Ge0rge
AVClub Addicted Member
- 17 April 2007
- 2,454
αν μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις σχετικα με το EQ που λες γιατι εως τωρα οσα EQ και εαν χρησιμοποιησα μου δημιουργουσαν προβλημα στην ποιοτητα του ηχου παρα τις οποιες βελτιωσεις στην αποκριση , μηπως αυτο που λες διαφερει λογω του οτι ειναι επαγγελματικο?
Βασικά αυτό που παίζει με τα equalizer είναι η ποιότητα των κυκλωμάτων και των καλωδίων εσωτερικά. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν είναι επαγγελματικά ή όχι. Και τα JVC που έχω (δεν τα χρησιμοποιώ πλέον) που είναι 15 ετίας και όχι επαγγελαμτικά τα βρίσκω άψογα.
Για 'μένα τα EQ είναι απαραίτητα σε κάθε ηχοσύστημα εφόσον δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μουσικής (και αυτό συζητήσιμο είναι πάλι), γιατί ο χώρος παίζει καταλητικό ρόλο σε αυτό που ακούμε και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα σύστημα που να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του αν το βάλεις μέσα σε ένα σαλόνι. Άσε που κανένα ηχείο δεν είναι γραμμικό. Το κόστος δε, είναι τόσο μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια σαν σύνολο (100 Ευρώ, δεν χρειάζεται παραπάνω) και σου δίνει πάρα πολλά περισσότερα, εφ' όσον είναι φυσικά ποιοτικά κατασκευασμένο. Κατά την γνώμη μου, αν κόψει κάποιος 50 Ευρώ από τον ενισχυτή και 50 από την πηγή και τα δώσει EQ θα έχει κερδίσει πάρα πολλά περισσότερα.
Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορεί ο κάτοχός τους να τα ρυθμίσει, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο αν έχεις 15 συχνότητες να παίξεις, ιδικά στις μεσαίες και τις χαμηλές. Στις υψιλές όμως είναι εύκολο.