Aγορα dac για netbook

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

Παίζουν τόσοι παράγοντες/κριτήρια ρόλο για την επιλογή! Έχω την uca 222 και την E-MU 0404. Έμεινα ευχαριστημένος και από τις δύο. Όσο είχα την πρώτη, ήμουν καταευχαριστημένος. Όταν απέκτησα τη δεύτερη, με ικανοποίησε επίσης, καθώς μπορούσα να παίξω αρχεία με μεγαλύτερη ανάλυση. Πέρα από την αντικειμενική διαφορά στην ανάλυση-ποιότητα του ήχου, νομίζω ότι μεγάλο ρόλο έπαιζε μέσα μου η προδιάθεση, το placebo effect που λέμε. Θεωρώ ότι το πράγμα σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα διαχείρησης. Η μια εκδοχή είναι να πω στον εαυτό μου "αγόρασα αυτό, μ' αρέσει και τέρμα, απολαμβάνω με αυτό μουσική". Η δεύτερη εκδοχή είναι να με καταλάβει το σαράκι της διαρκούς αναζήτησης, η οποία κατά τη γνώμη μου δεν έχει τέλος. Το σαράκι πεθαίνει μαζί με την ολική διάλυση του ξύλου στο οποίο κατοικοεδρεύει. Προσωπικά το έχω το σαράκι, μπορώ να το αναγνωρίσω, ξέρω τις συνέπειές του, όμως μου δίνει μια αίσθηση shoping therapy μέσω μιας οιονεί εξελιξιμότητας, κι αυτό ικανοποιεί την ψυχή, η οποία δίνει και συγκεκριμένη προδιάθεση στο αυτί για να αξιολογήσει θετικά τη νέα αγορά. Για να μη σας κουράζω, και οι δύο κάρτες είναι εξαιρετικές. Θα κλείσω με μια εξαιρετική διδακτική ιστοριούλα του ανθρωπογνώστη Μπρεχτ: Μια φορά βρίσκει τον σοφό κ. Κόυνερ (π.χ. τον διαχειριστή ενός θέματος στο φόρουμ μας) ένας φίλος του και τον ρωτά με αγωνία: πες μου, σε παρακαλώ, εσύ που τα ξέρεις όλα, υπάρχει θεός; Ο κ. Κόυνερ αδιάφορος για την αδημονία του φίλου του, τον ρωτάει: θα αλλάξει κάτι ανάλογα με την απάντηση που θα σου δώσω; Ο φίλος του θύμωσε μες στη βιασύνη του, αλλά τον ρώτησε τι νόημα είχε ο προβληματισμός του. Ο κ. Κόυνερ του είπε:"Αν δεν αλλάξει, τότε άφησέ με ήσυχο, διότι έχω πολλές δουλειές να κάνω και δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με την ερώτησή σου. Αν θα αλλάξει, τότε πάλι δεν χρειάζεται να σου απαντήσω, είναι σαφές, χρειάζεσαι θεό!"

Μου αρεσει οπως εξελισσεται η συζητηση...

tasanto,
ειναι αληθεια οτι την παραμετρο mp3-flac δεν θα την ειχα σκεφτει αν δεν μου την επισημαινατε...Ειμαι καργα αναλογικαριος ,αγαπαω το βινυλιο εχω και λιγα cd και μια
συλλογη 120gb σε mp3 (κυριως 320-256 και λιγα 192kbs) γιατι ξερω οτι αυτα τα αλμπουμς δεν θα μπορεσω να τα βρω σε φορματ βινυλιου ή cd και κυριως δεν εχω την
οικονομικη δυνατοτητα να τα αποκτησω. Πραγματικα ομως δεν ξερω αν εχω το κουραγιο και τον χρονο να ξαναβρω αυτα τα mp3 σε flac και μαλιστα σωστα ψηφιοποιημενα (χρησιμοποιω soulseek).
Μεχρι να ανοιξω το νημα ημουν ετοιμος για arcam dac ή dacmagic100 , τωρα σκεφτομαι πολυ σοβαρα το odac αφου η πηγη μου θα ειναι ενα netbook.
Καταρχας , το 3ημερο θα κανω το τεστ που μου προτεινε ο συντονιστης μας αν και μυριζομαι οτι αν γλυκαθω με τα flac θα ανοιξω νεους "μπελαδες" εκει που νομιζα οτι εκλεινε ο κυκλος...

schubert,
...ειναι αυτο που επισημαινεις και εσυ...Εγω προσπαθω να ανηκω στην πρωτη κατηγορια...παιρνω κατι καλο για αυτο που αντεχει η τσεπη μου και λεω τωρα stop...πλεον αφοσιωνομαστε
μονο στο να ακουμε μουσικη.Ελα ομως που ερχονται οι γνωστες και σου λενε πχ το flac καμμια σχεση με mp3... θα αναβαθμισεις τον ηχο σου μεχρι που θα παρατησεις ολα τα cd σου (σημ.και τα
βινυλια μου;)... και αρχιζει το σαρακι να σε τρωει....
Οσο για το placebo effect πολλα +1 και απο μενα ,αν και νομιζω οτι συνανταται κυριως σε απαιδευτα αυτια οπως τα δικα μου... ή μηπως οχι;

το flac ως αρχείο δεν ακούγεται καλύτερα από το cd. Απλά περιέχει όλη την πληροφορία που έχει μέσα το cd και κατά συνέπεια ακούγεται το ίδιο.

Φιλέ μου δεν γίνεται να συγκρινεις μήλα με λεμόνια... Για να έχεις σωστό ήχο ανεξαρτήτως DAC πρέπει να ακούς από μη απωλεστικο φορματ δλδ flac αυτό είναι το μόνο αντικειμενικό από την όλη ιστορία...
Άρα προς ώρας νομίζω πως πρεπει να αφήσεις την αναζητηση για DAC κ να αρχίσεις το διάβασμα περί EAC και σωστού σεταρισματος του... -bye-

Eαν το cd ακουγεται το ιδιο με αρχειο flac tοτε γιατι ρε παιδια καποιοι ψηφιοποιουν τα cd τους; Απλως για θεμα χωροταξικης τακτοποιησης της συλλογης τους;
Άρα προς ώρας νομίζω πως πρεπει να αφήσεις την αναζητηση για DAC κ να αρχίσεις το διάβασμα περί EAC και σωστού σεταρισματος του...
To EAC ειναι χρησιμο για ψηφιοποιηση των cd σε φορματ flac προφανως , γιατι αν εχω καταλαβει καλα το να μετατρεψεις ακομα και ενα 320kbs mp3 σε flac δεν εχει καμμια σκοπιμοτητα...

Eαν το cd ακουγεται το ιδιο με αρχειο flac tοτε γιατι ρε παιδια καποιοι ψηφιοποιουν τα cd τους; Απλως για θεμα χωροταξικης τακτοποιησης της συλλογης τους;

To EAC ειναι χρησιμο για ψηφιοποιηση των cd σε φορματ flac προφανως , γιατι αν εχω καταλαβει καλα το να μετατρεψεις ακομα και ενα 320kbs mp3 σε flac δεν εχει καμμια σκοπιμοτητα...

Ναι,το να τα ψηφιοποιήσεις είναι τεράστια ευκολία,όσοι το έχουμε κάνει ξεχάσαμε πλέον τα cd μας.
Χώρια που διαφυλάσσεις τα cd σου άθικτα,κι αν ο, μη γένειτο κρασάρει ο σκληρός (που καλό θα είναι να έχεις back up έτσι κι αλλιώς),δεν χάνεις τίποτα.
Κι έχεις δίκιο,δεν έχει καμιά σκοπιμότητα το να αλλάξεις ένα mp3 σε flac.Ότι βάλεις στην μια άκρη,το ίδιο θα βγει και στην άλλη.
Όσο για το να τα ξαναβρείς,σε μορφή flac,όλοι θα βοηθήσουμε,τι στο καλό....
Τι μουσική είπαμε ακούς;

Last edited:
Το να ψηφιοποιησω σε flac γιατι εχω ενα μετριο cdp το καταλαβαινω , για να τα εχω ολα τακτοποιημενα σε ενα σκληρο δισκο το ιδιο , το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:
-> Δυστυχως ακουω σχεδον τα παντα , indie,alternative,electronica,folk-americana , new wave , pop-rock 70s-80s και εσχατως world ,jazz , ηχογραφησεις ecm...
Αν φτασουμε εκει δεκτη καθε βοηθεια...

... το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:

Χαχαχαχα,αν έχεις πολλά δεν είναι κακό...κοίτα πόσο κάνουν τα παλιά βινύλια...
(Αστειεύομαι,δεν νομίζω τα cd να έχουν την ίδια τύχη.)
Τα κρατάς σε καλή κατάσταση πρώτον για επαναψηφιοποίηση όποτε αγαπάς,και δεύερον γιατί απλώς η συχνή χρήση τα φθείρει κι αυτά,δεν είναι τιτάνιο.
Κανά δυο αγαπημένα δικά μου του ενενήντα-κάτι,αν τα δει player της προκοπής θα αρνηθεί να ανοίξει συρτάρι...

Αγαπητέ kojak111, είναι πολλά που πρέπει να μάθεις, διότι βλέπω ότι είσαι περίπου καμιά 15ετία πίσω στο σκεπτικό σου.

Για να μάθεις δεν πρέπει να φέρνεις αντιρρήσεις, αλλά να ακούς να διαβάζεις και να δοκιμάζεις αυτά που έμαθες...

Εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα λόγο να σου λέμε πράγματα τα οποία δεν είναι πρακτικά, οικονομικά, ή που δεν θα αναβαθμίσουν την μουσική σου απόλαυση... έχουμε πληρώσει έχουμε διαβάσει έχουμε κάνει τα λάθη μας και όλο αυτό το λαμβάνεις ως αποσταγμένη γνώση εδώ πέρα...

Είπαμε ότι οι πηγές σου είναι όπως ακριβώς το είπες αρχικά... απλά κάνεις την δουλειά σου... αυτή την στιγμή δεν έχεις ιδέα τι κρύβεται μέσα στα CD σου, δεν τα έχεις ακούσει πραγματικά...

Κάνε έναν κόπο και κοίταξε την θεματολογία για Υπολογιστές και μουσική αναπαραγωγή...

Επίσης μην αγοράσεις τίποτε αν δεν κάνεις πρώτα όλα αυτά με την υπάρχουσα κάρτα που έχεις... ούτε και αυτή την έχεις ακούσει...

Αφού διαπιστώσεις και καταλάβεις τι γίνετε, εδώ είμαστε να σου κάνουμε προτάσεις...

Εν τω μεταξύ όλη η διαδικασία θα έχει και το πλεονέκτημα ότι θα ακούς και θα απολαμβάνεις την μουσική σου συλλογή από την αρχή και την ξανανακλύπτεις...

Εν τω μεταξύ όλη η διαδικασία θα έχει και το πλεονέκτημα ότι θα ακούς και θα απολαμβάνεις την μουσική σου συλλογή από την αρχή και την ξανανακλύπτεις...

Λίγο πάνω από 1.5 χρόνο βιώνω ακριβώς αυτό που γράφει ο Χρήστος.... Είχα χρόνια να ασχοληθώ με τα του "κλάδου" σας λόγω ενασχόλησης με άλλο χόμπυ, και από τότε που "γύρισα", ότι αγορές και αν έχω κάνει, όσες αναβαθμίσεις και αν πραγματοποίησα, στο τέλος πάντα έμενα με το χαμόγελο της ακρόασης.

Άκου αυτό εδώ... άκου εκείνο εκεί... άκου το παράλλο αλλιώς, αυτό έτσι και το παραδίπλα γιουβέτσι...
Τελικά μπορεί όλα να άλλαξαν ή να αλλάξουν, αλλά εδώ και 1.5 χρόνο τα Flac δεν έχουν σταματήσει να παίζουν!!!! :2thumb22sup:

Το να ψηφιοποιησω σε flac γιατι εχω ενα μετριο cdp το καταλαβαινω , για να τα εχω ολα τακτοποιημενα σε ενα σκληρο δισκο το ιδιο , το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:

Αν φτασουμε εκει δεκτη καθε βοηθεια...

δεν θέλω να γίνω αυστηρός
ο Chris1997 είναι αρκετά ήδη.
Πολύ απλά.
Η αναπαραγωγή του ίδιου αρχείου (ακόμα και σε επίπεδο wav) από cd player και από υπολογιστή δεν είναι ίδια με αδιαμφισβήτητη υπεροχή του υπολογιστή.
Δυστυχως κάποια στιγμή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιοποιήσεις.
Κατά τα άλλα ....homework. (νόμίζω και για τον sokmav ισχύει το ίδιο...):ernaehrung004:

Δεν αρνηθηκα απο την αρχη οτι οι γνωσεις μου στο computer audio ειναι ανυπαρκτες.Και οτι γνωσεις εχω αποκτησει στο θεμα του ηχου γενικοτερα
μεσα απο αυτο το φορουμ τις απεκτησα γι'αυτο και καταφευγω εδω οποτε θελω να προχωρησω σε οποιαδηποτε αναβαθμιση εθτε αφορα πηγη , ηχεια , καλωδια κ.α.
Αποριες εκφραζω και την εκπληξη μου χωρις να αμφισβητω την αποσταγμενη γνωση ανθρωπων που κατεχουν...
Παντως οτι ενα σωστο flac αρχειο απο player υπερβαινει το συνδυασμο cd apo cdp σε βαθμο που να ανακαλυπτεις ξανα τη μουσικη που ακους ειναι μια ωραια προκληση και ειλικρινα δεν το γνωριζα... Αληθεια , αυτο ισχυει και για cdp ανω του χιλιαρικου;
Το σ/κ διαβασμα του νηματος για σωστο σεταρισμα του EAC και ξεκιναω δοκιμες.

Eπανερχομαι στο νημα μετα απο αρκετες δοκιμες και διαβασμα των σχετικων νηματων για τη βοηθεια σας...
Μετα απο την προτροπη του sonus naturalis σεταρισα το eac συμφωνα με τις οδηγιες του tmjuju και ξεκινησα συγκρισεις μεταξυ cd <--> flac. Μαλιστα στο παιχνιδι εβαλα και τα mp320.

Πηρα 2 μουσικα αλμπουμ (regina spektor - begin to hope/ κιθαρα-φωνη) & (yeah yeah yeahs/ show your bones - καθαρα ροκ ηχος κιθαρα,μπασο,ντραμς σε ενταση)
Ειχα δηλαδη να συγκρινω cd <-> flac rip απο cd <-> mp320 αγνωστου πατρος και για τα δυο αλμπουμς.
Να θυμησω οτι για καρτα ηχου εχω την behringer uca222 και πηγη νετμπουκ με φορτομενο foobar (asio player).

Toλμω να πω οτι διαφορα στον ηχο ακουσα μεταξυ cd <-> flac , mp320 και οχι μεταξυ flac <-> mp320 οπως ανεμενα αρχικα...
Θελετε γιατι το cd player (ca 640c) ειναι αναλυτικο οχι τοσο μουσικο δηλαδη στις υψηλες ηταν πιο κουραστικο σε σχεση με τα flac , mp320 οχι ομως κατ'αναγκη χειροτερο απο τα αλλα δυο απλως διαφορετικο. Στα flac , mp320 δεν κατορθωσα να βρω διαφορες ισως στο flac πιο καθαρος ηχος σε καμμια περιπτωση διαφορα ευκολα αντιληπτη.
(σημειωση: η ακουστικη μου ικανοτητα , αντιληψη ισως ειναι αρκετα περιορισμενη. Ενα πιο εμπειρο αυτi ισως εβρισκε ευκολα διαφορες).
Ακουσα και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα...
Aπο την αλλη , ενας φιλος μου εφερε καποια αλμπουμς σε flac αγνωστου πατρος και τα ακουσα και αυτα... μεμονωμενα χωρις αμεση συγκριση με αλλο format.
Επειδη τα ακουγα σε μεγαλο χωρο (σαλονι 50τμ) και κανοντας παραλληλα και αλλες δουλειες πολλες φορες επιανα τον εαυτο μου να γοητευεται απο τον ηχο που γεμιζε το χωρο...
Το σωμα της μουσικης , μια καλυτερη αναλυση των οργανων δεν ξερω τι ακριβως ... γινεται πεποιθηση σιγα-σιγα οτι τα flac ηχουν αλλιως σε σημειο πλεον που ολα τα μουσικα αρχεια μου τα εβαλα στην ακρη και "παιζω μπαλα" πλεον μονο με flac και mp320...
Και αρχιζει ξανα να με τρωει το σαρακι... Εαν ειχα μια αλλη εξωτ.καρτα ή ενα dac (πχ odac) η ανωτεροτητα των flac σε σχεση με το mp320 και το cd θα ηταν πιο ευκολα ακουστη;
Εχει νοημα πλεον η αγορα ενος dac (μεχρι 200 ευρω) ; θα πετυχω καποια αναβαθμιση ;
Το odac προπορευεται (θα το βαλω πανω σε hub με τροφοδοσια ρευματος) , εχω στο νου μου το music fidelity v.2...

Last edited:
οταν κανεις δοκιμες πρεπει να αφιερωνεσαι σ αυτες.
καθεσαι στο sweet spot και δεν βολταρεις σε 50 τμ.
παντως φαινεται οτι κατι συμπερασματα βγηκαν.
η 222 ειναι πολυ καλη για μια πρωτη αποκλιση απο την καρτα του πισι.
αν κρινεις οτι κατι σε γαργαλησε πανε για odac

φαντάζομαι το cd 'επαιζε σαν transport για το dac; και από το cd στο dac τι σύνδεση χρησιμοποίησες;

Οχι , το cdp (cambridge audio 640c v2) πηγαινει κατευθειαν με rca συνδεση στον ολοκληρωμενο ενισχυτη. Εχει διπλο dac wolfson ενα για καθε καναλι ξεχωριστα και δε νομιζω να αξιζει να παρεμβαλω την εξωτ.καρτα ηχου( behringer uca222).

Τελικα μετα απο αναγνωση σχετικων νηματων στο φορουμ ειμαι μεταξυ odac και emu 404.
Κοστιζουν πανω κατω τα ιδια...

Οτι και να αγοραστει θα μπει πανω σε ενεργο hub...
Μου αρεσει που η 404 εχει εξωτερικη τροφοδοσια.
Θα ακουω απο ηχεια που δεν ειναι ενεργα (epos11) και λιγο απο ακουστικα...
Γιά αυτα τα δεδομενα εχει καποια απο τις δυο το προβαδισμα;
Υπαρχει καποιος συμφορουμιτης που να εχει γνωμη ; Καλοδεχουμενη...