Αγορά digital.

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Ενόψει του καλοκαιριού προσανατολίζομαι να αγοράσω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Δεν θέλω όμως να ξεπεράσω τα 200€.
Επειδή είμαι άσχετος γενικά τί θα μου προτείνατε?

Εγώ πέρα από την δικιά μου Panasonic FX01 στα 225Ε για την οποια μπορεις να διαβασεις εντυπωσεις στο αναλογο θεμα που έχω ανοίξει και να δεις και δείγματα
θα ελεγα και την fuji F30 F31fd που είναι στα ίδια χρηματα περιπου.

Η panasonic έχει ως ατου σε σχεση με τον ανταγωνισμο τον ευρυγωνιο φακο 28-108 και τον οπτικο σταθεροποιητη και η Fuji ειναι η κορυφή σε iso πανω από 400 αλλά χωρις σταθεροποιητη και ευρυγωνιο (38-105).

Αν τα 25 Ε δεν θελεις να τα διαθεσεις πας σε αυτην που προτεινει ο Βλασιδης.

Με βάλατε στον τζόγο και τα βράδια ψάχνω πυρετωδώς...
Ετοιμάζω λίστα με τις υποψήφιες για αγορά.

Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πολύ. Καλύτερο θα είναι να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να μάθεις καλύτερα πώς λειτουργεί η μηχανή σου σε κάθε περίπτωση και τί πρέπει να κάνεις εσύ κάθε φορά για να τραβήξεις την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

Sorry που καταχρώμαι το thread του Νίκου αλλά έχω τι ίδιο θέμα με άλλο όμως μπάτζετ.

Θέλω λοιπόν να πάρω δώρο στην καλή μου μια κόμπακτ με βασικά κριτήρια τη φορητότητα, την ευκολία χρήσης την καλή ποιότητα στην εκτύπωση 10Χ13 και το design.
Θα τραβάει κυρίως τα παιδάκια μας (αεικίνητο θέμα), εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους και σπανιότερα κανένα τοπίο (Θα την χρησιμοποιώ κι εγώ φυσικά :AFADF0: ).
Ως εκ τούτου πιστεύω ότι χρειάζεται ευρυγώνιος φακός και σταθεροποιητής εικόνας. Έχω καταλήξει καταρχάς στην canon ixus 850 is και στην lumix fx07. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά της τάξης των 100€ στην τιμή αλλά σε ενάμισι μήνα που θα την πάρω, πιστεύω ότι η canon (την οποία ζαχαρώνω βασικά) θα έχει πέσει πέσει γύρω στα 300.
Τι λέτε γιαυτές τις δύο μηχανές;

Δυστυχως αυτο που θελεις na φωτογραφησεις (παιδια σε κινηση και εχωτερικοι χωροι), καμια compact δεν μπορει να σε καλυψει.
Μονο dslr.
Μπορεις να βρεις καινουργια μαζι με φακο κιτ ,απο 600 ευρω ή μεταχειρισμενη απο 400.
Eχω κι εγω αυτες τια απαιτησεις και δοκιμασα μια στρατια απο compact, αλλα στο τελος κατεληξα σε dslr (Canon 300d).

Το έχω διαπιστώσει αυτό που λες εδώ και καιρό (με τη fuji S9500), αλλά δεν μπορώ να δώσω τώρα 500ευρώ + τρέχα γύρευε πόσα για φακούς, οπότε συμβιβάζομαι με ό,τι περισσότερο μπορεί να μου δώσει μια καλή κόμπακτ.

Last edited:
Tote θα σου προτεινα Fuji f31d .
Einai η μονη compact που εχει αρκετες manual δυνατοτητες και ανεβαινει ευκολα και ικανοποιητικα μεχρι 1600 iso.

Επειδή θα είναι δώρο για τη γυναίκα μου κι ένα βασικό κριτήριο επιλογής είναι το μέγεθος αυτές οι olympus δεν μου κάνουν. Εξάλλου από φακό με καλύπτει η S9500 (28-300mm) που ήδη έχω.

Αν είναι δώρο για την γυναίκα τις ξεχνάς αυτές τις μηχανές.

Τότε πας σε γυναικεία compact μηχανή ΧΩΡΙΣ manual ρυθμίσεις γιατί θα τις επιλέξει κάποια στιγμή κατά λάθος και θα τραβάει μπαρμπούτσαλα....
Θα σού καταστρέψει όλες τις φωτογραφίες που τράβηξε κατά την διάρκεια εκείνης της πολύ ωραίας εκδρομής που πήγατε γιατί αντί για auto θα τραβούσε manual με τυχαίες τιμές ISO, διαφράγματος, ταχύτητας κλπ.

Για γυναίκες μόνο ΑUTO και τίποτα άλλο.

Είπαμε οι μηχανές (γενικώς) δεν είναι για τις γυναίκες, ούτε καν οι φωτογραφικές. Αντε κανά μίξερ ή καμμιά ραπτομηχανή το πολύ πολύ...

Το έχω διαπιστώσει αυτό που λες εδώ και καιρό (με τη fuji S9500), αλλά δεν μπορώ να δώσω τώρα 500ευρώ + τρέχα γύρευε πόσα για φακούς, οπότε συμβιβάζομαι με ό,τι περισσότερο μπορεί να μου δώσει μια καλή κόμπακτ.

εγω ισα ισα βγαζω κανονικοταττα φωτος με παιδια που τρεχουν σχεδον με την ιδια ταχυτητα που εβγαζα με τη φιλματη 30 ΕΟΣ μου ...

μονο σε κλειστους χωρους θελει λιγο προσοχη ..

αλλα τη μερα δε μασαει ...... και πιστευα οτι θα μενει πολυ πισω απο την ΚΑΝΟΝ ΕΟΣ 30 που ειχα ...

τη δοκιμασα και σε εστιαση των αεροπλανων που περνανε πανω απο το μπαλοκνι μας καθε 5 λεπτα και με εξεπληξε πολυ ......

βαζω επιλογη στο Α με προτεραιοτητα διαφραγμα και η μηχανη ρυθμιζει την ταχυτητα και στο 100 ΙΖΟ . και 1 κλικ - υποφωτιση για να μην καιει τις φωτος οταν τα θεματα ειναι πολυ ασπρα και εχει μεσημεριανο ηλίο ...

Η canon πολύ ακριβή, μάλλον γιατί έχει και οπτικό σκόπευτρο, αλλά για τη χρήση που τη θέλεις (σύζυγος) μάλλον άχρηστο... τώρα αν η ποιότητα των φωτογραφιών της ειναι τόσο μεγάλη σε αυτόματη χρήση που να αξίζει τα 100 ευρώ διαφορά....

Το ευρυγώνιο δεν ισοσταθμίζεται εύκολα (για μένα) με την ικανότητα στα υψηλά iso. Άλλωστε υπάρχει και το φλας (πάντα για auto χρήση).

Θα επειμείνω στην πανασονικ, αν και η fuji F31 με to face detection στα ίδια χρήματα, είναι μια δελεαστική αντιπρόταση.

Έχω την εντύπωση ότι τα 300 είναι πολλά πάντως για κομπακτ μηχανή πλέον.

Βαγγελη με ποιο προγραμμα τις συμπιεζεις για να τις ανεβασεις στο σαιτ?

εγω ισα ισα βγαζω κανονικοταττα φωτος με παιδια που τρεχουν σχεδον με την ιδια ταχυτητα που εβγαζα με τη φιλματη 30 ΕΟΣ μου ...
Σε εξωτερικό χώρο κι εγώ δεν έχω πρόβλημα

μονο σε κλειστους χωρους θελει λιγο προσοχη ..
Έτσι είναι, ειδικά για λήψεις σε γενέθλια με τούρτες και τέτοια πρέπει να έχεις φωτομετρήσει και κλειδώσει και έκθεση και εστίαση από πριν

αλλα τη μερα δε μασαει ...... και πιστευα οτι θα μενει πολυ πισω απο την ΚΑΝΟΝ ΕΟΣ 30 που ειχα ...

τη δοκιμασα και σε εστιαση των αεροπλανων που περνανε πανω απο το μπαλοκνι μας καθε 5 λεπτα και με εξεπληξε πολυ ......

βαζω επιλογη στο Α με προτεραιοτητα διαφραγμα και η μηχανη ρυθμιζει την ταχυτητα και στο 100 ΙΖΟ . και 1 κλικ - υποφωτιση για να μην καιει τις φωτος οταν τα θεματα ειναι πολυ ασπρα και εχει μεσημεριανο ηλίο ...
...