Αγορα dreambox

satovios

New member
13 March 2011
30
Γεια σας παιδια!Νεος στα δορυφορικα και για αγορα δέκτη ειμαι μεταξυ dreambox 500hd kαι κλωνου dreambox 800hd (Bootloader76, sim2.01, TUNER γνησιο ALPS made in JAPAN).
Απο τη μια φοβαμαι να παρω κλωνο αλλα... είναι φθηνοτερος 130 ευρω περιπου και εχει περισσότερη υποστήριξη στο ιντερνετ
στα διαφορα φορουμ (ποικιλια images, αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων). Ο dreambox 500hd δεν εχει αγοραστει από πολλούς να υποθέσω;Οι γνώστες του θέματος ποιον θα προτιμούσατε για αγορά; (με βάση εικόνα, συνεργασία με μοτέρ που ελπίζω να βάλω, χρηση emu)

Δεν υπάρχει κλώνος με αυθεντικό tuner, είναι όλα κινέζικα. Επίσης δεν υπάρχει κλώνος που φτιάχνεται Taiwan, είναι όλοι κινέζικοι.

Πάρε τον 500HD. Ο 800 δε νομίζω να έχει ενημερώσεις για πολύ καιρό ακόμα, αφού έχει ήδη βγει το επόμενο μοντέλο, 800SE.

Εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις και τον ΕΤ5000 με υλικό παρόμοιο με τον 500HD και με επιπλέον USB, 2 card readers, PiP και 3D OSD, αλλά δε ξέρω πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμος.

http://www.et-view.com/download/Xtrend_et5000/Picture_and_logo/Catalogue_xTrend ET5000.pdf

Last edited:
Εγώ από τη μεριά μου, χωρίς να ευλογάω τα γένια μου, μπορώ να σου πω πως ένας κλώνος sim2.01 BL76 με το τελευταίο tuner (revision M, BSBE2-801A) αποδίδει εξαιρετικά με βάση την εικόνα και τη συνεργασία με emu.

Δε γνωρίζω από προσωπική πείρα, για τη συνεργασία με moter αλλά υποθέτω πως, από τη στιγμή που συνοδεύτεται από ένα επαρκώς ισχυρό τροφοδοτικό (12V/3A) και το αυθεντικό software (o κλώνος sim2.01 παίρνει και αυθεντικό fw με παράλληλο "πέρασμα" του κατάλληλου SSL) θα συνεργάζεται εξίσου καλά με τον αυθεντικό! Άσε που κανείς δεν έχει παραπονεθεί για έλλειψη συνεργασίας των νέων κλώνων με πιάτο και moter!

Σε σχέση με το παλαιότερο tuner 401Α το νέο έχει μια εξακριβωμένη επάυξηση της ευαισθησίας του κατά ένα ποσοστό κοντά στο 20% καί όχι μόνο στα S2 (HD κανάλια) αλλά σε όλο το εύρος των συχνοτήτων!

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τους δύο κλώνους και σου μεταφέρω την άποψή μου με όση εγκυρότητα μπορούν να έχουν τα λόγια ένος χρήστη που ποστάρει σε ένα σοβαρό forum σαν το avclub! Αυτό σου το λέω γιατί υπάρχει πάντα και ο αντίλογος (αυθεντικό vs κλώνου) καθώς και η πιθανότητα να αγοράσεις ένα μηχάνημα που θα επιβεβαιώσει το ρητό "ότι πληρώνεις παίρνεις" αν πάει κάτι στραβά!

Είπαμε...κινέζικο αγοράζεις όχι γερμανικό!
Το πιθανότερο πάντως είναι να παραλάβεις ένα μηχάνημα που θα αξίζει μέχρι και το τελευταίο που έχεις δώσει!

Υ.Γ.
Όσο αφορά στο νέο μοντέλο 800SE και το πως αυτό μπορέι να επηρρεάσει τον 800άρη να υπενθυμίσω πως συνεχίζει να παράγεται το 500plus σε κλώνο παρότι το fw του είναι πλέον παγωμένο! Αυτό μας αποδεικνύει πως κάποια πράγματα κάνουν πολλά χρόνια να ξεπεραστούν, όταν από τη μια μας κάνουν τη δουλειά μας μια χαρά και από την άλλη κοστίζουν μερικές δεκάδες ευρώ!
Δεν επικροτώ την αγορά κλώνων έναντι των αυθεντικών! Επικροτώ την άποψη πως οφείλουμε να αγοράζουμε ότι χρειαζόμαστε στη καλύτερη τιμή που το βρίσκουμε, νόμιμα!

Last edited:
Η αύξηση της ευαισθησίας στο Tuner M είναι υπαρκτή αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρεται από τα νούμερα στο enigma2. Αυτά είναι σκόπιμα ανεβασμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δοκιμάστηκε σε οριακές λήψεις και δεν έχει τόσο παραπάνω ευαισθησία όσο αναφέρουν τα νούμερα (2db παραπάνω αναφέρει το enigma2). Έχει λίγο παραπάνω (ίσως 0,3db με 0,5db)

Η αύξηση της ευαισθησίας στο Tuner M είναι υπαρκτή αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρεται από τα νούμερα στο enigma2. Αυτά είναι σκόπιμα ανεβασμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δοκιμάστηκε σε οριακές λήψεις και δεν έχει τόσο παραπάνω ευαισθησία όσο αναφέρουν τα νούμερα (2db παραπάνω αναφέρει το enigma2). Έχει λίγο παραπάνω (ίσως 0,3db με 0,5db)

Προφανώς και αναφέρομαι στα νούμερα! Αν τα νούμερα δεν είναι σωστά είναι άλλη κουβέντα στην οποία δεν μπορώ να μπω λόγω έλλειψης, γνώσεων και εξοπλισμού. Αναφέρομαι πάντα σε ότι βλέπω και αντιλαμβάνομαι στο βαθμό και στο μέτρο που μπορώ να το αντιληφθώ βέβαια!
Αυτό που βλέπω στους δύο κλώνους στο ίδιο καλώδιο στην ίδια εγκατάσταση (δύο 4απλά LMB Astra/Ηotbird (παράκεντρη ο HB)) είναι αύξηση από 12-18% ανάλογα τη συχνότητα και τις επιμέρους παραμέτρους.(SNR 8,8db έγινε 10,4db ενώ στη χειρότερη περίπτωση το 9,1db έφταση το 10,5db) Το πιάτο μου είναι εγκατεστημένο εδώ και 9 χρόνια και δεν το έχω πειράξει διόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλή του κατάσταση όσο και για το κεντράρισμά του. Κατά μια έννοια λοιπόν η εγκατάστασή μου είναι οριακή LOL.

Η εικόνα λοιπόν σε αυτή την "οριακή" εγκατάσταση, έρχεται αβίαστα με μεγαλύτερη ένταση στην revision M έκδοση του tuner χωρίς tuner failed εκεί που η παλιότερη έκδοση tuner πέταγε που και που! Tα όρια δεν τα δοκίμασα γιατί δε με ενδιαφέρουν κιόλας!

Δε θα σύγκρινα ποτέ και σε καμία περίπτωση τη ποιότητα του πρωτότυπου DM με έναν κλώνο! Η ποιότητα των υλικών είναι σαφώς υποδεέστερη στον κλώνο, αλλά δε νομίζω να κρατήσω το μηχάνημα αυτό περισσότερο από 4-5 χρόνια για να ρίξω το βάρος σε μια αγορά προς τα εκεί. Παρόλα αυτά θα συνέκρινα τον πρωτότυπο 500HD με έναν νέο κλώνο (Pro) 800HD και θα αγόραζα το δεύτερο χωρίς διασταγμό!

Τα νούμερα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα επειδή το tuner είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, στο hotbird στην κεραία μου, ο αυθεντικός dm800 δίνει τιμή 16,1db, ο κλώνος με tuner L δίνει 16,0db ενώ ο κλώνος με tuner M δίνει 18db. Σε καμία περίπτωση όμως δε δίνει 2db παραπάνω σήμα, το νούμερο είναι λάθος. Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις βλέποντας το σημείο που χάνεται το σήμα (πχ μετακινώντας το κινητό πιάτο από την κανονική του θέση).

Το tuner M είναι καλύτερο από τα παλιότερα tuners των κλώνων αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη από το αυθεντικό. Οι ανεβασμένες αναφερόμενες τιμές σε dB είναι μαρκετίστικο κόλπο των κινέζων.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!Τελικά παρήγγειλα τον 500hd (φοβήθηκα ενδεχόμενα προβλήματα του κλώνου) οπότε το θέμα μπορεί να κλείσει!