Μετά από 3 χρόνια με compact(Powershot A85) αποφάσισα να παω σε DSLR. Το κόστος θέλω να κυμανθεί γυρω στα 500, το πολύ 600, και είμαι ανάμεσα στις Νikon D40, Canon EOS 350D, Pentax K110D.
Δεδομένου οτι με ενδιαφέρουν κατα σειρά
1. ποιότητα φωτογραφίας για εκτύπωση μέχρι Α4. Αυτό που με χάλαγε στην
Canon ήταν το οτι σε χαμηλό φωτισμό, πχ σούρουπο, απόγευμα σε εσωτερικούς
χώρους είτε ήθελε ανέβασμα το ISO οπότε γέμιζε θόρυβο είτε στήσισμο σε τρίποδα οπότε δεν βόλευε ιδιαίτερα.
Επίσης πολλές φορες φαινόταν "άψυχα" ή "ξεπλυμένα" τα χρώματά της.
2. ταχύτητα φωτογραφικής(γρηγορο focus, γρήγορη επεξεργασία)
3. δυνατότητα επέκτασης σε φακούς
Φαντάζομαι οτι τα 6ΜP αρκούν για την εκτύπωση που θέλω. Ποιά όμως έχει τα καλύτερα 6; :AFADF0:
Προσωπικά, κλείνω προς την 110D γιατι έχει το φτηνότερο σώμα, κι έναν φακό της Pentax γύρω στα 100-120Ε, εκτός εαν ο φακός του κιτ της 110D είναι καλύτερος από τους παραπάνω. Επίσης μου κάνει εντύπωση οτι στην κατηγορία 500-600Ε μονο το κιτ της 110D έχει διαφορά τιμής +100Ε σε σχεση με το σώμα. Οι Canon και Nikon έχουν αντίστοιχες διαφορες 30-40Ε, και με βάζει σε σκέψεις για τους φακούς τους...
Τελοσπάντων...μια και αρχισα τη φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή, αρα μόνο ειδικός δεν ειμαι, ακούω τις γνωμες σας μπας και καταλήξω
Δεδομένου οτι με ενδιαφέρουν κατα σειρά
1. ποιότητα φωτογραφίας για εκτύπωση μέχρι Α4. Αυτό που με χάλαγε στην
Canon ήταν το οτι σε χαμηλό φωτισμό, πχ σούρουπο, απόγευμα σε εσωτερικούς
χώρους είτε ήθελε ανέβασμα το ISO οπότε γέμιζε θόρυβο είτε στήσισμο σε τρίποδα οπότε δεν βόλευε ιδιαίτερα.
Επίσης πολλές φορες φαινόταν "άψυχα" ή "ξεπλυμένα" τα χρώματά της.
2. ταχύτητα φωτογραφικής(γρηγορο focus, γρήγορη επεξεργασία)
3. δυνατότητα επέκτασης σε φακούς
Φαντάζομαι οτι τα 6ΜP αρκούν για την εκτύπωση που θέλω. Ποιά όμως έχει τα καλύτερα 6; :AFADF0:
Προσωπικά, κλείνω προς την 110D γιατι έχει το φτηνότερο σώμα, κι έναν φακό της Pentax γύρω στα 100-120Ε, εκτός εαν ο φακός του κιτ της 110D είναι καλύτερος από τους παραπάνω. Επίσης μου κάνει εντύπωση οτι στην κατηγορία 500-600Ε μονο το κιτ της 110D έχει διαφορά τιμής +100Ε σε σχεση με το σώμα. Οι Canon και Nikon έχουν αντίστοιχες διαφορες 30-40Ε, και με βάζει σε σκέψεις για τους φακούς τους...
Τελοσπάντων...μια και αρχισα τη φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή, αρα μόνο ειδικός δεν ειμαι, ακούω τις γνωμες σας μπας και καταλήξω