Αγορά compact μηχανής με manual ρυθμίσεις (low budget)

rama

New member
10 April 2008
6
Θα ήθελα προτάσεις για μικρή compact φωτογραφική που να μην ξεφεύγει πολύ σε κόστος (ας πούμε μέχρι 250 ευρώ).
Προφανώς τα οπτικά και η ποιότητα κατασκευής είναι τα πιο βασικά κριτήρια αλλά θέλω οπωσδήποτε να έχει και όσο το δυνατόν περισσότερες manual ρυθμίσεις (aperture, shutter speed, iso ταυτόχρονα) έτσι ώστε να μπορώ να παίξω και να μάθω, πέρα από το να την έχω στην τσέπη και να βγάζω αναμνηστικές. Θα έδινα extra πόντους για ευριγώνιο φακό και στο να μην παίρνει μπαταρίες AA.

Μετά από κάμποσο ψάξιμο έχω ξεχωρίσει :
1. Νικον s710 την οποία στο dpreview χαρακτηρίζουν μέτρια αλλά διαβάζω αλλού πολύ καλά λόγια.
2. Canon PowerShot SX120IS για την οποία έχω βρει πολύ λίγα πράγματα. Διάβασα πολύ καλά λόγια για την προηγούμενη SX110.
3. Canon PowerShot SX200IS με μέτρια reviews γενικά.
4. Panasonic Lumix DMC-FX500 με γκρίνια για θόρυβο ακόμα και σε χαμηλά ISO.

Από τις παραπάνω μου κλείνω περισσότερο στις 1 και 4 παρόλα αυτά που έχουν γραφτεί.

Για τις Panasonic διαβάζω ότι έχουν πολύ θόρυβο από τον αισθητήρα και πολύ έντονο noise reduction. Ισχύει; Οι πολύ συχνά προτεινόμενες από όλους TZ5-6-7 δυστυχώς δεν έχουν manual mode από ότι έχω δει (και είναι και πολύ ακριβές).

Προφανώς αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο/εταιρία είμαι όλος αυτιά.

Να πω ότι δεν είμαι καν ερασιτέχνης στον χώρο, αλλά θέλω ένα αξιοπρεπές προϊόν για να δοκιμάσω να μάθω κάποια πράγματα.
Αύριο ή μεθαύριο σκοπεύω να περάσω και από κάποιο κατάστημα στο οποίο θα μπορέσω να τις δω live.

Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ

Σε τιμή γύρω στα 250 με απ'όλα μέσα?

Η SX110 (και η 120) είναι μια χαρά επιλογή και περίπου στα 210-220 ευρώ.

Δεν έχει ευρυγώνιο όμως. Για την 710s δεν την γνωρίζω....

Λογικά θα θυσιάσεις περισσότερα χρήματα αν τα θέλεις όλα αυτά μαζί (including ποιότητα)...

Για την FX500 και τα περί θορύβου στις compact της Panasonic έχεις κάποιο σχόλιο;