Aγορά dac για ηχοσύστημα!

labrina

New member
12 October 2010
51
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τα φώτα σας αν αξίζει η αγορά dac για βελτείωση του ήχου.
Αυτή την στιγμή έχω μια κάρτα ήχου prodigy cube εξωτερική.
Να προσθέσω ότι ο ενισχυτής μου είναι ο cayin 252 και τα ηχεία μου είναι τα monitor audio rx8.
Να πω ακόμα ότι η μουσίκη που ακούω ειναι rock heavy metal!
θα ήθελα να μου πείτε αμα θα έχω εσθητή διαφορά στον ηχο σε σχέση με την κάρτα ηχου.
Και άμα έχω πιο dac μου προτείνετε γυρω στα 300 ευρώ?
Ευχαριστώ!

Το mydac της micromega ειναι πολυ καλο και πληρωνεις μονο dac και οχι αλλα κολπα που δεν τα χρειαζεσαι.Το εχω δοκιμασει και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του και σου συνιστω να κανεις και συ το ιδιο.

Το mydac της micromega ειναι πολυ καλο και πληρωνεις μονο dac και οχι αλλα κολπα που δεν τα χρειαζεσαι.Το εχω δοκιμασει και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του και σου συνιστω να κανεις και συ το ιδιο.

Το αγόρασες απο Ελλάδα? Απο που και πόσο αν επιτρέπεται? Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα από Γαλλία που υπάρχει παντού και μπορεί κανείς να το αγοράσει online. Ασε που έχω και συγγενείς εκεί οπότε γλυτώνω και τα έξοδα αποστολής.

Aπο τον Ορφεα εδω στην θεσσαλονικη αφου μου ειχε δωσει πριν ενα να το δοκιμασω στο συστημα μου [σου προτεινω να κανεις το ιδιο γιατι ενα DAC που παιζει πολυ καλα στο συστημα του αλλου στο δικο σου μπορει να μην κανει το ιδιο].

Aπο τον Ορφεα εδω στην θεσσαλονικη αφου μου ειχε δωσει πριν ενα να το δοκιμασω στο συστημα μου [σου προτεινω να κανεις το ιδιο γιατι ενα DAC που παιζει πολυ καλα στο συστημα του αλλου στο δικο σου μπορει να μην κανει το ιδιο].

είναι εντάξει παλληκάρια του Ορφέα τελικά. Εχω και εγώ καλη εντύπωση. Πόσο το αγόρασες? Στην Γαλλία το βρίσκεις 280 ευρώ το πολυ.

Αυτο που λές είναι σωστό αλλά που να βρώ και να δοκιμάζω ντακ? Ασε που αν δεν τα δοκιμάσεις όλα μαζί εκείνη την στιγμή, δύσκολο να μπορείς να διακρίνεις διαφορές βάσει των ακουστικών εντυπώσεων που απέκτησες ακούγοντας ένα ένα ξεχωριστά και μάλιστα στο παρελθόν.

Η τιμη του ηταν 310ε,την δοκιμη την αναφερω γιατι αν το δουλεψεις μαζι με transport [που μπορει να ειναι καποιο παλιοτερο cd-dvd player]για να παρεις καλυτερο-διαφορετικο ηχο θα πρεπει οι μετατροπεις που φοραει να ειναι διαφορετικοι απο αυτους του player [αλλης εταιρειας].

Λέγεται ότι είναι smooth με πολύ καλή απόδοση στη μεσαία και υψηλή περιοχή, αλλά όχι και τόσο στα χαμηλά.
Επίσης ότι η ασύγχρονη usb του είναι απαλλαγμένη από λεπτύνσεις κλπ άλλων οικονομικών υλοποιήσεων και ενδείκνυται.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση (για αυτή τη τιμή) με καλά υλικά. Αν και πλαστικούρα... οι γάλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό ήταν συνειδητή επιλογή για την αποφυγή αλληλεπιδράσεων ακόμα και με το αλουμίνιο. Τώρα τι θα παίζει με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος και το ενσωματωμένο (παρά το μικρό μέγεθος) τροφοδοτικό... άγνωστο αν δεν το ακούσεις.

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής πλέον εμφανίστηκαν αρκετές προτάσεις και με πολύ καλές κριτικές... mf, rega, schiit κτλ

Αν διατίθεται για ακρόαση και στην Αθήνα θα το επιδιώξω να το κάνω και εγώ (ψάχνοντας περισσότερο τον χαρακτήρα και τις ευκολίες παρά την ανάλυση και το "σωστό")

Re: Απάντηση: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Λέγεται ότι είναι smooth με πολύ καλή απόδοση στη μεσαία και υψηλή περιοχή, αλλά όχι και τόσο στα χαμηλά.
Επίσης ότι η ασύγχρονη usb του είναι απαλλαγμένη από λεπτύνσεις κλπ άλλων οικονομικών υλοποιήσεων και ενδείκνυται.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση (για αυτή τη τιμή) με καλά υλικά. Αν και πλαστικούρα... οι γάλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό ήταν συνειδητή επιλογή για την αποφυγή αλληλεπιδράσεων ακόμα και με το αλουμίνιο. Τώρα τι θα παίζει με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος και το ενσωματωμένο (παρά το μικρό μέγεθος) τροφοδοτικό... άγνωστο αν δεν το ακούσεις.

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής πλέον εμφανίστηκαν αρκετές προτάσεις και με πολύ καλές κριτικές... mf, rega, schiit κτλ

Αν διατίθεται για ακρόαση και στην Αθήνα θα το επιδιώξω να το κάνω και εγώ (ψάχνοντας περισσότερο τον χαρακτήρα και τις ευκολίες παρά την ανάλυση και το "σωστό")

Ναι τα γνωρίζω αυτά που λες. Απλά είναι μία πολυ καλή εναλλακτική λύση απέναντι στις γνωστές εταιρείες που αναφέρεις οι οποιες πλην της MF δεν υπάρχουν δυστυχώς στην Ελλάδα.

σωστό.

να προσθέσω και το r-dac (δεν ξέρω βέβαια αν και αυτό διατίθεται για ακρόαση στα μέρη μας)

Καλησπέρα!
Θα ήθελα τα φώτα σας αν αξίζει η αγορά dac για βελτείωση του ήχου.
Αυτή την στιγμή έχω μια κάρτα ήχου prodigy cube εξωτερική.
Να προσθέσω ότι ο ενισχυτής μου είναι ο cayin 252 και τα ηχεία μου είναι τα monitor audio rx8.
Να πω ακόμα ότι η μουσίκη που ακούω ειναι rock heavy metal!
θα ήθελα να μου πείτε αμα θα έχω εσθητή διαφορά στον ηχο σε σχέση με την κάρτα ηχου.
Και άμα έχω πιο dac μου προτείνετε γυρω στα 300 ευρώ?
Ευχαριστώ!

Καλησπερα
Η καρτα που εχεις ειναι ουσιαστικα usb dac και πολλοι λενε τα καλυτερα

Μηπως ειναι καλη ιδεα να δανειστεις 1-2 διαφορετικα dac των 300ευρω
για να διαπιστωσεις μονος σου τις οποιες διαφορες ?

Re: Απάντηση: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

σωστό.

να προσθέσω και το r-dac (δεν ξέρω βέβαια αν και αυτό διατίθεται για ακρόαση στα μέρη μας)

Audioevolution?

Καλησπερα
Η καρτα που εχεις ειναι ουσιαστικα usb dac και πολλοι λενε τα καλυτερα

Μηπως ειναι καλη ιδεα να δανειστεις 1-2 διαφορετικα dac των 300ευρω
για να διαπιστωσεις μονος σου τις οποιες διαφορες ?

Καλό αυτό που μου λες.Που μπορώ όμως να δανειστώ dac?
Υπάρχει κάποιο μαγάζι να δανίζει στην Αθήνα?

Καλό αυτό που μου λες.Που μπορώ όμως να δανειστώ dac?
Υπάρχει κάποιο μαγάζι να δανίζει στην Αθήνα?

Αρκετα ειναι τα μαγαζια που δανειζουν dac για ακροασεις
αλλα πιστευω και αρκετοι συνφορουμιτες θα ειναι προθυμοι
να σε βοηθησουν για συγκριτικες ακροασεις

Στην ηχοέκφραση μου είπαν να πάρω το λάπτοπ και να πάμε να δοκιμάσουμε εκεί.