδους coaxial και optical μπορεις να συνδεσεις πανω του οτι αλλη ψηφιακη πηγη θελεις. Ο Q5 αλγοριθμος της Anagram εγγυαται υπεροχη 3D αναπαρασταση ηχου. Η εταιρεια εχει λογικη τιμολογιακη πολιτικη (πιθανον μια αλλη να πουλουσε το ιδιο προιον σε υπερδιπλασια τιμη). Οσοι εχουν παρει το 640 και κυριως το 740 ειναι απολυτα ικανοποιημενοι. Οσους εχω ρωτησει που εχουν ακουσει το 840 μου το συστηνουν με κλειστα ματια. Οι κριτικες στο δικτυο ειναι απολυτες. Αυτα με κανουν να πιστευω οτι και εγω εκει θα κινηθω για πηγη. Υποψιν ομως οτι εγω ασχολουμαι κατα το 80% με βινυλιο το cd αποτελει δευτερευουσα πηγη.

Η τιμη του στην Ελλαδα παντως ειναι πολυ ψηλη.

750 GBP x 1,20 = 900Euro

Πωλειται για 1300 (ακατεβατα απ'οσο ξερω).

Εγω εχω το cambridge 640c v2 σε συγκριση με αλλα cdplayer που εχω ακουσει (marantz,Rega) πρεπει να παραδεχτω οτι δεν δινει τοσο πολλα πριμα οσο τα αλλα αν και το 840c θα ειναι πολυ καλυτερο σε ολα.Απο αυτη την εταιρια εχω παρει και ενα phono stage και ειναι πρωτο αυτη την εταιρια γενικα την εμπιστευομαι γιατι βγαζει και καλες συσκευες και ειναι και value for money.

Και φυσικά υπάρχει και η λύση που λέγεται equalizer. Χτυπάς ένα manual EQ 15 συχνοτήτων από την Behringer με 100 Ευρόπουλα και ξενιάζεις μια για πάντα. Προσαρμόζεις τον ήχο που βγάζει ολόκληρο το σύστημα στον χώρο που βρίσκεται και τον κάνεις έτσι ακριβώς όπως σου αρέσει και........ "θα τα ακούσεις όλα."

Το έκανα και δεν το μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο...

αν μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις σχετικα με το EQ που λες γιατι εως τωρα οσα EQ και εαν χρησιμοποιησα μου δημιουργουσαν προβλημα στην ποιοτητα του ηχου παρα τις οποιες βελτιωσεις στην αποκριση , μηπως αυτο που λες διαφερει λογω του οτι ειναι επαγγελματικο?

Εγω χρησιμοποιώ το πρώτο, μαζί με έναν Yamaha RX-797, ηχεία Focal Chorus 816v και ένα Marantz CD5001 και ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με πριν. Είναι απλά κλάσεις ανώτερος. Το πρόβλημα που είχα ήταν στις χαμηλές συχνότητες μόνο, λόγο χώρου. Βασικά με ενοχλούσαν τα 100Hz τα οποία κατέβασα 6db, λόγο χώρου και λόγο ηχείου και έχω ανεβάσει τα 20 και τα 40. Και σε 2-3 συχνότητες ακόμα στις μεσαίες έχω παίξει με 2-3db προς τα κάτω. Το μπάσο έχει γίνει πάρα πολύ καλό, ποιό μαλακό και ποιό βαθύ (ακριβώς έτσι όπως μου αρέσει) και βελτιώθηκε και η ανάλυση, γιατί μπούκωναν τα 100Hz λόγο χώρου και ηχείου και κάλυπταν άλλες συχνότητες. Στις υψιλές έχω κατεβάσει μια μόνο συχνότητα που με ενοχλούσε κατά 2db.

Έχω χρησιμοποιήσει επίσης και ένα JVC 15ετίας 7 περιοχών και επίσης δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Last edited:
Τα behringer τα έμαθα από το forum, τον ήχο των JVC όμως τον ήξερα από πριν (ότι ήταν πολύ καλός) και γι' αυτό τα πήρα μεταχειρισμένα από έναν συνφορουμίτη για να δω τι και αν θα πάρω κάτι παραπάνω και να προχωρίσω ανάλογα στο επόμενο σετ, όπως και έκανα.

Απάντηση: Re: αγορα cd player

Και φυσικά υπάρχει και η λύση που λέγεται equalizer. Χτυπάς ένα manual EQ 15 συχνοτήτων από την Behringer με 100 Ευρόπουλα και ξενιάζεις μια για πάντα. Προσαρμόζεις τον ήχο που βγάζει ολόκληρο το σύστημα στον χώρο που βρίσκεται και τον κάνεις έτσι ακριβώς όπως σου αρέσει και........ "θα τα ακούσεις όλα."

Το έκανα και δεν το μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο...

ειναι πολυ καλο αυτο το EQ 15 ! και σαν κατασκευη αλλα και σαν ποιοτητα ηχου !

ειναι η μονη λυση συνηθως οταν εχεις προβλημα με τις χαμηλες ειδικα λογω χωρου ..