Αγορά DAC, cd player, και καλώδια xlr

Παρότι είναι κάπως άσχετο να ρωτήσω και κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την επιλογή που θέτει ο check2fire .

Το Mytek διαθέτει και μία είσοδο firewire . Σε αυτήν είναι δυνατόν να συνδεθεί ένα SACD player και να αποκωδικοποιεί το Mytek το σήμα (που μπορεί να είναι και DSD) ή γράφω μπούρδες.

Παρότι είναι κάπως άσχετο να ρωτήσω και κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την επιλογή που θέτει ο check2fire .

Το Mytek διαθέτει και μία είσοδο firewire . Σε αυτήν είναι δυνατόν να συνδεθεί ένα SACD player και να αποκωδικοποιεί το Mytek το σήμα (που μπορεί να είναι και DSD) ή γράφω μπούρδες.
Όχι, διότι τα Players δεν το επιτρέπουν. Κανένα SACD Player δεν έχει τέτοια έξοδο. Για προστασία από αντιγραφές.

Η Firewire συνδέεται με υπολογιστή (όπως και η USB). Και θεωρείται ότι έχει και κάποια πλεονεκτήματα.

Όχι, διότι τα Players δεν το επιτρέπουν. Κανένα SACD Player δεν έχει τέτοια έξοδο. Για προστασία από αντιγραφές.

Η Firewire συνδέεται με υπολογιστή (όπως και η USB). Και θεωρείται ότι έχει και κάποια πλεονεκτήματα.

Κύτταξε παρά το ότι πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό που γράφω παραπάνω , τα SACD players έχουν έξοδο ΙΕΕΕ 1394 (που νομίζω ότι είναι firewire) και μεταφέρουν ψηφιακό σήμα και μάλιστα πολυκάναλο (ή ότι τους ορίσεις τέλος πάντων).

Ok θα τα έχω υπόψη όλα αυτά και μάλλον θα πάω στην λύση της καλύτερης τιμής. Πάντως για teac κοιτάω το 501 καθώς δεν με ενδιαφέρει το streamer γιατί όπως είπα έχω το logitech ο υπολογιστή παίζει ανοιχτός 24/7 άρα είμαι καλυμμένος από εκεί.

Ok θα τα έχω υπόψη όλα αυτά και μάλλον θα πάω στην λύση της καλύτερης τιμής. Πάντως για teac κοιτάω το 501 καθώς δεν με ενδιαφέρει το streamer γιατί όπως είπα έχω το logitech ο υπολογιστή παίζει ανοιχτός 24/7 άρα είμαι καλυμμένος από εκεί.

Η διαφορα 501 με 503 δεν ειναι η δυνατοτητα streaming, μην μπερδευεσαι.
Το 503 ειναι καινουργιο dac.

Ασε που streamer ειναι το NT503 και οχι το UD503.

Από τι λέτε όμως ηχητικά το παλιότερο μοντέλο είναι ποιο ζεστό στο άκουσμα κάτι που νομίζω χρειάζομαι για τα ψηφιακά αρχεία.

Για αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων, ποιός είπε ότι θές "ζέσταμα" ?

εγώ :P έτσι μου αρέσει δλδ ο ήχος γενικά να ακούγεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για το adiolab m-dac τι γνώμη έχετε? Να το βάλω και αυτό στην λίστα με τα υπόψη η δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχω αναφέρει ήδη?

http://hometheaterhifi.com/reviews/dac/audiolab-m-dac-digital-to-analog-converter/

Απάντηση: Re: Αγορά DAC, cd player, και καλώδια xlr

εγώ :P έτσι μου αρέσει δλδ ο ήχος γενικά να ακούγεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για το adiolab m-dac τι γνώμη έχετε? Να το βάλω και αυτό στην λίστα με τα υπόψη η δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχω αναφέρει ήδη?

http://hometheaterhifi.com/reviews/dac/audiolab-m-dac-digital-to-analog-converter/

To m-dac το είχα για αρκετό καιρό κ μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω.
Είναι ένα πολύ τίμιο dac κ πιστεύω ότι αξίζει να το ακούσεις.
Κ μόνο που μπορείς να αλλάξεις τα φίλτρα με το τηλεχείριστήριο του την ώρα που παίζει το κομμάτι.
Συν ότι έχει κ προ αλλά κ ενισχυτή ακουστικών.

Γιατί το βλέπω και αυτό στο ebay και παίζει σε πάρα πολύ καλές τιμές.

Καινούργιο είναι στα 700 ευρώ περίπου ή ήταν τέλος πάντων.
Μεταχειρισμένο είναι στα 350+ ευρώ.
Εγώ τόσο το έδωσα αν θυμάμαι σωστά δλδ.
Είναι πολύ καλό μηχάνημα κ αξίζει τα λεφτά του (700 δλδ).
Εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς να το ακούσεις κ αυτό.

Γιατί το βλέπω και αυτό στο ebay και παίζει σε πάρα πολύ καλές τιμές.

Και δεν είναι τυχαίο :P
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα dac που τροφοδοτείται από "πακάκι". Δεν παίζει dsd, δεν παίζει 24/192 από usb, δεν έχει γαλβανική απομόνωση και έχει αντικατασταθεί από νέο μοντέλο αν δεν κάνω λάθος.
Το είχα. Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Πάντως νομίζω ότι θα μπορέσεις να το βρεις και να το ακούσεις.

οκ κατάλαβα μένω σε αυτά τα τρια που έχω γράψει. Οπως είπα θέλω κάτι που να με καλύψει για μεγάλο διάστημα.

όχι απλά νομίζω ότι σε ποιότητα κατασκευής υπερέχουν τα υπόλοιπα και σε δυνατότητες και αν μπορώ να τα βρω στις ίδιες τιμές θα τα προτιμήσω.

Πλάκα κάνω. :grinning-smiley-043
Εννοείται ότι αν βρίσκεις πχ στα 350 ένα φρέσκο dac, τότε αυτό να προτιμήσεις.
Αλλά μην υποτιμάς την δυνατότητα να αλλάζεις φίλτρο "εν κινήσει". :a0210:

Η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή.
Η usb θύρα του είναι γενικά παρωχημένη όμως και αυτό είναι το μεγαλύτερο μείον του. Δεν παίζει με xmos, επικοινωνίες i2s και τέτοια. Η εξωτερική τροφοδοσία για κάποιον μερακλή μπορεί να θεωρηθεί και καβάντζα για αναβάθμιση αν και μετά το budget πάει αλλού. Για τα dsd & 24/192 η ωμή αλήθεια είναι πως είναι άχρηστα αλλά...

Μπορεις να δεις και το PIONEER N 70a.Το εσωτερικο του μου φαινεται πολύ σοβαρο.