Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Τις περισσότερες φορές τα forum σε μπερδεύουν στην επιλογή ενός εργαλείου..εγώ την βοήθειά σας ξεκαθάρισα πολλά πράγματα και έχω καταλήξει..Σας ευχαριστώ όλους...!!!!
Λοιπόν, GSR μπαταρίας δράπανο 10,8v ..θα αγοραστεί σύντομα.και στην συνέχεια κρουστικό δράπανο ηλεκτρικό. έχω στο μυαλό μου το GSB 13 αλλά όταν έρθει η ώρα θα κοιτάξω και άλλες μάρκες....
Aπό την αναζήτηση που έκανα για το GSR μπαταρίας δράπανο 10,8v για το ίδιο μοντέλο (solo) υπάρχουν 2-3 κωδικοί..γνωρίζεται τις διαφορές? γιατί υπάρχει διαφορά στην τιμή..όχι μεγάλη αλλά υπάρχει...
1) Bosch GSR 10,8-2-LI Professional Solo L-Boxx (060186810D) από 90 ευρώ
2)Bosch GSR 10,8 V-EC Solo + L-Boxx Professional (06019A4003) από 96 ευρώ (εντάξει εδώ είναι μαζί με την θήκη- το V-EC τι είναι??)
3)Bosch GSR 10,8-2-LI Professional Solo (0601868101) από 100 ευρώ...

Last edited:
Το v ec είναι με μοτέρ χωρίς ψύκτρες, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας αλλά μικρότερη ροπή στο συγκεκριμένο.

Αν είναι να πάρεις το gsr 10.8 το ξαναλέω χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός πως υπάρχει αυτή την στιγμή στο Leroy μαζί με δύο μπαταρίες (1.5 η κάθε μία είναι λίγο παλιές) με 100 Euro.

Το v ec είναι με μοτέρ χωρίς ψύκτρες, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας αλλά μικρότερη ροπή στο συγκεκριμένο.

Αν είναι να πάρεις το gsr 10.8 το ξαναλέω χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός πως υπάρχει αυτή την στιγμή στο Leroy μαζί με δύο μπαταρίες (1.5 η κάθε μία είναι λίγο παλιές) με 100 Euro.

Δυστυχώς η προσφορά τελείωσε καί πήγε πάλι στά 129 ευρώ.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...avido-mpatarias-bosch-gsr-108v-108v-61968403/

Δεν γίνεσαι κουραστικός..κάθε άλλο.απλά είμαι από επαρχία.όχι μακριά από Αθήνα..αν τύχει δουλειά για Αθήνα και υπάρχει προσφορά ...το βλέπω...αλλιώς με αντικαταβολή..θα κάνω μια βόλτα και στην τοπική αγορά...

Oλα αυτα που βλεπεις ειναι χωρις φορτιστη και μπαταριες.
Το πρωτο ειναι το απλο GSR με την πλαστικη θηκη. Αυτο που εχουμε οι περισσοτεροι. Μια χαρα εργαλειο.
Το δευτερο ειναι το GSR V-EC xωρις καρβουνακια (brushless) με την πλαστικη θηκη νεο μοντελο που το μοτερ του ειναι πιο efficient και καταναλωνει λιγοτερη μπαταρια (μεγαλυτερος χρονος λειτουργιας κατα ~15%) δινοντας και λιγο μεγαλυτερη ροπη.

Ειναι καλο να παρεις πληρες σετ, μαζι με μπαταρια και φορτιστη
https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2117
http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...tteries-4ah-2x2ah-39-accessories-p-TLS.031092
http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...8v-li-2-li-ion-2x15ah-0601868107-p-TLS.031094

@halkis 13 φιλε ειμαι αρτακη αν απ το nick name σου εισαι χαλκιδα ελα απο αρτακη ενα απογευμα να κερασω καφε και να δοκιμασεις το gsr και το gsb 10.8 bosch καθως και το παλμικι και το 18 volt parkside.

Re: Απάντηση: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

@halkis 13 φιλε ειμαι αρτακη αν απ το nick name σου εισαι χαλκιδα ελα απο αρτακη ενα απογευμα να κερασω καφε και να δοκιμασεις το gsr και το gsb 10.8 bosch καθως και το παλμικι και το 18 volt parkside.

Ο,τι καλυτερο για τον φιλο που ψαχνεται για δραπανοκατσαβιδα!!
Τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με μια ζωντανη ενημερωση απο καποιον που εχει το ιδιο το εργαλειο και μπορει να πει και 2-3 συμβουλες παραπανω.

Μπραβο Βασιλη, πολυ καλη κινηση!!

Μιχαλη αυτος νομιζω ειναι ενας απ τους σκοπους του φορουν .αλλωστε και γω σε σενα τα ειδα πριν τα αγορασω χα χα!!!

Μιχάλη μεγαλύτερη ροπή το brushless; είσαι σίγουρος; αλλιώς το θυμάμαι εγώ αλλά είναι από κινητο τώρα και δεν μπορώ να το τσεκάρω
Weather κρίμα που τελείωσε νόμιζα να σου πω την αλήθεια πως θα έπαιζε για πάντα σε αυτή την τιμή μέχρι να τους τελειώσουν τα κομμάτια.

Μιχάλη μεγαλύτερη ροπή το brushless; είσαι σίγουρος; αλλιώς το θυμάμαι εγώ αλλά είναι από κινητο τώρα και δεν μπορώ να το τσεκάρω
.

Μα βεβαια, αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα των brushless, η υψηλοτερη ροπη λογων των περισσοτερων στροφων που πετυχαινουν λογω της ελλειψης τριβης που υπαρχει στους κινητηρες με καρβουνακια.
Αυτη η μεγαλυτερη ταχυτητα που επιτυγχανεται (και μεσω μειωτηρων/γραναζιων) μεταφραζεται σε υψηλοτερη ροπη. Κερδιζεις την κινητικη ενεργεια, που με τα παραδοσιακα μοτερ χανεται λογω τριβης/θερμοτητας.

Εδω ενα αποσπασμα απο ενα manual της Μακιτα που τα λεει χοντροκομμενα.
The efficient brushless motor means more torque, increased capacity in wood, and a more compact size than the non-brushless model.

Weather κρίμα που τελείωσε νόμιζα να σου πω την αλήθεια πως θα έπαιζε για πάντα σε αυτή την τιμή μέχρι να τους τελειώσουν τα κομμάτια.

Τα Brushless της bosch εχουν μικροτερη ροπη απο τα αντιστοιχα δυνατα (εχει στα ιδια volt 2-3 σειρες, dynamic, robust, light).
Η μπαταρια παιζει ρολο στην max ροπη. το 18V V-EC με 4 ah βγαζει 20% περισσοτερη απο την 2.0Ah.
Tα μοναδικα brushless που σχεδον αγγιζουν την max ροπη των robust σειρων ειναι τα νεα μοντελα VE-EC που εχουν και την προστασια περιστροφης του καρπου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μα βεβαια, αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα των brushless, η υψηλοτερη ροπη λογων των περισσοτερων στροφων που πετυχαινουν λογω της ελλειψης τριβης που υπαρχει στους κινητηρες με καρβουνακια.
Αυτη η μεγαλυτερη ταχυτητα που επιτυγχανεται (και μεσω μειωτηρων/γραναζιων) μεταφραζεται σε υψηλοτερη ροπη. Κερδιζεις την κινητικη ενεργεια, που με τα παραδοσιακα μοτερ χανεται λογω τριβης/θερμοτητας.

Εδω ενα αποσπασμα απο ενα manual της Μακιτα που τα λεει χοντροκομμενα.
The efficient brushless motor means more torque, increased capacity in wood, and a more compact size than the non-brushless model.

<<means more torque>> στην ιδια καταναλωση ρευματος. Αυτο δεν σημαινει οτι το 18V brushless εχει τον ιδιο ενεργειακο σχεδιασμο με τα καρβουνα. Για καποιο λογο εχουν μειωσει την ενεργειακη καταναλωση σε τετοιο βαθμο που τελικως βγαζουν μικροτερη ροπη απο τα κορυφαια μοντελα με καρβουνακια.

GSR 18 VE-2-LI Professional 80 / 47 Nm με 4.0Ah
GSR 18 VE-EC Professional 75 / 47 Nm με 5.0 Αh

Πολυ σωστα. Αρα γνωριζεις καλα τι εστι κινητηρας brushless και τι δυνατοτητες εχει.

To γιατι τωρα επιλεγουν οι εταιρειες να δινουν καποια 10/18βολτα brushless με ελαχιστα μικροτερη ροπη απο τα αντιστοιχα brushed ειναι ξεκαθαρα -κατα τη γνωμη μου -στρατηγικη πωλησεων και για να μην κανιβαλησουν τα brushed μοντελα τους.
Και αυτο θα συμβαινει εως οτου ολα τα μοτερ γινουν brushless, το οποιο ειναι απλα θεμα χρονου, μαξιμουμ 5ετιας κατα τη γνωμη μου, οσο το κοστος παραγωγης κινητηρων brushless μειωνεται και οι πωλησεις τους αυξανονται.

Όταν, πριν ελνα χρόνο σχεδόν, ήταν να αποφασίσω πιο σετ της Makita θα αγοράσω ήμουν μεταξύ μεγαλύτερης διάρκειας μοαταρίας ή μεγαλύτερης δύναμης.
Τελικά, κι αφού δεν είμαι επαγγελματίας να χρειάζεται να βγάλω ολόκληρη μέρα με μια μπαταρία, προτίμησα τη δύναμη και γί αυτό δεν πήρα τα brushless.

Eμενα ενας Ρουμανος φιλος και αντιπροσωπος της Bosch μου ειπε ειδικα για τα 10βολτα GSR, oτι παρ'ολο που τα brushed αναφερονται με μεγαλυτερη ροπη απο brushless, εχουν στην πραξη την ιδια αποδοση και ισως και καλυτερη.
Μαλιστα του εκανα την συγκεκριμενη ερωτηση καθως παραξενευτηκα τοτε απο τα specs που εδινε η bosch για τα δεκαβολτα brushless GSR.

Αυτο βεβαια ειναι πολυ απλο να επιβεβαιωθει στην πραξη με ενα απλο βιδωματακι σε ξυλο με μια 7αρα ξυλοβιδα χρησιμοποιωντας παραλληλα τα δυο εργαλεια.

Μπορεί μέσα σ´ ένα χρόνο τα πράγματα να άλλαξαν υπέρ των brushless, δεν τα παρακολουθώ.
Ούτε έχω δεί κάποιο πιο δυνατό απ´ αυτό που και brushless είναι και βγάζει και 125 Nm.

DHP481RME_zoom.jpg

Αααα εσύ έχεις και Μακίτα ....είσαι σε άλλο επίπεδο.
Μπάμπη έβλεπα χθες το μεσημέρι Φόρμουλα 1 και πριν την εκκίνηση έδειχνε τον Ρικιάρντο που είχε μπει στο μονοθέσιο και ένας του team του έκανε αέρα απ έξω με ένα ανεμιστηράκι σαν σεσουαρ με μπαταρία ....και σε ένα κοντινό είδα την μάρκα .... Makita !!!!
Και λέω ...όταν στην κορυφή της μηχανοτεχνολογίας χρησιμοποιούν Makita δεν μπορεί ...κάτι γίνεται !!!
Είχα δει κι εγώ σε γκοου καρτ στη Ζιμπάμπουε κάτι παιδάκια να κάνουν αέρα με ανεμιστηρακι dewalt

Στα 10.8v πόση διαφορά έχει brushless ή brushed .Εντάξει μην υπερβάλλουμε τώρα. Πάρε το πιο φτηνό που θα βρεις . Η προσφορά του LEROI έχει τελειώσει , ήταν μόνο για τα εγκαίνια στο Μαρούσι.
Για το gsb , που πρέπει να έίναι το κρουστικό της σειράς , τι νόημα έχει η κρούση στα 10.8v. Άχρηστη είναι .

Μιχάλη για να μην τον μπερδεύουμαι τον άνθρωπο το δεκαβολτο της bosch brushless δλδ το ec έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και μικρότερη ροπή. (την θεωρία την ήξερα και με παραξενεψε που έγραψες μεγαλύτερη ροπή και λέω δεν μπορεί θα άλλαξε κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι)

Αυτο που σου είπε ο έμπορος το έχω πετύχει και εγώ στο YouTube σαν σχόλιο αλλά εμπιστεύομαι λίγο παραπάνω τον κατασκευαστή.

Μιχάλη για να μην τον μπερδεύουμαι τον άνθρωπο το δεκαβολτο της bosch brushless δλδ το ec έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και μικρότερη ροπή. (την θεωρία την ήξερα και με παραξενεψε που έγραψες μεγαλύτερη ροπή και λέω δεν μπορεί θα άλλαξε κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι)

Αυτο που σου είπε ο έμπορος το έχω πετύχει και εγώ στο YouTube σαν σχόλιο αλλά εμπιστεύομαι λίγο παραπάνω τον κατασκευαστή.

Σωστη αποψη πιστευω... Δεν μπορει η bosch να θαβει τα καινουρια brushless μιας και ειναι τελευταια και καταιδρωμενη που μπηκε στην κατηγορια αυτη και μαλιστα απο οτι φαινεται με μικροτερες ροπες απο τον ανταγωνισμο. Βεβαια ποτε δεν ξερεις τι παιζει με τις εταιριες αλλα οπως και να εχει τα specs ειναι που καθοριζουν το εργαλειο και οχι οι φημες. Και οταν σε 2-3 χρονια ειναι ολα brushless και θελει να πουλαει... θα βγει η Bosch και θα πει "ξερετε σας κοροιδευα, τα VE-EC δεν βγαζουν 75Nm αλλα 85"!!!. Και ολοι θα τρεχουν να τα αγορασουν?
Θα μπορουσα και εγω να πω, οτι η dewalt λεει 90Νm σε αυτο το εργαλειο αλλα το κανει εσκεμενα για να σπρωξει τα brushless. Και καταληγουμε σε ενα συμπερασμα που μας λεει πως μια εταιρια θελει να σπρωξει τα παλια και μια αλλη τα καινουρια. Παραλογο?

Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα

ψαχνωντας στο ιντερνετ για καποια εργαλεια που με ενδιαφερουν βρηκα το σαιτ και διαβασα καποια θεματα,τα οποια και μου κεντρισαν το ενδιαφερον

Θα ηθελα λοιπον,για να μην ανοιγω νεο θεμα,να ακουσω καποιες προτασεις για καποια εργαλεια που σκεφτομαι να αγορασω,καθως συχνα δανειζομε εργαλεια για διαφορες δουλειες μου.

Ενδιαφερομαι για αγορα ενος βιδολογου μαλλον μπαταριας αλλα και για κρουστικο περιστροφικο sds (για τρυπημα σε μπετο-σιδερο αλλα και σπασιμο μπετο)
Χρηση η οποια θα γινετε δεν ειναι επαγγελματικη αλλα ουτε και ερασιτεχνικη,κατι στο ενδιαμεσο,επισης οχι συχνη χρηση αλλα περιστασιακια ...
κανω δουλειες στο σπιτι,σε φιλους αλλα καμια φορα βγαζουμε και κανενα εξτρα μεροκαματο (σπαμε κανενα κομματι μπετο για περασμα καμιας σωληνας ,τρυπημα σε μπετο για ραφια-ντουλαπια κτλ κτλ..)
Δεν ειναι η δουλεια μου αυτη αλλα πιανουν λιγο τα χερια μου οποτε με φωναζουν καμια φορα,
συνηθως επερνα δανεικα εργαλεια αλλα πλεον σκεφτομαι να κανω μια αγορα,αλλωστε δεν θα πανε χαμενα τα εργαλεια.

Σα βιδολογο εχω ενα μπαταριας B&D 14v απλα τον εχω για δουλειες στο σπιτι,οχι βαριες,
και θα ηθελα και κατι αλλο λιγο πιο αξιοπιστο και καλυτερο για να μπορω να δουλευω αφοβα

για τιμες που θα εδινα ειναι περιπου στα 100 για βιδολογο (δε λεω οχι για 30-40 παραπανω αν αξιζει)
και περιπου στα 200-220 για κρουστικο

σας ευχαριστω