:nounder: Ναι. Οπότε όποτε σου δίνετε η δυνατότητα κάνεις και μια δύο δοκιμαστικές λείψεις πριν τη κανονική
Εγώ δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ Μόνο σε παράξενες θέσεις της μηχανής <<εντελώς κάτω στο έδαφος - πολύ ψηλά πάνω από το κεφάλι κλπ >> και τώρα τελευταία δεν κοιτάζω και όλες τις φωτογραφίες που βγάζω, έχω απενεργοποιήσει την αυτόματη θέαση των φωτογραφιών Μπορείς να βγάζεις σε RAW, το οποίο είναι πολύ πιο ευέλικτο στην μετέπειτα επεξεργασία
δε θα στην πρότεινα. με αυτά τα χρήματα πανω κάτω μπορείς να βρεις την canon 550d ελαφρώς μεταχειρισμένη ή σε καμιά προσφορά. εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με mirrorless (sony nex, samsung nx, nikon J)
έχεις ρίξει καμιά ματιά στο dpreview.com ? εκεί θα δεις όλες τις λεπτομέρειες. είναι άλλο επίπεδο μηχανής. η 550d έχει και καταπληκτικό βίντεοΜεταχειρισμενη δε θελω... η διαφορα ειναι διπλασια!!!
Αλλα εξηγησε μου σε παρακαλω ποιες οι διαφορες μεταξυ τους?περα απο τα mp.
Καλη η τιμη της 3100 μπορω τουλαχιστον να τα διαθεσω!
Αξιζει το 100ρικο αναμεσα στις 2?
βλεπω με τα απλα πραγματα που ξερω μεγαλυτερη αναλυση φωτογραφιας-βιντεο και πολλα αλλα που δε τα καταλαβαινω!!!
Γιατι ομως η canon μου κανει την αισθηση οτι ειναι καλυτερη ακομα και σαν μαρκα.
Μεσα απο το φορουμ αυτο με βοηθησανε τα παιδια να παρω μια πολυ καλη τηλεοραση θα ηθελα πολυ να γινει και με μια φωτογραφικη μηχανη.
Οπως σας ειπα και στην αρχη δεν ζηταω και τρελα πραγματα.
Εχω καταληξει σε dslr για κατι πιο σοβαρο και δεν κοιταω καν για mirrorless...
Απο θεμα επεξεργαστη η 1100 ή 3100 ειναι καλυτερη..αντε στο φακο αυριο-μεθαυριο τα βρισκουμε αλλα στο σωμα?
Καλη η τιμη της 3100 μπορω τουλαχιστον να τα διαθεσω!
Αξιζει το 100ρικο αναμεσα στις 2?
βλεπω με τα απλα πραγματα που ξερω μεγαλυτερη αναλυση φωτογραφιας-βιντεο και πολλα αλλα που δε τα καταλαβαινω!!!
Γιατι ομως η canon μου κανει την αισθηση οτι ειναι καλυτερη ακομα και σαν μαρκα.
Μεσα απο το φορουμ αυτο με βοηθησανε τα παιδια να παρω μια πολυ καλη τηλεοραση θα ηθελα πολυ να γινει και με μια φωτογραφικη μηχανη.
Οπως σας ειπα και στην αρχη δεν ζηταω και τρελα πραγματα.
Εχω καταληξει σε dslr για κατι πιο σοβαρο και δεν κοιταω καν για mirrorless...
Απο θεμα επεξεργαστη η 1100 ή 3100 ειναι καλυτερη..αντε στο φακο αυριο-μεθαυριο τα βρισκουμε αλλα στο σωμα?
Λοιπον κατεληξα στην d3100! Πιστευω να εκανα καλη επιλογη στα 396ευρω.Εγινε παραγγελια απο Ελλαδα και την περιμενω τις επομενες μερες.Κατ'αρχήν και εγώ πιστεύω οτι σε αυτό το μπάτζετ συμφέρει μτχ Nikon D5000 η πρώτη προτίμηση ή Canon 550D. Καλύτερη σε θόρυβο η d5000 και σε ποιότητα αρχείου ακόμα και σε λάθος εκθεση (υποέκθεση). Καλύτερο βίντεο η 550D.
Απο τις του κουτιού θα απέριπτα την D3000 εκτός των γνωστών ελείψεων (βιντεο, λαιβ βιού) είναι πολύ χειρότερη σε θόρυβο ιδίως στα ψηλά ISO. Eίναι και παλιό μοντέλο και με το χειρότερο όνομα στην πιάτσα απο τις Nikon το 100ρικο θα το χάσεις τουλάχιστον οταν πας να μεταπουλήσεις.
Απο τις άλλες η D3100 έχει κάπως καλύτερη ποιότητα εικόνας γενικώς και καλύτερη ελαστικότητα ανοχή σε υποεκθέσεις. Η ποιότητα κατασκευής πάλι είναι υπέρ της Nikon αλλά δεν νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά και στη λαβή, ή Canon έβγαλε κακό όνομα απο το αμέσως προηγούμενο εισαγωγικό μοντέλο (1000D) που ήταν πολυ μικρή και πλαστικούρα αλλά η 1100D βελτιώθηκε.
Για το Auto Focus δεν έχω ακούσει κάτι αλλά συνήθως στα εισαγωγικά μοντέλα οι Canon είναι καλύτερες.
Αυτό που λείπει απο την D3100 είναι ή ανυπαρξία bracketing (τριπλή λήψη με διαφορετική έκθεση σε κάθε καρε). Το θεωρώ σημαντικό αλλα εξαρτάται απο την χρήση (και τον χρήστη).
αυτό με τη χώρα κατασκευής δεν το καταλαβαίνω. της ίδιας εταιρείας δεν είναι το εργοστάσιο? ίδιες προδιαγραφές δεν έχουνε, ίδια υλικά κτλ.? η διαφορά που έγκειται, στο ότι ο γιαπωνέζος είναι πιο προσεκτικός από τον Ταυλανδό ή τον κινέζο? εγώ με τα γιαπωνέζικα προιόντα δε νιώθω και τόσο άνετα, έχω στο υποσυνείδητο μια φοβία ότι μπορεί να έχουν αποθηκεύσει ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα
Τι ειναι το liveview?
Το αναφέρω για άλλους για τους οποίους μετράει. Προφανώς δηλαδή, θέλεις να μας πεις, δεν έχει τύχει να ακούσεις να υπογραμμίζεται το made in Japan (ή το made in Germany). Ok.
Εγώ πάλι ανήκω σε εκείνους που μεταξύ προτάσεων αντίστοιχου κόστους, θα προτιμήσω Japan & Germany από Thailand, Malaisia, Korea, Vietnam ή China.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετοί άλλοι σαν κι εμένα, καθώς αλλιώς δεν θα υπήρχαν ταμπέλες όπως "designed and engineered in Germany" (που όλοι πλέον ξέρουμε τι γράφει με μικρότερα γράμματα από κάτω -εάν το γράφει- ή τι σημαίνει το αρκτικόλεξο "PRC" -ακόμη και το China ντρέπονται να το γράψουν) και δεν θα υπήρχε λόγος για τις εταιρείες να φροντίζουν τουλάχιστον τα καλά μοντέλα τους να τα κατασκευάζουν στην Ιαπωνία. Όπερ έδει δείξαι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.