Αγορά dslr με 300-400

cane

Senior Member
13 June 2008
534
Είμαι αρχάριος και ενδιαφέρομαι για μια dslr 300-400 με τον φακό.
Θα ήθελα σας παρακαλώ λίγη βοήθεια. Σε κάποιο μαγαζί βρήκα την nikon D40x με φακό 18-55mm 320 . Είναι καλή η μηχανή? Σε κάποιο ξένο site την είδα γύρω στα 1000$, κάνω κάπου λάθος? Η pendax k2000 dal με 18-55mm? Έχετε να μου συστήσετε κάτι άλλο ή κάποια compact? Ευχαριστώ!

Είμαι αρχάριος και ενδιαφέρομαι για μια dslr 300-400 με τον φακό.
Θα ήθελα σας παρακαλώ λίγη βοήθεια. Σε κάποιο μαγαζί βρήκα την nikon D40x με φακό 18-55mm 320 . Είναι καλή η μηχανή? Σε κάποιο ξένο site την είδα γύρω στα 1000$, κάνω κάπου λάθος? Η pendax k2000 dal με 18-55mm? Έχετε να μου συστήσετε κάτι άλλο ή κάποια compact? Ευχαριστώ!

Γύρω στα 380-390 βρίσκεις την d60 με τον VR.

Θα ηθελα την γνωμη σας στο εξης θεμα .
Σε ενα μηνα ο γιος μου γινεται 18 και σε συνδιασμο με την επιτυχια του
στις πανελληνιες θα ηθελα να του παρω ενα δωρο.
Σκεφτηκα λοιπον την canon 450D με το σκεπτικο του οτι εχω την 40D και
καποιους φακους που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αμεσα .

Υπαρχει εναλακτικη λυση η ειναι καλο το σκεπτικο μου ?

Απάντηση: Re: Αγορά dslr με 300-400

Καλό...
Η εναλλακτική είναι να πάρει ο μπαμπάς καινούργια και να δώσει στον υιό τη 40D. :)
Aκουω προταση :smash:

Re: Απάντηση: Αγορά dslr με 300-400

Θα ηθελα την γνωμη σας στο εξης θεμα .
Σε ενα μηνα ο γιος μου γινεται 18 και σε συνδιασμο με την επιτυχια του
στις πανελληνιες θα ηθελα να του παρω ενα δωρο.
Σκεφτηκα λοιπον την canon 450D με το σκεπτικο του οτι εχω την 40D και
καποιους φακους που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αμεσα .

Υπαρχει εναλακτικη λυση η ειναι καλο το σκεπτικο μου ?

Ιδανικό δώρο σε συνδυασμό με ένα σετ φακών 2.8 L. :music-smiley-005:

Καλα βρε Βλασση εσυ μαζι μου εισαι η με τον μικρο ? :bigcry:

Μπαμπά?

Να και το ανηψούδι. :flipout:

Λοιπόν επί του θέματος, εάν είναι να αφήσεις τη 40D, μόνο δύο επιλογές υπάρχουν, είτε η 5DmkII, είτε η 7D. Αλμυρές ωστόσο, 2.200 η μεν, 1.550 η δε. Η δεύτερη, εάν δεν κάνεις το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας και δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τα 8 αντί των 6 καρέ, το σαφώς ανώτερο σύστημα εστίασης (και διάφορα καλούδια, πχ το καλιμπράρισμα εστίασης των φακών, την πολύ ανώτερη οθόνη και φυσικα´το βίντεο 1080p), ενδεχομένως να μην σου φανεί και πολύ διαφορετική από την πολύ καλή 40D. Η 5DmkII από την άλλη, είναι αλλιώς...

Πολύ οικονομικότερο ασφαλώς είναι να πάρεις στον υιό το κιτ της 450D (525, Κατερέλος, με τον τιμιότατο 18-55is) και να του δίνεις πού και πού κανέναν L να γλυκαίνεται...

Re: Απάντηση: Αγορά dslr με 300-400

Καλα βρε Βλασση εσυ μαζι μου εισαι η με τον μικρο ? :bigcry:

Φίλε μου, είμαι στην ίδια περίπου ηλικία με σένα, και έχω παιδί στη Β' Λυκείου και ακολουθούν κι άλλα. Εδώ κι ένα χρόνο έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι άρχισα να μπαίνω στην εφεδρεία...

Η μεγάλη μου κόρη πάει πλέον σε περισσότερα συνέδρια στο εξωτερικό (εγώ πήγα σε 3 το 2008-2009, εκείνη σε 4) η δεύτερη είναι εξαιρετικά πιο δημοφιλής από μένα ακόμη και σε εργασιακό χώρο στον οποίο κινούμαι 20 και πλέον χρόνια. Σκέψου ότι πήγα την προηγούμενη εβδομάδα στο Κέντρο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης, όπου έχω γνωστούς και φίλους και κουμπάρους από το 1986. Πρώτη φορά με σύστησαν σε καινούριο συνάδελφο (καθηγητής, φίλος, μπλα, μπλα) και πήρα την απάντηση: "α είστε ο μπαμπάς της Δάφνης" !!!!!!!

Κόκκαλο ο Βλάσης.....

πάρε λοιπόν στο γιό σου τους καλούς φακούς και κάνε μια συμφωνία να σου τους παραχωρεί όποτε το επιθυμείς !

Eχειw δικιο Βλασση ετσι ειναι και πρεπει να ειμαστε ευτυχισμενοι οταν καποιος προχωραρει παραπερα απο εμας .
Εχω πολυ καλες σχεσεις με τον μικρο και σιγουρα οταν αγοραστουν καποιοι καλοι φακοι θα τους χρησημοποιουμε αμφοτεροι αναλογως με τις περιστασεις .
Εκεινος θελει να ασχοληθει με τοπιο και νεκρη φυση . Εγω τοποιο και macro .

Γύρω στα 380-390 βρίσκεις την d60 με τον VR.
Δεν βρήκα αυτή την τιμή.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η μόνη διαφορά του φακού vr απο τον απλό είναι μόνο η σταθεροποίηση της εικόνας. αν ναι τότε θα έλεγα να ξεκινήσω με ένα πιο φθηνό κιτ και σε 1 χρόνο να πάω σε καλύτερο φακό.
Από την άλλη είναι και η pentax k200 ή η Olympus E-520 kit 14-42mm με 338 και σταθεροποιητή και οι 2 στο σώμα.
Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε:
Olympus E-520 kit 14-42mm με 338
nikon D60 kit με 18-55 στα 389
Pentax K-200D με 18-55 στα 389 (με προβληματίζουν οι μπαταρίες της)
Από το dpreview δεν έβγαλα και καμια άκρη.
Είμαι όλος αυτιά:ears:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η μόνη διαφορά του φακού vr απο τον απλό είναι μόνο η σταθεροποίηση της εικόνας. αν ναι τότε θα έλεγα να ξεκινήσω με ένα πιο φθηνό κιτ και σε 1 χρόνο να πάω σε καλύτερο φακό.

Έχει διαφορά και στην ποιότητα και στην απόδοση.

Pentax K-200D με 18-55 στα 389 (με προβληματίζουν οι μπαταρίες της)

Τί ακριβώς σε προβληματίζει? Παίρνεις ένα σετ Eneelops και ξεχνάς το θέμα μπαταρία μιά και καλή. Και αν τύχει ποτέ να μείνεις, ούτε φορτιστές ούτε τπτ, σε ένα περιπτεράκι παίρνεις απλές αλκαλικές και συνεχίζεις να φωτογραφίζεις.

Σας ευχαριστώ γα τις απαντήσεις σίγουρα θα πρέπει να τις πιάσω και στα χέρια μου για να πάρω την αποφασή μου.
Πάντως δεν ξέρω γιατί αλλά μάλλον προς nikon ή pentax κλίνω. Έτσι σαν όνομα.

Την Κ200 εχω και μπορω να πω οτι ειναι εξαιρετικη .
Απο μπαταριες τωρα κατι κινεζικες Varta 2500mAh αντεχουν απιστευτα (Πακετο με τον αργο 13h φορτιστη τους , Type 57062).Αντιθετως 4 Tronic απο το Lidl ....... δεν.
Αν παρεις την Κ200 παντως , να παρεις εναν φορτιστη με 4 ξεχωριστα καναλια
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3226 σαν αυτον με τις υβριδικες 2100 η με τις απλες 2700.

Οποια και να παρεις απο τις 3 μηχανες ,πιστευω θα την ευχαριστηθεις παρα πολυ.
Ιδιαιτερα αν της φορεσεις και ενα καλο φακο.

Υπόσχομαι πως είναι η τελευταία φορά που ρωτάω:flute:
Λοιπόν
Canon EOS 1000D + EF-S 18-55 mm 430 (Στα μειον οτι δεν υπάρχει σταθεροποιητής εικόνας ούτε στον φακό), αλλιώς πάμε στα 469 (αυτό δε σημαίνει το (is)?
NIKON D3000 / 18-55 VR+ τσαντα NIKON 459 (20 πιο ακριβή απο την d60 αλλά νομίζω πως αξίζει το κάτι παραπάνω έχει και την τσάντα)
και λίγο πιο πίσω η Pentax K-200D με 18-55 στα 389
Μάλλον καταλήγω στη nikon αλλά πείτε και καμια κουβέντα γιατί όσο το καθυστερώ με βλέπω να ανεβαίνω στο χιλιάρικο!!!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω από κοντά καμία ακόμη.

Λοιπόν
Canon EOS 1000D + EF-S 18-55 mm 430 (Στα μειον οτι δεν υπάρχει σταθεροποιητής εικόνας ούτε στον φακό), αλλιώς πάμε στα 469 (αυτό δε σημαίνει το (is)?
NIKON D3000 / 18-55 VR+ τσαντα NIKON 459 (20 πιο ακριβή απο την d60 αλλά νομίζω πως αξίζει το κάτι παραπάνω έχει και την τσάντα)
και λίγο πιο πίσω η Pentax K-200D με 18-55 στα 389
Μάλλον καταλήγω στη nikon αλλά πείτε και καμια κουβέντα γιατί όσο το καθυστερώ με βλέπω να ανεβαίνω στο χιλιάρικο!!!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω από κοντά καμία ακόμη.

O φακός της ΝΙΚΟΝ είναι ο καλύτερος από τους τρεις.

Λοιπόν

Εάν είναι να πας σε Canon, θα δώσεις ελάχιστα παραπάνω (527 ) και θα πάρεις το κιτ 450D + 18-15is. H 1000ρα σου βγάζει μία αίσθηση απαράδεκτης φθήνιας, καλύτερα να πάρεις μια μεταχειρισμένη 400D αντ' αυτής ή ένα διπλό κιτ Ολυμπους 520Ε (με 14-42 + 40-150) στα 450 ευρώ.