Aγορα dac για netbook

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

πάρε την emu 0404 τότε.

+1
Και η 0204 ακριβώς η ίδια είναι.Απλώς υστερεί σε κάποιες επαγγελματικές ευκολίες.
Στο σχετικό νήμα ανέβασα το εσωτερικό της που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με της 0404.

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

+1
Και η 0204 ακριβώς η ίδια είναι.Απλώς υστερεί σε κάποιες επαγγελματικές ευκολίες.
Στο σχετικό νήμα ανέβασα το εσωτερικό της που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με της 0404.

Και στην τροφοδοσία φυσικά,η μεγάλη αδερφή έχει ξεχωριστό τροφοδοτικό και δεν τραβάει πόρους,οπότε ενδείκνυται για το netbook .

Re: Απάντηση: Aγορα dac για netbook

leo1964 , ευχαριστω...βλεπω εισαι και πατριωτης! τα χαιρετισματα μου...

supersonic , α) λιγο πανω απο 300...
β) για το ταπεινο συστηματα που εχω ναι... απλως το computer audio δεν το κατεχω και μυριζομαι οτι και το πορτοφολι μου δεν το αντεχει...

edit : thanks , sokmav

Last edited:
αν δεν ψηφιοποιήσεις τώρα δεν θα το κάνεις ποτέ.
Εγώ έκανα γύρω στα 500-600 πριν από 6-7 χρόνια.
Και δεν κατείχα και εγώ.
Δεν έχει καμμία σχέση με πορτοφόλι. Αυτήν που φοβάσαι τουλάχιστον. Το αντίθετο !
(αν θες βοήθεια ή οδηγίες για ψηφιοποίηση με πμ). Είναι πιό απλό από όσο φαντάζεσαι.
Και το παν είναι να κάνεις την αρχή. Μετά ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός.

αν δεν ψηφιοποιήσεις τώρα δεν θα το κάνεις ποτέ.
Εγώ έκανα γύρω στα 500-600 πριν από 6-7 χρόνια.
Και δεν κατείχα και εγώ.
Δεν έχει καμμία σχέση με πορτοφόλι. Αυτήν που φοβάσαι τουλάχιστον. Το αντίθετο !
(αν θες βοήθεια ή οδηγίες για ψηφιοποίηση με πμ). Είναι πιό απλό από όσο φαντάζεσαι.
Και το παν είναι να κάνεις την αρχή. Μετά ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός.

Υπαρχει καποιο νημα να ξεκινησω το διαβασμα ... μπας και ψηθω;
Παντως η αγορα ενος dac ειναι μονοδρομος ετσι και αλλιως...
Το dacmagic 100 γιατι το σνομπαρετε; λογω χρηματων;

Re: Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

Λαβε υποψην σου (σοβαρα ή οχι,εσυ θα κρινεις) οτι η 0204 ΔΕΝ εχει volume.
Επισης σ´ ΕΜΕΝΑ δεν εχουν καθισει ακομα οι asio drivers (υπαρχει ομως πιθανοτητα να κανω εγω κατι λαθος στην εγκατασταση τους,αλλοι φιλοι ΔΕΝ εχουν κανενα προβλημα).
Αν επαιρνα αυτη την στιγμη ,θα αγοραζα την 0404 που εχει volume και ξεχωριστη τροφοδοσια (κανει ομως και τα διπλα λεφτα νομιζω)

Μέχρι να κάνω μερικά σφραγίσματα και κανά δυο εξαγωγές γεμίσατε 4 σελίδες...:flipout:

Λοιπόν... το ODAC είναι απείρως καλύτερο από όλες τις προτάσεις που σου έχουν γίνει... να με συμπαθάτε... αλλά έτσι είναι...

Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω... απ ότι καταλαβαίνω ο φίλος δεν έχει καταλάβει ποια είναι η ακουστική διαφορά ανάμεσα σε DAC...

Καλό είναι να ακούσεις μερικά στο σύστημα σου πρώτα και ο ίδιος θα καταλάβεις τι είναι αυτό που λέω...

Μην τον μπερδεύετε με πολλά λόγια και πράγματα... είναι μεγάλο το βήμα από την Μπερι... που θέλει να κάνει, ότι και να πάρει...αφήστε τα τροφοδοτικά κλπ... (προς το παρών)...-bye-

φυσικά και είναι μεγάλο βήμα, αλλά...δεν θέλει να ακούσει για odac.
...ίσως θέλει σώνει και καλά να του πούμε καλά λόγια γι αυτό που θέλει να πάρει....

φυσικά και είναι μεγάλο βήμα, αλλά...δεν θέλει να ακούσει για odac.
...ίσως θέλει σώνει και καλά να του πούμε καλά λόγια γι αυτό που θέλει να πάρει....

Καμμια σχεση... με προβληματιζει που θα πρεπει να το παραγγειλω απο εξωτερικο (θεμα υποστηριξης-service).
Οσον αφορα τον dacmagic 100... ρωτω για να μαθαινω...και απαντα οποιος επιθυμει.

Οσον αφορα τον dacmagic 100... ρωτω για να μαθαινω...και απαντα οποιος επιθυμει.

δεν προβληματίζεσαι δηλαδή πού τόσοι άνθρωποι εδώ που ασχολήθηκαν (ή σε άλλα θέματα) δεν ασχολούνται ή δεν το προτείνουν ή αν θες, προτείνουν κάποια άλλα....

το θέμα υποστήριξης δεν με απασχολεί για αγορές έως 300 ευρώ που συζητάμε και για τέτοιου είδους συσκευές.
Θεωρητικά δεν χαλάνε και θεωρούνται καταναλωτικά προϊόντα που απαξιώνονται τον επόμενο χρόνο από την εξέλιξη.

μάλιστα... τι υποστήριξη ζητάς από ένα τυπωμένο κύκλωμα? αν παίζει παίζει, αν δεν παίζει το στέλνεις πίσω και σου στέλνει καινούργιο?? ποιο το πρόβλημα? άσε που όλα είναι ελεγμένα... και παίζουν 100% πριν κάνει αποστολή... πουθενά δεν υπάρχει παράπονο για την JDSlabs...

δεν το συζητάω παραπάνω... τα είπα εγώ και ο Αντώνης... τα άκουσε ο φίλος και τα ζυγίζει... και παίρνει το DacMagic...:flipout:

τα άκουσε ο φίλος και τα ζυγίζει... και παίρνει το DacMagic...:flipout:

evil6.gif

Supersonic,

Kανεις δεν μου εχει πει οτι υστερω , τα αυτακια μου το ακουνε και νομιζω οτι δεν κανουν λαθος.
Απο τη διαδρομη netbook(foo-bar/wasapi)-->uca-->audiolab 8000a το μονο που μπορω να αλλαξω ειναι η uca (καλυτερα rca-rca για συνδεση uca με ενισχυτη θα βοηθουσαν ; )
την οποια την κατεχω πανω απο 6μηνο και εχω διαμορφωσει γνωμη (τα αρχεια που ακουω ειναι mp3 256-320)
Και ερωτω με ενα απο τα dac που μου προτεινουν εδω τα παιδια βασει του μπατζετ θα εχω μια ουσιαστικη αναβαθμιση;
Η συγκεκριμένη απάντηση σου παρέχει και το κλειδί για να καταλάβουμε μερικά πράγματα.

Από τη μιά πλευρά παίζεις CD με το CD Player σου. Από την άλλη παίζεις mp3 με το NetBook. Υπάρχει μιά διαφορά λοιπόν. Η διαφορά ανάμεσα στα ασυμπίεστα CD και στα συμπιεσμένα mp3, έστω και στα 256 ή 320 kbps μπορεί να είναι πολύ μικρή, ελάχιστη, αλλά είναι υπαρκτή και μπορεί να μπερδέψει την κρίση σου, εάν πρόκειται να συγκρίνεις άμεσα τη μικρή Behringer με το CD Player.

Οπότε οφείλεις να κάνεις ένα πείραμα: Θα πάρεις ένα καλογραμμένο CD που το ξέρεις καλά και θα το ριπάρεις στον υπολογιστή σου με τη βοήθεια του γνωστού μας EAC, είτε σε Wav, είτε και σε FLAC. Και κατόπιν θα κάνεις άμεση σύγκριση Α/Β ανάμεσα στα ίδια κομμάτια αναπαραγόμενα από τον υπολογιστή από τη μία και από το CD Player από την άλλη.

Μόνο τότε θα ξέρεις στα σίγουρα, εάν υστερεί κάπου η Computer αναπαραγωγή σου και πόσο.

Θα μπορείς ν' αποφασίσεις καλύτερα...

Sonus Naturalis θα ακολουθησω την συμβουλη σου πρωτου προβω σε οποιαδηποτε κινηση για αγορα dac.
Mια ,ισως , αφελης ερωτηση . Οταν λες καλογραμμενο cd εννοεις ενα cd που το εχω γραψει εγω ( σε χαμηλη ταχυτητα εγγραφης με mp3 αρχεια 320kbs),
ή ενα οποιοδηποτε cd απο την δισκοθηκη μου;

Για το objective dac (odac) που μου προτεινουν τα παιδια ποια ειναι η γνωμη σου; Mιλαμε για ενα dac στα μισα λεφτα ενος arcam rdac ή ενος dacmagic 100
στα οποια προσανατολιζομουν πρωτου ξεκινησω αυτο το νημα ως ασχετος πανω στο θεμα...

Sonus Naturalis θα ακολουθησω την συμβουλη σου πρωτου προβω σε οποιαδηποτε κινηση για αγορα dac.
Mια ,ισως , αφελης ερωτηση . Οταν λες καλογραμμενο cd εννοεις ενα cd που το εχω γραψει εγω ( σε χαμηλη ταχυτητα εγγραφης με mp3 αρχεια 320kbs),
ή ενα οποιοδηποτε cd απο την δισκοθηκη μου;
ΟΧΙ βέβαια!
Εννοώ να αντιγράψεις στον υπολογιστή σου ένα κανονικό εμπορικό CD με καλή ηχογράφηση που την ξέρεις καλά. Να το αντιγράψεις σε Wav ή FLAC (όχι σε mp3) και μετά να κάνεις τη σύγκριση με το ίδιο το CD απ' όπου έγινε η αντιγραφή.
Δηλαδή CD Player με original CD εναντίον NetBook με αντιγραμμένο Wav (ή FLAC)

Για το objective dac (odac) που μου προτεινουν τα παιδια ποια ειναι η γνωμη σου; Mιλαμε για ενα dac στα μισα λεφτα ενος arcam rdac ή ενος dacmagic 100
στα οποια προσανατολιζομουν πρωτου ξεκινησω αυτο το νημα ως ασχετος πανω στο θεμα...
Το ODAC δεν το ξέρω από πρώτο χέρι, έχω όμως εμπιστοσύνη στη γνώμη του Χρήστου (Chris1967) που το γνωρίζει καλά.

Κάνε τα πειράματα σου κι' αν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν κι' άλλες προτάσεις. :ciao:

παρακολουθησα την κουβεντα......αν απλα θελεις να ακους mp3 μεινε οπως εισαι. Το dac,ακομα και ενα των 250-300 ευρω θα σε βαλει στο computing audio και καποια στιγμη θα αφησεις το cd player στην ακρη ενω παραλληλα θα κανεις ολα τα cd σου flac. Αυτος ειναι ο δρομος που θα ακολουθησουμε.Σιγουρα ενα dac των 1000 ευρω ή και παραπανω θα δωσει καλυτερο ηχο αλλα αυτο αφησε το για το μελλον,αλλωστε δεν εχεις και καποιο ακριβο cdplayer. Καλυτερα πηγαινε σε μια συσκευη απο γνσωτη εταιρεια για να μπορεις μετα απο καποιο διαστημα που θα θελεις ενα πιο ακριβο να το πουλησεις ευκολα (ολοι εχουν απο ενα και σε λιγο καιρο απο δυο και τρια). Τα πιο προσιτα επωνυμα αυτη τη στιγμη στη χωρα μας ειναι τα musical fidelity v-dav ii και cambridge audio 100. Αν θελεις υπαρχει και το πιο προσιτο arcam r-pac αλλα ειναι μονο usb-dac δεν εχει αλλες εισοδους δηλαδη. Οτι και να παρεις θα ειναι καλυτερο απο το σημερινο σου αλλα και παλι μονο αν σκεφτεσαι να περασεις σε flac αρχεια.