αγορα δικαναλου και ηχειων

paladim

New member
26 March 2007
8
Καλησπερα σε ολους!
ενδιαφερομαι για αγορα ενισχυτη και ηχειων με συνολικο ποσο γυρω στα 300 ευρω.. το budget ειναι λιγο χαμηλο αλλα ειμαι φοιτητης και δυστυχως καταλαβαινετε..
Ας συγκεκριμενοποιησω τις απαιτησεις μου για να βοηθησω οσους θελουν:
με ενδιαφερει η ισχυς κατα 48%, η ''ζεστη'' της μουσικης (χροια,βαθος) κατα αλλο ενα 48% και τελος η ευχρηστια (τηλεκοντρολ, ψηφιακες οπτικες εισοδοι, μενου κτλ) απο ελαχιστα εως καθολου (2%).. lol
αστειο αυτο με τα ποσοστα...
τον συστημα το θελω αποκλειστικα για μουσικη.
ακουω ολο το φασμα της ροκ καθως και μπλουζ. κατα συνεπεια με νοιαζει πιο πολυ ο σωστος ''διαχωρισμος" των μπασων-μεσαιων-ψηλων και οχι τοσο το βαρυ διαχυτο μπασο η κατι τετοιο...
μπορει να ζηταω πολλα με λιγα χρηματα αλλα δεν μπορω κατι παραπανω..

τελος θα ημουν ευγνωμων αν μου προτεινατε και ηχεια μαζι με τον ενισχυτη καθως ξερω οτι μια τυχαια επιλογη μπορει να σημαινει αποτυχια στη συνεργασια ενισχυτη-ηχειων και μια ασχημη ακουστικη εμπειρια.

ελπιζω να μην κουρασα.. σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημητρης

Φίλε Δημήτρη καλώσηρθες καταρχήν στο φόρουμ. -bye-

Όπως πράγματι λες τα 300 ευρώ για ενισχυτή + ηχεία είναι πολύ μικρό ταβάνι, οπότε η καλύτερη δουλεία νομίζω είναι κοιτάξεις στα μεταχειρισμένα, εκτός βέβαια αν σε ενοχλεί που είναι 2ο χέρι.

Διαφορετικά θα πρέπει να συμβιβαστείς πολύ για να αποκτήσεις κάποια κομμάτια καινούργια με αυτά τα χρήματα.

Φιλε Δημητρη, καλωσηρθες στο forum και απο εμενα!

Μια δευτερη ιδεα θα ηταν η αγορα ενεργων ηχειων (δηλαδη ηχειων με ενσωματωμενο ενισχυτη).
Μη νομιζεις οτι ειναι λυση με πολλους συμβιβασμους, επειδη υπαρχουν καποια πλεονεκτηματα: ο ενισχυτης βρισκεται πολυ κοντα στα ηχεια και δεν υπαρχει αφενος η αναγκη για αγορα καλωδιου, αφετερου οι απωλειες απο αυτο, ενω επισης ενισχυτης και ηχειο ειναι ταιριασμενα.

Ριξε μια ματια στο thread: ---> ενεργα ηχεια

Υ.Γ καλες σπουδες φιλε μου, εχουμε περασει και εμεις απο εκει, και καλη σταδιοδρομια μετα σου ευχομαι

Last edited:
Συμφωνώ με τον Μιχάλη. Γενικώς τα 300 ειναι πολύ λίγα για ενισχυτη και ηχεία. Εντούτοις βρηκα δυο συνδυασμούς που είναι λίγο περισσότερα από το budget σου. Ο ενας ειναι Yamaha AX-396 + Energy C-100(220+185), και ο άλλος ειναι Denon PMA-425BL + Energy C-100(190+185).

Τον πρώτο τον έχω ακούσει και είναι αρκετά καλός για τα λεφτά του. Τα Energy έχουν ικανοποιητικές μεσαίες και απίστευτο μπασο για ηχείο βιβλιοθήκης. Eπίσης ειναι αρκετά ευαίσθητα αρα δεν θα έχουν πρόβλημα οδήγησης απο μικρό ενισχυτή, γιατι κατα πάσα πιθανότητα σε τετοιον θα καταλήξεις. Ο Denon είναι σε πολύ λιγότερα Watts από τον Yamaha, αλλά
δεν ξέρω πώς παίζει. Υποθέτω οτι ως Denon θα είναι αξιοπρεπής.

Και γω πρόπερσι τέτοιο καιρό έψαχνα σύστημα όπως και συ με τα λεφτά περίπου που λες (φοιτητής και εγώ). Κοίταζα σύστημα όπως αυτό που σου λέει και ο Busoni όπως επίσης και τα Wharfedale Diamond 8 ηχεία. Τελικά έκανα κράτει λίγο διάστημα και μάζεψα περισσότερα χρήματα και αγόρασα μεταχειρισμένα.

Πιστεύω αξίζει να κάνεις μια καλή αρχή με ένα αξιόλογο σύστημα έστω και μεταχειρισμένο που θα το κρατήσεις μερικά χρόνια έως ότου αποφοιτήσεις και γυρίσεις στο σπίτι σου όπου εκεί θα μπορέσεις να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό για ηχοσύστημα πλέον

Καλή τύχη στην αναζήτηση σου εύχομαι! Ας αφήσω τους υπόλοιπους να σου προτείνουν συστήματα ή και τεχνικές συμβουλές μιας και εγώ είμαι νέος ακόμα στο χώρο

Καταρχας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση ολων!
το budget ειναι πολυ χαμηλο καθως δεν μπορω να εχω πιστωτικη καρτα λογω μη υπαρξης "κανονικου" εισοδηματος.. θα κοιταξω να το αυξησω λιγο.

Σπουδαζω στο ηρακλειο κρητης και δεν υπαρχει ποικιλια ωστε να μπορω να ακουσω. Θα επιστρεψω αθηνα για το πασχα οποτε και θα μπορεσω να κοιταξω οτι συστηματα μου προτεινετε.
Επισης θελω να ενημερωσω οτι τον yamaha 396 δεν τον βρηκα πουθενα(στο internet).

Τελος καποια προιοντα που τσεκαρα στο νετ και μου φαινονται καλα ειναι τα εξης:
ενισχυτες: pioneer A-209R, DENON PMA-500AE
Ηχεια: pioneer CS-3070, Wherfedale diamond 8.1 ή 9.0
και παλι ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση!

Απάντηση: Re: αγορα δικαναλου και ηχειων

Καταρχας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση ολων!
το budget ειναι πολυ χαμηλο καθως δεν μπορω να εχω πιστωτικη καρτα λογω μη υπαρξης "κανονικου" εισοδηματος.. θα κοιταξω να το αυξησω λιγο.

Σπουδαζω στο ηρακλειο κρητης και δεν υπαρχει ποικιλια ωστε να μπορω να ακουσω. Θα επιστρεψω αθηνα για το πασχα οποτε και θα μπορεσω να κοιταξω οτι συστηματα μου προτεινετε.
Επισης θελω να ενημερωσω οτι τον yamaha 396 δεν τον βρηκα πουθενα(στο internet).

Τελος καποια προιοντα που τσεκαρα στο νετ και μου φαινονται καλα ειναι τα εξης:
ενισχυτες: pioneer A-209R, DENON PMA-500AE
Ηχεια: pioneer CS-3070, Wherfedale diamond 8.1 ή 9.0
και παλι ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση!

Θα πας στο παρακάτω μαγαζί :
http://www.planetav.gr/

Μονής Οδηγητρίας 13 | 71201 - Ηράκλειο
Τηλ: 2810287770 | Fax: 2810390429

-bye-

φιλε christos τα ηχεια που ανεφερες ειναι ποιοτικα αλλα η τιμη αφορα στο ενα ηχειο και οχι στο ζευγος.. σευχαριστω παντως για το χρονο σου.

οσον αφορα τη δικια σου απαντηση audiofriend ξερεις καποιο καταστημα στην αθηνα (η στο ηρακλειο.. μαλλον απιθανο να ξερεις) που μπορει να τα βρω?

για τα μοντελα ενισχυτων και ηχειων που προανεφερα ξερεις κατι; η δεν αξιζουν και γιαυτο δεν τα αναφερεις;

Tascam VL-X5
Τα έχει φίλος μου μουσικός και είναι πολύ ευχαριστημένος. Συνδυασμένα με μια εξωτερική κάρτα ήχου M-Audio (δε θυμάμαι το μοντέλο, θα ρωτήσω και θα επανέλθω) κάνουν ένα αξιοπρεπές στέρεο σύστημα με πηγή το PC.

Νομίζω από το Τομάν δέχονται και συναλλαγές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ειναι πιο ακριβοι οι ενισχυτες που ανεφερες και τα ηχεια πιο φθηνα.Το συνδθασμο που σου προτεινω τον εχω ακουσει και παιζει αρκετα καλα και εξαιρετικα για τα χρηματα του.Στην Αθηνα τα βρισκεις παντου σχεδον,κανε μια βολτα στο www.skroutz.gr και θα βρεις δικτυακα καταστηματα για να τα αγορασεις.

φιλε christos τα ηχεια που ανεφερες ειναι ποιοτικα αλλα η τιμη αφορα στο ενα ηχειο και οχι στο ζευγος.. σευχαριστω παντως για το χρονο σου.

οσον αφορα τη δικια σου απαντηση audiofriend ξερεις καποιο καταστημα στην αθηνα (η στο ηρακλειο.. μαλλον απιθανο να ξερεις) που μπορει να τα βρω?

για τα μοντελα ενισχυτων και ηχειων που προανεφερα ξερεις κατι; η δεν αξιζουν και γιαυτο δεν τα αναφερεις;

Ναι εχεις δικιο την πατησα sorry

Καλημερα και παλι.
Λοιπον μαλλον εχω περιορισει την αναζητηση μου και μαλλον καταληξει καπως..
Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τα εξης
ενισχυτης sony 370, ή pioneer A-209R

Οσον αφορα τα ηχεια:
wharfedale diamond 9.1 ή dali concept 1 ή pioneer cs-3070

Tι λετε; ταιριαζουν καθολου? προτεινετε καποιο συγκεκριμενο συνδυασμο?
το οτι τα wharfedale ειναι 6Ω σημαινει κατι ως προσ την ποιοτητα?

και τελος επειδη ειμαι καπως ασχετος..

οι ενισχυτες θα καταφερουν να οδηγησουν τα ηχεια ικανοποιητικα (ειδικα τα pioneer poy ειναι και 3 δρομων) ή θα αγκωμαχουν;
(ο sony 70watts στα 4Ω,45W στα 8Ω και ο pioneer 60W στα 4Ω και 45w στα 8Ω... ) τελος ο pioneer λεει κατι για watt συνεχομενης λειτουργιας που ειναι καοως μειωμενα!!

συγγνωμη αν σας επρηξα αλλα μαλλον σιγα σιγα τελειωνει η αναζητηση μου.. η μαλλον αρχιζει... η μουσικη αναζητηση

Τα PIONEER (τα συγκεκριμενα) ξεχασετα,δεν τα θεωρω ηχεια hi-fi.
Με τα αλλα δυο δεν θα εχεις προβλημα οδηγησης.Κοιτα στο σαιτ που σου ειπα,θα βρεις πολλα δικτυακα καταστηματα.

χαιρετω!
τελικα ανεβηκα αθηνα και αγορασα τον
YAMAHA 397 και τα ηχεια της coral indiana line hc 206
συνολο 400κατι ευρω
τα ακουσακαι μου αρεσα πολυ και οταν πηγα σπιτι και τα συνεδεσα ημουν πολυ ικανοποιημενος.
ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας
θα τα ξαναπουμε