Αγορά dslr με 300-400

Εγω βγαζω μονο raw αυτο θα συμβουλευα και εσενα.Τα τοπια συνηθως θελουν ευρυγωνιο.Για τα πιτσιρικια εντος του σπιτιου μια χαρα ειναι και αυτος που εχεις,ενα φλας θα βοηθουσε να το δουλευεις σε ανακλαση στο ταβανι(εχεις την κεφαλι του φλας να κοιταει το ταβανι οχι τον φωτογραφιζομενο) το αποτελεσμα ειναι τελειως διαφορετικο,καμια σχεση με το ενσωματομενο.
Οταν φωτογραφιζεις με φλας (ενσωματωμενο)βαζε την μηχανη στο TV εκει επιλεγης εσυ την ταχυτητα(βαλε 1/80),η μηχανη θα επιλεξει τα υπολοιπα,φροντησε να εχεις αυτοματη ρυθμιση στο iso 400-1600(το 1600 ειναι οριακο για την μηχανη σου).Μ'αυτο τον τροπο η μηχανη θα αξιοποιηση και τον υπαρχοντα φωτισμο.
Ζοομ στο φακο ειναι τα mm,δηλαδη ενας που γραφει 300mm φερνει πιο κοντα τα αντικειμενα απο αυοτν που γραφει 100mm,ετσι υπαρχουν οι σταθεροι φακοi(200mm π.χ.) και οι ζοομ(αυτοι που μεταβαλετε το εστιακο τους ευρος 18-200π.χ.)

ωραιος..

το raw δηλαδη διεκολυνει το προγραμμα επεξεργασιας να κανει καλυτερα τις διορθωσεις?
σαν ποιοτητα δεν ειναι καλυτερο απο το jpeg fine?

Τα raw αρχεία περιέχουν τις αρχικές πληροφορίες που κατέγραψε ο αισθητήρα χωριά συμπίεση και χωρίς επεξεργασία, επομένως είναι ευκολότερη και πιο "πιστή" η επεξεργασία σε ένα raw αρχείο σε σχέση με ένα jpg όπου η αρχική πληροφορία είναι αλλαγμενη και συμπιεσμενη. Αυτο ισχύει παντού πχ άλλη επεξεργασία κάνεις σε ένα αρχείο Wav απο ότι σε mp3

Τα raw αρχεία περιέχουν τις αρχικές πληροφορίες που κατέγραψε ο αισθητήρα χωριά συμπίεση και χωρίς επεξεργασία, επομένως είναι ευκολότερη και πιο "πιστή" η επεξεργασία σε ένα raw αρχείο σε σχέση με ένα jpg όπου η αρχική πληροφορία είναι αλλαγμενη και συμπιεσμενη. Αυτο ισχύει παντού πχ άλλη επεξεργασία κάνεις σε ένα αρχείο Wav απο ότι σε mp3

αρα τις τραβαω σε raw και τις μετατρεπω σε jpeg μεσω του adobe lighroom που βολευει πολυ και κανει αμεσα διορθωσεις.
αληθεια υπαρχει καποιο καλυτερο προγραμμα για γρηγορα αποτελεσματα?

**στις μεχρι τωρα δοκιμες μου τι ειδα:

-λιγο "απαλες" φωτογραφιες.θα ηθελα λιγο περισσοτερο ευκρινεια.
-στην επεξεργασια στον υπολογιστη,η επιλογη autotune ολα τα προγραμματα εχουν μια ταση να φωτιζουν την φωτογραφια.να επαιζα με καποια ρυθμιση να φωτισουν λιγο?
-αρκετος θορυβος στα υψηλα iso.οπωσδηποτε on η μειωση θορυβου της μηχανης.
εαν υπαρχει καποιο tip για φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο,θα ηθελα να το δω.

γεινικως θελει πολυ ψαξιμο και υπομονη.

Για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, θέλει φωτεινό φακο και ένα τριποδο απαραιτήτως ή τουλάχιστον κάποιο σταθερό σημείο να ακουμπησεις την φωτογραφική. Εάν δεν θέλεις να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες μπορείς να τραβάς απλα σε jpg. Το Lightroom είναι καλο και γρήγορο λογισμικό για μην μπλέκεις με τον βασιλειά photoshop

Για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, θέλει φωτεινό φακο και ένα τριποδο απαραιτήτως ή τουλάχιστον κάποιο σταθερό σημείο να ακουμπησεις την φωτογραφική. Εάν δεν θέλεις να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες μπορείς να τραβάς απλα σε jpg. Το Lightroom είναι καλο και γρήγορο λογισμικό για μην μπλέκεις με τον βασιλειά photoshop

ενα παραδειγμα και τιμη..?

Για ποιο iso και για ποιες συνθηκες θεωρεις οτι εχεις πολυ θορυβο;
Το τριποδο που αναφερθηκε ειναι χρησιμο σε ορισμενες περιπτωσεις,οταν το θεμα σου ειναι ακινητο.
Ο φωτεινος φακος ειναι μια λυση αλλα και αυτο υπο προϋποθεσεις.
Αν φωτογραφιζεις σε κλειστο χωρο ανθρωπους θελεις φως,μια λαμπα δωματιου δεν φτανει.

Last edited:
Πανω απο 800 για την μηχανη σου ειναι δυσκολα,θελει φως.Αν το θεμα σου ειναι ακινητο ενα τριποδο θα βοηθουσε ωστε να βαλεις αργη ταχυτητα κλειστρου.

Πανω απο 800 για την μηχανη σου ειναι δυσκολα,θελει φως.Αν το θεμα σου ειναι ακινητο ενα τριποδο θα βοηθουσε ωστε να βαλεις αργη ταχυτητα κλειστρου.

ειναι η επομενη αμεση αγορα.
εχουμε να προτεινουμε κατι οικονομικο?
προσεχουμε κατι ιδιαιτερα σε ενα τριποδο?

Βασικα να σηκωνει το βαρος του συνολου μηχανη-φακος,τα φτηνα συνηθως δεν κανουν(δεν ειναι σταθερα) εκτος αν μιλαμε για καποιο 25 εκατοστων που μπορεις να βρεις σε λογικη τιμη.

Σε γενικες γραμες, ολα τα τριποδα σχετικα καλα ειναι. Που πασχουν τα φθηνα; Ειναι πολυ "ελαφρυα". Οταν λοιπον πχ φωτογραφιζεις κατι σταθερο μεσα σε σπιτι , ολα καλα.. Οταν ομως εισαι εξω, και ψευτο φυσαει, με το παραμικρο θα τρεμει και το τριποδο και η μηχανη. Που να βαλεις και κανα μοσχαρι φακο!!
Εγω εχω ενα hama των 20ε. Κανω μια χαρα τη δουλεια μου.. Θα θελα κατι στιβαροτερο, αλλα δε τρελαινομαι κιολας, μιας και στιβαροτερο τριποδο θα μου χρειαζεται λιγο σπανια. Μπορω να πω οτι στιβαροτερο τριποδο μαλλον ειναι απαραιτητο κυριως για βιντεοσκοπιση. Εκει τα απλα τριποδα ειναι φρουσαλα. Ειδικα αμα τραβας και με ζουμ, ωρες ωρες ειναι πολυ σπαστικα..

οχι αυτο δεν κανει ειναι σα να πετας τα λεφτα σου.Τελειως αχρηστο για τη δουλεια που το θελεις.Υπολογιζε τουλαχιστον εκατο ευρω για τριποδο μικρου μεγεθους.

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=254_379&products_id=15731
Κατι σαν αυτο,σηκωνει 2 κιλα και εχει μεγιστι υψος 124 εκατοστα

Last edited:
οχι αυτο δεν κανει ειναι σα να πετας τα λεφτα σου.Τελειως αχρηστο για τη δουλεια που το θελεις.Υπολογιζε τουλαχιστον εκατο ευρω για τριποδο μικρου μεγεθους.

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=254_379&products_id=15731
Κατι σαν αυτο,σηκωνει 2 κιλα και εχει μεγιστι υψος 124 εκατοστα

Σε γενικες γραμες, ολα τα τριποδα σχετικα καλα ειναι. Που πασχουν τα φθηνα; Ειναι πολυ "ελαφρυα". Οταν λοιπον πχ φωτογραφιζεις κατι σταθερο μεσα σε σπιτι , ολα καλα.. Οταν ομως εισαι εξω, και ψευτο φυσαει, με το παραμικρο θα τρεμει και το τριποδο και η μηχανη. Που να βαλεις και κανα μοσχαρι φακο!!
Εγω εχω ενα hama των 20ε. Κανω μια χαρα τη δουλεια μου.. Θα θελα κατι στιβαροτερο, αλλα δε τρελαινομαι κιολας, μιας και στιβαροτερο τριποδο θα μου χρειαζεται λιγο σπανια. Μπορω να πω οτι στιβαροτερο τριποδο μαλλον ειναι απαραιτητο κυριως για βιντεοσκοπιση. Εκει τα απλα τριποδα ειναι φρουσαλα. Ειδικα αμα τραβας και με ζουμ, ωρες ωρες ειναι πολυ σπαστικα..

ψαξε στο ebay για φθηνοτερα.

http://www.fotodesmos.gr/bilora-action-line-top-ii-p-3408.html

αυτο πηρα παιδια.
στιβαρο και σοβαρο μου φαινεται με ενδειξης κλισης για την φωτογραφικη αλλα και για το ποσο ισια παταει το τριποδο.(2 αλαφαδια δηλαδη)
ενα 30αρι το πηρα.ετσι κι`αλλιως για παραπανω δεν ημουνα.

Να κλειδωνεις το καθρευτη(μια λειτουργια της μηχανης για λιγοτερους κραδασμους κατα την ληψη),να εχεις τον λαιμο τελειως μαζεμενο,να βαλεις χρονοκαθυστερηση 10 δευτερολεπτων κατα το πατημα του κλειστρου(ασυρματη πυροδοτηση θα ηταν καλυτερη) και καλη τυχη.

Να κλειδωνεις το καθρευτη(μια λειτουργια της μηχανης για λιγοτερους κραδασμους κατα την ληψη),να εχεις τον λαιμο τελειως μαζεμενο,να βαλεις χρονοκαθυστερηση 10 δευτερολεπτων κατα το πατημα του κλειστρου(ασυρματη πυροδοτηση θα ηταν καλυτερη) και καλη τυχη.

με αυτο ασχολουμαι τωρα.
το πρωτο που σκεφτηκα,ειναι το 10sec για να παιζει μονη της η μηχανη.πρεπει ομως καθε φορα να μπαινω στο μενου της.δεν υπαρχει εξω σαν συντομευση πουθενα.
τα υπολοιπα τα ψαχνω..
thx