Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Έχει 1900 όχι 1300, είναι πολλές για τρυπημα σε μεταλλο με διαστάση τρυπανιου από 9 και πάνω.

Όντως η σκανδαλη ρυθμίζει αλλά την μέγιστη ροπή την έχεις με τέρμα πατημενη την σκανδαλη. Επίσης εγώ όταν βάζω δύναμη στο σώμα του εργαλείου για να τρυπισω ασυναισθητα πατάω και τέρμα την σκανδαλη.

Για ξύλο είναι όλα οκ.

(1500 η μακιτα..... Ξέρει τι κάνει)

Nόμιζα ότι μίλαγες γιά τό GSB τό 10,8 volt ,ναί τό GSB 18 volt έχει 1900 στροφές/min.Τό makita τό 18 volt έχει καί αυτό 1500 στροφές/min.
Γιατί δέν βάζεις τήν πρώτη ταχύτητα μέ τίς 600 στροφές/min πού έχει καί τήν μέγιστη ροπή η πρώτη ταχύτητα,σε τρυπάνι πάνω από 9 mm άν σέ κουράζει να πατάς όχι τέρμα τόν διακόπτη στήν δεύτερη ταχύτητα.

Καλά μην φανταστείς ότι ανοίγω κάθε μέρα τέτοιες τρύπες μια φορά ήθελα να ανοίξω 10 δωδεκαρες τρύπες σε γαλβανιζε λαμαρίνα δύο χιλιοστά γιατί δεν μπορούσα να την τρυπισω στο κολλωνατο.

Προτρυπησα με 8αρακι τρυπάνι και μετά με το δωδεκαρι οι 1900 ήταν πολλές (ροπή είχα) οι 600 λίγες.

Last edited:
Θα συμφωνήσω κι εγώ σχετικά με το βάρος των 18v. Από τότε που πήρα το 10.8v τα μεγάλα έχουν βγει από τις θήκες τους ελάχιστες φορές.
Ηταν τεραστια υπόθεση τελικά η εργονομία και η άνεση του μικρού (αλλά παρ'όλα αυτά δυνατού) εργαλείου.
Σχεδόν όλες τις δουλειές που έχουν να κάνουν με τρύπημα και βίδωμα τις κάνω με το gsr 10.8 και με το κολωνάτο του lidl. Ακόμα και κάποια τρυπήματα σε τοίχο για 8άρες ούπες τις έχω κάνει με το gsr και με τα καινούργια τρυπανια CYL-9 Multiconsrtuction. Σε μπετό δεν τα έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα.
(Αντίστοιχα με το gsr 10.8 έχω και ένα πιο οικονομικό skil 12v το οποίο παρ'ότι υστερεί σαφώς σε ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας, τις δουλειές του σπιτιού τις βγάζει όλες).

εμένα πάλι με βολεύει πολύ η κατασκευαστική δομή των 18V, δεν με ενοχλεί το αυξημένο βάρος, αλλά μου αρέσει που μπορώ να χρησιμοποιώ το βάρος του εργαλείου προς όφελός μου...το 90% των τρυπημάτων / βιδωμάτων είναι είτε οριζόντια είτε προς τα κάτω (είσαι είτε μπροστά είτε πάνω από το εργαλείο).
τα δε τρυπάνια CYL-9 είναι με μία λέξη καταπληκτικά, μου άρεσαν τόσο πολύ που άρχισα να βλέπω την bosch με άλλο μάτι γενικότερα.

Τα 10.8 είναι από τα καλύτερα εργαλεία αλλά για μεγάλες κατασκευές τα 18V επιβάλλονται τουλάχιστον σε ένα δράπανο ή περιστροφικό πιστολέτο.

Ευχαριστώ για όλες τις παρατηρήσεις που κάνατε στο θέμα αλλά εκεί που ήθελα να σταθούμε είναι αν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την brushless τεχνολογία ή όχι διότι όπως προσέξατε το ένα σετ είναι brushless και το άλλο όχι. Ας δεχτούμε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαίτηση για 18V και 4 Ah. Και το άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι ότι το σετ με καρβουνάκια έχει κάποια χρόνια σε κυκλοφορία και παραγωγή ενώ το brushless σίγουρα είναι νεότερο. Υπάρχει κάποιο θέμα με τις μπαταρίες (να έχουν χάσει ισχύ καθήμενες στο ράφι)?? Όταν θα δεις την ημερομηνία παραγωγής θα είναι πλέον αργά ιδίως για αγορά από εξωτερικό. Sorry για το επίπεδο των αποριών αλλά όπως έχει πει ο @Χιώτης σε κάποιο άλλο thread τελικά η επιλογή ενός εργαλείου ενίοτε είναι δύσκολη υπόθεση και το ποσό της αγοράς αρκετά μεγάλο στις μέρες μας !!!!

Από τα δυο σετ που προτείνεις το Dewalt είναι καλύτερο σε όλα οπότε αν μπορείς να το πάρεις δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να πας στο bosch.

Ευχαριστώ για όλες τις παρατηρήσεις που κάνατε στο θέμα αλλά εκεί που ήθελα να σταθούμε είναι αν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την brushless τεχνολογία ή όχι διότι όπως προσέξατε το ένα σετ είναι brushless και το άλλο όχι. Ας δεχτούμε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαίτηση για 18V και 4 Ah. Και το άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι ότι το σετ με καρβουνάκια έχει κάποια χρόνια σε κυκλοφορία και παραγωγή ενώ το brushless σίγουρα είναι νεότερο. Υπάρχει κάποιο θέμα με τις μπαταρίες (να έχουν χάσει ισχύ καθήμενες στο ράφι)?? Όταν θα δεις την ημερομηνία παραγωγής θα είναι πλέον αργά ιδίως για αγορά από εξωτερικό. Sorry για το επίπεδο των αποριών αλλά όπως έχει πει ο @Χιώτης σε κάποιο άλλο thread τελικά η επιλογή ενός εργαλείου ενίοτε είναι δύσκολη υπόθεση και το ποσό της αγοράς αρκετά μεγάλο στις μέρες μας !!!!

Κυριο βαρος στην αποφαση σου πρεπει να ειναι το εαν μελλοντικα θελεις να επεκτεινεις την 18βολτη σειρα.
Αναλογα με ποια μαρκα θα παρεις τωρα, πρεπει να δεις την ποικιλια και τιμη των εργαλειων καθε σειρας.

Εαν νομιζεις οτι δεν θα χρειαστεις αλλα 18βολτα, τοτε η διαφορα τιμης δεν ειναι μεγαλη και καλο ειναι να πας σε brushless μονο και μονο επειδη θα ωφεληθεις απο περισσοτερο χρονο λειτουργιας με τις μπαταριες καθως τα brushless ειναι σαφως more energy efficient.
Εμενα προσωπικα, σαν ερασιτεχνης, δεν με απασχολουν ιδιαιτερα τα καρβουνακια καθως υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην τα αλλαξω ποτε.

Επισκεπτόμενος σήμερα αντιπρόσωπο Bosch στη Θεσσαλονίκη και συζητώντας μαζί του για το εν λόγω σετάκι μου ανέφερε ότι δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα από την Bosch και σε επισήμανσή μου ότι το βρίσκω σε άλλο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη (σε σαφώς μεγαλύτερη τιμή από το toolstop) μου επισήμανε τον κίνδυνο απώλειας εγγύησης και υποστήριξης σε τυχόν πρόβλημα. Νόμιζα ότι αυτό το θέμα ήταν λυμένο σε μια ευρωπαϊκή χώρα (όπως νομίζω ότι είμαστε) ή δεν είναι έτσι ???
Επειδή το σετάκι της Deawalt DCK259M2TH δεν το βρήκα σε κανένα ελληνικό μαγαζί τι θα λέγατε για ένα άλλο σετάκι πάλι από Dewalt DCK 285 (NON brushless δυστυχώς) με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά :
DCD785M2 Δραπανοκατσάβιδο κρουστικό 18V Λιθίoυ

Χωρητικότητα Μπαταρίας 4.0 Αh
Ικανότητα τσοκ 1.5 - 13 χιλ.
Αποδιδόμενη ισχύς 350 Watts
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 0-600/2,000 στρ./λεπτό
Κρούσεις ανά λεπτό 0-10,200/34,000 bpm
Μέγιστη ροπή 60 Nm
Μέγ. ικανότητα διάτρησης [ Ξύλο ] 38 χιλ.
Μέγ. ικανότητα Διάτρησης [ Μέταλλο ] 13 χιλ.
Μέγ. ικανότητα διάτρησης [ Δομικά υλικά ] 13 χιλ.
Βάρος 1.88 κιλά
Μήκος 202 χιλ.
Ύψος 236 χιλ.
Πλάτος 80 χιλ.
DCF885M2 Παλμικό κατσαβίδι 18V λιθίου

Τάση 18 V
Χωρητικότητα Μπαταρίας 4.0 Αh
Υποδοχή 1/4" (6.35mm)
Αποδιδόμενη ισχύς 250 Watts
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 2800 στρ./λεπτό
Κρούσεις ανά λεπτό 3200 .
Μέγιστη ροπή 155 Nm
Μέγ. Διάμετρος Κοχλία Μ12
Βάρος 1.6 κιλά
Μήκος 141 χιλ.
Ύψος 236 χιλ.
Hand/Arm Vibration - Impact 15.5 m/s²
Ασάφεια K 1 (κραδασμοί) 2.2 m/s²
Πίεση Ήχου 90 dB(A)
Ασάφεια K 1 (ήχος) 3 dB(A)
Ακουστική Πίεση 101 dB(A)
Ασάφεια K 2 (ήχος) 3 dB(A)
Συμπαραδίδονται

2 μπαταρίες λιθίου 4.0 Αh 18V
Φορτιστής 60 λεπτών πολλαπλων τάσεων (10.8V, 14.4V, 18V)
Βαλιτσα Μεταφοράς DS150

Στα ίδια χρήματα brushless από το Αγγλικό κατάστημα που ψωνισαμε προ ημερών!
http://www.toolstop.co.uk/dewalt-dc...and-impact-p71145#product_description_wrapper
Κατά την γνώμη μου είναι εργαλείο.
Το 796 που πήρα από εκεί τόσο από φινίρισμα όσο και χαρακτηριστικά είναι φοβερό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ μπορείς να δεις χαρακτηριστικά του.
http://www.toolstop.co.uk/dewalt-dc...-2-x-2.0ah-batte-p72424#product_specification

Μα φίλε enduaras1, αυτό είναι το σετάκι DCK259ΤΗ που αναφέρθηκα νωρίτερα ότι δεν το φέρνουν Ελλάδα και για το θέμα εγγύησης εργαλείων από εξωτερικό που ζήτησα τις απόψεις σας στράφηκα στο DCK285 που το βρήκα στην Ελλάδα. Εάν δεν υπάρχει θέμα με εγγύηση, υποστήριξη τότε πάω κατευθείαν για το 259 να τελειώνουμε ... Εσύ με το 796 δεν προβληματίστηκες για τέτοια θέματα ?? Ήρθε με φορτιστή και αντάπτορα για 240 volts ??

Κανένα θέμα με εγγύηση εργαλείου που έχω φέρει από έξω φίλε μου.
Αύριο θα το δηλώσω και αυτό στην σελίδα με τα εργαλεία μου στην Dewalt.
Ήρθε με φορτιστη 220 βολτ και εγγλεζικο φις το οποίο με ένα ανταπτορα έκανα σουκο.
Φαίνεται αριστερά στην παρακάτω φώτο που έβγαλα σήμερα.
DSC_3729.jpg

Δηλαδή υπάρχει σελίδα που δηλώνεις (registration) το serial number του εργαλείου σου με τα στοιχεία σου και είσαι καλυμμένος για τα χρόνια της εγγύησης από τον επίσημο επισκευαστή της dewalt στην Ελλάδα ?? (ο οποίος ποιος είναι παρεπιπτόντως ??) Ευχαριστώ για την φωτογραφία. Πολύ κατατοπιστική.
Πάντως επειδή μιλούσα ταυτόχρονα με τον πωλητή του toolstop σαν να μην μου τα λέει ξεκάθαρα :
You would have to try find a repair agent in Greece who wouyld repair this under warranty. Failing this you would have to post machine back to ourselves for warranty repair.

Iordanis
at 18:16, Nov 2:

Ok so if I got it right the 3 years warranty is valid in official repairer of Dewalt in Greece without cost for me. Is that correct ??

For the 3 year warranty we would cover this in the U.K. if you post back to us. I do not know how the warranty works in Greece so you would have to check this with a repair agent in Greece or check with the manufacturer in Greece.

Είναι η Stanley Black and Decker Hellas.
http://www.dewalt.gr/about/
Ετσι ακριβώς μπαίνεις στο σαιτ κάνεις login και δηλώνεις όλα σου τα εργαλεία κανονικά.
Έχει παγκόσμια εγγύηση.
Όπως και η Bosch.

Oχι παγκοσμια, Πανευρωπαικη. Τα αμερικανικα και ασιατικα δεν επισκευαζονται στην ευρωπη εντος εγγυησης, και ισως και καθολου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να πω και εγω την γνωμη μου, οπως λεει και ο enduras1, παρε το dewalt που εχεις βρει εξω. Και η διαφορα των 30 ευρω ειναι μηδαμινη για τα brushless σε σχεση με το Bosch.

Καλημέρα..για να μην ανοίγω άλλο θέμα...αφού κατέληξα με τα GSR και GDR θα στείλω στο alarm ένα email σήμερα για καλύτερη τιμή και θα σας ενημερώσω...Τώρα θέλω να καταλήξω και σε ένα ηλεκτρικό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ώστε να ολοκληρωθεί το set..το κόστος δεν θέλω να ξεπερνάει το 75-80 ευρώ...
Έχω δει τα εξής:
το κόκκινο makita: makita - 78 ευρώ (δεν ξέρω αν έχει ρύθμιση ταχύτης -κάτι που με ενδιαφέρει)
το BLACK & DECKER : Β&D 76 ευρώ ( έχει ρύθμιση στην ταχύτητα)

Τώρα αν υπάρχει κάτι καλό και κάτω απο 70 ευρώ είναι ευπρόσδεκτο (δεν ξέρω για τα skill)...
Επίσης αξίζει να πάω BOSCH PRO GSB 13 RE 600WATT αλλά είναι λίγο ακριβότερο και με μικρότερη ισχύ (90 ευρώ) - με μια ταχύτητα.
Όπως και το DEWALT - DWD024KS Κρουστικό περιστροφικό Δράπανο 701W 13mm στα 90 ευρώ