Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Σε αυτη την τιμη τον μονο βιδολογο μπαταριας που εχεις επιλογη ειναι της bosch μπλε δεκαβολτης σειρας.αλλα αμα θες να βαριες δουλειες δεν ξερω αν θα σε καλυψει.επισησ μια ωραια επιλογη σε βιδολογο ρευματος ειναι της μακιτα που ειναι το ιδιο σε δυναμη πανω κατω με το bosch.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.skroutz.gr/s/90313/Makita-TD0101F.html

Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα

ψαχνωντας στο ιντερνετ για καποια εργαλεια που με ενδιαφερουν βρηκα το σαιτ και διαβασα καποια θεματα,τα οποια και μου κεντρισαν το ενδιαφερον

Θα ηθελα λοιπον,για να μην ανοιγω νεο θεμα,να ακουσω καποιες προτασεις για καποια εργαλεια που σκεφτομαι να αγορασω,καθως συχνα δανειζομε εργαλεια για διαφορες δουλειες μου.

Ενδιαφερομαι για αγορα ενος βιδολογου μαλλον μπαταριας αλλα και για κρουστικο περιστροφικο sds (για τρυπημα σε μπετο-σιδερο αλλα και σπασιμο μπετο)
Χρηση η οποια θα γινετε δεν ειναι επαγγελματικη αλλα ουτε και ερασιτεχνικη,κατι στο ενδιαμεσο,επισης οχι συχνη χρηση αλλα περιστασιακια ...
κανω δουλειες στο σπιτι,σε φιλους αλλα καμια φορα βγαζουμε και κανενα εξτρα μεροκαματο (σπαμε κανενα κομματι μπετο για περασμα καμιας σωληνας ,τρυπημα σε μπετο για ραφια-ντουλαπια κτλ κτλ..)
Δεν ειναι η δουλεια μου αυτη αλλα πιανουν λιγο τα χερια μου οποτε με φωναζουν καμια φορα,
συνηθως επερνα δανεικα εργαλεια αλλα πλεον σκεφτομαι να κανω μια αγορα,αλλωστε δεν θα πανε χαμενα τα εργαλεια.

Σα βιδολογο εχω ενα μπαταριας B&D 14v απλα τον εχω για δουλειες στο σπιτι,οχι βαριες,
και θα ηθελα και κατι αλλο λιγο πιο αξιοπιστο και καλυτερο για να μπορω να δουλευω αφοβα

για τιμες που θα εδινα ειναι περιπου στα 100 για βιδολογο (δε λεω οχι για 30-40 παραπανω αν αξιζει)
και περιπου στα 200-220 για κρουστικο

σας ευχαριστω
Κανε μια επαναληψη ΑΥΤΟΥ του θεματος και μονο και θα απαντηθουν ολες σου οι αποριες.
Εχει επεξηγησεις, προτασεις εργαλειων για διαφορες χρησεις και αλλα. Κριμα ειναι να επαναλαμβανουμε τα ιδια επειδη τα ιδια ειναι η απαντηση προς το ερωτημα σου.

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Σε αυτη την τιμη τον μονο βιδολογο μπαταριας που εχεις επιλογη ειναι της bosch μπλε δεκαβολτης σειρας.αλλα αμα θες να βαριες δουλειες δεν ξερω αν θα σε καλυψει.επισησ μια ωραια επιλογη σε βιδολογο ρευματος ειναι της μακιτα που ειναι το ιδιο σε δυναμη πανω κατω με το bosch.

http://www.skroutz.gr/s/90313/Makita-TD0101F.html

δεν υπαρχει προβλημα αν ειναι και ρευματος,αρκει να μου παρεχει περισσοτερη σιγουρια απο αυτο που εχω ηδη

Κανε μια επαναληψη ΑΥΤΟΥ του θεματος και μονο και θα απαντηθουν ολες σου οι αποριες.
Εχει επεξηγησεις, προτασεις εργαλειων για διαφορες χρησεις και αλλα. Κριμα ειναι να επαναλαμβανουμε τα ιδια επειδη τα ιδια ειναι η απαντηση προς το ερωτημα σου.

επειδη διαβασα το συγκεκριμενο θεμα εγραψα για αγορα των 2 εργαλειων που με ενδιαφερουν,απλα η διαφορα ειναι οτι το θεμα ανοιχτηκε κυριως για ερασιτεχνικη και προσωπικη χρηση ενω εγω δεν ψαχνω ερασιτεχνικη χρηση αλλα κατι κυριως πιο δυνατο οχι ομως καθαρα - καθαρα επαγγελματικο

δεν υπαρχει προβλημα αν ειναι και ρευματος,αρκει να μου παρεχει περισσοτερη σιγουρια απο αυτο που εχω ηδη

επειδη διαβασα το συγκεκριμενο θεμα εγραψα για αγορα των 2 εργαλειων που με ενδιαφερουν,απλα η διαφορα ειναι οτι το θεμα ανοιχτηκε κυριως για ερασιτεχνικη και προσωπικη χρηση ενω εγω δεν ψαχνω ερασιτεχνικη χρηση αλλα κατι κυριως πιο δυνατο οχι ομως καθαρα - καθαρα επαγγελματικο

Bosch gsr 10,8 για βιδολογο και ενα dfr 2-26 επισης bosch.
Εισαι λιγο παραπανω απο το budjet αλλα θα κανεις τις οποιες δουλιτσες σαν επαγγελματιας! :violent-smiley-030:

Kαλως τον Τασο, καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Αρχικα για να καταλαβω καλυτερα, οταν ζητας βιδολογο εννοεις εργαλειο με υποδοχη hex/εξαγωνη, ειτε παλμικο (impact driver) ειτε νορμαλ κατσαβιδι. Ετσι?
Οταν ζητας περιστροφικο κρουστικο προφανως εννοεις πιστολετο/σκαπτικο δραπανο, ετσι? Αυτο να ειναι μπαταριας επισης?

Kαλως τον Τασο, καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Αρχικα για να καταλαβω καλυτερα, οταν ζητας βιδολογο εννοεις εργαλειο με υποδοχη hex/εξαγωνη, ειτε παλμικο (impact driver) ειτε νορμαλ κατσαβιδι. Ετσι?
Οταν ζητας περιστροφικο κρουστικο προφανως εννοεις πιστολετο/σκαπτικο δραπανο, ετσι? Αυτο να ειναι μπαταριας επισης?

Καλως σας βρηκα φιλε μου,ακριβως οπως τα ειπες.
το πιστολετο εννοειτε ρευματος οχι μπαταριας

για τα χρηματα που εδωσα δεν ειναι ακριβως αυτα απλα ειπα να βοηθησω λιγο σε αυτα που θα προτεινατε
εννοειτε οτι οπως εγραψα σα βιδολογο μπορω να δωσω μεχρι και 150 (ειτε μπαταριας,ειτε ρευματος)
και για πιστολετο ξερω οτι τα 220 ειναι καπως λιγα απλα δεν θελω να παω και σε κατι που να εχει 350 και πανω

dfr 2-26 επισης bosch.

βασικα κοιταγα αυτο αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο απο αυτο που προτεινες

Makita HR2611FT

Καλως σας βρηκα φιλε μου,ακριβως οπως τα ειπες.
το πιστολετο εννοειτε ρευματος οχι μπαταριας

για τα χρηματα που εδωσα δεν ειναι ακριβως αυτα απλα ειπα να βοηθησω λιγο σε αυτα που θα προτεινατε
εννοειτε οτι οπως εγραψα σα βιδολογο μπορω να δωσω μεχρι και 150 (ειτε μπαταριας,ειτε ρευματος)
και για πιστολετο ξερω οτι τα 220 ειναι καπως λιγα απλα δεν θελω να παω και σε κατι που να εχει 350 και πανω

βασικα κοιταγα αυτο αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο απο αυτο που προτεινες

Makita HR2611FT

ΚΙ το makita ειναι πολυ καλο, εχω προκατοχο του.
Οποιο να παρεις θα κανεις τη δουλεια σου και θα σου αντεξει.
Απλα τΑ makita τα νοιωθω πιο σμουθ στο χερι, τα bosch ειναι "αγρια" συγκριτικα.

Απλα τΑ makita τα νοιωθω πιο σμουθ στο χερι, τα bosch ειναι "αγρια" συγκριτικα.

Έτσι είναι, κι έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί το τσόκ εσωτερικά.
Το Bosch πιο "σκληρό" τρυπάει λίγο πιο γρήγορα και καταπονεί τα χέρια λίγο περισσότερο.
Το Makita πιο "μαλακό" τρυπάει λίγο πιο αργά αλλά είναι και πιο ξεκούραστο.
Σε μια πρόσφατη κουβέντα φίλος επαγγελματιλας μου είπε οτι προτιμάει το Bosch για διυλειές στο δάπεδο και το Makita για δουλειές που δεν έχει καλή στήριξη, πχ πάνω σε σκάλα.
Ανάλογα τι σε βολεύει διαλέγεις.

παιδια με βοηθησατε παρα πολυ,
πριν λιγο ημουν σε μαγαζι για να αγορασω κατι λαμαρινοβιδες και σε μια κουβεντα με το μαγαζατορα μου ειπε αυτο που λετε και εσεις
1η επιλογη bosch επειτα makita
επισης καθως κοιταγα κατι σεγες μου ειπε για κοψιμο ξυλου να κοιταω σε εργαλεια skil,παρολο που ειναι αντιπροσωπος της de walt..

παιδια με βοηθησατε παρα πολυ,
πριν λιγο ημουν σε μαγαζι για να αγορασω κατι λαμαρινοβιδες και σε μια κουβεντα με το μαγαζατορα μου ειπε αυτο που λετε και εσεις
1η επιλογη bosch επειτα makita
επισης καθως κοιταγα κατι σεγες μου ειπε για κοψιμο ξυλου να κοιταω σε εργαλεια skil,παρολο που ειναι αντιπροσωπος της de walt..
κάτι παρόμοιο μου είπε και μένα προχτές ένας ξυλουργός
για βίδωμα makita-bosch
για τροχούς κλπ bosch
για κόψιμο skill

Καλησπέρα..
για πείτε μου γνώμες..!!!!!!
1) Makita HP331D 10.8V vs Bosch GSR GSR 10,8-2-LI Professional 10.8v
2) Makita TD110D 10.8V vs Bosch GSR κατσαβίδι ή GDR 10.8v

Απο θέμα δυνατοτήτων?

Αυτο μπορεις να το βρεις απο τα specs καθε εργαλειου ευκολα.
Αν καποιος εχει η το ενα η το αλλο, δεν θα βγαλεις ακρη καθως μονο καλα λογια θα πει για αυτο που εχει -και θα εχει δικιο- αφου και τα δυο εργαλεια ειναι πολυ καλα.

Αν μπορεις να περιμενεις, την αλλη βδομαδα θα παραλαβω το κρουστικο μακιτα και μπορω αμεσα να το συγκρινω με το κρουστικο bosch.

Ο,τι και να επιλεξεις ομως, να σκεφτεις οτι παντρευεσαι το συστημα φορτισης και μπαταριας μιας συγκεκριμενης μαρκας. Στα δεκαβολτα η bosch εχει πολυ μεγαλυτερη γκαμα εργαλειων απο την Makita.

Για να μην ανοίγω νέο thread, λέω στο αμέσως προσεχές διάστημα να κάνω ένα καλό δωράκι στον εαυτό μου, ένα σετ κρουστικό δραπανοκατσάβιδο + παλμικό βιδολόγο. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 σετ :
http://www.toolstop.co.uk/bosch-gsb18-2-li-plus-gdr-18-li-light-series-in-l-boxx-2-x-4ah-batteries-p72744
http://www.toolstop.co.uk/dewalt-dck259m2th-help-for-heroes-18v-xr-li-ion-brushless-combi-drill-and-impact-p71145
Και τα 2 αποτελούνται από 18V εργαλεία επιμέρους με 4.0 Ah μπαταρίες. Το set bosch είναι με καρβουνάκια ενώ το dewalt brushless ίσως από αυτό να εξηγείται και η διαφορά στην τιμή. Παραθέτω και τα χαρακτηριστικά των επιμέρους εργαλείων των 2 σετ :

BOSCH

GSB18-2-LI PLUS
Barcode: 3165140871297
Torque, max. (hard/soft): 63 / 24Nm
No-load speed (1st gear / 2nd gear): 0 - 500 / 0 - 1,900rpm
Chuck capacity, min./max: 1.5 / 13mm
Drill spindle thread: 1/2"
Torque settings: 20+1
Length: 202mm
Height: 230mm
Max. drilling diameter in wood: 38mm
Max. drilling diameter in steel: 13mm
Max. drilling diameter in masonry: 13mm
Weight incl. battery: 1.5kg

GDR 18-LI
No-load speed: 0 - 2.600rpm
Charging time: 50mins
Torque, max: (hard screwdriving applications): 130Nm
Rated impact rate: 0 - 3.000bpm
Length: 138mm
Height: 230mm
Battery voltage: 18V
Bit holder: 1/4" internal hexagon
Screw diameter: M 4 - M 12
Weight incl. battery: 1.3kg
Total Weight: 5kg
Total Shipping Weight: 7.5kg

DEWALT
DCD795 COMBI DRILL
Barcode: 5035048551448
Length: 202mm
Max torque: 60Nm
Power output: 360W
No. Load Speed: 0-600/0-2000rpm
Beats per minute: 0-10200/34000 bpm
Max. Drilling Capacity [Wood]: 38 mm
Max. Drilling Capacity [Metal]: 13 mm
Max. Drilling Capacity [Masonry]: 13 mm
Chuck capacity: 1.5-13mm
Weight: 1.88kg

DCF886 IMPACT DRIVER
Drive Size: 1/4" Hex
Anvil Type: Quick Release
No Load Speed: 0 - 2,800rpm
Impacts/Min: 0 - 3,200ipm
Max Torque: 165Nm
Tool Length 140mm
Tool Weight 1.4kg
Total Shipping Weight: 6kg

Περιμένω την άποψη-σχόλια των ειδικών καθώς επίσης και άλλες εναλλακτικές προτάσεις για τέτοιο σετ για αγορά από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό.

Το Dewalt δείχνει καλύτερο. Αν εμένα μου έλεγαν υποχρεωτικά να αγοράσω ένα από τα δύο, θα έπαιρνα το bosch. αυτό γιατί έχω ήδη μόνο BOSCH εργαλεία. Αν δεν έχεις άλλους λόγους εσύ πάρε το DEWALT. (έτσι εγώ θα έχω καλύτερα εργαλεία από σένα...χαχαχα). Να ξέρεις όμως ότι για να έχεις καλή διαχείριση των μπαταριών θα πρέπει να μείνεις πιστός στη αρχική σου επιλογή μάρκας αν αργότερα θελήσεις να προσθέσεις και άλλα εργαλεία μπαταρίας.

Το gsb που το έχω είναι αρκετά καλό απλά θα ήθελα να μην είχε τόσες πολλές στροφές στην μεγάλη ταχύτητα (αν και το Dewalt που βλέπω έχει ακόμα περισσότερες) και μερικές φορές ο διακόπτης που το γυρνάει δεξιά αριστερά δεν πατιεται καλά (σε αυτό το δεύτερο μπορεί να φταίω εγώ που είμαι συνηθισμένος από άλλη Κατσαβιδιερα) προσοχή δεν λέω ότι κολλάει η κάτι τέτοιο απλά τον πατάω και δεν τα καταφέρνω να τον πατήσω όσο χρειάζεται.

Χρειάζεσαι σίγουρα 18v εργαλεία γιατί εγώ σπάνια έχω χρειαστεί την παραπάνω δύναμη σε σχέση με τα 10.8 και το βάρος τους ενοχλεί ΚΆΘΕ φορά που θα τα πιάσεις στα χέρια σου.

Το gsb που το έχω είναι αρκετά καλό απλά θα ήθελα να μην είχε τόσες πολλές στροφές στην μεγάλη ταχύτητα (αν και το Dewalt που βλέπω έχει ακόμα περισσότερες) και μερικές φορές ο διακόπτης που το γυρνάει δεξιά αριστερά δεν πατιεται καλά (σε αυτό το δεύτερο μπορεί να φταίω εγώ που είμαι συνηθισμένος από άλλη Κατσαβιδιερα) προσοχή δεν λέω ότι κολλάει η κάτι τέτοιο απλά τον πατάω και δεν τα καταφέρνω να τον πατήσω όσο χρειάζεται.

Χρειάζεσαι σίγουρα 18v εργαλεία γιατί εγώ σπάνια έχω χρειαστεί την παραπάνω δύναμη σε σχέση με τα 10.8 και το βάρος τους ενοχλεί ΚΆΘΕ φορά που θα τα πιάσεις στα χέρια σου.

Φίλε Deathlok γιατί νά μήν έχει πολλές στροφές ? 1300 στροφές/min έχει στήν δεύτερη ταχύτητα δέν είναι καί πολλές καί στό κάτω-κάτω μπορείς αβαθμίδωτα από τήν σκανδάλη νά τίς χαμηλώσεις κατά τό δοκούν.
Eγώ πού έχω τό αντίστοιχο Makita έχει στήν δεύτερη ταχύτητα 1500 στροφές/min καί είναι πολύ χρήσιμο,όταν τρυπάς στό ξύλο μπαίνει τό τρυπάνι πιό εύκολα μέσα,καί ειδικά ακόμα καλύτερα μέ τρυπάνια πάνω από 5 mm.

Συμφωνώ απόλυτα στό δεύτερο σκέλος,τά 18 volt δραπανοκατσάβιδα είναι αρκετά κουραστικά λόγο βάρους

Έχει 1900 όχι 1300, είναι πολλές για τρυπημα σε μεταλλο με διαστάση τρυπανιου από 9 και πάνω.

Όντως η σκανδαλη ρυθμίζει αλλά την μέγιστη ροπή την έχεις με τέρμα πατημενη την σκανδαλη. Επίσης εγώ όταν βάζω δύναμη στο σώμα του εργαλείου για να τρυπισω ασυναισθητα πατάω και τέρμα την σκανδαλη.

Για ξύλο είναι όλα οκ.

(1500 η μακιτα..... Ξέρει τι κάνει)