Αγορά Compact μηχανής

Atreas

Established Member
24 November 2008
144
Πάτρα
Καλησπέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο forum συγχαρητήρια για τη πολύ καλή δουλειά.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια αγορά που θέλω να κάνω.. Είμαι ανάμεσα σε τρεις μηχανές α)Olympus μ1010 β)fuji f60 γ)canon IXUS 90. Εγώ κλίνω προς Olympus m1010 λόγω οπτικου zoom(x7). Αξίζει το zoom που έχει? Όσον αφορά ποιότητα Φωτογραφίας και βίντεο δεν ξέρω, Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Φίλε Trisalon, τι λες και για τις παρακάτω?

α) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.564046

β) http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2608

γ) http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=6159

Κάπως μου κόλλησε η Kodak... 'Eχει πολύ καλό βίντεο HD και σε μορφή mpeg4. και πολύ καλή τιμή.
Μου είπαν όμως ότι η Kodak πλέον δεν είναι πολύ αξιόπιστη όπως παλιά. Χρεωκοπισε και αγοράστηκε από κινέζους... Δεν ξέρω αν αληθεύει πάντως.:violent-smiley-030:

Καλησπέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο forum συγχαρητήρια για τη πολύ καλή δουλειά.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια αγορά που θέλω να κάνω.. Είμαι ανάμεσα σε τρεις μηχανές α)Olympus μ1010 β)fuji f60 γ)canon IXUS 90. Εγώ κλίνω προς Olympus m1010 λόγω οπτικου zoom(x7). Αξίζει το zoom που έχει? Όσον αφορά ποιότητα Φωτογραφίας και βίντεο δεν ξέρω, Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Ένα δύο πραγματάκια για χρήματα και χρήση?

Χρεωκόπησε η Kodak?
Που έχει πόσες πατέντες και παίρνει από παντού?
Χαρακτηριστικά η πατέντα του πλέγματος bayer που φορούν όλοι σχεδόν (πλην των Foveon) αισθητήρες των ψηφιακών μηχανών, είναι δική της, από το 1976.

Από αυτές που λες, δεν θα έπαιρνα την Olympus. Οι άλλες δύο, μια χαρά μου φαίνονται... υπάρχουν και οι προτάσεις της Panasonic, όπως προειπώθηκε. Σε ενδιαφέρει από ό,τι βλέπω να έχει οπωσδήποτε μικρό μέγεθος?

Βασικά να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ και για ποιοτική όσο είναι δυνατόν, ερασιτεχνική χρήση...Εντάξει θα είναι η πρώτη μου μηχανή και θέλω το καλύτερο με αυτά τα χρήματα... Ευχαριστώ.

Ναι θα ήθελα σε μικρό μέγεθος, για πιο άνετη και συχνή χρήση. Α! 'οσο γι´αυτό με την kodak μάλλον δεν ισχυεί, δεν βρήκα κατι στο διαδίκτυο. Κάποιο σχόλιο για Κοdak m1033 και fuji f50 - f60?
Ισχυεί ότι στην fuji δεν υπάρχει zoom στη λειτουργία βίντεο?
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι πολύ απαιτητικός και κουραστικός..

Προτείνω ανεπιφύλακτα τις Panasonic FS3 ή FS5.
Για τα λεφτά τους βγάζουν καταπληκτικές φώτος

Απάντηση: Re: Αγορά Compact μηχανής

Επέλεξε να έχεις zoom που να ξεκινάει από ευρυγώνιο , 28mm κι όχι το κλασικό 35~38 mm των περισσοτέρων compact...
Θα σου φανεί πολύ πιο χρήσιμος από ένα ισχυρό - πλην πολύ σκοτεινό - τηλεφακό ...
Επίσης , όσο μεγαλύτερη η απόσταση των δύο ακραίων θέσεων του zoom, (από πολύ ευρυγώνιος σε πολύ τηλεφακό ) τόσο περισσοτεροι οι συμβιβασμοί στη σχεδίασή του, για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος...

Νομίζω ότι στις περισσότερες compact δεν λειτουργεί το zoom στο video mode.
...κι επειδής οι compact της Canon χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές των SLR αδελφιών τους, κι επειδή "Πενία τέχνας κατεργάζεται"

Κι επειδής κάποιοι είπαν να αξιοποιήσουν τις πετσοκομμένες - αλλά υπαρκτές - δυνατότητες αυτών των επεξεργαστών στις μικρές CANON ,

έκατσαν κι έγραψαν firmware που μετατρέπει την SD κάρτα σε bootable με αυτόματη αλλά προσωρινή* εγκατάσταση του αναβαθμισμένου firmware, (http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK) που επιτρέπει πλήθος λειτουργιών στα μοντέλα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως οπτικό zoom κατά τη λήψη video, σώσιμο εικόνων σε RAW (μετατρέπεται σε DNG και με photoshop ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας RAW αρχείων , μπορείς να διορθώσεις πολύ περισσότερα πράγματα από μια jpg, Live ιστόγραμμα, κλπ...
Οπότε, οι κάτοχοι CANON, ρίχτε μια ματιά, θα εκπλαγείτε...

*(μόλις αφαιρεθεί η κάρτα ή μόλις αλλάξεις το διακοπτάκι της από locked σε unlocked , επιστρέφει στα εργοστασιακά menus,)

Βασικά να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ και για ποιοτική όσο είναι δυνατόν, ερασιτεχνική χρήση...Εντάξει θα είναι η πρώτη μου μηχανή και θέλω το καλύτερο με αυτά τα χρήματα... Ευχαριστώ.

http://www.pixmania.com/gr/gr/10881...7255&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMjc2MTI1NDQ7

http://www.samsungcamera.com/product/pro_view.asp?prol_uid=4146&cat_uid=75

την ειδα σημερα στο plaisio πολυ καλη ποιοτητα του πανελ της και υποστηριζει ζουμ στο video
με κλειστα ματια παρτην

Λοιπόν ήμουν έτοιμος ν´αγοράσω την Canon Ixus 80 IS. (λόγω Canon) Αλλά είδα την sony w170 και σκέφτομαι ν´αγοράσω αυτήν.

http://www.papadakisphoto.gr/details2.php?thepid=91&wh=1

Τώρα δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη η SONY για ψηφιακή μηχανή... Αλλά τεχνικά βλέπω οτι είναι πολύ καλή και ειδικά για τα χρήματα της! Ξέρει κανείς για το zoom της εάν δουλεύει κατά την διάρκεια βίντεο?

Triaslon είδα την Samsung και είναι όντως πολύ καλή και αυτή. Το σκέφτομαι.

Εν Τέλει.........

Canon IXUS 80IS.

Sony W170

Samsung NV 24.

Ποιά να Πάρω?

ΥπερΕυχαριστω! :grandpa:

Η κατηγορία μεταξύ 150 και 200 ευρώ (street) προσφέρει μερικές πολύ καλές επιλογές στις point'n'shoot μηχανές.

Τι θα ήθελα εγώ από μία τέτοια μηχανή.

Καταρχάς καλή κατασκευή. Μεταλλική, οπωσδήποτε.

Συμμαζεμένες διαστάσεις. Όχι σαν πιστωτική κάρτα, αλλά να χωράει εύκολα σε τσέπη. Το βάρος δεν είναι σημαντικό, ίσα-ίσα μου αρέσουν οι συμπαγείς κατασκευές.

Να έχει καλό φακό. Θέλω άκρα που να διατηρούν οξύτητα κοντά σε αυτή του κέντρου, και να μην παρουσιάζουν ενοχλητικές εκτροπές, ούτε υπερβολικές παραμορφώσεις. Με ενδιαφέρει να παίρνω μία άριστη per pixel ευκρινή εικόνα, και ας είναι από αρχείο 7 ή 8 mp (πιο κάτω από 7 δεν νομίζω να βγαίνουν σήμερα μηχανές, εξαιρουμένων των Sigma).

Να αρχίζει από σχετικά ευρυγώνιο άκρο. Προτάσεις που αρχίζουν από 37 και 38mm απορρίπτονται ασυζητητί, τα 35 θα τα δεχθώ εάν μιλάμε για εξαιρετική επίδοση κατά τα λοιπά, από εκεί και κάτω, 33, 32 και 30mm γίνονται σίγουρα δεκτά. Στην 40D μου οι παλιοί 20ρηδες δίνουν κάλυψη 32mm ακριβώς, που είναι μια χαρά για ευρυγώνιο. Φυσικά και 28 και 25 και 24mm εάν μπορώ να πάρω, ακόμη καλύτερα, αλλά δεν είναι πλέον εκ των ουκ άνευ.

Από χειρισμό, δεν είναι καν αναγκαίο να δίνει πλήρως manual προγράμματα (προτεραιότητες διαφράγματος/ταχύτητας), οπτικό σκόπευτρο όμως θα ήταν επιθυμητό, αλλιώς θα είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις από την οθόνη -ευκρίνεια και καλή απόδοση σε φωτεινό περιβάλλον.

Από θόρυβο, θα ήθελα να μην παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα μέχρι iso200. Ένα αξιοπρεπές iso400 θα ήταν συν.

Σημαντική θεωρώ την καλή φωτομέτρηση και την δίχως υπερβολές απόδοση των χρωμάτων. Δεν έχουμε raw επιλογές στην κατηγορία (μόνο στις Canon εάν τις ...χακέψουμε) έτσι θέλουμε να παίρνουμε καλά αποτελέσματα κατευθείαν από τη μηχανή.

Μεταξυ 150 και 200 ευρώ θα ξεχώριζα 4-5 μοντέλα που ανταποκρίνονται στα παραπάνω.

Την Sony W170 (170-180 ευρώ), με τα 10mp και τον φακό αντίστοιχο των 28-140mm, το οπτικό της σκόπευτρο, από ό,τι βλέπω τα πάει μια χαρά από εικόνα έχοντας έναν πολύ καλό φακό, τώρα κάτι "αυτοματισμοί" της μάλλον με χαλούν. Δυστυχώς ο φακός της είναι κοματάκι σκοτεινός -f/3,3-5.2, και αρχίζει να ξεφεύγει ελάχιστα σε διαστάσεις.

Η Πανασόνικ ειδικά έχει πάρα πολλές επιλογές, αξιόλογες νομίζω, στην κατηγορία.
Την FX100, το περσινό ακριβό μοντέλο των 12mp που τώρα έχει πέσει στα 190 ευρώ! Εξαιρετική κατασκευή σχεδόν εξ ολοκλήρου από μέταλλο, φακός 28-100, μαζεμένες διαστάσεις.
Την Panasonic FS5 (από 160 ευρώ), πολύ όμορφη οπτικώς, με 10mp και φακό 30-120 (μια χαρά) με πολύ καλή οξύτητα από άκρο σε άκρο.
Στα 200 ευρώ, την FX35 με το χορταστικό ευρυγώνιο άκρο (25-100mm).
Δυστυχώς στις Panasonic είναι πρόβλημα ο θόρυβος, ακόμη και στα 200iso, αλλά το νέο μοντέλο (FS5) τα πηγαίνει βλέπω μια χαρά, και έχει περιέργως καλή αποθορυβοποίηση στις πολύ ψηλές ευαισθησίες.

Η Canon έχει την περσινή Ixus 860is (αλυσίδα ηλεκτρονικών την έχει στα 199 ευρώ!), πολύ καλό συμπαγές μοντέλο, μικρές διαστάσεις, 8Mp, πολύ καλός φακός 28-105, ακριβής φωτομέτρηση.
Την νεώτερη και ακόμη φθηνότερη Ixus85is (ίδια σε χαρακτηριστικά με την ixus90is είναι, αλλά πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση, έχει και οπτικό σκόπευτρο και είναι κάπως φθηνότερη -από 170 ευρώ). Βέβαια ο φακός είναι μόνο 35-105, αλλά είναι καλός σε απόδοση.

Φυσικά και η Fuji έχει καλές προτάσεις, πχ η F50fd (μόλις 130 ευρώ πλέον), πρόσεξα μάλιστα πως ένα κατάστημα ακόμη προσφέρει την F11, μοντέλο 2ετίας +, με εξαιρετική όμως απόδοση στα ψηλά iso, στα 99 ευρώ!

Panasonic Lumix DMC-TZ4

http://www.papadakisphoto.gr/detail...13&theid=13&open1=9&open2=13&thepid=35&page=1

δες κι αυτή μήπως σου κάνει...

το TZ5 μοντελο πουλαει σαν τρελο , ομως ειναι ακριβο απο 250 και πανω , παντως ειναι το μοναδικο που τραβαει ζουμ καθως γραφεις video και μαλιστα υψηλης αναλυσης 720p , απο φακο απο εχω ρωτησει ΚΟΡΥΦΗ , ειναι μια απο τις καλυτερες compact μηχανες που κυκλοφορουνε στην αγορα

Η δικη μου γνωμη ειναι, αν δεν παρεις την πανασονικ ΤΖ5

να δεις παλι σε πανασονικ αλλα της σειρας FX. Οπως ειπε και ο send εχουν τον θορυβο τους αλλα απο features ειναι νομιζω πολυ πιο πανω απο τις υπολοιπες συν τα ευρυγωνια ακρα.