Αγορά DAC βοήθεια

εγω τωρα γιατι ξέρω πως η optimal θεση του sub -μονο του sub εννοειται- ειναι σε γωνια;
το ειχα διαβάσει επανηλειμενα οταν επαιρνα σταθερα το TAS!!

Λίγο παρεξηγημένες οι κάρτες ήχου. Αν και δεν έχω ακούσει την creative sound blaster x-fi extreme πιστεύω ότι όλες είναι ισάξιες τουλάχιστον με εξωτερικά DAC αρκετά μεγαλύτερης αξίας. Έχω κάρτα ήχου και εξωτερικό DAC. Πιστεύω ότι η κάρτα ήχου κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της. Εγώ δε θα αγόραζα εξωτερικό DAC ακόμη και για καλύτερα ηχεία με τιμή ως 500 ευρώ όπως γράφεις.

Sexe33.gif

Living_Room.jpg

dirtbike.gif

ΥΓ. Ας μας κάνει κάποιος μια λοβοτομή!!!!!!
icon_geek.gif

Θα επιμείνω πως σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να αρχίσεις να ακούς Flac αρχεία... θα εντυπωσιαστείς με την αλλαγή... :ernaehrung004:

Γιατί το mp3 είναι υποδεέστερο απο το Flac; ειδικά απο 192 και πάνω; Κάνε ένα ΑΒ τεστ και αν καταλάβεις διαφορά ειδικά στα 256 και τα 320 μάλλον θα είσαι νυχτερίδα. Τα flac είναι καλλίτερα σε υψηλότερες αναλύσεις και επειδή είναι συμπίεση μας απαλλάσσει απο σπατάλη χώρου (δεδομένου ότι οι υψηλές αναλύσεις απαιτούν πολύ περισσότερο χώρο απο τα 16/44). Ο αλγόριθμος του mp3 εφαρμόζει πολύ προηγμένες τεχνικές, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η απόρριψη πληροφορίας απο την συμπίεση. Ειδικά sτα 320 το αποτέλεσμα είναι εφάμιλο με την ποιότητα cd. Η DG στριμάρισε όλο το αρχείο της σε 320kbps, δεν είναι τυχαίο.

Last edited:
Εγώ ουσιαστικά πρότεινα να στραφεί σε απωλεστικά αρχεία υψηλής ανάλυσης.
Μακάρι να έχει mp3 στα 320 και στα 256 σωστά ριπαρισμένα... έχει όμως;

Γιατί από την πλειοψηφία του περίγυρού μου μπορώ να πώ πως ελάχιστες συλλογές mp3 έχω δεί να είναι προσεγμένες.
:ernaehrung004:

Γιατί το mp3 είναι υποδεέστερο απο το Flac; ειδικά απο 192 και πάνω; Κάνε ένα ΑΒ τεστ και αν καταλάβεις διαφορά ειδικά στα 256 και τα 320 μάλλον θα είσαι νυχτερίδα. Τα flac είναι καλλίτερα σε υψηλότερες αναλύσεις και επειδή είναι συμπίεση μας απαλλάσσει απο σπατάλη χώρου (δεδομένου ότι οι υψηλές αναλύσεις απαιτούν πολύ περισσότερο χώρο απο τα 16/44). Ο αλγόριθμος του mp3 εφαρμόζει πολύ προηγμένες τεχνικές, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η απόρριψη πληροφορίας απο την συμπίεση. Ειδικά sτα 320 το αποτέλεσμα είναι εφάμιλο με την ποιότητα cd. Η DG στριμάρισε όλο το αρχείο της σε 320kbps, δεν είναι τυχαίο.

Φίλε μου έχεις εν μερει δίκιο και ναι με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα mp3 παίζουν αξιοπρεπέστατα ακόμα και με αυστηρά κριτήρια. Όμως διαορές υπάρχουν και μάλιστα ιδιαίτερα ακουστες κυρίως στα σώμματα και την δυναμική περιοχή ..αρκεί το σύστημα να είναι ικανό να τις αναδείξει..