Αγορα DSLR με ταβανι τα 700 ευρω

Ευχαριστω για την απαντηση.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω σκοπο να αγοραζω ακριβους φακους και να ψυριζω πολυ το θεμα. Αυτο που θελ ειναι να αγορασω μια DSLR οικονομικη μαζι με εναν φακο και να την βγαλω ετσι αρκετα χρονια.

Άμα είναι να πάρεις έναν φακό, τότε την την θέλεις την DSLR? Πάρε μια καλή compact και τελείωσες...

Καλησπέρα επειδή σκέφτομαι κι εγω να πάω σε αναβθμιση απο την D40X Nikon που εχω εδω και 4 χρόνια και με ενδιαφέρει κυρίως η νυχτερινη φωτογραφία τα τοπία και ο αθλητισμός,οχι γαμους και κοινωνικές εκδηλώσεις ...θα ήθελα κι εγω κάποια προταση απο 700-1000 ευρώ.Φυσικά εάν υπήρχε και build-in δυνατοτητα για λήψη video σε HD δεν θα έλεγα οχι...Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα επειδή σκέφτομαι κι εγω να πάω σε αναβθμιση απο την D40X Nikon που εχω εδω και 4 χρόνια και με ενδιαφέρει κυρίως η νυχτερινη φωτογραφία τα τοπία και ο αθλητισμός,οχι γαμους και κοινωνικές εκδηλώσεις ...θα ήθελα κι εγω κάποια προταση απο 700-1000 ευρώ.Φυσικά εάν υπήρχε και build-in δυνατοτητα για λήψη video σε HD δεν θα έλεγα οχι...Σας ευχαριστώ.

Σε ΝΙΚΟΝ η 5100. Στα 700 ευρώ.

Αγαπητε Γιαννη δεν νομιζω ... και την καλυτερη combact να παρεις με την χειροτερη DSLR, οι φωτογραφιες με την DSLR θα ειναι σαφως ανωτερες.... ιδικα οι νυχτερινες

μπορεις να μου πεις ενα μοντελο compact που να βγαζει ανωτερες φωτο νυχτερινες απο μια dslr εστω και με τον κιτ φακο?

Compact που να βγάζει ανώτερες από DSLR δεν υπάρχει. Όμως "στο χέρι" χωρίς τρίποδο, μια Olympus XZ1 τραβάει με χρόνο 1/20" , f1,8 και iso 400-800 σε ημίφως (εσωτερικό εκκλησίας ας πούμε). Η DSLR των 700 με τον κιτ φακό, τυπικό μέγιστο διάφραγμα 3,5 απλά δεν τραβάει, ή πρέπει να ανεβάσεις το iso στο 3200+...

Ο φιλος λεει οτι ενδιαφέρεται και για αθλητισμό (βεβαια πρέπει να μας το αναλύσει).

Αυτό αποκλείει αυτομάτως οποιαδήποτε compact, κατά την γνώμη μου. Εννοειται οτι εαν μιλαμε για καλυψη αθλητικών εκδηλώσεων τότε πάμε σε αλλες συζητήσεις

Εγώ θα πρότεινα Nikon D5100 (ή Canon 550D)

Προσωπικά προτίμησα την 600D. Την έχω εδώ και 15 μέρες στα χέρια μου. Διαβάζω διάφορα και βλέπω αρκετό youtube προς το παρόν. Επίσης, ξεκινάω ένα μικρό σεμινάριο σχετικά με το Photoshop για να δω τι "παίζει"..

Η απάντησή σου (εμπεριστατωμένη ως συνήθως) μου "προκαλεί ερωτήματα" :

..Σε λήψη βίντεο θεωρώ αδιανόητο να θέλει κάποιος dslr ή βιντεοκάμερα full hd και να κάνει λήψη στο χέρι. Αστείο.... Χρειάζεται υποχρεωτικά τρίποδο με βίντεο κεφαλή ή σύστημα ring το οποίο φοράς. Φυσικά ένας επαγγελματίας γνωρίζει πώς θα κάνει μια σύντομη λήψη στο χέρι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Βίντεο χωρίς τριπόδι και φωτογραφίες χωρίς καλή τεχνική απλώς ακυρώνουν την έννοια ποιοτική φωτογραφία.
Συμφωνώ. Σχετικά με το Joby Gorillapod SLR-zoom για αρχή, ποια η γνώμη σας?

Από εκεί και πέρα. Η λήψη των φωτογραφιών θα γίνεται σε raw κι όχι απευθείας σε Jpg. Άρα στο σπίτι θα έχουμε πρόγραμμα μετατροπής φωτογραφιών από raw σε jpg με όλες τις απαραίτητες (μπορεί κι όχι αλλαγές) π.χ. σε χρωματική ισορροπία, έκθεση, μείωση των καμμένων σημείων, ανάσυρση λεπτομερειών από τις σκιές, εξαφάνιση βινιέτας ή ακόμη και γεωμετρικών παραμορφώσεων του φακού , μέσα από τη βάση δεδομένων του προγράμματος. Αφού γίνει αυτό πηγαίνουμε στο Photoshop όπου επεξεργαζόμαστε ξανά μια μια τις φωτο μας και κάνουμε άλλες διορθώσεις π.χ. στρίψιμο ορίζοντα, κροπ, μάσκες, κλπ. Το ίδιο ισχύει και για το βίντεο, ιδιαίτερα στο θέμα του μοντάζ.
Φωτογραφίζω σε raw/jpg και σκέφτομαι το Lightroom 4. Έχω ήδη κατεβάσει την δοκιμαστική έκδοση...Υπάρχει και το Aperture στην μισή τιμή από το Apple Store. Τι θα αγοράζατε από τα δυο? (να σημειωθεί πως δεν αποχωρίζομαι το macbook air i7;-)

..είδαμε πολλούς που ορκίζονταν στην απόλυτη ποιότητα, και μόλις πήραν τη μηχανή ξέχασαν να πάρουν ένα καλύτερο φακό, ή δεν θέλησαν να στρωθούν στον ΗΥ ή δεν άντεξαν τις πολλές ώρες μπροστά στο μόνιτορ. Συμβιβάστηκαν... δεν είναι κακό αυτό..
Ο πρώτος φακός που σκέφτομαι -εκτός του 18-55 του Kit- είναι ένας Canon EF 50mm 1:1.8 II. Θα με βοηθήσει πιστεύω και στο video. Και η τιμή του παίζει ρόλο βέβαια.. Ποιον (έναν) φακό προτείνετε για αγορά, εκτός του kit σ' έναν αρχάριο που του αρέσει το video και η φωτογραφία τοπίων και φύσης γενικότερα..

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης.

Ισως αντί για 50άρη να προτιμούσες 35αρη αν σε ενδιαφέρουν μικροί εσωτερικοί χώροι
Για τρίποδο έχω την ενύπωση ότι ο Βλάσης αναφερεται σε κάτι αρκετά πιο μεγάλο - σταθερό και σε κεφαλή με δυνατότητες χειρισμού. Το Gorillapond είναι μια χαρά για να το στήσεις στο τραπεζάκι της καφετέριας και να βγάλεις το δειλινό την ώρα που πίνεις καφέ αλλά δεν είναι τρίποδο για φωτογράφιση τοπίου

Last edited:
Ηθελα να ρτησω , αν αφησουμε στην ακρη το θεμα των εξτρα φακων, υπαρχει διαφορα ποιοτητας με τους κιτ φακους , αναμεσα στην sony Α55 και την canon 600D οσον αφορα την νυχτερινη λυψη?

Φίλε corfu τι εννοείς νυχτερινή λήψη? Γιατί υπάρχει η νυχτερινή λήψη με τρίποδο, iso 100 και χρόνους έκθεσης 30", αλλά υπάρχει και η νυχτερινή λήψη στο δρόμο με iso 1600-3200 και υποέκθεση ή σε συναυλίες με μεταβαλλόμενες φωτιστικές συνθήκες ( που έχει σημασία πόσο καλή φωτομέτρηση κάνει η μηχανή ...)

αλλά υπάρχει και η νυχτερινή λήψη στο δρόμο με iso 1600-3200 και υποέκθεση ή σε συναυλίες με μεταβαλλόμενες φωτιστικές συνθήκες ( που έχει σημασία πόσο καλή φωτομέτρηση κάνει η μηχανή ...)

σε αυτο αναφερομουν περισσοτερο...

Ηθελα να ρτησω , αν αφησουμε στην ακρη το θεμα των εξτρα φακων, υπαρχει διαφορα ποιοτητας με τους κιτ φακους , αναμεσα στην sony Α55 και την canon 600D οσον αφορα την νυχτερινη λυψη?

Παρόμοια απόδοση έχουν όσο αφορά τα υψηλά iso , δες και εδώ
http://www.dxomark.com/index.php/en...(brand)/Canon/(appareil2)/675|0/(brand2)/Sony