Αγορά compact φωτογραφικής μηχανής

arimpou

New member
19 September 2008
10
καλησπέρα
θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική compaq μηχανή
Έψαχνα για την panasonic dmc - tz5 λόγω του ευρυγωνιου φακού και του μεγάλου ζουμ (για compaq μηχανή), αλλά διαβάζω ότι έχει θόρυβο στις φωτογραφίες της!
έχει κανείς άποψη επι του θέματος??
και αν υπάρχει καμία άλλη ιδέα για compaq μηχανή πάντα με ευρυγώνιο φακό και μεγάλο ζουμ
Κοιτάω τώρα την panasonic tz7 που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες

Ευχαριστώ

Κοίταξε τώρα τι γίνεται με τις σουπερζουμ κόμπακτ. Για να μπορούν να δώσουν τόσο μεγάλο εύρος ζουμ και να σου παρουσιάζουν τηλεφακό "αντίστοιχο με" 400 και βάλε mm, και να μην προκύπτει ο φακός αυτός τεράστιος σε μέγεθος, αναγκαστικώς θα χρησιμοποιήσουν μικρό αισθητήρα. Ούτως ή άλλως οι κόμπακτ έχουν μικρούς αισθητήρες, αλλά ενώ μπορείς να βρεις και μοντέλα με κάπως πιο μεγάλο αισθητήρα (διαγωνίου 1/1.6 - 1/1.7 - 1/1.8 της ίντσας, μην φανταστείς τίποτα τεράστιο), οι σουπερζουμ κόμπακτ έχουν ακόμη πιο μικρούς, τυπικώς μόλις 1/2.5 ίντσας. Έτσι ο κύκλος κάλυψης (η εικόνα που προβάλει ο φακός δηλαδή) μπορεί να μικρύνει, οπότε μπορούν και να μικρύνουν και οι φυσικές διαστάσεις του φακού.

Αλλά 9 και 10 mp σε αισθητήρες 1/2.5 ίντσας είναι μάλλον πολλά και μοιραία θα υπάρχει αυξημένος θόρυβος. Εν τούτοις πολλά μοντέλα (για σουπερζούμ μιλάμε) τα πηγαίνουν αρκετά καλά στα iso 100-200 (και η TZ5 μια χαρά είναι σε τέτοιες ευαισθησίες), ενδεχομένως κάποια να μπορούν να αποδώσουν σχετικώς καλά και στα 400. Υπάρχει και η σταθεροποίηση στα οπτικά που βοηθάει τη φωτογράφιση σε αρκετά χαμηλές ταχύτητες (1/15, ακόμη και 1/8), οπότε σώζεται αρκετά η κατάσταση. Πάντως για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από λήψεις με χαμηλό φωτισμό, δεν θα πρέπει να προβληματίσουν.

σε ευχαριστώ για την απάντηση
αλλά επειδή δε ξέρω και πολλά απο φωτογραφικές μηχανές
φαντάσου τώρα ψάχνομαι και μαθαίνω
θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις αν στην πράξη είνα καλή μηχανή
Η μόνη της χρήση θα είναι φωτογραφίες ταξιδιωτικού χαρακτήρα (εξωτερικού και εσωτερικού), γι αυτο το λόγο θέλω τον ευρυγώνιο και το μεγάλο ζουμ μαζί με το μικρό μέγεθος!
ευχαριστώ

Για ταξίδια η ΤΖ5 είναι μια χαρά. Έχει καλό φακό, με μεγάλο εύρος, είναι μικρή σε μέγεθος και μπαίνει εύκολα στις τσέπες. Με ευρυγώνιο από 28mm και τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές (εάν υπάρχει άλλη).