Αγορά dslr

ευτυχως δεν ειμαι τοσω ψυλός :D
η ζημια που προκληθηκε καλύπτετε απο την εγγύηση ?

οχι, και για να την φτιαξουν μου ζητησαν 200 ευρω, ενω η καινουρια τωρα ειναι στα 230 νομζω...τοτε ηταν 270-300 ευρω...
Για την ολυ, χρειάζεται το ιδιο ακριβως φως με αλλες αποσο ξερω, αλλα το depth of field ειναι 2 φορες μεγαλυτερο απο τις full frame. Στα ψυλα ΙΣΟ δεν τα παει τοσο καλα οσο οι αλλες μαλλον.
Παντως αμα θες να τραβας τα βραδια τους skateαδες θελεις και φλας :)

"αλλα το depth of field ειναι 2 φορες μεγαλυτερο απο τις full frame" αυτο ειναι καλο ?? αν μπορεις να μ το εξήγησης λιγο :)
σε φλας δες τη βρηκα :):):) http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1930 αυτο ειναι συμβατο με τις νικον ή με τις σονυ ? το οτι ειναι slave σημενει κατι ?

ασχετο το ψηλός το εγραψα με υ ... μ πεταχτηκαν τα ματακια οταν το καταλαβα :D

Ο λόγος που δεν μπορούσες να βγάλεις την φωτογραφία με κόμπακτ δεν ήταν το burst rate αλλα το shutter lag. Η καθυστέρηση δλδ απο την στιγμή που πατάς το κουμπί μέχρι να βγάλει την φωτογραφία. Ακόμα και η βασικότερη SLR είναι απείρως καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Δλδ δεν θα το χρειαστείς το burst για να βγάλεις τέτοιες φωτογραφίες με την πρώτη φορά.

Επίσεις τέτοιες φωτογραφιες ως επι τον πλείστον βγαίνουν με manual focus. Εστιάζει δλδ απο πρίν εκεί που ξέρει οτι θα είναι ο άλλος και όταν πηδήξει τον βγάζει. Αυτό για να μην έχει και την καθυστέρηση του AF (όσο μικρή και να είναι...). Οπότε όποια και να πάρεις θα σε καλύψει για αυτό το θέμα.

Επίσεις τα burst rate αυξάνουν αν ρίξεις την ποιότητα των jpeg λίγο. Δλδ σε μέσο επίπεδο βγάζουν πολύ ποι γρήγορα.

Τα σημεία απο μονα τους δεν σημαίνει οτι η μηχανή εστιάζει πιό γρήγορα. Απλά το οτι έχει περισσότερα σημεία για να ψάχνει. Μεγαλύτερη σημασία έχει το σύστημα εστίασης της μηχανής. Δεν έχω ακούσει ούτε καλά ούτε άσχημα λόγια για αυτό της Sony οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω επαυτού.

Το depth of field είναι το βάθος πεδίου. Δλδ το πόσο μέρος της εικόνας μας είναι εστιασμένο. Έχει σχέση με το μέγεθος του αισθητήρα (των φακών για τον αισθητήρα βασικά), την αποσταση εστίασης, το επιλεγμένο διάφραγμα και το εστιακό μήκος του φακού.

μου αρεσουν τα ποιο ζεστα χρωματα τις d60 αλλα στην περιπτωση που δεν την επιλεξω μπορω να αλαξω τις ρυθμησης τις a200 σχετικα με τα χροματα οξυτητα κτλ. και αν ναι θα πρεπει να ρυθμιζω καθε φορα που ανοιγω την φωτογραφικη ή τις κραταει στην μνημη ?
γνωριζεται αν μπορει να γινει κατι τετοιο ?

αυτο που σκευτομαι τωρα ειναι οτι αν παρω την α200 και ενα φακω οπως αυτο http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=1415
θα εχω και αυτοματη εστοιαση και σταθεροποιηση εικονας ενω με την d60 θα εχω μονο αυτοματη εστοιαση (καπου επεσε το ματι μ οτι στην εκδωση για την νικον πρεπει να εχει και μοτερακι)
το θεμα ειναι οτι με ενα τετοια φακο και χωρις τριποδα στην d60 δεν θα βγενουν κουνημενες η οικονες ?