Αγορα DSLR Sony A65 η Sony A57

Στο βιντεο οι α57/α65 απλα δεν εχουν αντιπαλο στις APS-C............Με εγγραφη στα 50p σε πολυ υψηλο bit rate(28 Mbps),με AF και δυνατοτητα κατα τη ληψη να βλεπεις και απο το viewfinder και οχι μονο απο την οθονη ειναι χαρακτηριστικα που δεν τα εχουν οι αλλες APS-C
Tωρα για τη φωτογραφια στα ματια μου δεν υπαρχει αξιοσημειωτη διαφορα των α57/α65 απο τα αντιστοιχης κατηγοριας μοντελα τησ cannon/nikon.......
γιατι μετα πρωτευοντα ρολο παιζει ο φακος,σε αυτη τη κατηγορια η διαφορα ποιοτητα στα σωματα ειναι ελαχιστη....
οποτε αμα τραβας σε raw και εχεις πανω ενα καλο φακο εισαι ενταξει και με τισ α57/α65 εκτος και ανα εισαι επαγγελματιας.....

To οτι οι sony a57/a65 δεν τα πανε καλα στις νυχτερινες και σε υψηλα iso ειναι αληθεια? σε σχεση με τις canon / nikon...

Η διαφορά τους στον αισθητήρα είναι ένα στοπ όλο κι όλο. Δηλαδή εκεί που , κυρίως η NIKON D7000, δίνει ένα καθαρό iso 3200, η CANON είναι μισό στοπ λιγότερο καλή, οι δυο SONY υστερούν ένα στοπ. Όμως επειδή είναι διαπερατός ο καθρέτης από το φως, κι αυτός είναι ο λόγος που υπερτερούν τόσο πολύ στο βίντεο (αυτό το αναγνωρίζω χωρίς κανένα πρόβλημα), ουσιαστικά χρειάζονται περισσότερο φως για τις ίδιες συνθήκες.

Παιδιά επειδή κατα 99% μάλλον θα πάρω τελικά την canon 600D, αλλά όχι με τον κίτ φακό, θέλω να την πάρω με έναν καλύτερο φακό που να είναι αρκετά καλύτερος από τον κίτ. Υπάρχει κάποιος που να αξίζει με τιμή μέχρι περίπου τα 250 ευρώ? και να είναι καλύτερος από τον κίτ και σε νυχτερινές φωτό και σε βίντεο αλλά και να έχει και αρκετό ζούμ???

Δεν έχω Canon αλλά νομίζω σε αυτά τα λεφτά μόνο μτχ. Λίγο παραπάνω (50-100 ευρώ) πιθανότατα βρίσκεις Tamron 17-50, Sigma 17-70. Η καινούργια εκδοση του 2ου με το HSM (silent motor) μαλλον θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα ειδικά στο video

Πολυ ευκολα αλλαζεις γνωμη... δες τι μπορει να κανει η Α57

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ξερω... αλλα επειδη εχω μια πολυ καλη βιντεοκαμερα την panasonic 900 που την ειχα παρει πριν λιγους μηνες 850 ευρω και τραβαει 1080Ρ σχεδον επαγγελματικο βιντεο, ειπα να δωσω μεγαλυτερη βαρυτητα στην φωτογραφια και οχι στο βιντεο, και γιαυτο επελεξα την Canon 600D , που και σχετικα ικανοποιητικο βιντεο τραβαει , αλλα και φωτογραφιες καλες ιδιαιτερα σε χαμηλο φωτισμο , οπου η sony στο συγκεκριμενο δεν τα πηγαινει καλα...

Το βιντεο της πανυ ειναι καλο γιαβιντεοκαμερα... καμια σχεση με το βιντεο της dslr (οποιασηποτε).
Με τις dskr θελουμε κυριως μικρο βαθος πεδιου (που δεν το πετυχαινεις με τις απλες βιντεοκαμερες) και καλυτερη επιδοση σε χαμηλο φωτισμο (αλλα με πολυ φωτεινους φακους - και οχι των κιτ φακων φυσικα).

Οπως ξερεις , ειχα canon , εχω τωρα sony , και δεν εχω κανενα προβλημα ουτε στα σκοτεινα (με το σωστο φακο).

Εχω κανει συγκριτικα , και η διαφορα ειναι αμελητεα... δεν υπαρχει περιπτωση να το καταλαβεις σε νορμαλ συνθηκες.

Kαι για αποδειξη , δες εδω Canon A65 vs Sony A65....http://www.dxomark.com/index.php/Ca...brand2)/Sony/(appareil3)/692|0/(brand3)/Canon

H dδιαφορα στα υψηλα iso ειναι αστεια... ενω στα υπολοιπα η sony υπερεχει καθαρα.

Και αν βαλεις τις υπολοιπες δυνατοτητες της sony .....απλα δεν συγκρινεται.

Περι ορεξεως , κολοκυθοπιτα φυσικα.

Last edited:
και τώρα το κρίσιμο ερώτημα Γιάννη....

sony A57 ή να περιμένω την νέα panasonic GH3?

Εννοείται Α57 , άντε να πληρώνεις την GH3 σε δραχμές...:fahne90:

δεν ξερω...

Ειναι παντως 2 διαφορετικες μηχανες. Η Α57 (οπως και η Α65-Α77) καλυπτει πληρως εναν φωτογραφο και εναν βιντεά.
Εχει πληρη γκαμα φακων , και οικονομικων και πολυ ακριβων.
Εχει σταθεροποιητη στο σωμα , focus peaking και focus confirmation.
Τελος εχει 50p που ειναι απαραιτητο για καλο slow motion ή ομαλη κινηση.

Επισης, ισως και το πιο σημαντικο, αν θελεις auto focus στο βιντεο, η Sony ειναι μονοδρομος (λογω phase detection) ... η gh2 (πιθανον και η gh3) εχει contrast detection, που ειναι αντιαισθητικο στο βιντεο (λογω ψαρεματος).

Απο την αλλη η GH2 εχει πιο sharp εικονα, που τη κατατασει σε αλλη κατηγορια....