Αγορά dslr με 300-400

:nounder: Ναι. Οπότε όποτε σου δίνετε η δυνατότητα κάνεις και μια δύο δοκιμαστικές λείψεις πριν τη κανονική

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ Μόνο σε παράξενες θέσεις της μηχανής <<εντελώς κάτω στο έδαφος - πολύ ψηλά πάνω από το κεφάλι κλπ >> και τώρα τελευταία δεν κοιτάζω και όλες τις φωτογραφίες που βγάζω, έχω απενεργοποιήσει την αυτόματη θέαση των φωτογραφιών Μπορείς να βγάζεις σε RAW, το οποίο είναι πολύ πιο ευέλικτο στην μετέπειτα επεξεργασία

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ Μόνο σε παράξενες θέσεις της μηχανής <<εντελώς κάτω στο έδαφος - πολύ ψηλά πάνω από το κεφάλι κλπ >> και τώρα τελευταία δεν κοιτάζω και όλες τις φωτογραφίες που βγάζω, έχω απενεργοποιήσει την αυτόματη θέαση των φωτογραφιών Μπορείς να βγάζεις σε RAW, το οποίο είναι πολύ πιο ευέλικτο στην μετέπειτα επεξεργασία

raw το εχω,αλλα εαν υπηρχε και αυτη η "προεπισκοπηση",θα ηταν σουπερ..

Ψαχνω για DSLR σε αυτη την τιμη γιατι θα χρησιμοποιηθει τελειως ερασιτεχνικα.
Εχω βρει την eos 1100d κιτ εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σ'αυτην την τιμη (350-400).
Να σας πω οτι δεν εχω ιδεα απο φωτογραφικες και εδω και καιρο βολευομαι με μια sony w310.
Σαν επιλογη η canon ειναι καλη? (θελω επισης να ξερω εαν τραβαει 10χ15 χωρις κοψιμο)
Ευχαριστω προκαταβολικα Κωστας.

δε θα στην πρότεινα. με αυτά τα χρήματα πανω κάτω μπορείς να βρεις την canon 550d ελαφρώς μεταχειρισμένη ή σε καμιά προσφορά. εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με mirrorless (sony nex, samsung nx, nikon J)

δε θα στην πρότεινα. με αυτά τα χρήματα πανω κάτω μπορείς να βρεις την canon 550d ελαφρώς μεταχειρισμένη ή σε καμιά προσφορά. εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με mirrorless (sony nex, samsung nx, nikon J)

Μεταχειρισμενη δε θελω... η διαφορα ειναι διπλασια!!!
Αλλα εξηγησε μου σε παρακαλω ποιες οι διαφορες μεταξυ τους?περα απο τα mp.

Last edited:
Μεταχειρισμενη δε θελω... η διαφορα ειναι διπλασια!!!
Αλλα εξηγησε μου σε παρακαλω ποιες οι διαφορες μεταξυ τους?περα απο τα mp.
έχεις ρίξει καμιά ματιά στο dpreview.com ? εκεί θα δεις όλες τις λεπτομέρειες. είναι άλλο επίπεδο μηχανής. η 550d έχει και καταπληκτικό βίντεο

Το βασικό μείον είναι η φθηνή της αίσθηση. Κατά τα λοιπά μια χαρά φωτογραφίες μπορείς να βγάλεις, και με 12mp (και με 10, και με 8).
Κι εγώ στα χρήματα αυτά θα κοιτούσα στα μεταχειρισμένα. Με 400 ευρώ μπορείς να πάρεις μια πιο σοβαρή μηχανή.
Σκέψου λιγάκι και τις mirrorless μια και έρχεσαι από κόμπακτ μηχανή. Βέβαια άλλο πράγμα το οπτικό TTL σκόπευτρο, αλλά αφού έρχεσαι από κόμπακτ μπορεί και να μην σου αρέσει καν. Σε λιγότερα χρήματα πχ παίζει η Samsung NX1000 από αγγλικό άμαζον, και με δώρο Galaxy Tab2.

nikon 3100 με φακο 18-55 στα 400 ευρο,
ή nikon 3000 με 18-55 στα 300 ευρο.
αποψη μου ειναι να πας στην 3000 και με τα ρεστα να παρεις καποιον εξτρα φακο(πιθανοτατα καποιον zoom).
υπαρχει και αυτο το κιτακι http://www.e-photoagora.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=33016
το οποιο πιστευω οτι θα σε καλυψει απολυτα.

Καλη η τιμη της 3100 μπορω τουλαχιστον να τα διαθεσω!
Αξιζει το 100ρικο αναμεσα στις 2?
βλεπω με τα απλα πραγματα που ξερω μεγαλυτερη αναλυση φωτογραφιας-βιντεο και πολλα αλλα που δε τα καταλαβαινω!!!
Γιατι ομως η canon μου κανει την αισθηση οτι ειναι καλυτερη ακομα και σαν μαρκα.
Μεσα απο το φορουμ αυτο με βοηθησανε τα παιδια να παρω μια πολυ καλη τηλεοραση θα ηθελα πολυ να γινει και με μια φωτογραφικη μηχανη.
Οπως σας ειπα και στην αρχη δεν ζηταω και τρελα πραγματα.
Εχω καταληξει σε dslr για κατι πιο σοβαρο και δεν κοιταω καν για mirrorless...
Απο θεμα επεξεργαστη η 1100 ή 3100 ειναι καλυτερη..αντε στο φακο αυριο-μεθαυριο τα βρισκουμε αλλα στο σωμα?

βλεπω με τα απλα πραγματα που ξερω μεγαλυτερη αναλυση φωτογραφιας-βιντεο και πολλα αλλα που δε τα καταλαβαινω!!!
Γιατι ομως η canon μου κανει την αισθηση οτι ειναι καλυτερη ακομα και σαν μαρκα.
Μεσα απο το φορουμ αυτο με βοηθησανε τα παιδια να παρω μια πολυ καλη τηλεοραση θα ηθελα πολυ να γινει και με μια φωτογραφικη μηχανη.
Απο θεμα επεξεργαστη η 1100 ή 3100 ειναι καλυτερη..αντε στο φακο αυριο-μεθαυριο τα βρισκουμε αλλα στο σωμα?

ουσιαστικα τα παραπανω χαρακτηριστικα της 3100,ειναι το video και το liveview.
σιγουρα εχει διαφορα και σε καποια αλλα σημεια,αλλα εμεις σαν νεοι στον χωρο,δεν μας καινε και πολυ.
εαν φτασεις σε αυτα τα λεφτα με την 3100,δεν θα εχεις ρεστα για φακο(θα σου λειψει σιγουρα ενας zoom).
εαν ομως θες κατι πιο εξελιγμενο απο την 3000,παιρνεις την 3100 και αργοτερα χτυπας και εναν επιπλεον φακο.
εμπειρια με προτιμησει εταιριων δεν εχω,βλεπω ομως οτι ειναι περισσοτεροι,προτιμουν nikon παρα canon.
το γιατι ακριβως δεν το γνωριζω..

Last edited:
Υπόψιν μια άλλη διαφορά μεταξύ της εντελώς "φθηνής" EOS 1100 σε σχέση με τα "τριψήφια" και διψήφια μοντέλα, είναι ο τόπος κατασκευής:
Η 1100 είναι Τaiwan, ενώ οι τριψήφιες και πάνω (αλλά και η προηγούμενη, 1000) είναι Japan.
Όταν θα επισκεφθείς ξανά κατάστημα με φωτογραφικά, γύρνα ανάποδα τις μηχανές και ρίξε μια ματιά τι γράφουν από κάτω:
base.jpg

Canon 550D

Canon-EOS-1100D-Bottom-View-Photo-515x250.jpg

1100D

NIKON_D3100_PRODUCT-BOTTOM.jpg

Nikon D3100

D3S_9001-bottom-1200.jpg

Sony NEX5R

Κατ'αρχήν και εγώ πιστεύω οτι σε αυτό το μπάτζετ συμφέρει μτχ Nikon D5000 η πρώτη προτίμηση ή Canon 550D. Καλύτερη σε θόρυβο η d5000 και σε ποιότητα αρχείου ακόμα και σε λάθος εκθεση (υποέκθεση). Καλύτερο βίντεο η 550D.

Απο τις του κουτιού θα απέριπτα την D3000 εκτός των γνωστών ελείψεων (βιντεο, λαιβ βιού) είναι πολύ χειρότερη σε θόρυβο ιδίως στα ψηλά ISO. Eίναι και παλιό μοντέλο και με το χειρότερο όνομα στην πιάτσα απο τις Nikon το 100ρικο θα το χάσεις τουλάχιστον οταν πας να μεταπουλήσεις.

Απο τις άλλες η D3100 έχει κάπως καλύτερη ποιότητα εικόνας γενικώς και καλύτερη ελαστικότητα ανοχή σε υποεκθέσεις. Η ποιότητα κατασκευής πάλι είναι υπέρ της Nikon αλλά δεν νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά και στη λαβή, ή Canon έβγαλε κακό όνομα απο το αμέσως προηγούμενο εισαγωγικό μοντέλο (1000D) που ήταν πολυ μικρή και πλαστικούρα αλλά η 1100D βελτιώθηκε.

Για το Auto Focus δεν έχω ακούσει κάτι αλλά συνήθως στα εισαγωγικά μοντέλα οι Canon είναι καλύτερες.

Αυτό που λείπει απο την D3100 είναι ή ανυπαρξία bracketing (τριπλή λήψη με διαφορετική έκθεση σε κάθε καρε). Το θεωρώ σημαντικό αλλα εξαρτάται απο την χρήση (και τον χρήστη).

Last edited:
αυτό με τη χώρα κατασκευής δεν το καταλαβαίνω. της ίδιας εταιρείας δεν είναι το εργοστάσιο? ίδιες προδιαγραφές δεν έχουνε, ίδια υλικά κτλ.? η διαφορά που έγκειται, στο ότι ο γιαπωνέζος είναι πιο προσεκτικός από τον Ταυλανδό ή τον κινέζο? εγώ με τα γιαπωνέζικα προιόντα δε νιώθω και τόσο άνετα, έχω στο υποσυνείδητο μια φοβία ότι μπορεί να έχουν αποθηκεύσει ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα

Κατ'αρχήν και εγώ πιστεύω οτι σε αυτό το μπάτζετ συμφέρει μτχ Nikon D5000 η πρώτη προτίμηση ή Canon 550D. Καλύτερη σε θόρυβο η d5000 και σε ποιότητα αρχείου ακόμα και σε λάθος εκθεση (υποέκθεση). Καλύτερο βίντεο η 550D.

Απο τις του κουτιού θα απέριπτα την D3000 εκτός των γνωστών ελείψεων (βιντεο, λαιβ βιού) είναι πολύ χειρότερη σε θόρυβο ιδίως στα ψηλά ISO. Eίναι και παλιό μοντέλο και με το χειρότερο όνομα στην πιάτσα απο τις Nikon το 100ρικο θα το χάσεις τουλάχιστον οταν πας να μεταπουλήσεις.

Απο τις άλλες η D3100 έχει κάπως καλύτερη ποιότητα εικόνας γενικώς και καλύτερη ελαστικότητα ανοχή σε υποεκθέσεις. Η ποιότητα κατασκευής πάλι είναι υπέρ της Nikon αλλά δεν νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά και στη λαβή, ή Canon έβγαλε κακό όνομα απο το αμέσως προηγούμενο εισαγωγικό μοντέλο (1000D) που ήταν πολυ μικρή και πλαστικούρα αλλά η 1100D βελτιώθηκε.

Για το Auto Focus δεν έχω ακούσει κάτι αλλά συνήθως στα εισαγωγικά μοντέλα οι Canon είναι καλύτερες.

Αυτό που λείπει απο την D3100 είναι ή ανυπαρξία bracketing (τριπλή λήψη με διαφορετική έκθεση σε κάθε καρε). Το θεωρώ σημαντικό αλλα εξαρτάται απο την χρήση (και τον χρήστη).
Λοιπον κατεληξα στην d3100! Πιστευω να εκανα καλη επιλογη στα 396ευρω.Εγινε παραγγελια απο Ελλαδα και την περιμενω τις επομενες μερες.
Τωρα σαν αρχαριος πιο πολυ με νοιαζει που δεν εχει αλληνικο μενου παρα το bracketing!!!Που μπορει να κανω τωρα εγω τριπλή λήψη με διαφορετική έκθεση σε κάθε καρε?!?
Δε νομιζω να καταλαβω ολες αυτες τις λεπτομεριες.Τη θελω για καθαρα ερασιτεχνικο σκοπο,απλα ειχα ως τωρα την sony w310 οπως ειπα στο πρωτο μου ποστ και απλα βαρεθηκα να βλεπω φωτογραφιες με φλας που εβγαιναν θολες ή ασπρουλιαρικες!
Τι ειναι το liveview?

Απάντηση: Re: Αγορά dslr με 300-400

αυτό με τη χώρα κατασκευής δεν το καταλαβαίνω. της ίδιας εταιρείας δεν είναι το εργοστάσιο? ίδιες προδιαγραφές δεν έχουνε, ίδια υλικά κτλ.? η διαφορά που έγκειται, στο ότι ο γιαπωνέζος είναι πιο προσεκτικός από τον Ταυλανδό ή τον κινέζο? εγώ με τα γιαπωνέζικα προιόντα δε νιώθω και τόσο άνετα, έχω στο υποσυνείδητο μια φοβία ότι μπορεί να έχουν αποθηκεύσει ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα

Το αναφέρω για άλλους για τους οποίους μετράει. Προφανώς δηλαδή, θέλεις να μας πεις, δεν έχει τύχει να ακούσεις να υπογραμμίζεται το made in Japan (ή το made in Germany). Ok.
Εγώ πάλι ανήκω σε εκείνους που μεταξύ προτάσεων αντίστοιχου κόστους, θα προτιμήσω Japan & Germany από Thailand, Malaisia, Korea, Vietnam ή China.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετοί άλλοι σαν κι εμένα, καθώς αλλιώς δεν θα υπήρχαν ταμπέλες όπως "designed and engineered in Germany" (που όλοι πλέον ξέρουμε τι γράφει με μικρότερα γράμματα από κάτω -εάν το γράφει- ή τι σημαίνει το αρκτικόλεξο "PRC" -ακόμη και το China ντρέπονται να το γράψουν) και δεν θα υπήρχε λόγος για τις εταιρείες να φροντίζουν τουλάχιστον τα καλά μοντέλα τους να τα κατασκευάζουν στην Ιαπωνία. Όπερ έδει δείξαι.

Last edited:
Τι ειναι το liveview?

καλως να σου ερθει.
με το liveview,βλεπεις ουσιαστικα σε πραγματικο χρονο,τι φωτο θα τραβηξεις.
κατα καποιον τροπο,ειναι μια προεπισκοπηση.
εαν κανω λαθος,ας με διορθωσει καποιος.

Sardanapale θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις διάβασμα εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 όπου ο φίλος Alex εξηγεί με απλό και παραστατικό τρόπο τα βασικά της φωτογραφίας. Θα είναι κρίμα να έχεις μια καλή DSLR και να την δουλεύεις στο auto...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά dslr με 300-400

Το αναφέρω για άλλους για τους οποίους μετράει. Προφανώς δηλαδή, θέλεις να μας πεις, δεν έχει τύχει να ακούσεις να υπογραμμίζεται το made in Japan (ή το made in Germany). Ok.
Εγώ πάλι ανήκω σε εκείνους που μεταξύ προτάσεων αντίστοιχου κόστους, θα προτιμήσω Japan & Germany από Thailand, Malaisia, Korea, Vietnam ή China.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετοί άλλοι σαν κι εμένα, καθώς αλλιώς δεν θα υπήρχαν ταμπέλες όπως "designed and engineered in Germany" (που όλοι πλέον ξέρουμε τι γράφει με μικρότερα γράμματα από κάτω -εάν το γράφει- ή τι σημαίνει το αρκτικόλεξο "PRC" -ακόμη και το China ντρέπονται να το γράψουν) και δεν θα υπήρχε λόγος για τις εταιρείες να φροντίζουν τουλάχιστον τα καλά μοντέλα τους να τα κατασκευάζουν στην Ιαπωνία. Όπερ έδει δείξαι.

δε διαφωνώ. και το toyota που είχα πάρει χαιρόμουνα που είχε κατασκευαστεί στην Ιαπωνία και όχι στην Τουρκία όπως κάποια άλλα. απλά αναρωτιέμαι αν όντως έχει διαφορά και που έγκειται η διαφορά αυτή, γιατί συνήθως τα εκτός Ιαπωνίας εργοστάσια είναι πιο καινούρια και λογικά πιο σύγχρονα. Η apple πάντως δεν ντρέπεται να λέει ότι όλα τα προιόντα της κατασκευάζονται στην Κίνα και δεν είδα να υστερούν σε ποιότητα ή να μη χαίρουν ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό
ΥΓ. σόρρυ για το off-topic