Aγορά dac για ηχοσύστημα!

νομιζω οτι θα πρεπει να δανειστεις για συγκριση καποιο ή καποια dac.Με την μουσικη που ακους ,δεν ξερω κατα ποσο θα μπορει να βγει προς τα εξω ή οποια διαφορα που σιγουρα εχουν υπερ τους τα παραπανω dac.Ισως το micromega σου πεσει λιγο φινετσατο για τα ακουσματα σου.

νομιζω οτι θα πρεπει να δανειστεις για συγκριση καποιο ή καποια dac.Με την μουσικη που ακους ,δεν ξερω κατα ποσο θα μπορει να βγει προς τα εξω ή οποια διαφορα που σιγουρα εχουν υπερ τους τα παραπανω dac.Ισως το micromega σου πεσει λιγο φινετσατο για τα ακουσματα σου.

ΤΙ εννοείς ότι το micromega θα μου δώσει καλύτερα στα χαμηλά? από το teac?

Καθε dac αναλογα με τους μετατροπεις που φοραει εχει και τον δικο ηχο,πχ τα dac που φορανε burn brown μιαζουν λιγο μεταξυ τους.Πρεπει να ακουσεις οσο γινεται περισσοτερες [σχολες] για να βρεις αυτο που καθεται καλυτερα στ αυτια σου.Οσο για το mydac σε συγκριση με δυο-τρια αλλα που εκανα τεστ μου αρεσε περισσοτερο.

ΤΙ εννοείς ότι το micromega θα μου δώσει καλύτερα στα χαμηλά? από το teac?

οχι εννοω οτι το συγκεκριμενο,περισσοτερο απο τα αλλα,λογω φιλοσοφιας της εταιρειας αλλα και της "γαλλικης σχολης",δεν θα ταιριαξει με τον σκληρο ηχο των ακουσματων σου. Γενικοτερα πιστευω οτι την μουσικη που ακους ισως την αποδωσει καλυτερα η καρτα που ηδη εχεις.

Καθε dac αναλογα με τους μετατροπεις που φοραει εχει και τον δικο ηχο,πχ τα dac που φορανε burn brown μιαζουν λιγο μεταξυ τους.Πρεπει να ακουσεις οσο γινεται περισσοτερες [σχολες] για να βρεις αυτο που καθεται καλυτερα στ αυτια σου.Οσο για το mydac σε συγκριση με δυο-τρια αλλα που εκανα τεστ μου αρεσε περισσοτερο.
δεν ισχυουν αυτα τα πραγματα.
δυο ντακ με ιδιο τσιπ ΔΕΝ οφειλουν να και δεν ακουγονται ιδια.
υπαρχουν αλλα πραγματα σε ενα ντακ που θα διαφοροποιησουν τον ηχο σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο το τσιπ.
αυτο που ισχυει γενικως ειναι οτι τα τσιπακια εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων
κανουν πανω κατω τα ιδια (μιλαμε για ιδιες κατηγοριες) και μαλιστα σ αυτη την κατηγορια τιμης.
πρεπει οι συνολικες σχεδιασεις να ξεφυγουν πολυ σε χρηματα για να μπορεσει να πει κανεις οτι ξεχωριζει χαρακτηριστικα του τσιπ

αλλά τον σημαντικότερο το αναλογικό στάδιο στην έξοδο.

Πέραν των ακριβών/προσεγμένων υλοποιήσεων χρειάζεται και πολύ καλό μουσικό (αληθοφανές) σύστημα/χώρο για να αναδειχθούν οι διαφορές.

Η κατηγορία κάτω του χιλιάρικου (ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις), imo είναι... "όποιο κάτσει" καλύτερα. Δεν χρειάζεται άγχος και μελέτη για να αποφασίσει κάποιος. Μόνο ακροάσεις στο χώρο του.

Re: Απάντηση: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Σημαντικό ρόλο για παράδειγμα,παίζει η τροφοδοσία...

και όχι μόνο
είναι σαν να λέμε ότι τρίψαμε το προιόν (τσιπ) με γιαλόχαρτο 200άρι και μετά το περάσαμε και με μια ράσπα (υπόλοιπη σχεδίαση)

Δεν ξέρω αν ισχύει ότι κάτω του 1000ρικου παίζουν πάνω κάτω τα ίδια...
Μεταξύ του Teac και του ODac που έχω, υπάρχουν ακουστές διαφορές και μιλάμε για υλοποιήσεις πολύ κάτω του χιλιάρικου.
Δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερες διαφορές πρέπει να περιμένουμε μεταξύ 2 dac...
Υπήρχε διαφορά στην σκηνή, υπήρχε διαφορά στην ανάλυση, υπήρχε διαφορά σε σκληράδα...
Και υπάρχει και μεγάλη διαφορά σε features βέβαια μεταξύ τους.
Ανάλογα πράγματα φαντάζομαι και σε συγκριτικά μεταξύ άλλων dac.
Σίγουρα δεν μιλάμε για διαφορές που να τρελαίνεσαι, αλλά κατά την άποψή μου θέλει αρκετή έρευνα τόσο σε επίπεδο ηχητικό όσο και σε επίπεδο εισόδων και features.

Το καλό είναι ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα βαλάντια και τα γούστα και μαγαζιά που δίουν μηχανήματα για ακροάσεις.

Εγώ πολύ σύντομα θα τσιμπήσω ένα luxman dac, έτσι από περιέργεια!

Απάντηση: Re: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Δεν ξέρω αν ισχύει ότι κάτω του 1000ρικου παίζουν πάνω κάτω τα ίδια...
Μεταξύ του Teac και του ODac που έχω, υπάρχουν ακουστές διαφορές και μιλάμε για υλοποιήσεις πολύ κάτω του χιλιάρικου.
Δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερες διαφορές πρέπει να περιμένουμε μεταξύ 2 dac...
Υπήρχε διαφορά στην σκηνή, υπήρχε διαφορά στην ανάλυση, υπήρχε διαφορά σε σκληράδα...
Και υπάρχει και μεγάλη διαφορά σε features βέβαια μεταξύ τους.
Ανάλογα πράγματα φαντάζομαι και σε συγκριτικά μεταξύ άλλων dac.
Σίγουρα δεν μιλάμε για διαφορές που να τρελαίνεσαι, αλλά κατά την άποψή μου θέλει αρκετή έρευνα τόσο σε επίπεδο ηχητικό όσο και σε επίπεδο εισόδων και features.

Το καλό είναι ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα βαλάντια και τα γούστα και μαγαζιά που δίουν μηχανήματα για ακροάσεις.

Εγώ πολύ σύντομα θα τσιμπήσω ένα luxman dac, έτσι από περιέργεια!

Μα δεν είπα Αντώνη ότι παίζουν τα ίδια.

Ότι αυτό που ξεχωρίζει στο δικό σου σύστημα μπορεί να "χάσει" σε άλλο είπα.

Φυσικά είμαι υπερ των ακροάσεων, το γράφω και στο post μου.

Επίσης τα features είναι άλλο ζήτημα.
Φυσικά δεν θα συγκρίνεις δύο dac, αν το ένα δεν σε καλύπτει απο ευκολίες. :a0210:

Re: Απάντηση: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Η περιέργεια σκοτώνει τη γάτα-bye-
Σε τί τιμή το βρήκες;

Για δοκιμή θα το πάρω... Ελπίζω να μην είναι τοσο ερωτεύσιμο που να με βάλει σε μπελάδες!!!!
2 είδα της Luxman... ένα σκέτο dac κοντά στο 1000ρικο και ένα dac-pre στα 2000...

Re: Απάντηση: Re: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Μα δεν είπα Αντώνη ότι παίζουν τα ίδια.
Ότι αυτό που ξεχωρίζει στο δικό σου σύστημα μπορεί να "χάσει" σε άλλο είπα.
Φυσικά είμαι υπερ των ακροάσεων, το γράφω και στο post μου.

Επίσης τα features είναι άλλο ζήτημα.
Φυσικά δεν θα συγκρίνεις δύο dac, αν το ένα δεν σε καλύπτει απο ευκολίες. :a0210:

Νικόλα κουβέντα κάνουμε... ξέρω πως τα λές πλέον...
Απλά κι' εγώ προσπαθώ να καταλάβω ποιές είναι οι "μεγάλες" διαφορές στα ψηφιακά και τί εννοούμε "ακούγονται πάνω κάτω ίδια".
Βλέπεις τώρα αρχίζω και αποκτώ εμπειρίες με ακροάσεις και διαμορφώνω εικόνα.

Γι' αυτό λέω να δοκιμάσω ένα dac του 1000ρικού να δώ τί παίζει κι' εκεί ψηλά... :-)

Κάτσε γιατί θα παρερμηνευτούν αυτά που γράφω τώρα.

Αυτό έγραψα
αλλά τον σημαντικότερο το αναλογικό στάδιο στην έξοδο.

Πέραν των ακριβών/προσεγμένων υλοποιήσεων χρειάζεται και πολύ καλό μουσικό (αληθοφανές) σύστημα/χώρο για να αναδειχθούν οι διαφορές.

Η κατηγορία κάτω του χιλιάρικου (ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις), imo είναι... "όποιο κάτσει" καλύτερα. Δεν χρειάζεται άγχος και μελέτη για να αποφασίσει κάποιος. Μόνο ακροάσεις στο χώρο του.

Δεν έγραψα ότι όλα "ακούγονται πάνω κάτω τα ίδια".

Οι διαφορές υπάρχουν αλλά αυτό που θα παίξει καλά σε σένα με πχ focal ή Β&W, δεν είναι απαραίτητο να παίξει καλά σε μένα με chario ή tannoy!
Είναι απλά τα πράγματα και κακώς αγχώνεσαι (αν έχεις αγχωθεί).
Τα επίπεδα θορύβου και ανάλυσης πλέον τα πετυχαίνουν όλα επαρκώς. Κάτι διαφορές στα δυναμικά και jitter (και κολοκύθια τούμπανο, μετα συγχωρήσεως, σε μικρομεσαία συστήματα σε αφρόντιστους χώρους) δεν πρόκειται να τα ακούσεις. Αυτό λέω.
Ότι στο τέλος ακούς τα σώματα, τη σκηνή και το χαρακτήρα της πηγής, όχι τα spec της.

Οπότε τροφοδοσία και κυρίως αναλογικό στάδιο κυριαρχούν... 90%+ είναι αυτό και το υπόλοιπο ο ψυχολογικός παράγοντας τιμής/εμφάνισης και τέλος οι δυνατότητες τα χαρακτηριστικά του dac chip... αυτό λέω... και βασιζόμενος σε προσωπική εμπειρία. αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία σε αυτό που περιγράφω παραπάνω ας το πει, να το δούμε.

Re: Απάντηση: Re: Aγορά dac για ηχοσύστημα!

Παιδιά άκουσα το Teac UD-H01 και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό στα αυτιά μου.
Μου είπαν να δοκιμάσω και το Cambridge Audio DacMagic 100.

Εγώ πάντως άκουσα ένα κάρο dacs κι ακόμα κανένα δεν δικαιολόγησε στα αυτιά μου τις διαφορές τιμής.
Διαφορές χαρακτήρα βεβαίως.
Τα μοναδικά που ξεχώρισαν ξεφεύγουν πολύ (2000+) και το κακό είναι πως σε έξι μήνες θα είναι ξεπερασμένα από specs και δειγματοληψίες.
Οπότε μάλλον θα συμφωνήσω πως στην τελική τα αναλογικά στάδια και η τροφοδοσία είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξει κανείς.
Και τις όποιες ευκολίες έχει ανάγκη βεβαίως.
Και καλό θα ήταν η τροφοδοσία να ήταν ξεχωριστή και ευμετάβλητη,τύπου Salas πχ,ώστε να χρησιμοποιηθεί και στο επόμενο που μοιραία θα ακολουθήσει.

Στα ίδια ακριβώς έχω καταλήξει και εγώ Σωκράτη. :a0210:

Πολύ βαβούρα με τα dacs για το τίποτα.

Eπειδη αυτο που ειπα χθες καποιοι το παρεξηγησαν τα κανω λιανα για να καταλαβουν αυτο που ειπα.Ηθελα πριν λιγο καιρο να συνδεσω στην εξοδο του denon 2910 ενα dac για να βελτιωσω τον ηχο του,οσα dac δοκιμασα που φορουσαν burn brown [αυτα φοραει και το denon σε αλλο μοντελο] αλλαζαν τον ηχο αλλα στο καλυτερο και αλλα στο χειροτερο [οι τιμες τους ηταν μεχρι 650ε].Οταν κυκλοφορησε το mydac και το δοκιμασα ακουσα μεγαλη διαφορα προς το καλυτερο,ενας βασικος λογος ειναι οτι το mydac δεν φοραει burn brown.Aυτα ισχυουν για τιμες μεχρι το οριο που ανεφερα παραπανω [γιατι ενα αλλο dac που κανει 1500ε συγουρα θα παιξει καλυτερα].

Στα ίδια ακριβώς έχω καταλήξει και εγώ Σωκράτη. :a0210:

Πολύ βαβούρα με τα dacs για το τίποτα.

Mε ενα απλο DacMagic παντως οι διαφορες ειναι ακουστες - ισως αυτο να οφειλεται και στις xlr που "ενισχυουν" την εξοδο, οποτε η αμεση συγκριση αποβαινει σε βαρος αυτης με χαμηλοτερης εντασης που ειναι η αναλογικη.